Şimdi Ara

Kis Lastigi Secimi Michelin Alpin 5 veya Continental WinterContact TS 860

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
7.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Egea HB aracima kis lastigi bakiyorum. Asagida yazdigim iki lastik arasinda kaldim. Sizin tavsiyeniz ne olur?

Michelin Alpin 5 225 45 R17 94V

Continental WinterContact™ TS 860

• Son 3 yıl TS 850 kullandım geçen kış diğer aracımızda Alpin 5.

İkiside iyi lastikler ancak şuan 2 aracımızdada Nokian kullanıyoruz.

Nokian diğerlerine göre daha sessiz ve ıslak zeminde frenlemesi en iyi kış lastiği.

Karar sizin..

Kis Lastigi Secimi Michelin Alpin 5 veya Continental WinterContact TS 860

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 2 Aralık 2016; 1:48:31 >
  • Hocam ikiside iyi lastikler normal kullanımda ikisi arasındaki fark hissedilmeyecektir,
    Hangisi uygun fiyatlıysa veya fabrikasyon bombe yaptığında başına kakabileceğim yakında adam varsa onu alırdım ben.
    Gönlümden gecen hep michelin olmuştur..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michelin bu ülkede tamamen şişirilmiş bir lastik firmasıdır benim gözümde.

sıfır aracımda gelen Primacy 3'leri 5.000 km sonunda sattım direk.

kışlıkta TS 860 ile Nokian WR D4 arasında kalmıştım, fiyat avantajı ve sessizliği açısından Nokian'ı tercih ettim ve çok memnunum
  • Michelin alipin 5 yakıt tüketimi E , fren mesafesi B , ses 71 desibel .
    Continental ise yakıt tüketimi C , Fren mesafesi C , ses 72 desibel
    Bence Michelin yakıt tüketimi kıyas yaparsak çok kötü. illa ki iki lastikten biri olacaksa ben continental seçerdim.Ama Nokian bakın derim, Nokian kış lastiğini dünyada ilk kez üreten firmadır. Özellik kıyaslaması yapıp alın. Markaya takılmayın, çünkü düz mantık düşünürseniz Michelin Türkiye'de çok iyi bir firma gibi görünmekte ama şu yakıt tüketimi değeriyle hayatta almazdım. Dediğim gibi özellik kıyaslayın ve Nokian'a bakın derim
  • Daha önceki 2 aracımda Michelin Alpin kullanmıştım, sıkıntı yaşamadım. Bu seneki aracımda Goodyear Ultra Grip var. Kar olmayan yollarda çok memnun değilim. Kar performansını henüz test etme şansım olmadı. Son dönemde nereye baksam Nokian konusu görüyorum. Yeni yeni dikkatimi çekmeye başladı. Bir dahaki sefere Nokian deneyebilirim.
  • Arkadaslar

Bugun 4 adet Nokian Wr 4d lastik aldim. Performans yorumlarini ilerde paylasacagim.

Lastigin basinci ne olmali?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • serta2 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende almayı düşünüyorum. Nereden ve ne kadara aldığınızı da paylaşabilir misiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • grimer kullanıcısına yanıt
    Hocam istanbul kadikoy tarafindan 4 tanesini 1550 tl ye aldim. Sokme takma dahil.

Worldcard a 7 taksit yapti.

• daha önce goodyear ug8 vardı. 5 sene kullandım 20-25 bin km. Karda çoğu kişi debelenirken ben rahat çıktım . Sabah buzda karda kalkıp okula gidiyordum. Daha sonra ug8 leri takasa verip michelin a5 aldım. Çok karda buzda sabahları deneme fırsatım olmadı bu ikinci kışı ama genel olarak memnunum. Konforlu lastik, goodyear sertleşmişti ve çukurlardan geçerken baya hissettiriyordu. Biz bu yüzden genelde michelin takıyoruz yumuşak diye. Nokian da kullandık daha önceden. Oda tercih edilebilir bir marka. Ancak conti nin yazlığı var o biraz sert gibi geldi bana ama yinede yazlık olarak da iyi. Seçim sizin kolay gelsin.
  • Ben Conti derim. Dayanıklılık (Wear) açısından Almanlar daha iyi gibi.
  • serta2 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. 205 55 16 için fiyat alayım bende. Bayi ismi aklınızda mı?
  • grimer kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Taskin Otomotiv den aldim. Hakan beyle gorusup randevu alin.

http://www.taskinotomotiv.com/giris.htm

• Bu forumdakilerin hepsi conti der ama en çok Michelin satar hatta kendileri bile Michelin alırlar çoğunlukla

• quote:

Orijinalden alıntı: schumici

Michelin bu ülkede tamamen şişirilmiş bir lastik firmasıdır benim gözümde.

sıfır aracımda gelen Primacy 3'leri 5.000 km sonunda sattım direk.

kışlıkta TS 860 ile Nokian WR D4 arasında kalmıştım, fiyat avantajı ve sessizliği açısından Nokian'ı tercih ettim ve çok memnunum

Primacy 3 'ün ne gibi sorunu vardı ?
  • Performans beklentilerimi hiç karşılamadı. Yaz aylarında sıcakların etkisiyle yol tutuşu çok düşüyor. Standart bir sürücü için çok problem yaratmayabilir belki ama ben viraj limitlerini zorlamayı sevdiğim için benim beklentilerimin tamamen altında kaldı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Performans beklentilerimi hiç karşılamadı. Yaz aylarında sıcakların etkisiyle yol tutuşu çok düşüyor. Standart bir sürücü için çok problem yaratmayabilir belki ama ben viraj limitlerini zorlamayı sevdiğim için benim beklentilerimin tamamen altında kaldı

Memnun olanlar da var ama. Demek ki araçtan araca göre değişiyor olsa gerek lastiğin performansı..
  • Dediğiniz gibi memnun olanı da vardır, ancak yazlık lastik hususunda eski bir ContiSportContact5, son olarak da Eagle F1 Asymmetric 3 kullanıcısı olarak kesinlikle beni tatmin etmedi.

Kışlıkta da Alpin serisi yerine aynı meblağ civarında ContiWinterContact TS860 yada daha uygun fiyata Nokian WR D4 tercih ederim kesinlikle, ki zaten seçimimi de WR D4 'ten yana kullandım bu sene

• quote:

Dediğiniz gibi memnun olanı da vardır, ancak yazlık lastik hususunda eski bir ContiSportContact5, son olarak da Eagle F1 Asymmetric 3 kullanıcısı olarak kesinlikle beni tatmin etmedi.

Kışlıkta da Alpin serisi yerine aynı meblağ civarında ContiWinterContact TS860 yada daha uygun fiyata Nokian WR D4 tercih ederim kesinlikle, ki zaten seçimimi de WR D4 'ten yana kullandım bu sene

Bende de Mayıs 2013 üretimi Michelin Energy Saver var. 40.000 km yaptım, hiç memnun değilim. Bundan sonraki alacağım lastik kesinlikle Continental olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F997573F0 -- 12 Aralık 2016; 18:45:30 >
  • Avrupa'da sinifinda en cok satan otomobil golf ustunde 205/55/16 testi
    www.tyrereviews.co.uk
    2016 AutoBild Winter Tyre Test - Tyre Tests and Reviews @ Tyre Reviews
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-AutoBild-Winter-Tyre-Test.htm

buraya bakarsaniz conti'nin islak performansi daha iyi ancak michelin'in kar performansi daha iyi. (ikisi ayni sey değil) evet michelin'in yakit tüketimi kotu ama sorulursa kis lastiği aliminda asil bakilan sey yakti ekonomisi değil güvenlik diyor. o yüzden ben kis performansini süper yapmak için yakit tüketiminden taviz verebilirim diyor. (uretim stratejisi olarak yani)tabii bu sayede lastiğin satin alma maliyetini de dusuruyor.(yani yakit ekonomisine yapılacak yatirim belki lastiğin satis fiyatini artiracak, ondan)

nokian'in lastik etiketi bu ikisinden de iyi (C-A) ancak comfort ve wear puanlari dusuk. lastik alirken kesinlikle sadece etiket harflerine bakmayin bunlara da bakin. ozellikle islak zemin ile kar performansinin farkli olduğunu unutmayin.

o nedenle bu ornek test. her ozelligin ne kadar farkli sonuç verdiğini göstermesi ve kararin toplamsal bir değerlendirmeyle verilmesinin iyi bir ornegi. ya da sizin için belli bir-iki ozellik cok önemliyse, kararinizi o ozelliklerdeki değerlendirmeye gore yapmaniz doğru olur. sizin için, testte kullanilan "Dry - 14%. Wet - 30%, Snow - 30%, Comfort - 3%, Rolling Resistance - 4%, Noise - 3%, Wear - 10%, Price - 6%" ortalama puan hesabi doğru olmayabilir, kendi onem oranlarinizi kendiniz koyabilir, kendi siralamanizi buna gore yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E51F2AB1B -- 19 Aralık 2016; 12:1:41 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.