Şimdi Ara

Kış Lastiği Tercihi, Ucuz mu Pahalı mı? (Bridgestone, Nokian, Dunlop)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kocaeli'de sıcaklık ortalaması sadece 2 ayda 7 derecenin altına düşüyor. Nadiren kar tutuyor. Tuzlama, yol açma çalışmaları aksatılıyor. Buz tutan yokuşta yaşıyorum. Az km yapıyorum.

205/55 R16

Bridgestone Blizzak LM005 2.150₺ (Testlerin birincisi)

Nokian WR D4 1.950₺ (Sosyal medyanın favorisi)

Dunlop SP Winter Sport 500 1.650₺ (Aklımdan geçen)

• Nokian 4 mevsimini de kullandım kış lastiğini de.
    4 mevsim de yazın aşınma sıkıntısı oluyor (bende olmadı ama genel bir sorun var sanırım insanlar bu konu da şikayetçi) ancak kış lastiğine denilebilecek birşey yok.

Kesinlikle Nokian derim.
    ( Artık 4 mevsim kullanıyorum (falken) ancak yaz / kış ayrı lastik kullansam Nokian dan vazgeçmezdim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 18 Ocak 2021; 12:28:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • True_Sun kullanıcısına yanıt

4 mevsim lastik ile buzlu yokuşları tırmanabildiniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B97333CFF -- 18 Ocak 2021; 12:37:34 >
  • aynı ölçüde 4 adet bridgestone 1850tl aldım 10 gün önce iyi bir kampanya denk geldi.

kar az yağan yerde kullanılıyorsa yuvarlanma gürültüsü düşük ve yağmur performansı yüksek lastik alınmalı.

yeni seri bridgestone çok iyi lastik. wr d4 bence eskidi fiyatı da belli ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budak_1903 -- 18 Ocak 2021; 12:54:24 >
  • 1300-1400 TL civarına petlas snowmaster var.

Senede 3 ay kullanacağım lastiğe çok para vermek içime sinmiyor.

Takdir sizin :)

• budak_1903 kullanıcısına yanıt

Uygun fiyata almışsınız, lastik ölçünüz nedir?

• blizzak en iyisi diyorlar fakat kar performansından memnun olmayanlar varmış. bulunduğunuz bölge sanırım yoğun kar almıyor. yağmurda rüştünü ispatlamış lastik net tercih olacaktır. dolayısıyla bütçe zorlamazsa bridgestone blizzak alın derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lassa mı michelin mi?
    14 yıl önce açıldı
    Goodyear mı Bridgeston mu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B97333CFF

4 mevsim lastik ile buzlu yokuşları tırmanabildiniz mi?

Daha yeni buzlu yol deneyimi yaşadım.

Evimin onu hafif rampa ara yol... Sabah don olduğu için bir sürü araba mahalleden çıkmadı arabaları bıraktılar. (Yaz lastikli) kış lastiği olanlar normal davrandı ve bende ilk kalkış ta hafif patinaj dışında sıkıntı yaşamadım.

Ancak cidden çok hafif bir eğim dediğim yer. Size referans olur mu bilmiyorum. Kar performansı çok iyi ancak salt buz için bir şey diyemem kıyas yapamam..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blizzak çok övüldü, reklamı çok yapıldı ve bu fiyatına yansıdı.

Nokian'da öyleydi. Fiyatı oldukça uygundu ilk giriş yaptığında. Sonra bir anda en pahalılardan birisi oldu.

Bu nedenle burada 4 yıl kullandığım Nokian WR-D4'ü gözü kapalı öneririm. LM-005'ten kesinlikle aşağı kalmaz, 200 TL cebine kalır.

• smyrna kullanıcısına yanıt
    205 55 16 Bridgestone lm005 kullanıyorum f20 1 serisi aracımda. Sivastayım ve oldukça soğuk ve karlı bir iklim. tabi kullanalı 1,2 ay oluyor ancak ben çok memnunum. Diğer premium markaları da kullanmış biri olarak f/p olarak çok iyi lastikler. sessizliğinden memnunum. yumuşakta bir lastik ama bir michelin değil. yol tutuşu da kış şartlarında ne kadar zorlayabilirsinki. 210km hıza kadar kullandım bu lastiği balansda hissetmedim güvensizlikte. Ben genel olarak lastikleri her sezon değiştirmeye gayret ederim çünkü söküp takınca bir sonraki sezon ilk hissiyatını veremiyor bence.
  • Ben de Kocaeli'deyim. Dağa falan çıkmıyorsanız bence kış lastiğine hele de pahalı olanlarına gerek yok. 2 yıl Petlas kış lastiği kullandım. İşimi gördü ama konfor ve yakıt olarak da hiç beğenmemiştim. Zaten ikinci senesinde özelliğini yitirmeye başlamıştı. Üçüncü yıl takmadım. Sonra 2 yıl Falken dört mevsim kullandım. Gayet memnun kaldım. Hiçbir problem yaşamadım. Şu anki aracımın lastik değişim zamanı gelirse yine Falken düşünürüm.

• lassa snoways 4 al etiketi blizzak 5 gibi çok daha ucuzu.

• En dandik kış lastiği bile ilk sezonda gayet güzel tutuyor. Aksini bugüne kadar görmedim.

• Kış lastiğiyle de buzlu yokuş pek tırmanılamaz yalnız.

• bende blizzak lm-32 var, düşman başına. herkesin çıktığı yokuşu çıkamadım.

• Prestor kullanıcısına yanıt

lm-32 çok eski tasarım lastik olmasının yanında performansı düşük.

lm-005 hem yeni desen hem de performansı yüksek.

• Petlas da kullandım Nokian da. Şu an kullandığım Nokian WR D4 185/65R15. Ben memnunum. Petlas da yolda bırakmadı ama ıslak zeminde Nokian daha güven verici.

• budak_1903 kullanıcısına yanıt

Continental bünyesinde General Tire Altimax Winter 3, Semperit Speed Grip 3 uygun fiyatlı alternatifler. Hiç değilse testleri var. Petlas, Dayton almaktan iyidir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.