Şimdi Ara

Kiracıyı çıkarmak için evi satan ev sahibi. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
270
Cevap
5
Favori
19.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş

niye kendini bu kadar düşürüyorsun okurken sinirlendim. adamın malına ortak gibi davranıyorsun sana başka ev mi yok? senin gibi davranıp dayak yiyen,ölen bir sürü kiracı var değer mi başkasının malı için kendini riske atmaya? adamın kaç dairesi olduğu zenginliği de seni ilgilendirmez adamla beraber mi kazandın? eğer zihniyetini değiştirirsen kiracılıktan ev sahipliğine terfi edersin aksi halde ömrün kirada geçer.

• ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt

Trollük yapacam diye yazdığın şu mesaja bak ne garip insanlarınız anlamıyorumki biz çoktan anlaştık bu arada ,oturmayada devam ediyorum oldumu boş konuşan arkadaşım.Ben değilde sen çok dayak yersin bu kafa ile.

• Niye yapışıyosunuz ki .evi niye sahipleniyorsunuz. adamlar istemiyorsa çıkın gidin başka evmi yok .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben de bu konuda dertliyim. Hem ev sahibi hem de kiracıyım. Hatta 2 tane eve kira ödüyorum. Kiralar artık belimi bükmeye başladı. 1 Temmuzdan sonra artış olacak. Ev sahipleri tüfeye göre zam yapacaklar. ( Sözleşmede bu şekilde yazıldı. Yasal mı değil mi bilmiyorum).
    1,5 sene önce kiracılı olarak aldığım ve işyerimin olduğu şehirde kiracıyı çıkartmayıp kendim başka yerde kiraya çıktım. Son 1 yıllık sözleşme süresi yenilenmesine az süre kalınca kiracıyla görüşüp en azından benim diğer tarafa ödediğim kirayı bana ödemesini talep ettim. Ancak kiracı pek oralı olmadı. Kendisi 5000₺ den kalmakta ben de 7000₺ den oturmaktayım. Benim Kiram tüfeye göre 11.300₺ civarında olacaktır. Kiracı bana 10 bin tl ödemeyi kabul etse yine sesimi çıkartmazdım. 2 eve kira ödemekteyim ve kiralar çok zorlayacak beni. Ben de
    en azından işyerimin olduğu şehirdeki kendi evimde oturayım 1 tane kiradan kurtulayım diyorum ama süreç nasıl ilerleyecek bilmiyorum. Noterden kendi evime oturmak istiyorum diye ihtarname gönderip kiracının çıkmasını istiyorum. Bu durumda Kiracı bu süreçte bana ne kadar kira öder? Evi aldığım zaman eski ev sahibiyle olan sözleşmesi uzadığı için aramızda tekrar bir sözleşme yapmadık. Evi 2022 kasımda almıştım. Evi aldığımdan beri 18 ay geçti. Bu süreden sonra Kirayı ihtiyaç sahibi olarak çıkartabilir miyim? Konu kira fiyatı ile ilgili olsa da gerçekten cebimden kiracının bana ödediğinden 1000₺ bile fazla ödeyecek gücüm olmadığı için kendi evime oturmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ctrlshft -- 20 Haziran 2024; 23:41:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ctrlshft kullanıcısına yanıt

Kiracı 5 yıllık değilse imkansız. Daha yeni haber düştü, Antalya'da ev sahibi bir kadın, kiracısını çıkaramadığı için apartmanın bodrum katında kanepede kalmaya başladı kiralık evler pahalı olduğu için.

• Kiracının kaç yıllık olduğu önemsiz ihtiyaç sahibi olarak çıkarmak için. buradaki sorun davayı kazansanız bile, davanın süresi + istinaf süresi ile birlikte çok uzun sürüyor olması.

Normal şartlarda evi aldıktan sonra 1 ay içinde ihtar cekmezseniz tahliye davası acamıyorsunuz bir avukata danısın mutlaka belki farklı bir yöntem bulur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Evet arkadaşlar kiracım ile tekrar görüştüm. Durumu anlattım samimi bir şekilde ve kendisi 2 ay sonra evi boşaltacağını söyledi. Bu meseleyi kolayca zor çıkarmadan çözmüş olduk.

Şimdi gelelim diğer konuya.
    Üstteki mesajımda dediğim gibi hem ev sahibiyim hem kiracı. Kiracı olduğum asıl muhitte ev sahibi 1 temmuzda dolacak kontratı uzatmak ve kira fiyatında anlaşabilmek için aradığımda sözleşmede tüfe yazdığı için tüfe neyse ondan yatıracağımızı söyledi. 1 Temmuz 2024 tarihine %25 dahil olması gerekirken benden sözleşmede tüfe oranına göre artış olacaktır yazması nedeniyle %25 in çok üstünde zam talep etti. Sırf inat olsun diye %25 yatırmak istedim ama uğraşmamak için %60 zamlı şekilde yatırdım. Ev sahibine kalsa %75 istiyordu. Yani iyi yapmadığımı düşünüyorum ama beni istese bile en az 2 senede çıkartabileceğini hatta kolay kolay çıkartamayacağını bildiğim halde %60 zamlı olarak yatırmak moralimi bozdu. Doyumsuz ev sahibi 30 tane dairesi var. Hala 3 ün 5 in derdine düşmüş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mahkeme lerin tutuma maalesef değişiyor örnek vermem gerekirse üst katımda yaşayan öğretmen hanımefendi ev sahibi ile üç yıldır davalık onada ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açılmış ancak kadın avukat vs bile tutmadan kendi savunmasını yapmış üç yıldır ve ilk duruşmasında yazılı olarak şunu belirtmiş, ben evi kiraladığım dönemde ev sahibi kişi o zaman da ihtiyaç sahibi idi kendisi kirada ikamet etmekte idi dolayısıyla bugün aniden ortaya çıkan bir durum olmadığı ve buna karşılık kendide çeşitli malzemeler sunarak şahitler eşliğinde üç yıl götürmüş davayı gel gelelim geçenlerde ev sahibi ile anlaştılar ev sahibi taşınma nakliye masrafları ve bir miktar naklt desteği karşılığında uzlaşmış kadın taşındı gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.