Şimdi Ara

1.5 Tsi Act 150 bg mi? 1.6 Tdi 120 bg mi ? Karar veremiyorum ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
44.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geçen bir sabah tam trafik saatinde Maslak’a gitmem gerekti. 8 litre üstünü hiç görmediğim a4’te 11.7 litre ile 15 km yolu tamamladım. Ortalama hızım 12 km’ydi. 1 saat 20 dk’da falan gittim. Yakmıyor diyordum ortalamam 7 civarındaydı genelde uzun yolda da 6.5 yakıyordum, istanbul’da da trafik olmayan zamanlarda 7.5-8 arası ama gerçekten trafik olan saatte ilk kez araç kullanınca gördüm 11.7 litre!

16 bin km kullandım hiç 9 litre bile ortalama görmemiştim ama 11.7’ye yuh dedim 80 kuruş neredeyse...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CaNeRR kullanıcısına yanıt
    Hocam Ankara’da yaşıyorum. Hem dizel hem de benzinli araç kullanıyorum. Günlük 70 km yol yapıyorum. Benzinli aracım 9.5 şehir içi, dizel de DCi kullanıyorum 6.4 civarı yakıyorum.
    TSI motor olarak manuel Leon FR kullandım 2 sene. Sakin şehir içi kullanımlar 6.8-7.2 civarı yakıyordu ama biraz seri kullanırsam bu değerler 10 litre ve yukarısına çıkıyordu.
    Diyeceğim şu ki dizel ile ekonomik gezersin ancak konforlu değildir. Hele Ankara kışında çok çok zor ısınıyor. TSI ise sessiz, daha az sarsıntılı ve daha çabuk ısınan bir motordur, ben konfor için TSI tercih ederdim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Renonun yeni turbo benzinli tce motorları da gayet uyumlu lpg ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yelken85

Hocam Ankara’da yaşıyorum. Hem dizel hem de benzinli araç kullanıyorum. Günlük 70 km yol yapıyorum. Benzinli aracım 9.5 şehir içi, dizel de DCi kullanıyorum 6.4 civarı yakıyorum.
    TSI motor olarak manuel Leon FR kullandım 2 sene. Sakin şehir içi kullanımlar 6.8-7.2 civarı yakıyordu ama biraz seri kullanırsam bu değerler 10 litre ve yukarısına çıkıyordu.
    Diyeceğim şu ki dizel ile ekonomik gezersin ancak konforlu değildir. Hele Ankara kışında çok çok zor ısınıyor. TSI ise sessiz, daha az sarsıntılı ve daha çabuk ısınan bir motordur, ben konfor için TSI tercih ederdim.
    passat'ta yardımcı ısıtıcı var kalorifer için. o yüzden motorun ısınması çok ta mühim değil.
  • senede 20 bin km yapan birinin benzinli alması cok mantıklı değil..Hele bir de Ankara gibi sıkışık trafikli bi yerde..
  • Ben 3 sene 150bg act kullandım dayanamayıp tekrar dizele geri döndüm hem yakıt hem de tork gücü açısından dizel ı arattı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aracımı 1 hafta önce sıfır aldım 1.5 tsi elegance paket.1 depoyla 1000 km şehir içi şehirler arası karışık yol yaptım ortalama 6.4 litre tüketimim oldu.Az önce depoyu fulledim benzinin litresi 6,52 den 440 T.L ye doldurdum.Dizel olsaydı 6,11 den 410 T.L ye dolacaktı.Bir kez uzun yol yaptım toplamda 580 km, yarısında cruise control ile 120 km sabit klima açık bagaj dolu, yarısında klimasız tek başıma 110-150 km arasında kullandım ortalama 6.1 yaktı. Araç dizel olsaydı da minimum 5 litre tüketimim olurdu, ki tsi motorun verdiği sürüş zevkini güncel akaryakıt fiyatlarını baz alarak söylüyorum, ortalamada daha az yakacağım 3 kuruş için kesinlikle değişmem.1.5 Tsi Act 150 bg mi? 1.6 Tdi 120 bg mi ? Karar veremiyorum ?1.5 Tsi Act 150 bg mi? 1.6 Tdi 120 bg mi ? Karar veremiyorum ?

• FRT 33 F kullanıcısına yanıt
    Uzun yol için değmez, şehir içi için kesinlikle değer. 6lt ile şehir içi dur kalk ile geziyorum. Ortalama hız 28km
  • 2016 model C 180 amg benzinli Mercedes kullandıktan sonra 1.6tdi Passata geçiş yapınca arada ki farkı anladım. gerçekten. Aylık yakıt masrafım yaklaşık 300-350 tl azaldı. 1 sene sonra 35tfsi (1.5lt) Audi a3 aldım. Yaklaşık 1 yıldır da yakıt fiyatları aynı. A3'de yakıt Passata göre 200-250 tl daha fazla C180 e göre 100-150 tl daha az. Aylık 1000 km ortalama mesafe %70 şehir içi. şehir içi her gün 10 km trafik. sabah ortalama 6.5 lt. akşam 11 lt yakıyor araç(yoğun trafik).Ayda 2 kez falanda 300-350 km şehirler arası yol burada da ortalama 5.5-6.0 lt (ortalama 100-110 km hızlarda) 90 km yi geçmeden giderseniz 5. lt ye bile düşer belki 4.8lt bile mümkün.

Sonuç: Dizel arabada kafa olarak daha rahatsınız. Arabaya binerken bir yere giderken düşünmezsiniz. Psikolojik olarak rahat olursunuz. (motor almıştım mercedes varken kısa mesafelerde kullanırım diye. Passat aldıktan sonra sattım çünkü hemen hemen aynı yakıyordu motorla) Uzun yolda sol şeriti kapatır basa bas (140-150kn) gidersiniz bilirsiniz ki en fazla 6.5 lt falan yakmışsınızdır.

Tek sıkıntı dizel araçlarda çıkabilecek partikül arızası falan bayağ bir masraflı oluyor. Ama oda yüksek km olan araçların başına gelecek bir problem. Kendi fikrim 60-70 bin km ye kadar bence dizel araba her şartta bence benzinliden iyi. Torkun gücünü hissetmek bile çok keyifli bence. Kararlara saygı duyarım ama benim tecrübelerim bu yönde

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.