Şimdi Ara

1.5 Tsi Act 150 bg mi? 1.6 Tdi 120 bg mi ? Karar veremiyorum ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
44.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kuzenın kim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • martingayx kullanıcısına yanıt
    Berat Albayrak
  • Eco tsi act motor tavsiye ederim, uzun yol 5 litre , şehir içi asabi 7 litre İstesemde fazla yakamıyordum turbo + supercharge 150hp min. 180hp soft remap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Ankara

• kardes sana burda tsi al diyenleri dinleme... paran yetiyosa dizel al. satarkende ona gore satiyosun. yakittan karin cebine kar.

• CaNeRR kullanıcısına yanıt
    O zaman yakması önemsiz.
    İstanbul olsaydı TDI zaten 10 litre yakar diyecektim.

• Bir b8 act passat kullanıcısı olarak ben de yorum yazayım. 2016 66 bin de aracım. En ufan sorunum olmadı. Şehiriçinde ailemi şehiriçine bıraktığım zamanlarda 7.5 lt gibi oluyor. Uzun yolda 4 kişi tamamen folu bagaj ile 110-120 km hız ile ( yani değişken ) 5.8 lt yakmıştım 120 ile giderken düz yolda 4 lt ile gitmek paha biçilemez :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllık 20.000 km yapılacaksa dizel tercih ederdim.Yıllık 20.000 az değil. Yakıtı düşünmeden rahat rahat binilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 21 Ocak 2020; 19:11:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2jz1993

Bir b8 act passat kullanıcısı olarak ben de yorum yazayım. 2016 66 bin de aracım. En ufan sorunum olmadı. Şehiriçinde ailemi şehiriçine bıraktığım zamanlarda 7.5 lt gibi oluyor. Uzun yolda 4 kişi tamamen folu bagaj ile 110-120 km hız ile ( yani değişken ) 5.8 lt yakmıştım 120 ile giderken düz yolda 4 lt ile gitmek paha biçilemez :)
    Ellerinize sağlık hocam. Ben şahsen şehir içinde çok nadir görüyorum 7-8 leri. Act motorun şehir dışı tüketimi sessizliği paha biçilemez evet

• Rica ederim. Kazasız belasız günlere sanah trafiğine çok giriyorum :(

• Bende baya kararsız kaldim makyajlı kasa 1.6 tdi superb aracı yarın bayiden teslim alıyorum prestij paket benzinli ile arasinda çok bir fark yoktu 257.000 tl ye aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Canbey96

Bende baya kararsız kaldim makyajlı kasa 1.6 tdi superb aracı yarın bayiden teslim alıyorum prestij paket benzinli ile arasinda çok bir fark yoktu 257.000 tl ye aldım.
    Satarken tdi dsg kombinasyonu çeyrek altın muamelesi görüyor. Az yakması da artı kar. Tdi kesinlikle daha karlı. Ben çok memnunum.

• Ülkemiz koşullarında üzülerek söylüyorum ki Dizel.
    2.el için ACT sistemlere LPG oluyor mu bilemiyorum.

Önümüzdeki senelerde elektrik turbosarjlar cikacak. Turbo Lag daha da azalacak.

Yavaş yavaş elektrik motorlarin ICE (içten yanmalı motorlar) implementasyonunu görüyoruz. 2020 sonu itibariyle piyasada Electric turbo charge olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 21 Ocak 2020; 19:30:27 >
  • allah başka dert keder vermesin de. hangisi manuel ise onu seç
  • Canbey96 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam güzel seçim iyi sürüşler şimdiden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkenin her köşesinde benim malım kıymetlı durumu var.

Kimse yoğurdum ekşi demiyor.

Tsi tdi karşılaştırması bitmedi gitti.
    Efsaneler hurafeler babadan oğula aktarılıyor resmen.

O bakım masrafı fazla muhabbeti 2000 ortasında çıktı. Turbo dizel adı üstünde tdi. Turbo arızasıydı yok şuydu buydu derken turbo çok pahalı muhabbeti dizelin üstüne kara leke gibi yapıştı.

Ama sonra ne oldu derseniz hitler motoru devri bitti.
    turbo benzinli de çıktı.
    Tsi

Aynı firmada bakım yaptırın kullanılan yağa kadar aynı.
    Vag gurubunda tdi için mazot filtresi
    Tsi içinse buji masrafı var.

Bu ya periyodik bakım bu.

Dizelin derdi bakım masrafı değil kaçınılmaz değişimi dpf şuan. 150 bin km civarı sıkıntı çıkarması yüksek ihtimal.
    Ucuz yollu İptalle yolu açık. Etik mi değil tabi.
    Devletin bu konuda getirilen parçaya teşvik vermesi gerekir. İnsanları kanser etmenin manası yok.

Yakıt konusuna gelelim.

Arkadaşlar otobana çıkalım tdi ve tsi ile son gaz gidelim bakalım.

Tsi burada üzer arkadaşlar. Bakın ben 2.0 bmw araçta yapmadığım hızı 1.6 tdi kullanırken yapabiliyorum. Sebep yakmıyor oluşu.
    Bassanız bile yakmıyor ya.

Tsi için avantaj az km yapımı, Ya da uzun yolda tın tın orta şeritte seyretme. O zaman allah var tsi tdi ile hemen hemen yakın yakar.
    Zaten sol şeritte tsi yok gibi resmen. İnsan üzülüyor 150bg araba 90 la sabit gidiyor otobanda şaka gibi.

İstanbul içinde 5-6 yazan arkadaşlar neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum. Hangi istanbul içi bu? Gece 3-5 e-5 mi?

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    turbo benzinli verimli motor önce prutech, sonra TSİ olabilir.
  • Tdi alacağım en iyisi

• Hocam dizel alirsaniz yakit masrafiniz %30 az olur. Ortalama sehir ici 1.2-1.4tsi 8-9-10lt, 1.6tdi 5-6-7 lt yakar. 1.5tsi act denemdim bilmiyorum.

Yok derseniz ankara soguk motor hemen isinmaz vs o zaman benzinli alin. Sonucta watercooled turbolar çok çabuk isiniyor artik.

TSI ile korka korka gaza basarsınız, TDI ile kafa rahat gezersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 21 Ocak 2020; 23:50:46 >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Aynen tdi almaya karar verdim benzinli bana gelmez

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.