Şimdi Ara

Kingston RAM'lere Dikkat!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
7.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki arkadaşlar neden fazla para ödeyip gidip marka RAM alıyosunuz?
    Alın noname RAM, sonra lazım olunca gene gider noname alırsınız gene sorun olmaz, öyle değil mi?

Amaç stabilite ve uyumluluk değil mi?
    Onun için marka alıyoruz. Yoksa chipleri farklı ama markası Kingston demek, İngiliz hayranlığına girer.

Benim derdim illa Kingston olsun değildi, bu RAM'ları alırken. Daha sonradan aynı chiplere sahip aynı özelliklerde
    RAM alabileyim diye düşünerek aldım bunları.

Kusura bakmayın, bence chipleri farklı olsada Kingston, ne farkeder demeyi enayilik olarak görüyorum.
    O zaman noname al kullan, neden boşuna fazla para ödüyosun?
    Kingston zenginlesin diye bir derdim yok benim.
    Benim demeye çalıştığım şey orjinali var ve fiyatıda aynı neden fason üretilmişini alalım.

Benim bilmeden konuştuğumu söyleyen arkadaşlara, daha fazla bilen bildiği gibi yapsın diyorum,
    benden bilgi ve yardım istendiğinde de elimden gelen yardımı yaparım diyorum.
    Bu arada ne birşey alıyorum nede satıyorum. Maddi manevi bir çıkarım söz konusu değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: globaltan

Peki arkadaşlar neden fazla para ödeyip gidip marka RAM alıyosunuz?
    Alın noname RAM, sonra lazım olunca gene gider noname alırsınız gene sorun olmaz, öyle değil mi?

Amaç stabilite ve uyumluluk değil mi?
    Onun için marka alıyoruz. Yoksa chipleri farklı ama markası Kingston demek, İngiliz hayranlığına girer.

Benim derdim illa Kingston olsun değildi, bu RAM'ları alırken. Daha sonradan aynı chiplere sahip aynı özelliklerde
    RAM alabileyim diye düşünerek aldım bunları.

Kusura bakmayın, bence chipleri farklı olsada Kingston, ne farkeder demeyi enayilik olarak görüyorum.
    Kingston zenginlesin diye bir derdim yok benim.
    Benim demeye çalıştığım şey orjinali var ve fiyatıda aynı neden fason üretilmişini alalım.

Benim bilmeden konuştuğumu söyleyen arkadaşlara, daha fazla bilen bildiği gibi yapsın diyorum,
    benden bilgi ve yardım istendiğinde de elimden gelen yardımı yaparım diyorum.
    Bu arada ne birşey alıyorum nede satıyorum. Maddi manevi bir çıkarım söz konusu değil.

overclock olayı markalı rame itiyor ister istemez...artı 2.el piyasası...corsair ve ocz gibi markalar da israf sana göre galiba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plateau -- 29 Kasım 2004, 22:47:45 >

• vallah işini bilirsen benim gibi 4,5 dolar farka cl 2.5 windbond bh5 kingston ram alırsın 49+kdv ye 2003 haziranda filan aldım
    işlemcimi 53+kdvye aldım ve 2604 mhzde bench alıyom.madem o kadar bu sektörün içindeydin 15 yıldır bilgisayar kullanıyorsun
    bh-5 çipsetli kingston ram biriktirirdin eğer bu sektördeki stoktaki markalı ramlerden bulabiliyorsan markası ne olursa olsun bh-5 ram bul forumda sıra olur vallah.şu anda kingston bh5 bulsam 2x512 bendeki 2x256 verip üzerinede 130-140 dolar verip alırım.
  • Ben hem notebook hem de pc me aldığım ram lerin kutularını kontrol ettim. İkisinde de Assy in China diyor. Kutunun altında paketlenme Taiwan da yapıldı diyor. Şimdi biz kazık mı yedik??
  • Her yazılana,söylenene inanmayın.
  • Kingston düşük fiyatlı Value RAM sürüyor piyasaya ve bunların chipsetleri farklı markalar olabiliyor.

Şahsen ben Kingston chip li Kingston ram görmedim, müşterilerimiz pahalı ram istemediğindendir belkide.

Ama bu konu başlığı altında konunun bu kadar uzaması yersiz. Somut delil koyun ortaya 10 cevapda bitsin iş.
  • Konu dağılmış , nereye doğru gittiği de belirsiz ama benim fikrim kingston kesinlikle marka olmayı hakeden bir ürün değil ...
    twinmos , corsair vs ona göre çok daha istikrarlı ve güvenilir bir portre çiziyor bence ...

birde ara sıra adını duyduğum ve kalitesini vs merak ettiğim bellek modülleri var ,
    gain
    hyundai
    a-data (yanılmıyorsam)
    ...
    gibi
  • birde century vardı bir zamanlar , sdram lerini kullanmış ve epey de memnun kalmıştım ...
    ne oldu century ye birden anlamadım ...
  • Sonuç ? :))
  • Yaw bende Kinston'un chip üretmediğini biliyorum. Dünyadaki en büyük RAM çipi üreticisi Winbond ve de ister Kinston ister OEM herkes ordan alıyor.Kinston'un tek farkı ürettiği RAM'lerin daha stabil bilinmesi.Yani Kinston RAM aldığınızda O/C yaparkene aman bilgisayar tıkanırmı aman nooluru pek kafanıza takmıyorsunuz.Onun dışında bana inanın bazı OEM Ramler Kinston dan daha iyi O/C oluyor ama tamamen şanş işi.
  • Bakınız ki neler oluyor da bizim haberimiz yok.
    Bana gelen bir mailden hiçbir değişiklik yapmadan kopyaladım yapıştırdım.

"yahu dostum sen iyi niyetle uyarmışsın.millet ne biçim algılayıp saldırıyor.dediğin gibi bunlar satıcı spekülasyon olur da malları ellerinde kalır diye üzülüyorlar.senin dediğini amerikadaki bir arkadaş sordum.eskiden kingston çinde üretim yaptırıyormuş ama sonradan çinliler el altından fason mal sürünce piyasaya anlaşmalarını iptal etmişler.iş şimdi uluslar arası ticaret mahkemesindeymiş.haklısın takma kafanı"

Ben vicdani olarak sizi uyarmak istedim. Başka bir amacım yok.
    Ne Kingston beni tanır nede ben onu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: globaltan

ram demek sadece üzerindeki chipi demek değil ki.
    chiplerin üzerine yerleştirildiği modül var, modülün üstünde başka
    parçalar var, işçilik var vs.

bir hp makinaya 3-4 yıl sonra ram takviyesi yapmak zorunda kalmıştık.
    gidip yasal distribütöründen sd ram almıştık. o zaman piyasadaki oem ve marka
    ramlerden çok daha pahalıydı.
    makinanın üzerindeki 100mhz likti bize yollanan 133 mhz.
    chipler vs. de farklı tabi. açıp hp desteğe sordum bende, o kadar para veriyoruz düzgün çalışacak mı diye.
    (malum marka pc lerin en kötü özelliği ram seçmeleridir. her ramle stabil çalışmaz.)
    sorunsuz çalışacağı söylendi ve çalıştıda.

sadece chipe para vermiyoruz ki, işçilik marka ve güvenilirliğe para veriyoruz.
    ayrıca artık piyasada daha çok marka ram var ve fiyatları oemlere yakın illa kingstone olacak diye bir sorun yok. eskiden marka ram dendiğinde kingstone vardı. centurylerin yanına yaklaşılmıyordu.

• kıngston ramın üzerinde kıngston etiketi holıgramlı varsa korkmayın bir de sonradan yapıştırıldıysa fazla para vermişsinizdir demektir
  • Kingston RAM lerin ömür boyu garantisi sizi aldatmasın.
    Bir RAM'e 5 yıl garanti yeter de artar bile.
    Niye 5 yıl;
    Çünkü Kingston Ram yapıyo siz de alıyorsunuz Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bu ömür boyu garantiliymiş diye.
    Ömür boyu garantisi sizin ilginizi çekiyoo..
    Zaten Ram'ı aldıktan 5 yıl sonra RAM ne işe yararki?
    Kingston sizi böyle aldatıyo ve aynı hızda olan twinmos ve corsairden pahalı satıyo ve basıyo 15$ kazığı.
    Ama GERÇEK kingston RAM her zaman tüm markalardan hızlıdır.
    Gerçek Kingston lar A.B.D de üretiliyor sadece...
    Çin de üretilenler tırı vırı.
    Gerçek Kingston'un üzerinde samsung winbond elixir bilmem ne yazmaz.
    Kocaman Kingston diye yazar chiplerin üstünde...
    Bakınız RD-RAM ler piyasada şu an yok ama o RD-RAM lerin % 90'ı gerçek Kingston...
    RD-RAM'ler neden battı sanıyorsunuz?
    1.si RD-RAM'ler hiç bir zaman DDR Ramlerler karşılaştırılamaz...RD-RAM DDR-RAM leri un-ufak eder...

2.si Milletin RAM'den anladığı yok.Mesela 512 MB DDR var 5$ 512MB RD var 10$ Adam diyorki 5$ lık 512 ram varken niye gidip 10$ vereyim...RD-RAM'ler bu yüzden battı zaten...

3.sü Şimdiki RAM'lerinçalışma frekansı 400/533/667 MHZ şu an piyasada bunlar var zaten...

4.si RD-RAM'lerin çalışma hızı 800 MHZ

5.sı Yakında RD-RAM 2 ler çıkacak ve çalışma frekansları 1600MHZ

O zaman görecez DDR ları....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King_Wolf -- 2 Şubat 2006 3:42:28 >

• ya bak o kingston çip yapıo diosn ya bnm bi arkadaşla oturduk kingston çipin üstünü kazıdık ve başka bir marka çip çıktı hala kingston çip uretiyo diosan al sana kanıtı çip falan uretmio kingston!!!

bu arada çipin ustunu kazırsan ve bşi olrsa mesuliyet kabl etmem bzmki bozktu o yzden yaptk ona gore...
  • yokmu cevap veren?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kingwolf91

Kingston RAM lerin ömür boyu garantisi sizi aldatmasın.
    Niye 5 yıl;
    Çünkü Kingston Ram yapıyo siz de alıyorsunuz Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bu ömür boyu garantiliymiş diye.
    Kingston sizi böyle aldatıyo ve aynı hızda olan twinmos ve corsairden pahalı satıyo ve basıyo 15$ kazığı.
    Bakınız RD-RAM ler piyasada şu an yok ama o RD-RAM lerin % 90'ı gerçek Kingston...
    1.si RD-RAM'ler hiç bir zaman DDR Ramlerler karşılaştırılamaz...RD-RAM DDR-RAM leri un-ufak eder...

2.si Milletin RAM'den anladığı yok.Mesela 512 MB DDR var 5$ 512MB RD var 10$ Adam diyorki 5$ lık 512 ram varken niye gidip 10$ vereyim...RD-RAM'ler bu yüzden battı zaten...

3.sü Şimdiki RAM'lerinçalışma frekansı 400/533/667 MHZ şu an piyasada bunlar var zaten...

arkadaşım harbi saçmalamışsın.kingston çip üretmez.ram üretir.yani piyasadaki hiçbir GERÇEK kingston ram de kingstonun çipi bulunmaz.çünkü kingstonun çipi yok.o nedenle gerçek kingston çipli ramler tüm markalardan hızlıdır diye birşey de yok.zaten neye göre hızlı?çok yuvarlak konuşuyorsun.timing olarak mı hızlı yoksa fsb olarak mı hızlı?gerçek kingstonlar amerikada üretilmez hatta artık hiçbir gerçek kingston ram amerikada üretilmiyor.çünkü kingston üretimini taiwan,singapur ve büyük ölçüde çine kaydırdı.milletin kafasını karışıtırıyorsun çünkü eğer bir kingston ramin üzerinde sadece kingston yazıyorsa o ramden hızla uzaklaş.çünkü bilki çipleri kalitesiz çipdir.eğer kingston ramin çipleri kaliteli ise zaten kingston onların üzerine kendi damgasını basmaz.hele de çipleri winbond,samsung veya hynix ise.rdram olayına hiç girmiyeceğim çünkü ramin performansını belirleyen tek unsurun çalışma frekansı olduğunu düşünen biriyle hiç bir tartışmaya girmem.daha dün foruma üye olan herşeyi biliyorum sanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maymunkral -- 2 Şubat 2006 4:39:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

quote:

Niye 5 yıl;

arkadaşım harbi saçmalamışsın.kingston çip üretmez.ram üretir.yani piyasadaki hiçbir GERÇEK kingston ram de kingstonun çipi bulunmaz.çünkü kingstonun çipi yok.o nedenle gerçek kingston çipli ramler tüm markalardan hızlıdır diye birşey de yok.zaten neye göre hızlı?çok yuvarlak konuşuyorsun.timing olarak mı hızlı yoksa fsb olarak mı hızlı?gerçek kingstonlar amerikada üretilmez hatta artık hiçbir gerçek kingston ram amerikada üretilmiyor.çünkü kingston üretimini taiwan,singapur ve büyük ölçüde çine kaydırdı.milletin kafasını karışıtırıyorsun çünkü eğer bir kingston ramin üzerinde sadece kingston yazıyorsa o ramden hızla uzaklaş.çünkü bilki çipleri kalitesiz çipdir.eğer kingston ramin çipleri kaliteli ise zaten kingston onların üzerine kendi damgasını basmaz.hele de çipleri winbond,samsung veya hynix ise.rdram olayına hiç girmiyeceğim çünkü ramin performansını belirleyen tek unsurun çalışma frekansı olduğunu düşünen biriyle hiç bir tartışmaya girmem.daha dün foruma üye olan herşeyi biliyorum sanıyor.

Sadece Kingston değil diğer bellek üreticileride bu çabuk bozulmayan parçaya ömür boyu garanti verirler. Bellek hızına gelince, standart çalışma frekansı dışında asıl 'cas Latency - kısaca cl' diyeceğimiz parametreye bağlıdır. Tepki, erişim süresi gecikmesi olarakta tercüme edebileceğimiz bu parametre ne kadar az olursa bellek hızlı olacak ve dolayısıyla sistem performansını olumlu etkileyecektir. Ayrıca belleğin üst frekansta çalışabilmesi bu değerin düşüklüğüne bağlıdır daha açık olmam gerekirse birimi zaman olan parametreler saat frekansıyla doğrudan etkilenir yani cl2 ddr400 bir bellek ddr533 frekansında çalıştırıldığında cl2.5 veya cl3 olarak çalışacaktır. Rdram intel in kötü bir pazarlama örneğidir. Çok ısınır, üretim maliyeti hızlı ama kuvvetli denetim mekanizması istediğinden yüksektir. Günümüz dual ddr teknolojisiyle bir avantajıda kalmamıştır. Yani özetle olayı herkes gider Mersine hoca gider tersine durumuna getirmeyelim. Yalnız gece gece bu arkadaşın tarzı, koca harflerle yazması fikrini savunuşu Avrupa Yakasından Buhran abiyi hatırlattı bana.

• quote:

Orjinalden alıntı: BIYIKLI

quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

quote:

Niye 5 yıl;

Sadece Kingston değil diğer bellek üreticileride bu çabuk bozulmayan parçaya ömür boyu garanti verirler. Bellek hızına gelince, standart çalışma frekansı dışında asıl 'cas Latency - kısaca cl' diyeceğimiz parametreye bağlıdır. Tepki, erişim süresi gecikmesi olarakta tercüme edebileceğimiz bu parametre ne kadar az olursa bellek hızlı olacak ve dolayısıyla sistem performansını olumlu etkileyecektir. Ayrıca belleğin üst frekansta çalışabilmesi bu değerin düşüklüğüne bağlıdır daha açık olmam gerekirse birimi zaman olan parametreler saat frekansıyla doğrudan etkilenir yani cl2 ddr400 bir bellek ddr533 frekansında çalıştırıldığında cl2.5 veya cl3 olarak çalışacaktır. Rdram intel in kötü bir pazarlama örneğidir. Çok ısınır, üretim maliyeti hızlı ama kuvvetli denetim mekanizması istediğinden yüksektir. Günümüz dual ddr teknolojisiyle bir avantajıda kalmamıştır. Yani özetle olayı herkes gider Mersine hoca gider tersine durumuna getirmeyelim. Yalnız gece gece bu arkadaşın tarzı, koca harflerle yazması fikrini savunuşu Avrupa Yakasından Buhran abiyi hatırlattı bana.

yazdıklarınızda haklılık payı olmakla beraber,ramlerin(ddr kaynaklı 128bit adresleme yapan ramlerin) performansı sadece cl değeri ile ölçülmez.cas latency nin yanında "ras to cas delay","ras precharge","cycle time","bank interleave","total cas","row to column" gibi bir çok değer performansı belirler.bir ramin cl sinin düşük olması performansı çalışması için yeterli değildir.hatta bir ara dfi sitesinde bu değerlerin değişiminin performansa ve stabiliteye etkisi hakkında bir yazı yayınlamıştı.cl2 de ddr400 olan ramin cl2.5 da ddr533 gibi çalışma meselesine gelince bu dediğiniz samsung,hyniximicron çipli ramler için geçerli iken,özellikle winbond serisi ramler için geçerli değil.zira 2 2 2 5 de 240 fsb yapan ram 3 2 2 5 de açmayabiliyor.açıklaması şu cl 2 de iyi fsb yapan bir winbond bh5 veya utt cl yi 3 e çekince sistemi açmıyor.bu nedenle timing-fsb ters orantısını her zaman doğru diye niteleyemeyiz.

• quote:

ya bak o kingston çip yapıo diosn ya bnm bi arkadaşla oturduk kingston çipin üstünü kazıdık ve başka bir marka çip çıktı hala kingston çip uretiyo diosan al sana kanıtı çip falan uretmio kingston!!!

bu arada çipin ustunu kazırsan ve bşi olrsa mesuliyet kabl etmem bzmki bozktu o yzden yaptk ona gore...

O zaman seninki gerçek kingston değildir...

Benim eski makinadaydı o ramler, üstündeki kaplamayı çıkartıp ne yazıyo diye baktım kingston yazıyordu chiplerin üzerinde ss çekmek hiç aklıma gelmedi...
    Gösterirdim de, o bilgisayarı sattığım için ss çekemiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King_Wolf -- 2 Şubat 2006 13:24:33 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.