Bildirim
KIŞ LASTİGİ İÇ ANADOLU BÖLGESİNDE GEREKLİMİ SİZCE
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Kış lastiği hava sıcaklığı 7 derecenin altında indiğinde gerekli ve faydalıdır. Trafik mevzuatı açısından yasal olarak bir zorunluluk olmasa da özellikle karlı ve gizli buz durumunda hem kendinizi hem de diğer sürücüleri emniyete almak açısından bence zorunludur.
Ayrıca kış lastiği kullanarak mevcut lastiklerinizi daha uzun yıllar kulmanma şansınız olur.
1. sebebi kışın soğuk havalarda 4 mevsim lastiklerinin sıcak havalara göre daha çabuk yıpranacağı ve özelliğini kaybedeceği gerçeğidir.
2. Dönemsel olarak kullanılacağından 1 yıl içinde daha az km yapacağınızdan lastiklerinizi daha uzun yıllar hemde yukarıda 1.sebebe dayanaraktan daha uzun kullanacağınız aşikardır.
Ben ki Trabzonda (hava sıcaklığı eksi derecelere nadiren düşer ve kar ancak 1 hafta yerde kalır) kış lastiği kullanıyorum sizin İç Anadolu gibi kışları Karadeniz.e nazaran çok sert geçen bir yerde kullanmanız yerinde bir karar olacaktır.
Kış lastikleri arasında çok büyük farklar yoktur. Bahsettiğiniz her iki markanın kış lastikleri oldukça kalitelidir ve gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Adac her yıl kış lastiği testleri yaparak kullanıcılara seçenekler sunmaktadır. Sizin için kış lastiğinde konfor ön planda ise Michelin Alpine, Nokian; performans daha çok önemliyse Continental Wintercontact, Goodyear UG Performance öneriliyor ancak dediğim gibi tüm kış lastikleri arasında (Çin malı üretimler hariç) sizi yolda bırakacak kadar bir fark olmadığına emin olabilirsiniz. Ucuz alternatif olarak Lassa Snoways.de öneriler arasındadır.
-
Valla arkadaşım ankaranın kışını biliyorsun doğru düzgün kar buz olmaz olsada en fazla 2 gün sürer ben bu nedenle 4mevsim aldım. Zaten çok kar yağdığında falan aracımı kullanmıyorum.En garaintiside budur. ha kullanmam gerekirsede zincirim var takarım kullanırım benim görüşüm bu Ankara gibi yerlerde illa kış lastiği almaya gerek yok. Bu arada eğer 4 mevsim almak istersen dünyada tek 4 mevsim lastik Good Year Vector 5 . Diğerleri gerçek değilmiş.Bende michelin alayım diye gittim ama tanıdık lastikçi bana bunu söyledi ve onun tavsiyesi üzerine vector 5 aldım.Geçtiğimiz kışı geçirdim buzda da sürdüm bi sorun olmadı yol tutuşu gayet güzel.yazın ses yapar heralde dedim ama hiç ses yapmıyor.Islak zeminde de sorun yok.ben tavsiye ederim. -
anladım sonuç olarak kış lastigi diyosun mantıklı bişey , hız açısından peki düşüş olurmu bildigim kadarıyla kış lastiklerinde seri olarak v- w gibi hız endeksli lastikler bulunmuyor yanlışta biliyor olabilirim bu durumlarda hızlı kullanım yapmamız engellenmişmi oluyor ? -
Merhaba,
Kış lastiklerinde maksimum hız endeksi şimdilik bildiğim kadarıyla V.dir ama buna bile çok spor bir araç kullanmıyorsak hiç gerek yoktur.
V hız endeksi maksimum 240 km hızı ifade eder.
H hız endeksi maksimum 210 km hızı ifade eder.
Şimdi eğer bu hızlar size yetmiyorsa diyeceğim birşey yok. Bırakın kış aylarını yaz aylarında bu kadar yüksek süratlerle hergün araba mı kullanıyoruz? Zaten böyle birşey yapıyorsak lastikten önce değişmeniz gereken birçok şey vardır araçlarımızda.
Kullandığınız lastiğin hız endeksinin iki altını alabilirsiniz. Örneğin aracınızda V endeksli yaz lastiğiniz varsa U, H endeksli yaz lastiğiniz varsa T grubu kış lastiği kullanmanızda hiçbir sakınca yoktur.
Tabiki kış lastikleriyle asfaltta yüksek süratler yapmak lastiğin ısınmasına ve silikaların özelliğini kaybetmesine neden olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuz -- 21 Eylül 2007; 14:40:39 > -
haklısın gerçi kış için lastik alıyoruz ama hız düşünüyoruzzzz -
Örnek vermem gerekirse benim aracımın lastikleri 215/55/R16 93W ancak kış lastiğinde 215/55/R16 93H kullanıyorum. Daha çok önemli olan yük endeksidir. Hız endeksi değişse bile yük endeksi aynı olan lastiği alın (Örnekte 93 yük endeksini ifade eder. Hız ve yük endeksi tablosu için :http://www.lastix.com/haberler.asp?nws=13 linkine tıklayın) -
kimse yardımcı olmadıki , herkez yabancı demekki bu konuya -
arkadaşım eğer kış lastiklerin sağlam ise hız yapabilirsin yok ama sen performanslılık istiyosan tabiki hız lastiğine göre ağır kalacaktır benim ön lastiklerim kış lastiği nexen diye bir marka 187 yi gördüm o lastiklerde bi kaç kez de 160 170 gördüm bir sorun çıkarmadı hız da yapabilirsin yani
bende iç anadolu da yaşıyorum kış lastikleri o kadar da gereksiz değil -
quote:
kimse yardımcı olmadıki , herkez yabancı demekki bu konuya
Daha nasıl bir bilgi istiyorsunuz, daha fazla yardımcı olmaya çalışalım.
Ayrıcawww.kislastigi.com adresinden de kış lastiğinin ne kadar gerekli olup olmadığını inceleyebilirsiniz. -
o değilde, sanırım kış lastiği kanuni olarak birşey ifade etmiyor. Hatta çivili buz lastiği bile taksanız, polis yine de ceza yazabilir sanırım zincir takmadığınız için. Sinir bozucu bir durum -
tabiki kanuni yönden zincir takmak zorunlu oluyor . kar lastigini bırak çivili lastigi bile kabul etmiyolar. -
hiç gerek yok geçen sene alanların ellerinde kaldı
ben almadım 4 mevsimlik kullanarak kışı geçirdim... -
bence gerenk li...neden diye soruyorsan...sonuçta ne marka olursa olsun 4 teker üstünde gidiyoruz değilmi ya..
yani...biz ile yerdeki irtibatı bu 4 tekerlek..sağlıyor bence ihmal etme..kışın arabaya biniyorsan..
ama para da önemli...bir noktadan sonra herşey maddi yat ile alakalı...anladın sen onu -
kış lastigi zorunlu olacakmış diyolar varmı böyle bişey -
ya en azından ön lastikleri yenileyim -
quote:
Orjinalden alıntı: mehmet_0606
hiç gerek yok geçen sene alanların ellerinde kaldı
ben almadım 4 mevsimlik kullanarak kışı geçirdim...
4 mevsim sıcaklık düştügünde etkisiz diyolar ama -
iç anadolunun kışı sert geçer geneldealmanı öneririm -
bencede alalım ya biz çok takılmayalım alanlar oldumu şu günlerde hangi marka bu seneki perfonmasn testini geçti varmı bilen -
quote:
Orjinalden alıntı: taylans68
bencede alalım ya biz çok takılmayalım alanlar oldumu şu günlerde hangi marka bu seneki perfonmasn testini geçti varmı bilen
yaşadığım şehir aksaray;araç 99 tıpo
ben gecen yıl brıdgestone evo 330 aldım ve ılk yılımda hiç biryerde kalmadım ve kaymadım...herkez zincirle ugrasırken ben yola devam dedım...
yalnız gecen yıl bı spınım oldu ondan korktm şimdi önlere kış lastiği düşünüyorm.nedeni bi anlık hata ve sonucu laztıgın kat kat fazlası olabılır değermi?
bence değmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fmaka -- 17 Ekim 2007; 23:32:52 >
Benzer içerikler
- 1.6 tdi motor ömrü
- polo boğaz kelebeği arızası belirtileri
- konya volkswagen servis tavsiye
- volkswagen araç paket sorgulama
- en iyi genç arabaları
- volkswagen id.7 fiyat
- taigo bagaj hacmi
- tiguan boyutları
- tıguan 2024
- id 7
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X