Şimdi Ara

1.5 Tsi Act 150 bg mi? 1.6 Tdi 120 bg mi ? Karar veremiyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
110
Cevap
1
Favori
43.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu iki motor arasında kaldım.yıllık 20 bine yakın yapıyorum bu bazen aZalabilir bazen Yükselebilir ama bu rakamları geçmez.
    Dizellerdeki gibi Torku hissettirmesi ve az yakması açısından 1.5 benzinli Tsi tavsiye ediyorlar. Sıfır alırken 30 bin fark çıkıyor kararsız kaldım yardım edermisiniZ? Özellikle kullanıcılar Ankara’da kullanacağım aracı ?

• Yıllık yakıt muhasebesini yaparsak;

Ankara Opet benzin güncel fiyatı üzerinden 8 litre ortalama dersek: 7,12 x 8 = 56,96 TL (100 km) >>> 20000 km için; 11392 TL ortalama hadi 12000 TL diyelim.

Ankara Opet dizel güncel fiyatı üzerinden 6,5 litre ortalama dersek: 6,65 x 6,5 = 43,22 TL (100 km) >>> 20000 km için; 8645 TL ortalama hadi 9000 TL diyelim.

Araca üç aşağı beş yukarı 3000 TL 20000 km üzerinden fark olacak.

Periyodik bakımlarda bu fark ortalama 1000 tl gibi kapansa 2000 olur. 2000 TL'yi de benzinlinin gücü ve sessizliğine sayabilirsiniz bence bu ortalamalar dahilinde.

Sonuç olarak DSG'den uzak durun (the bomb has been planted)
    quote:

Orijinalden alıntı: Onyargisiz

Aracım manuel şehir içinde yoğun kullanımda 10-11 litre yakıyor

hocam sizi tebrik ediyorum bu durust paylasimin icin tesekkur ederim cogu tsi kullanicisi cok dusuk yakit paylasimindan bahsedip yalan soyluyor siz ankarada manuel aracla 10-11 litre yakiyorsaniz istanbulda trafikte otomatik arac kac yakacak az cok tahmin edebiliyoruz bende atmosferik motor arac aldim lpg taktiracagim uzun zamandir lpg ustalariniin videolarini izliyorum hep tsi motorlara lpg takildigini goruyorum az yaktigi icin degildir herhalde :)

Alıntıları Göster
    haklısınız da dizelciler de yalan atıyor benzin 10 lt yakan yerde dizelde 4-5 litre yakmaz 8 litre civarı yakar.
    Hocam merhaba 1.4 TSI 150 hplik Passat b8 kullanicısiyim şimdi yıllık 20 bin km az bir rakam değil dizel almanız bir yönden rahat ettirir ama ne kadar kullanicaksaniz ben aracı uzun kullanırım derseniz 30 bin farki çıkarırsınız aradan ama yok 2-3 sene kullanır satarım derseniz TSI oneririm.

1.6 TDI 120 HP ilk çıktığında çok iyi bir motordu ama artık 1.6 dizel segmentine baktigimizda rakiplerine göre geride kalıyor ama yine iyi yürür o kasayı iyi taşıyor.

1.4 TSI ünite için konuşursam şahsen ben senelik maks 15 bin km yapıyorum istesem dizelde alabilirdim fakat benzin olsun daha iyi yürüsün sessizlik vs yonunden TSI ünite sectim. Aracım manuel şehir içinde yoğun kullanımda 10-11 litre yakıyor sakin kullanımda 7-8 uzun yolda 110-120 km arasında 5.5 minimum 6.5 litre arasında değişiyor. Yeri geldi 170-180 gittiğim oldu tuketim 10-12 arası değişiyor ortalama olarak.

Şahsen alırken bu değerleri kabul edip aldım şuan hiç bir sıkıntım yok araç 41 binde. Başka sormak istediğiniz olursa cevaplarım.
    FrankGallagherx kullanıcısına yanıt
    FrankGallagherx demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: FrankGallagherx

Hocam merhaba 1.4 TSI 150 hplik Passat b8 kullanicısiyim şimdi yıllık 20 bin km az bir rakam değil dizel almanız bir yönden rahat ettirir ama ne kadar kullanicaksaniz ben aracı uzun kullanırım derseniz 30 bin farki çıkarırsınız aradan ama yok 2-3 sene kullanır satarım derseniz TSI oneririm.

1.6 TDI 120 HP ilk çıktığında çok iyi bir motordu ama artık 1.6 dizel segmentine baktigimizda rakiplerine göre geride kalıyor ama yine iyi yürür o kasayı iyi taşıyor.

1.4 TSI ünite için konuşursam şahsen ben senelik maks 15 bin km yapıyorum istesem dizelde alabilirdim fakat benzin olsun daha iyi yürüsün sessizlik vs yonunden TSI ünite sectim. Aracım manuel şehir içinde yoğun kullanımda 10-11 litre yakıyor sakin kullanımda 7-8 uzun yolda 110-120 km arasında 5.5 minimum 6.5 litre arasında değişiyor. Yeri geldi 170-180 gittiğim oldu tuketim 10-12 arası değişiyor ortalama olarak.

Şahsen alırken bu değerleri kabul edip aldım şuan hiç bir sıkıntım yok araç 41 binde. Başka sormak istediğiniz olursa cevaplarım.
    Aracım manuel şehir içinde yoğun kullanımda 10-11 litre yakıyor

hocam sizi tebrik ediyorum bu durust paylasimin icin tesekkur ederim cogu tsi kullanicisi cok dusuk yakit paylasimindan bahsedip yalan soyluyor siz ankarada manuel aracla 10-11 litre yakiyorsaniz istanbulda trafikte otomatik arac kac yakacak az cok tahmin edebiliyoruz bende atmosferik motor arac aldim lpg taktiracagim uzun zamandir lpg ustalariniin videolarini izliyorum hep tsi motorlara lpg takildigini goruyorum az yaktigi icin degildir herhalde :)
    Yapay Zekanın Yanıtı

1.5 TSI Act 150 bg mi, 1.6 TDI 120 bg mi: Karar Verme Rehberi

Bir Volkswagen Passat satın almayı düşünürken, 1.5 TSI Act 150 bg ve 1.6 TDI 120 bg motor seçenekleri arasında kalmış olabilirsiniz. İşte her iki motora ilişkin önemli bilgilerin yer aldığı bir kılavuz:

1.5 TSI Motor

• ACT (Aktif Silindir Yönetimi) teknolojisi ile 4 silindirden 2'sini kapatabilen 1,5 litrelik turboşarjlı benzinli bir motordur.
    • Bu, yakıt verimliliğini artırmaya yardımcı olan benzersiz bir özelliktir.
    • 150 bg güç ve 250 Nm tork üretir.

1.5 TSI Motor Sorunları ve Yorumları

• Bazı erken model 1.5 TSI motorlarında, karbon birikimine bağlı olarak zamanlama zinciri sorunları bildirilmiştir.
    • Volkswagen, bu sorunları gidermek için güncellemeler yayınladı.
    • Çoğu kullanıcı, 1.5 TSI motorun iyi performans gösterdiğini ve yakıt verimliliği sağladığını bildirmektedir.

1.6 TDI Motor

• 1,6 litrelik turboşarjlı dizel bir motordur.
    • 120 bg güç ve 250 Nm tork üretir.
    • Dizel motorlar genellikle benzinli muadillerinden daha fazla tork ve yakıt verimliliği sunar.

1.5 TSI vs 1.6 TDI

Seçiminiz, kişisel tercihlerinize ve sürüş ihtiyaçlarınıza bağlıdır:

• Yakıt verimliliği: 1.5 TSI, ACT teknolojisi sayesinde 1.6 TDI'dan daha iyi yakıt verimliliği sunar.
    • Performans: 1.5 TSI, daha yüksek beygir gücüne sahiptir ve daha sportif bir sürüş deneyimi sağlayabilir.
    • Tork: 1.6 TDI, daha fazla tork sağlar ve ağır yükleri çekerken veya yokuş çıkarken daha fazla çekiş gücü sunar.

Sonuç olarak, 1.5 TSI daha iyi yakıt verimliliği ve performans arıyorsanız, 1.6 TDI ise daha fazla tork ve yakıt tasarrufu arıyorsanız daha iyi bir seçim olabilir. İhtiyaçlarınızı dikkatlice değerlendirin ve en uygun seçeneği belirleyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tsi iii dir istersen az yakar istersen gucu hissedersin
  • Az yakar mi acaba gerçekten dizel almadığıma pişman eder mi? Bilemedim
  • Ayağana hakim olursan az yakar. Yoksa 9 10 garanti
  • road35 R kullanıcısına yanıt
    9 10 olursa ciddi sıkıntı
  • Tartışmasız TSI. Bu saatten sonra 0 km dizel araba alınmaz.
  • Hocam merhaba 1.4 TSI 150 hplik Passat b8 kullanicısiyim şimdi yıllık 20 bin km az bir rakam değil dizel almanız bir yönden rahat ettirir ama ne kadar kullanicaksaniz ben aracı uzun kullanırım derseniz 30 bin farki çıkarırsınız aradan ama yok 2-3 sene kullanır satarım derseniz TSI oneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankGallagherx -- 21 Ocak 2020; 13:15:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    polo 1.4 tdi mı 1.6 tdi mi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam act motor 1.5tsi iyidir. vw'de dizele girmeyin 2.0 dizel almıyorsanız. motor formülü şöyle;

az yakan dizel motor; fransızlar (dci, hdi)
    sorunsuz lpg uyumlu atmosferik motor; japonlar (honda, toyota 1.6'lar)
    turbo benzinli verimli motorlar; vag grubu (tsi-act tsi)
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
  • Benzinin pahalı olması düşündürüyor beni. Ben aracı Ankara’da kullanacağım yeri gelir agresif sürerim yeri gelir sakin bir kiralama yapıp bu aracı denemek gerekecek gibi teşekkürler Yorum için.
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
  • CaNeRR kullanıcısına yanıt
    hocam mazot ucuzmu ki? 50 kuruş fark var arada, eskisi gibi 1-1.5 lira fark kalmadı artık. devlet neye talep varsa ona zam çakıyor hemen.
  • Yıllık yakıt muhasebesini yaparsak;

Ankara Opet benzin güncel fiyatı üzerinden 8 litre ortalama dersek: 7,12 x 8 = 56,96 TL (100 km) >>> 20000 km için; 11392 TL ortalama hadi 12000 TL diyelim.

Ankara Opet dizel güncel fiyatı üzerinden 6,5 litre ortalama dersek: 6,65 x 6,5 = 43,22 TL (100 km) >>> 20000 km için; 8645 TL ortalama hadi 9000 TL diyelim.

Araca üç aşağı beş yukarı 3000 TL 20000 km üzerinden fark olacak.

Periyodik bakımlarda bu fark ortalama 1000 tl gibi kapansa 2000 olur. 2000 TL'yi de benzinlinin gücü ve sessizliğine sayabilirsiniz bence bu ortalamalar dahilinde.

Sonuç olarak DSG'den uzak durun (the bomb has been planted)

• Hocam bende ankaradayım benim aracım dizel kia cerato 1.6 crdi dct. Benim ortalamam kışın 5.7 yazın 5.6 oluyor. Oturduğum yerde çok yoğun trafik yok o yüzden ben tsi da alsam olurdu diye düşünüyorum. Çok fazla dur kalkın varsa hybrit düşünmeni tavsiye ederim ama yok illa tsi mı tdi mı dersen 20 bin üzeri km yapıyorsan tdi öneririm. çok trafiğe giriyorsan ikisininde pek bir farkı kalmaz gibi.
  • GarbageCollector kullanıcısına yanıt
    Tdi olacak gibi mecburen teşekkürler.
  • sankiney kullanıcısına yanıt
    Her dsg patlamaya mahkumdur
  • CaNeRR kullanıcısına yanıt
    O işin esprisi tabi gönlünüze yük olmayacak bir araç seçip güle güle binin
  • sankiney kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Değilde psikolojik birazda şuan ki aracım 1.6 focus 125 bg otomatik 2 ay benzinde kullanamadım. Hemen tüp taktırdım. Tabi aynı motor değil biliyorum ama benzin lafı geçince bile kafayı yiyorsun normal olarak
  • araç ne passat mı golf mü
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.