Şimdi Ara

kış lastiği ve ıslak ya da kuru zemin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kış lastiklerinin donmamış sularda ve de kuru zeminde performansları nasıldır? ben turanza ER300 kullanıyorum ıslak zeminde ve kuru zemindeki performansından memnunum ve bu lastik sayesinde belki de bir kaç tane kaza atlattım.

kış lastiği düşünüyorum seneye, istanbulda kayışdağında kalıyorum, sizce kış lastiğinin ıslak istanbul yollarındaki performansı nasıl olur?

• Gayet iyi olur. Kaliteli bir set alırsanız, konforlu,sessiz ve uzun ömürlü de olur...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spectaküler

Gayet iyi olur. Kaliteli bir set alırsanız, konforlu,sessiz ve uzun ömürlü de olur...

kış lastiği ıslak yollarda 4 mevsimden daha iyi yani... iyi o zaman seneye ug8 alacağım.
  • 4 mevsim olayı altatmaca. Hiç bir 4 mevsim, kışın kış, yazın yaz lastiği performansı veremez. Ben Nokian kış lastiklerini yıllardır kullanırım bir kere bile ıslakta kayma hissi yaşamadım. Ug8 için de iyi şeyler söyleniyor ama ben hiç kullanmadım...
  • Alında dört mevsimlikler yazın yağış alan yerlerde aldatmaca değil. Bellki seller götürmüyor İstanbul'u ama mesela bir Ankara'nın iki katı kadar yağış alıyor senede. Bu da riski artıtıyor.

Bana kalırsa Marmara ve Karadeniz'de yaz kış M+S etiketi taşıyan veya yazın yağmur lastikleri tercih edilmeli. Kışın için ayrıca özel kış lastikleri tabii daha iyi olur. Ama bu bölgelerde yazın yaz lastikleri pek güvenli değil bence.
  • GAMLI BAYKUŞ

13 yaşındamısın profilinde 99 doğumlu görünüyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Alında dört mevsimlikler yazın yağış alan yerlerde aldatmaca değil. Bellki seller götürmüyor İstanbul'u ama mesela bir Ankara'nın iki katı kadar yağış alıyor senede. Bu da riski artıtıyor.

Bana kalırsa Marmara ve Karadeniz'de yaz kış M+S etiketi taşıyan veya yazın yağmur lastikleri tercih edilmeli. Kışın için ayrıca özel kış lastikleri tabii daha iyi olur. Ama bu bölgelerde yazın yaz lastikleri pek güvenli değil bence.

ben de ondan çelişkide kaldım, kış lastiklerinin çoğunun hedef koşulu kar, reklamlardan da testlerden de belli oluyor, ama karda tank gibi gitmememi sağlayacak lastik, istanbulun sulu kışında saçmalar ise ve sulu iklimde iyi olduğu bilinen er300 lastiklerime göre başarısız olur ise hiç anlamı kalmaz sonuçta istanbulda yılda 1 hafta bile karlı kalmıyor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Goodyear Ultra Grip 7 kullanıyorum, önceden Michelin Alpin A3 kullanıyordum.
    İki lastiğin de birbirilerine göre artı ve eksileri mevcut;
    Islak zeminde Ug7 bariz daha iyi tutuyor, kuru zeminde ikisi de aşağı yukarı aynı performans sergiliyor. Kar üzerinde Ug7 az birşey öne çıkıyor gibime geldi. Sessizlik ve konfor bakımından ise Michelin önde.
    Yaz lastiği olarak yıllardır Michelin Energy Saver kullanırım, kış geldiğinde en kötü kış lastiği en iyi yaz lastiğinden daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Gayet iyi olur. Kaliteli bir set alırsanız, konforlu,sessiz ve uzun ömürlü de olur...

kış lastiği ıslak yollarda 4 mevsimden daha iyi yani... iyi o zaman seneye ug8 alacağım.

Kis lastiginin kanallari daha derin ve daha cok oldugu icin belki derin su birikintilerinde daha iyi olabilir ama islak zeminde yapilan testlerde 4 mevsim lastigin daha iyi oldugunu gosteren testler okudum.

Kayda deger bir oran degildi ama sonucta yagmurda kullanmak icin kis lastigi almak gereksiz olur. Islak zemin performansi cok iyi olan 4 mevsim lastikler var piyasada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 16 Şubat 2012; 20:36:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk984

quote:

quote:

Kis lastiginin kanallari daha derin ve daha cok oldugu icin belki derin su birikintilerinde daha iyi olabilir ama islak zeminde yapilan testlerde 4 mevsim lastigin daha iyi oldugunu gosteren testler okudum.

Kayda deger bir oran degildi ama sonucta yagmurda kullanmak icin kis lastigi almak gereksiz olur. Islak zemin performansi cok iyi olan 4 mevsim lastikler var piyasada.

ama gene de istanbul koşullarında kış lastiğine gerek yok mu? sonuçta kış boyu 10 dereceden yukarı çıkmıyor?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berk984

quote:

quote:

ama gene de istanbul koşullarında kış lastiğine gerek yok mu? sonuçta kış boyu 10 dereceden yukarı çıkmıyor?

Gerek yok diyemem sonucta IStanbul`da kar da yagiyor. Bir kere karda yolda kalacagima kuru zemin performansindan fedakarlik ederim ben olsam.

7 derece muhabbeti biraz da ureticilerin pazarlama teknigi ona cok fazla takilmayin. 0 derecenin altinda bile 4 mevsim lastikler kuru zeminde kisliklardan iyi fren mesafesi saglamis. Tabi bunlar gunluk hayatimizi etkileyecek kadar buyuk farklar mi tartisilir ama kar uzerindeki farklar ok buyuk. O yuzden karda arabayla disari cikmayi dusunuyorsaniz kar lastigi gerekli derim.

• Bugune kadar kislik lastikle islak ya da kuru zeminde hic sikinti cekmedim.

ama yazlik lastikle karda ve buzda cok sikinti cektim.

bir onceki aracima er 300 almistim. diger firmalara islak zemin dersi olarak gosterilmeli bu lastik. bunu da soylemeden edemeyecegim.
  • burada sanırım 4 mevsim denerek yaz lastikleri kastedilmiş ama

gerçek manada 4 mevsim lastikleri var ve kışın kış, yazın yaz lastiğine çok yakın performans sunuyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

burada sanırım 4 mevsim denerek yaz lastikleri kastedilmiş ama

gerçek manada 4 mevsim lastikleri var ve kışın kış, yazın yaz lastiğine çok yakın performans sunuyorlar.

bu lastiklerden tavsiye edebileceğin bir lastik var mı? incelemek isterim...

bu arada testte bence yazlık lastik ile kışlık lastiğin kuru zemindeki performans farkı ciddi...

• Kar lastiğinin kuru zemin performansı hiç iyi değil. Yere tam tutunamıyor. Islak zeminde de kolay patiye düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Kar lastiğinin kuru zemin performansı hiç iyi değil. Yere tam tutunamıyor. Islak zeminde de kolay patiye düşüyor.

Kuru/Islak zemin performansını ölçerken hava sıcaklığına bakmak lazım. Hava 7 derecenin altına inince yazlık lastikler sertleşir. Kışlık lastiklerin yol tutuşu artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singleton -- 17 Şubat 2012; 0:28:11 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

burada sanırım 4 mevsim denerek yaz lastikleri kastedilmiş ama

bu lastiklerden tavsiye edebileceğin bir lastik var mı? incelemek isterim...

bu arada testte bence yazlık lastik ile kışlık lastiğin kuru zemindeki performans farkı ciddi...

ben olaya söyle yaklaşıyorum, kış lastiği kışın yaz lastiğinden 3 kat iyi performans gösteriyor yatay ve dikey tutunma anlamında, ama yaz lastiği yazın kış lastiğinden sadece %10 fazla performans gösterebiliyorlar.

bu demek oluyor ki kış lastikleri genel olarak yaz lastiklerinden fonksiyon olarak çok daha üstünler.

buna karşın kış lastiğini yazın kullanmak mümkün değilken (hamuru çok yumuşayacağı için ömrü çok kısalıyor) yaz lastiği kışın da öyle veya böyle kullanılabiliyor.

4 mevsim lastikleri ikisinin de iyi yönlerini toplamış ama tam olarak değil de, %85-90 oranında.

evet çok performanslı kullanan kişilerin veya çok ekstrem kış şartlarında kullananların işini mğkemmel görmez ama 2 ayrı takım lastikle uğraşmak istemeyenler veya bütçesi yetmeyenler için çok iyi bir tercih bana göre.

tavsiye olarak; Türkiyede çok bir seçenek yok, goodyear vector 4 season ve sava adapto haricinde satılanı var mı bilmiyorum açıkcası...

genel olarak en iyisi vector 4 season ama o da lastikçilerde ya eski tarihli olarak var ya sipariş usulü geliyor. sava adapto daha çok satılıyor, kışın iyi ama kuruda nisben zayıf...

• soğuk havada iyi bir kış lastiği su birikintisinden geçerken su tahliyesi dışında her türlü daha iyi tutunuyor.
  • arkadaşlar ug8 alacağım istanbulda kullanmak için, tavsiye ediyor musunuz? sanırım kış lastikleri arasından ug8 kuru zeminde ve ıslak zeminde en iyilerinden biri?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.