Şimdi Ara

Kira tesbit davası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ev sahibim zam istiyor, %25 kabul etmiyor

Bugün emlakcı ile çağırdılar 5 sene geçti zam yap diyorlar.

Emlakcı kira tesbit davası açılabilir dedi. Ama anlaşırsanız daha iyi dedi. Şimdi ben google ettim bu dava 1.5 sene sürüyormuş ve avukat masrafını ev sahibi ödüyor.

Şimdi ben ne yapayım? Ev sahibiyle anlaşayım mı %100 civarında bir oranda veya git mahkemeye mi diyeyim?

Bu arada geçen sene de %50 yapmıştı.

Kira tesbit davasından bile %100 çıkacağını sanmıyorum ama bana kızıp başka türlü dava açar diye korkuyorum. Mesela ev sahibinin oğlu var evli. Oğlum oturacak evi yok diyebilir. Veya evi satabilir sinirlenip.(önceden evi satacam demişti)

%25 yerine %35 desem çok çömertce olmaz demi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.5 sene süren dava sonuçlanına

geçmiş ayların zam farkınıda ödüyorsun. sanırım bunu biliyorsundur hatırlatayım dedım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yılı geçti ise siz zararlı çıkarsınız çünkü ev sahibi açtığı davayı kazanır. Avukatlık, vekalet, mahkeme ve geçmiş ayların kira farkını da ödettirir size, anlaşma yoluna gitmeniz her iki taraf içinde hayırlı olur.

Devlet %25 saçmalığını kiralara değil market raflarına, x3 yaptığı vergilere getirsin önce adil olmak lazım. Ben de en son %50 yapmıştım hatta ev sahibi önermişti direk kabul ettim.

3 bin lira kira veriyorum şu an güncel piyasada bölgede 10 bin altına kira yok şimdi zam zamanı ev sahibine devlet %25 sınır koydu vermiyorum dersem olur mu olmaz. Ha benim 5 yıl dolmadı hukuki olarak diyebilirim dava etse de kazanamaz da çıkaramaz da evden ama hakkaniyetli olur mu olmaz. Sadece kendimizi düşünmeyelim.

Anlaşın hocam anlaşın, o %100 önersin siz %50 diyin arada buluşun.

• nofear_61 kullanıcısına yanıt

avukatı ev sahibi ödüyor, kazansa bile ben ödemiyorum. hem internetten hem emlakcıdan teyit ettim bunu.

sanırım bana masrafı 1000 tl gibi olacak dava masrafı vs.

ev sahibinin avukatlı ücreti de benden 1 senelik alacağı kira farkı. Mesela ben %25 zam yaparsam 3.200 civarına oturacam. Mahkemeye 7000 olarak başvurursa ev sahibi

12 x 3800 TL avukat isteyecek

Ayrıca mahkemeden hep kiracı lehine %20 vs iskonto oluyormuş. Tahmini 5000 fln diye belirler mahkeme. Yani benden 1 senede alacağından fazlasını avukata verecek. Ve ben bu farkı 1.5 sene sonra ödeyecem. Faiz de işlemiyormuş bu fark için. Belki şimdiki 3800 TL 1.5 sene sonra 1000 tl gibi olacak bana.

Benim için problem yok kira tesbit davası için. Ama ev sahibi kızıp başka türlü işler denerse o sıkıntı. İşte oğlum oturacak, satacam vs.

Geçen sene de %25 varken %50 istedi ben itiraz etmedim.

Hersene hersene dava açarım diye yüksek zam yaparsa bu problem. Tüfe ve %25 arası yapalım dedim, yok dedi ben tüfe fln karıştırmak istemiyorum piyasa çok arttı dedi. Tüfe %70 civarında. Yani %70 bile kabul etmiyor.

Anormal bişey yapmayacağını bilsem ben %25 yapıyom diyecem de internette çok görüyorum başka bahanelerle çıkaranı. Şimdi evden çıkarsa boşta ev bile yok. Kiralık evlere baktım mahallede 2 tane kiralık ilan var. Onlar da baya kötü.

• Zeen Z kullanıcısına yanıt

evet ödüyorum ama enflasyona güveniyom. :D

mesela enflasyon %100 olsa 1.5 senede, ödemem gerekenin yarısı kdr ödemiş olurum

bu geri dönük kira farkında faiz işlemiyormuş

gerçi bende şans yok, şimdi dolar 10 a fln düşer ödemem gerekenin 2 katını fln öderim 😀

• Ev sahibi yerinde olsam %100 yapsan anca tutarım yoksa bir yolunu bulur çıkarırım.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

ben de yolunu bulup çıkaracağından korkuyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bölgede sizin evin emsalleri ne kadar? Ev sahibi ne kadar istiyor?

7-8 bin civarı

Ev sahibi net bişey söylemedi ama 5 i kabul etmedi

Yani net 5 demedim aslında, tüfe kadar zam yapsam dedim(%70) o da 5 civarına denk geliyor, yok dedi ben tüfe falan kabul etmiyorum güncel değerini istiyorum dedi.

Ya bu iş iyice rayından çıktı. 2021 aralıkta arkadaş ev tuttu aynı siteden. Ama evi benimkine göre daha yapılı(aynı tür daire) 2400 e kiraladı. O zaman da dolar 17-18 di.

Emlakcının dediğine göre kiralar %25 olayı gelince zıplamış.

%25 öncesi 3 falanken bi anda 5-6 olmuş 2022 yazı

Nedeni belli, ev sahibi 10 sene boyunca kiram çok artış yapmayacak diye korkuyor ve ilk yıllarda bunu çıkarmak istiyor.

• miko_miko kullanıcısına yanıt

Ev sahibi de halt etmiş o zaman 5-6 arası bir şeye anlaşma yoluna gidin yanaşmazsa dava etsin.

vala beni çok sinirlendiriyo, %70 e ben okeydim tüfe kadar. Ama ben tüfe falan karıştırmak istemiyorum diyince ha dedim %25 yapacam.

Versin mahkemeye.

• miko_miko kullanıcısına yanıt

Eski kiracıya mevcut piyasanın bir tık altını kabul etmeyen ev sahibi art niyetlidir uğraşsın bakalım burada karşılıklı anlaşmak en güzel çözüm ama yanaşmıyorsa yapacak bir şey yok.

• Kirasını düzenli ve zamanında ödeyen eski kiracıysanız, belirttiğiniz gibi piyasası 7 olan yerde 5 bin lira gayet makul gibi, o zorluyorsa siz de zorlayın madem şartları.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.