< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invaze -- 22 Kasım 2018; 1:18:27 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invaze -- 22 Kasım 2018; 1:18:27 > |
Gecin bu isleri
Hikaye ofsayt 1 Piayasasi 1500 tl olan evi 500 tl ye kiraya verdiniz Darulacize misiniz siz Cok acidiysaniz en kotu 1300 e verirdiniz Hikaye ofsayt 2 Bir ay sonra kiracinin cikacagini dusundugunuz zaman neden ev tasiyorsunuz ki cok sacma oturun evinizde bir ay daha kiraci cikinca tasinin neden 1 ay icin insan iki kere ev tasir Kusura bakmayin ben yemedim hikayenizi... Yiyen arkadaslar yol gosterirken size bil gulmeler eglenmeler... |
Çözüm basit sozlesmeyi yenilemezsen ve kira odemesi yapmazsa mahkeme kanaliyla evi bosaltmasini istersin. Avukat tutacak maddi gucum yok dersen mahkeme avukat tahsis etmek zorunda kalacaktir. Kiraci bosaltmak zorunda kalacaktir polis zoruyla kanun,nizam ve anayasa var.
Cep numarani ve adresini degistir. Geri kalanini mahkemeye birak, |
Öncelikle çok geçmiş olsun. İcra memuru biri olarak size yapmanız gerekeni kısaca anlatayım.
Elinizde kira sözleşmesi ve senet var ( senet alan birisinin tahliye taahhütnamesi imzalatması gerek ) Eğer tahliye taahhütnamesi varsa bana özelden yazın onun yolu farklı anlatırım size. Elinizdeki kira sözleşmesi , kimlik fotokopisi , ve internetten örnek no 1 takip talebini çıkartın takip talebi olan belgeyi doldurup en yakın adliyedeki icra müdürlüğünden örnek no 13 kira takibi açıyorsunuz. ( yanınızda 70 tl civarı para olsun açmak için gerekli olacaktır harç tebligat gibi giderler için ) İcra dairesi sizin belirtmiş olduğunuz adrese tebligat gönderir . Sizin anlattığınıza göre o tebligatı kadın ilk sefer almaz. Siz bu sefer tekrar gönderilmesini isteyeceksiniz ( duruma göre 3. Ye sarkabilir ) Eğer kadın almazsa muhtara teslim edilir. Kadın alırsa da sorun yok. Gelelim muhtara yada kendi aldı. Aldığı günden itibaren 7 gün itiraz 30 gün ödeme süresi var. İtiraz ederse icra işlemi durur siz icra mahkemesine itirazın iptali ve tahliye davası açarsınız. İtiraz etmezse 30 gün sonra direk tahliye davası açarsınız. Tahliye kararı çıkıp kesinleştikten sonra ( tahliye kararı mahkemede kadının yüzüne okunması yada tebligat yapıldıktan sonra ) Kararı icra müdürlüğüne sunup dilekçeyle tahliye yapılmasını talep edersiniz. Memurlarla adrese gidip zorla evden çıkartabilirsiniz ( memura adrese gitmeden borçlunun sıkıntılı olduğunu söylersniz polis eşliğinde gidersiniz ) memur evi boşalttıktan sonra kapının göbeğini değiştirtip size yeni anahtarı teslim eder işi biter. Anlattığım aşamalar istanbulda ortalama 7-8 ay sürüyor. Bulunduğunuz yere göre 3 aya kadar düşebilir. Tahliye anına kadar sürekli masraf yapacaksınız dosyayı açarken 70 tl Tebligatlar için tanesi 14 tl ama 2-3 tane çıkabilir Mahkeme davası için masrafları oluyor rakamı tam hatırlamıyorum 300-400 diyelim Evi boşaltmaya giderken en büyük masrafı o gün yapacaksınız . Ortalama 230 tl gibi bi harç - adliye aracının ücreti ( beklemeye göre artıyo ) - evi boşaltmak için gelecek hamalların ve kamyon ücreti - eğer kadın mallarını teslim almazsa + depo ücreti Ve son olarak göbeği değiştiren çilingirin ücreti .. Allah kolaylık versin zor ve uğraştırıcı süreç. İstanbulda bu işin dolandırıcılığı mevcut herkes borçlunun mağdur olduğunu düşünüyor ama alacaklı da mağdur olabiliyor. Tahliyelerde ben evi boşalttırırken ev sahibinin o an satılık ilanı astığına çok şahit olmuşumdur. |
Bir tanıdığımın akrabasının başına 5 sene kadar önce gelen durum.. Ankaranın pis semtlerinden birinde çinçin mahallesinde 2 katlı evin üst katına kimseye sormadan etmeden altta ev sahipleri oturmasına rağmen gelip yerleşen çingeneleri defalarca zor kullanarak çıkartmaya çalıştılar, bir türlü çıkartamadılar. En sonunda benimde kişisel tanıdığım ev sahibi cinnet geçirdi evini benzin dökerek eşyalar içindeyken yaktı, bu olay sonucunda üst katta gelip yerleşen çingenelerden karı koca ve çocukları canlı canlı yandılar. Adam senelerdir cezaevinde.
|
anlattiklariniz başima gelse idi sizin kiracinizi ve avukatinizi çiktigi deliğe geri sokardim.siz ilk basta sert yapsaydiniz bunlar bašiniza gelmryebilirdi.kadin dul ve eskorttur buyuk ihtimal.avukata vurduruyordur.
|
Ayni olay bizimde başimiza geldi sadece biz kira alamiyorduk avukata verdik adamin biseyi yok evdende cikmiyor verin senetleri cikayim diyor vermezseniz gidin istediginiZ yere ugrasin diyordu enson baktik mahkeme avukatla olmuycak uzuyorda uzuyor 2 3 zibidi bulduk dedim bu senetler sizin adami.cikarin evden 6 aylik kira ucretinde alin kira sizin dedim adam o gece tasindi evden dinsizin hakkindan.imansiz gelir sozu gercekden dogru bir soZ
|
Kimseye acımayacaksın arkadaş! Dulmuş yetimmiş hiç gözünün yaşına bakmayacaksın!
Ben de mal sahibiyim, aynı zamanda da kiracıyım. Ev kiralarken mutlaka memur kefil isterim, iki kira depozito ve 1 yıllık kira bedeli kadar senet alırım. Kirayı ödemiyor mu! yürürüm kefile, hiç uğraşmam içeride oturanla! Kefiliyle de kötü olsun! Evin tahliyesi ile ilgili prosedür zaten anlatılmış, yapılması gerekenler belli! Asla onların başvuruduğu zorbalığa başvurmayın, haklıyken haksız çıkarsınız. Bundan sonra da kiracı seçerken daha dikkatli ve daha rasyonel davranırsınız, iyi bir hayat dersi olmuştur sizin için. |
Adamın hayatı kaymış. Bir tek ona üzüldüm.
Ayrıca konu sahibine çok geçmiş olsun. Tez zamanda adalet yerini bulur umarım. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zencefiladam -- 19 Kasım 2018; 15:51:36 > |
|
|