Şimdi Ara

1.5 Tsi Act 150 bg mi? 1.6 Tdi 120 bg mi ? Karar veremiyorum ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
43.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara da yaşıyorsanız TSI da 7 lt civarı ortalamanız olur. Dizel de de 6lt. Ha ben hep dipgaz gezerim diyorsanız sonu yok tabi.
  • Passatsa tdi, golf ise tsi.
  • eski 1.4 golf tsi ve yeni tdi passat kullanıcısı olarak tdi diyorum:

-tsi az yakar doğru ama tdi daha az yakar.
    -tdi-tsi yakış farkını alırken verdiğin farkla karşılarsın, senede şu kadar km yapman lazım diyenlere de aşağıdaki incele bir cevap. tdi passat 2. elde çok daha iyi gidiyor, yani aradaki verdiğin fiyat farkının bir önemi yok zira 2. elde tdi çok daha iyi gidiyor. bu yüzden tsi ile tdi'ya göre daha fazla zarar ediyorsun:
    Sekiz Silindir
    VW Passat dizel mi benzinli mi daha mantıklı olur?
    https://www.sekizsilindir.com/2017/06/dizel-passat-mi-benzinli-passat-mi.html

• İkiside degil. Bu mtvlerle en mantiklisi 1.3 ve alti turbo benzin li motorlar
  • frzstate kullanıcısına yanıt
    Aynen.
  • Superb
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Passat yerine superb olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrankGallagherx

Hocam merhaba 1.4 TSI 150 hplik Passat b8 kullanicısiyim şimdi yıllık 20 bin km az bir rakam değil dizel almanız bir yönden rahat ettirir ama ne kadar kullanicaksaniz ben aracı uzun kullanırım derseniz 30 bin farki çıkarırsınız aradan ama yok 2-3 sene kullanır satarım derseniz TSI oneririm.

1.6 TDI 120 HP ilk çıktığında çok iyi bir motordu ama artık 1.6 dizel segmentine baktigimizda rakiplerine göre geride kalıyor ama yine iyi yürür o kasayı iyi taşıyor.

1.4 TSI ünite için konuşursam şahsen ben senelik maks 15 bin km yapıyorum istesem dizelde alabilirdim fakat benzin olsun daha iyi yürüsün sessizlik vs yonunden TSI ünite sectim. Aracım manuel şehir içinde yoğun kullanımda 10-11 litre yakıyor sakin kullanımda 7-8 uzun yolda 110-120 km arasında 5.5 minimum 6.5 litre arasında değişiyor. Yeri geldi 170-180 gittiğim oldu tuketim 10-12 arası değişiyor ortalama olarak.

Şahsen alırken bu değerleri kabul edip aldım şuan hiç bir sıkıntım yok araç 41 binde. Başka sormak istediğiniz olursa cevaplarım.
    Aracım manuel şehir içinde yoğun kullanımda 10-11 litre yakıyor

hocam sizi tebrik ediyorum bu durust paylasimin icin tesekkur ederim cogu tsi kullanicisi cok dusuk yakit paylasimindan bahsedip yalan soyluyor siz ankarada manuel aracla 10-11 litre yakiyorsaniz istanbulda trafikte otomatik arac kac yakacak az cok tahmin edebiliyoruz bende atmosferik motor arac aldim lpg taktiracagim uzun zamandir lpg ustalariniin videolarini izliyorum hep tsi motorlara lpg takildigini goruyorum az yaktigi icin degildir herhalde :)

• sıfır araçta aradaki fiyat farkı çok fazla hocam, yani 2 litre az yakarak 25-30k dizel motor fiyat farkı kapanmaz, aklınızda olsun
  • 20 bin km için düşünmeye değmez dizel alacaksın , 10 bilemedin 15 bin km olsa benzin düşünürsün.
  • Scirocco kullandım bir hafta 1.4 Tsi. Ankara içi 1 hafta sonunda 15 Litre yaktı. Dahada yakardı bunun sonu yok. Tsi da ne kadar çok şımarırsanız o kadar çok yakıt tüketirsiniz.

Kuzenimdeki 1.4 EcoTsi Leon Ankara-Demetevler içersinde 6,7 ortalamayla geziyor. Görüp görebileceğiniz en sakin araç sürüclerinden biridir. Pedalda yumurta var sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onyargisiz

Aracım manuel şehir içinde yoğun kullanımda 10-11 litre yakıyor

hocam sizi tebrik ediyorum bu durust paylasimin icin tesekkur ederim cogu tsi kullanicisi cok dusuk yakit paylasimindan bahsedip yalan soyluyor siz ankarada manuel aracla 10-11 litre yakiyorsaniz istanbulda trafikte otomatik arac kac yakacak az cok tahmin edebiliyoruz bende atmosferik motor arac aldim lpg taktiracagim uzun zamandir lpg ustalariniin videolarini izliyorum hep tsi motorlara lpg takildigini goruyorum az yaktigi icin degildir herhalde :)

Alıntıları Göster
    haklısınız da dizelciler de yalan atıyor benzin 10 lt yakan yerde dizelde 4-5 litre yakmaz 8 litre civarı yakar.

• Yakıt önemliyse dizel alınır her türlü

150 beygir araba alıyorsan hakkını vermek lazım, o zaman da 10 litre altı çok zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Yakıt önemliyse dizel alınır her türlü

150 beygir araba alıyorsan hakkını vermek lazım, o zaman da 10 litre altı çok zor
    Tsi şehir içinde 4.2 yakıyor bikerem
  • Çoğu marka modelde dizel/benzin fiyat farkı iyice azaldı, hatta bazılarında fark bile yok.

VW'nin beygir ve tork olarak yerlerde sürünen 1.6TDI motora 30.000TL fark koyması akıl alır birşey değil.
  • Bakın sayın arkadaşlarım dizel ünite her zaman benzinli motorlara göre çok daha uzun ömürlü. İster sakin ister gazlamalı kullanın dizel her türlü reel kullanım şartlarında 2 lt fark oluşturuyor.

Ayrıca bir arkadaşın iddia ettiği gibi yıllık bakım ücretleri arasında (benzinli ile dizel arası) 1000 TL fark yok aynı bakım ücretleri var dizel ile benzinli araçların sadece iki yılda bir değişen mazot filtresi var dizel bakımında ki o da en fazla 150 lira fark ettiriyor yani yılda 75 TL gibi bir fark var. Dizel aracımın bakımını (mazot filtresi de dahil tüm filtre ve yağ değişimi, motor yıkama, motor içi temizleyici ile ekstra motor temizliği, araç iç dış temizliği de dahil özel servis (kurumsal) 500 TL ödedim. Benzin olsa hadi 400 TL olsun.

Benzinli almanın tek mantıklı yönü (maddi açıdan) 1.3 ve altı motor hacmi oluşundan dolayı mtv avantajı olabilir.

Ayrıca yıllık 2 bin lira da az bir rakam değil.

• Çok çeşit arabaya bindim özellikle vw olarak da. Kesinlikle 1.4 tsi act derim sessizliği ve performansı yıllık 2000 e fazlasıyla değer...1.6 tdi çok hantal kaçıyor tsi a göre ve motor sesi de var. İki motor arasında max 2 lt oynuyor. Yıllık yaptığım km göre hesapla sen...ama Ankara da fazla yakmazsın..
  • funnerman kullanıcısına yanıt
    Ağır bakımları neden saymıyorsunuz dpf,egr,turbo,enjektör,katalizör benzinli (atmosferik) dizel motora oranla daha az stresle çalışır dizelin çalışma prensibini ekstra anlatmaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaNeRR

Passat yerine superb olacak
    hayırlı olsun. ben passat ile superb arasında kalmıştım. superb full donanımlı cam tavan olsaydı ellerinde o an onu tercih edebilirdim. baktım ikisi de orta karar donanımda olacak o zaman passat olsun bari dedim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.