Şimdi Ara

Kırmızı reçeteli ilaç kullanmak önüme neler çıkarır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Psikiyatri DEHB için bi ilaç verdi, araştırınca kırmızı reçeteli olduğunu öğrendim. Endikasyonları tam benim sorunlarım için ama bilirsiniz, kamuoyu bu işlere düz bakar... Kırmızı reçete ile verilen bir ilaç kullanırsam özel sektör ya da kamu kuruluşu olsun, önüme bir şey çıkar mı? Şu an özel sektörde idari kısımda çalışıyorum. Bu, yükselmeme engel olur mu ya da gelecekte başka bir özel kuruluşa geçtiğimde sorun yaşar mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 27 Ekim 2024; 21:22:43 >

• Tıbbi geçmişini önüne lank koyarlar hocam
  • Başbilen kullanıcısına yanıt

Özel sektörde de mi sorun yaşarım acaba? O kadar psikiyatri ilacı var, onlar değil de neden 25 yaş altına bile yazılabilen DEHB ilacı kırmızı reçete, anlayan beri gelsin arkadaş...

• Kamuda sorun cıkarabilir.Özelde, koç holdıngde ceo olmayacaksan ne olabilirki.Kamu için yüksek mevki makamların atamaları yapılmadan saglık raporlarınada bakılır.

• lithran kullanıcısına yanıt

Ne bileyim hocam burası Türkiye. İnan en küçük torpil yaptıracak adam değilim, adamım da yok... Dürüst ve sade vatandaşın önüne her zaman zorluklar çıkar. Bi yerde bi nasip olur orda da önüme bu engel çıkar diye korkuyorum. İlaç yazıldı ama eczaneden hala almadım. Almasam sorun olur mu yine sicilde görünür mü acaba?...

• kısacası işe girişlerde heyet raporu isteyen hiçbir işe giremezsin.

• Özelde sorun olcagını sanmıyorum. Tabi pilot falan olcaksan o ayrı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Asker polis olma hariç bir yerde sorun olmaz
  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt

Çünkü ilaç bir amfetamin türevi..

• Önüne çıkabilir. Gizlemen ve yalan söylemen gerekir. Kanıt isterlerse geçmiş olsun..
  • Ben ilaç geçmişim nedeniyle askerlikten muaf oldum, kilo falan da vardı, kombo oldu.

Özel sektörde genelde sorun olmaz. Kamuda olur.
  • bişi olmaz

• Graviton G kullanıcısına yanıt

Yazılmış ilacı almasam sicile yine yansır mı hocam?

Reçete kanıtın yoksa çevirmeye yakalandığında yanında 1 tane varsa bulundurmaktan 1 tane kutudan fazla varsa ticaretten yersin hocam
  • Başbilen kullanıcısına yanıt

Reçetesiz zaten vermiyolar hocam yanımda da taşıyacak halim yok. Ben hiç eczaneden hiç almasam yine sicilde görünür mü onu merak ediyorum. Yazılmış ilaç olan oldu mu yoksa hiç almasam oluyor mu acaba?..

• Sanırım Concerta veya Ritalin yazmış doktorun pek sıkıntı cıkartıcağını sanmam

yazildigi zaman zaten e-nabizdaki tibbi gecmisine isleniyo. icip icmemen biseyi degistirmez.
  • 11 sene evvel eski ofisten yenisine taşındığımızda patronlar ofislerin ayrılması nedeniyle eleman paylaşmak zorunda kaldı.

Rahmetli patronum anlatmıştı paylaşımın nasıl yapıldığını:

“Zeliha’ yı kim alsın?”
    Diğer Patron “Zeliha benim olsun!”

“Cemil’ i kim alsın?”
    Diğer patron “Yok istemem, o şizofrenmiş…”

Böylece iyi olan rahmetli patronla çalışma fırsatım oldu.

Tam 7 sene aynı koltukta nefes almadan çalışmam diğer patronların dikkatini çekmiş, benim patrona:
    “Yahu sizin ofisin önünden ne zaman geçsem senin eleman hep aynı şekilde oturup çalışırken görüyorum, bu adam hiç mi yemek yemez, hiç mi lavaboya gitmez” derlermiş.

İşlerin yoğun olduğu haftanın belirli günlerinde lavaboya gitmemek için sıvı bile tüketmezdim.

Marifet sandım ama değilmiş…
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Öyle hocam, değil.

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

o deel de günde an az 3 litre goyu demli çayı su niyetine içtiğini kendin yazmıştın ve nassı oluyo da heç tuvalete gitmedin, işte ona hayret edirem...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.