Şimdi Ara

Kiracı hayatımı söndürdü lütfen yardım edin (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
10
Favori
27.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayni olay bizimde başimiza geldi sadece biz kira alamiyorduk avukata verdik adamin biseyi yok evdende cikmiyor verin senetleri cikayim diyor vermezseniz gidin istediginiZ yere ugrasin diyordu enson baktik mahkeme avukatla olmuycak uzuyorda uzuyor 2 3 zibidi bulduk dedim bu senetler sizin adami.cikarin evden 6 aylik kira ucretinde alin kira sizin dedim adam o gece tasindi evden dinsizin hakkindan.imansiz gelir sozu gercekden dogru bir soZ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 bin tl ye çözeriz.

• çok korkak davranmıssın bide iyi niyetının kurbanı olmussun dicem de eğer dogruysa tabi bu anlattıkların.1500 tl lik evi 500 tl ye veren bi ev sahibide ilk defa göruyorum.Ben pek ınandırıcı bulmadım turkıye'de bu iyiliği yapan bir ev sahibi olamaz bence..
  • Csb

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi evi olan bir sehirde bir aylıgına ev kiralamışmış ...ruh hastası işte .kendi kendini kötülemekten utanmıyor üstüne üstlük hikaye olan bir tabloda...diyecek bir şey bulamıyorum gercekten.bu kadar mı işsiz ve seviyesiz olur bir insan 🤔

• 1500 tl kiralık evi 500 e vermek :) sebeb
  • Avukat davayı biraktidan sonrasini okumadım. Yalan dolan

• Geçmiş olsun. Yazık bu durumlar çok yıpratıcı bir insan için. Ben olsam kendime hakim olamam

• @cormen

Hocam teşekkürler öncelikle. 30 günün sonunda çıkarıp kirayı öderse oturmaya devam edebilir mi ?

@ReflexAction

İmzalattım hocam. Çok şey yaptım fakat nafile.

@wardsg1

Okusaydınız neden kasıp kavuramadığımı anlamış olurdunuz hocam.

@NakeBenihime

Hocam dediğiniz şeylerden sadece birini yapsam bile haksız duruma düşerim. Kapı çilingirini değiştirmek suç yani ben onu savcılığa şikayet edemezken o bu durumda beni şikayet edebilir dava edebilir. İşleri dahada çığırından çıkaracaktır bu olay.
  • Haklısınız hocam ilk kiralama deneyimim gerçekten dersimi fazlasıyla aldım tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
  • @ChiefOfficer
    Teşekkürler hocam.

@lgflex2

Gerçekten hakediyorlar fakat geçti artık sadece yasal yollara başvurabilirim.

@coderMX

Teşekkürler hocam benimde aradığım fikir yardımı budur.

@Aikido_oreo

Yaşamış oldum bu atasözünü artık akıllandım diyelim hocam.

@traumaniac

Siz yine aynı mertliğinizi koruyun hocam ülke çok bozuk olsada çevremizde 3-5 iyi insan olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invaze -- 21 Kasım 2018; 0:30:36 >
  • @fvera

Bu konuyla ilgili gerçekten bilgiye ihtiyacım var aradım fakat bulamadım bilgisi olan arkadşalar bilgilendirirse çok makbule geçecek.

@g_boz

Ben yine adalete sığındım hocam mutlaka başkasından bulacaktır belasını :)

@haybat123

Bizim kiracı daha fazlasını hakediyor fakat kiracı bir kadın ve yasal yol harici müdahahele etmem her türlü benim zararıma olacaktır.

@trustem.111

:)
  • @bridget1988

Kira sözleşmelerini ekleyerek konuyu güncelledim bakabilirsiniz hocam. Ne yazık ki öyle bir enayi(ben) varmış ülkede :)

@croonk

Diyecek söz bulamadım size.

@özgürkuaför

Tamamen acımak ve kirayı düzgün öder diye :)
  • Öncelikle çok geçmiş olsun. İcra memuru biri olarak size yapmanız gerekeni kısaca anlatayım.

Elinizde kira sözleşmesi ve senet var ( senet alan birisinin tahliye taahhütnamesi imzalatması gerek )
    Eğer tahliye taahhütnamesi varsa bana özelden yazın onun yolu farklı anlatırım size.

Elinizdeki kira sözleşmesi , kimlik fotokopisi , ve internetten örnek no 1 takip talebini çıkartın takip talebi olan belgeyi doldurup en yakın adliyedeki icra müdürlüğünden örnek no 13 kira takibi açıyorsunuz. ( yanınızda 70 tl civarı para olsun açmak için gerekli olacaktır harç tebligat gibi giderler için )

İcra dairesi sizin belirtmiş olduğunuz adrese tebligat gönderir .
    Sizin anlattığınıza göre o tebligatı kadın ilk sefer almaz.
    Siz bu sefer tekrar gönderilmesini isteyeceksiniz ( duruma göre 3. Ye sarkabilir )
    Eğer kadın almazsa muhtara teslim edilir.
    Kadın alırsa da sorun yok.
    Gelelim muhtara yada kendi aldı.
    Aldığı günden itibaren 7 gün itiraz 30 gün ödeme süresi var.
    İtiraz ederse icra işlemi durur siz icra mahkemesine itirazın iptali ve tahliye davası açarsınız.
    İtiraz etmezse 30 gün sonra direk tahliye davası açarsınız.

Tahliye kararı çıkıp kesinleştikten sonra ( tahliye kararı mahkemede kadının yüzüne okunması yada tebligat yapıldıktan sonra )
    Kararı icra müdürlüğüne sunup dilekçeyle tahliye yapılmasını talep edersiniz.

Memurlarla adrese gidip zorla evden çıkartabilirsiniz ( memura adrese gitmeden borçlunun sıkıntılı olduğunu söylersniz polis eşliğinde gidersiniz ) memur evi boşalttıktan sonra kapının göbeğini değiştirtip size yeni anahtarı teslim eder işi biter.

Anlattığım aşamalar istanbulda ortalama 7-8 ay sürüyor. Bulunduğunuz yere göre 3 aya kadar düşebilir.
    Tahliye anına kadar sürekli masraf yapacaksınız dosyayı açarken 70 tl
    Tebligatlar için tanesi 14 tl ama 2-3 tane çıkabilir
    Mahkeme davası için masrafları oluyor rakamı tam hatırlamıyorum 300-400 diyelim
    Evi boşaltmaya giderken en büyük masrafı o gün yapacaksınız . Ortalama 230 tl gibi bi harç - adliye aracının ücreti ( beklemeye göre artıyo ) - evi boşaltmak için gelecek hamalların ve kamyon ücreti - eğer kadın mallarını teslim almazsa + depo ücreti
    Ve son olarak göbeği değiştiren çilingirin ücreti ..

Allah kolaylık versin zor ve uğraştırıcı süreç.
    İstanbulda bu işin dolandırıcılığı mevcut herkes borçlunun mağdur olduğunu düşünüyor ama alacaklı da mağdur olabiliyor.
    Tahliyelerde ben evi boşalttırırken ev sahibinin o an satılık ilanı astığına çok şahit olmuşumdur.

• Bu arada şöyle ekleme yapayım arkadaşlar yanlış izah etmiş.
    sizin davanız hukuk davası devlet size avukat falan atamaz özel avukat tutarsanız olur tutmazsanız avukatsız yürür bu işler.

• thelord03 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle gönlümle kalbimle size çok çok çok teşekkür ediyorum. Şu altın bilgileri vermek yada uygulamak isteyipte milyar üstüne milyarlar talep eden insanlardan başkasını bulamadım siz burada insanlık yapıp yazmışsınız ve resmen beni kurtuluş yoluna soktunuz. Ne kadar teşekkür etsem azdır intihar eşiğine gelmiştim avukatlar mahvetti beni benzin parasına kadar kadar istediler kiracıdan dolayıda tükenmistim . Simdi siz masraflarıyla kağıdıyla kalemiyle en detaylı sekilde yazınca o kadar rahatladım ki gerçekten tekrardan teşekkür ederim. Sizide rahatsız etmeden takıldığım yerlerde tekrardan rahatsız edebilirim kusura bakmayın bu yüzden. Şimdilik hoşçakalın hocam sayenizde bu gece yastığa kafamı rahat koyacağım tekrardan tesekkür ederim. Allahım sen büyüksün
  • thelord03 kullanıcısına yanıt
    Bu masrafları ve vakti kaybettikten sonra kiracıdan bunları tazmin ediyormu devlet. Yoksa evi kurtardık gerisi mühim değilmi diyor insanlar. Böyle bi sistemde kimse kira ödemez 3 ay orda 5 ay burda bedava kalır bu beleşçiler. Böyle insanların bi kara listesi filan olması lazım ne saçma bi sistem...
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Yapılan tüm masraflar borca ekleniyor tabi tahsil edebilirsen :/
    Zaten çoğu ev sahibi evini kurtarmanın derdine düşüyor gün geçtikçe zarardayım bari evi kurtarayım .

İstanbulda tahliye süreleri 9-10 ayı bulmaya başladı böyle olunca dolandırıcı piyasası gibi oldu 1200 lira edecek yeri kiracı(dolandırıcı) 1350 tl olarak tutuyor. Ev sahibi oo yüksekten kiraladım diye seviniyor. Kiracı 1350 depozito 1350 1. Peşin kira olmak üzere toplam 2700 ödüyor bi daha hiç ödemiyor ev sahibi evi boşaltması için 9-10 ay uğraşıyor 3-4 bin tl masraf yapıyor. Kiracı tam tahliyeye yakın zamanda taşınıyor 10 ay kirayı 2700 tl oturmuş oluyor ayda 270 tl 😅

• invaze İ kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah, ben memurum maaşımı devletten alıyorum ondan bu bilgileri istediğim şekilde anlatabilirim ama avukat geçimini ve kazancını bu bilgileri bilerek + uygulayarak kazanıyor. Onlara da hak vermek lazım. Allah kolaylık versin zorlu bir süreç

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.