Şimdi Ara

Kiralık araç ile alkollü kaza yaptım bilgisi olan varmı????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kiralık araç ile 1.28 promil alkolle kaza yaptım tek taraflı bir kaza oldu dağa çarptım tabiki trafiği felan aradım geldiler cezamı yazıp ehliyetimi aldılar ancak kiraladığım şirket arabanın 70 milyar masrafı olduğunu söylüyor hem 70 milyar vereceğim ardından 40 milyar da değer kaybı vereceğim birde 30 milyarda iscilik zaten araç 0 egea aracın o kadar masrafı yok ama yetkili servise gittiği için yüksek fiyat çıkıyor ben de dedimki kiralık arac olduğundan şirketler bu arabaları ucuza alıyor dedim aldığınız fiyat 120 milyar ben size direk bu parayı vereyim arabayı bana verin ama adamlar 140 milyar istiyor nerden baksanız bütün herşeyle bana 190 milyara felan mal oluyor ben bunu ödemesem ne olur yardımcı olabilecek konu hakkında bi bilgi verebilecek varmı yardım edin lütfen

• Normal bir kaza olsaydı bildiğim kadarıyla kasko tamir edene kadar siz günlük parasını verecektiniz aracın.
    Ama alkollü olduğu için kasko karşılamaz sizden rücu eder. Bunu da şirket sizden istiyorsa büyük ihtimal kaskoyu hiç bulaştırmak istemiyorlar kendileri parasını verip yaptırmayı planlıyor.
    Ama istenilen tutarlar çok yüksek. Siz kaskodan yapılmasını talep edin kasko size bir şeyleri fatura etsin. Çok fiyat derlerse onlara satın almayı teklif edin.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Kiralık Araçla Alkollü Kaza: Bilmen Gerekenler

Kiralık araçla alkollü kaza yapmak ciddi sonuçlar doğurabilir. İşte bilmen gerekenler:

• Yasal Sorumluluklar: Kiralık araçla alkollü yakalanmak ciddi yasal sonuçlar doğurabilir. Hem cezai hem de idari yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirsin.
    • Sigorta Kapsamı: Çoğu kiralık araç sigortası, sürücünün alkollü olması durumunda hasarları karşılamaz. Bu nedenle, kiralık araçla alkollü araç kullanmadan önce sigorta poliçeni dikkatlice incelemelisin.
    • Kiralık Araç Pert Olursa: Kiralık aracı pert edersen, onarım veya değiştirme maliyetlerinden sorumlu tutulabilirsin. Sigorta kapsamında değilsen bu maliyetler önemli olabilir.
    • Kiralık Araç Alkol Sınırı: Kiralık araçlarda da genel alkol sınırı geçerlidir. Ancak bazı kiralama şirketlerinin kendi özel alkol sınırları olabilir. Bu sınırları öğrenmek senin sorumluluğundur.
    • Rent a Car Aracına Çarptım: Rent a car aracına çarparsan, hem kendi hem de karşı tarafın hasarlarından sorumlu olabilirsin. Alkollüysen, bu sorumluluk daha da artabilir.
    • Kiralık Araçla Kaza Yapmak: Kiralık araçla kaza yapman durumunda, kaza raporu tutmak ve kiralama şirketini bilgilendirmek çok önemlidir. Alkollüysen, bu bilgileri gizlememeye dikkat etmelisin.

Alkollü araç kullanmak her zaman tehlikelidir ve kiralık araçlarla yapmak daha da risklidir. Alkollü araç kullanmaktan kaçınmalı ve kiralık araç kullanırken alkol sınırlarına uymalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kurumsal bir yerden mi kiraladınız
  • GayrimeşruDanışmanıÖzgür kullanıcısına yanıt
    Evet kurumsal bir firma havalimanında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akiffffff -- 16 Temmuz 2020; 1:19:30 >
  • Yazık gerçekten yazık !! Hem alkollü kaza yapmışsın utanmadan bir de konusunu açıyorsun . Ya o halinle birisine çarpsan veya ezseydin ??
    Kendinizi düşünmüyorsunuz bari baska masum insanları düşünün !
    Kaza yapmanızda çok iyi olmuş bu da size ders olur !!!
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Adamın başına bişey gelmiş kardeşim soruyor sana mı kaldı dogrusu günahı
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Evet biz bir hata yaptık ama sizin çok iyi olmuş demeniz sizin ayibiniz hatalı olduğumuzun farkındayız bunun için hiçbir prosedürden kaçmayıp bütün cezaları üstleniyoruz her insan hata yapabilir kimsenin canına zarar gelmeden birdaha yapmamam gerektiğini öğrenmiş oldum keşke sizde yazdiklariniza dikkat etseniz
  • Beyazdiş20 B kullanıcısına yanıt
    Kimse düşünüyor neyin ne olduğunu biz zaten kanun dışı birşey yapmadık ehliyetime el konuldu cezamı yedim sadece bu konuda yardım istedim ağzı olan konuşuyor
  • bazı kasko firmaları alkollü olsanız da ödeme yapabiliyor. Bazıları da rücu ettiriyor. Kesinlikle bu aşamada para vermeyin firmaya. yetkili serviste yapılsın kasko firmasıyla iletişime geçin ödeme yapıldı mı yapılmadı mı öğrenin. ona göre ödeme yapın firmaya. yok ödemez felan diye varsayım da bulunmasınlar
  • Normal bir kaza olsaydı bildiğim kadarıyla kasko tamir edene kadar siz günlük parasını verecektiniz aracın.
    Ama alkollü olduğu için kasko karşılamaz sizden rücu eder. Bunu da şirket sizden istiyorsa büyük ihtimal kaskoyu hiç bulaştırmak istemiyorlar kendileri parasını verip yaptırmayı planlıyor.
    Ama istenilen tutarlar çok yüksek. Siz kaskodan yapılmasını talep edin kasko size bir şeyleri fatura etsin. Çok fiyat derlerse onlara satın almayı teklif edin.
  • "dağa çarptım"
  • Geçmiş olmasın dileklerimizle...
  • Akiffffff A kullanıcısına yanıt
    1.28 promil alkollü araç kullanmak (ki eminim polis gelene kadar açık havada beklediğiniz için en az 0.30 promil fark etmiştir) basit bir hata olarak görülemez büyük bir hatadır hatta cinayettir. Bu arada yıllardır alkol alırım daha bir kere alkollü direksiyona oturmadım. Kusura bakmayın hafifletici cümleler ile affedilecek bir hata değil sizin ki...
  • Kiralık araç ile alkollü kaza yaptım bilgisi olan varmı????
  • Yanlış hatırlamıyorsam bi karar vardı , hatırladığım kadarıyla yazacağım.

Şimdi araba kiralanıyor , araba kaza ile pert oluyor.
    Şirket kurumsal bir şirket arabanın değerinden daha yüksek para isteniyor olay mahkemelik oluyor ve arabanın belirli bir kısmını pertin satışından kalanı da sigortadan temin ediliyor.
    Ama aynı durumda yine pert parası + sürücüden ekspertiz rapaoru ile kalanı alındığı dava da hatırlıyorum.

Düzgün bir avukata danışmakta fayda var ama eğer sürücü kabahatı varsa belirli bir miktarı sürücüden alınıyor ama tabi sizinki perte çıkmayıp direkt tamir olunca nasıl oluyor bilmiyorum.

Araba konusunda bilgili bir kişi tamir ve değer kaybı arabadan yüksek değerde olursa pertini isteyin derdi. Ama pert olayı da nasıl oluyor bilemiyorum.
  • jervis kullanıcısına yanıt
    Akiffffff A kullanıcısına yanıt
    olması gereken bu bence de. servis 70.000 masrafı olan aracı tamir etmekle uğraşmaz, perte ayırır. kurumsal denilen kiralama şirketi pek kurumsal çalışmıyor gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thormentor -- 16 Temmuz 2020; 10:59:19 >
  • Evet onlar toptan araç aldıkları için ucuza alıyorlar ama şu an bayilerde araç yok. Adam o arabanın güncel fiyatını sıradan bir kazada kaskosundan alabilirdi. Ama işin içine alkol girince aracın güncel değerini mecburen siz karşılayacaksınız. Tabi bu güncel değerden kastım aracın yılı km'si ve paketi göz önüne alınır. Geçmiş olsun. Büyük ders olmuştur size de.
  • Aracın çalışmadığı günlerdeki yatış parasını da alırlar.
  • Ekper gelsin bir değer belirlesin. Bu aracın hasarsız olanının fiyatını söyleyecek. Araç bedelini adama ödeyin sonra dışarıda aracı yaptırıp satın. Daha iyi bir çözüm bulamadım açıkcası..
  • MuammA_ kullanıcısına yanıt
    Başımıza alkol metre kesil diye soru sormadim neyin ne olduğunu biliyoruz
  • Akiffffff A kullanıcısına yanıt
    Bilseydin geçmezdin direksiyona...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.