Merhaba arkadaşlar. Bu akşam arkadaki kamyonun yakın takip etmesi sonucu mobese olmayan yerde Polisin gözü önünde istemeden kırmızıdan geçtim. Geçtigim anda ışık sarıdan kırmızıya döndü. Yani kırmızıda geçmiş oldum. Polis el işareti yaptı. Karanlıkta polisi son anda fark ettim. Durmadan devam ettim. Yani cezayi kesin yedik. Erken ödeme için cezanın sisteme düşmesi mi gerekiyor. Bu süre ne kadardır? Bilgisi olan arkadaşlar yardimci olursa sevinirim.
Bilgisi olan var mı acaba?
?
Kimsenin bilgisi yok mu acaba?
Net olarak ne zaman düşeceğini kim bilebilir ki? genelde tebliğ süresi 1 haftadır...
quote:
Orijinalden alıntı: sametsamett
Net olarak ne zaman düşeceğini kim bilebilir ki? genelde tebliğ süresi 1 haftadır...
1-2 ay içinde düşer, her gün egm'den sorgulayabilirsin
Kactiniz mi yani polisten ? Sanirim erketeye yatilacak postaci icin.
Dur ihtarina uymamaktan, trafigi tehlikeye dusurmekten de ekstra +150-200 arasi ceza yazabilir hazirlikli olun
quote:
Orijinalden alıntı: High Quality
Kactiniz mi yani polisten ? Sanirim erketeye yatilacak postaci icin.
Kırmızıda geçtigim için elini öfkeyle kaldırmış gibiydi. Dur ihtarı gibi algılamadiğim için biraz frene basıp yavaşça devam ettim.
quote:
Orijinalden alıntı: Hazan
Dur ihtarina uymamaktan, trafigi tehlikeye dusurmekten de ekstra +150-200 arasi ceza yazabilir hazirlikli olun
Cezayı kesin yedik bakalım ekstra neler çıkacak konuya yazarım artık.
Mobeseden yemiştim geçen sene..ocak 24 de yedim şubat 24 de ceza gelmişti..1 ay en geç
quote:
Orijinalden alıntı: Pipisipispis
Mobeseden yemiştim geçen sene..ocak 24 de yedim şubat 24 de ceza gelmişti..1 ay en geç
Niyeyse Bana Hiç Ceza Gelmedi Kaç Kere Sarı dan sonra 1 - 2 saniye sonra geçtim hiç ceza gelmedi yer Sakarya Gözünü Seveyim Sakaryanın
Sarı ışık kırmızıya dinerken gectiyseniz ceza yazamaz polisi o an farketmemiste olabilirsiniz önemli bişey olsa takip ederdi zaten ceza gelirse sulh ceza hekimliğine gidin hakkınızı savunun herhangi bir suç teşkil edilecek birşey yoktur anlattığınız durumda delil olmadan ceza ceza kesilemez hakim iptal eder. Not:Sulh ceza hekimliğine trafik cezasına itiraz etmek ücretsizdir sadece bir dilekçe yazmanız gereklidir dilekçeyi ön büroya verirsiniz işlem başlar bu kadar basittir ve bir duruşma olmaz hakim emliyetten cevab ister ona gore karşılaştırır karar verir.
Erken ödeme süresi tebligat sana tebliğ edildiğinde, yani sen o tebligatı imza karşılığında tebellüğ ettiğin tarihten itibaren başlar...
İsterse ceza 6 ay sonra gelsin önemli olan sana tebliğ edildiği tarihtir...
Müsterih ol heyecan yapma....
Yıllar önce ehliyetimi aldığım gün polis üniversitenin etrafından hatalı park diye aracımı çekmişti... Otopark ücretini ödeyip arabayı aldım ceza evine gelecek dedi polis memuru... Tam 9 ay sonra eve geldi 15 gün içinde yüzde 25 indirimli ödedim...
CihangirCanavarı
kullanıcısına yanıt
Hocam konu sahibine vermis oldugun erken cevaptan dolayi seni tebrik ediyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: elmariacci
Hocam konu sahibine vermis oldugun erken cevaptan dolayi seni tebrik ediyorum.
Hahaaha kahkaha attım😂
Ayrıca polisin o karanlıkta plakanızı görüp ceza yazması olanaksız geldi hocam malum mobese de yokmuş.
Secimden sonra duser.
Ceza vs gelmez
Sonucu konuya yazarım demiş 3 yıl oldu cevap yok, demek ki ceza gelmemiş