Şimdi Ara

kırmızın göz neden oluşur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bilimsel bir açıklama getirebilecek varmı?

• Bilimsel açıklama zaten herkes biliyor, flaş ışığının insanın gözünden yansıması özellikle renkli gözlü insanların daha çok oluyor tabii..
  • ağ tabaka :)
  • bişey yazmadan önce forumda arama yaparsan daha iyi olur bununla ilgii daha önceden çok konuşuldu
  • Ağ tabakadaki kılcal damarlar flaş ışığı ile parlıyor olay budur, ama köpekler neden mavi gözlü çıkar onu anlamıyorum. Onların kanı mavi mi acep
  • bilmem:)
  • çok basit dostum!
    ben veterinerim senin sorunun cevabı bende var!
    et yiyen türlerde (carnivor) gözün arkasında geceleri daha iyi görüş sağlayan bir tabaka vardır!
    Stratum Lucidum... (ışın yayan tabaka)
    bu tabaka nedeniyle kedilerde ve köpeklerde sarı-yeşil arasındaki renk tonları ortaya çıkabiliyor..
    flashlarda mutlaka bu hayvanlarda bu tabaka gözükür..
    gerçi red eye reduction sonrası görüntü nasıl elde eiliyor merak ettim şu an birileri deneyebilir mi acaba?
    reduction gözdeki damarlarda etkiliyken acaba o ışıklı tabaka yer mi? ne dersiniz???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kırmızı Göz eski kompakt makinelerdeki gömme flaşların zaman zaman yarattığı ve kırmızı göz olarak bilinen sorun, çekilen resimde insanların gözbebeklerinin parlak kırmızı gözükmesidir. Bunun nedeni, flaşın makinenin objektifine çok yakın olmasıdır. Sabit ve öne doğru bakan bir flaş kullanıldığı zaman bu sorunla karşılaşmak kaçınılmazdır. (Daha kaliteli kompakt modellerde geliştirilmiş tasarımlar kırmızı gözü ortadan kaldırmıştır.) SLR’ler daha büyük olduklarından flaş kafasıyla objektif arasındaki uzaklık bu etkiyi ortadan kaldırır

kaynak : hepsikamera.com

ben onların yalancısıyım, kırmızı göz oluşması hakkında şahsi bir fikrim yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: xbagci

Ağ tabakadaki kılcal damarlar flaş ışığı ile parlıyor olay budur, ama köpekler neden mavi gözlü çıkar onu anlamıyorum. Onların kanı mavi mi acep

• eğer fazla bilimsel olmayacaksa buyrun.
    Geceleri flaşla çekilen fotoğroflarda genellikle gözler kırmızı çıkar. Peki fotoğraftaki güzelliği bozan bu olay nasıl olur? Niçin her zaman olmaz? Niçin gündüzleri flaşla çekilen fotoğraflarda olmaz?
    Gözümüz iç içe geçmiş üç tabakadan oluşur. En dışarıdaki gözümüzü koruyan ve göz akı da denilen sert tabakadır. İkincisi, kan damarlarından meydana gelmiş ve ortasında göz bebeğinin bulunduğu damar tabakadır. Bu damarlar sayesinde fazla ışıkta göz bebeğimiz küçülür, karanlıkta ise daha çok ışık alabilmek için büyür ama bu hareketi oldukça yavaş yapar. Üçüncü tabakada retina adı verilen, ışığa duyarlı kılcal damar ağlarından oluşan ağ tabakasıdır.
    Köpek, kedi, geyik, karaca gibi hayvanların gözlerinin arkasında, yani retinalarında ayna gibi, yansıtıcı özel bir tabaka vardır. Eğer karanlıkta gözlerine el lambası veya araba farı gibi bir ışık tutarsanz, bu ışık gözlerinin içinden yansır ve gözleri karanlıkta pırıl pırıl parlar. İnsanların gözlerinin retinasında ise böyle bir yansıtıcı tabaka yoktur.
    Fotoğraf makinesinin flaşı çok kısa bir zamanda çok kuvvetli bir ışık verir. Gözbebeğimiz ise bu kadar kısa zamanda küçülmeye fırsat bulamaz. Işık doğrudan retinaya ulaşır ve oradan da doğrudan kılcal damarların görüntüsü yansır. İşte flaşla çekilen fotoğraflarda görülen bu kırmızılık retina tabakasındaki kılcal damarların görüntüsüdür.
    Günümüzde, birçok fotoğraf makinesinde, gözün bu kırmızı görüntüsünü azaltacak önlemler alınmıştır. Bu makinelerde flaş iki kere çakar. Birinci çakış resim çekilmeden az önce olur ve gözbebeğinin küçülerek gözdeki yansımayı azaltmasına zaman tanır. İkincisi de tam fotoğraf çekilirken olur ki, gözbebeği olması gereken durumu almıştır zaten. Başka bir önlem de odadaki bütün ışıkları açarak gözbebeğinin önceden küçülmesini sağlamaktır.
    Geceleri flaşlı fotoğraflarda, gözlerin kırmızı çıkmasının önlenmesinin bir yolu da flaşı objektiften olabildiğince uzak tutmaktır. Günümüzde fotoğraf makineleri o kadar küçülmüştür ki, flaş makinesinin bünyesinde ve objektife birkaç santim mesafededir. Flaşın ışığı göze gelip yansıyarak geri döndüğünde doğrudan objektife gelir. Gündüzleri ise gözümüze dışarıdan, her yönden ışık geldiği için, flaşın ışığı bunların arasında daha az oranda gözümüze girer ve kırmızı göz olayı yaratmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.