Şimdi Ara

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.953
Cevap
80
Favori
687.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya)

(En Son Oy Tarihi: 21.1.2025)
Giriş

Orjinalden alıntı: worldwar

Arkadaşlar bridgestone nun kış lastiği ile toyo nun kış lastiği testlerde hep sonlarda yahu benim anlamadığım millet hep bridgestone taktırmış.hayret insan bi araştırmaz mı ben toyo alıcam gibi ama ucuza buldumda 195-65-15 lastiği 110 a veriyor. bende isterim ug 7 taktımak fakar 150 deyince işer değişiyor

Bence kesenizi biraz daha zorlayın ve test sonuçları daha iyi olan lastiği alın.inanın bana farkı farkedeceksiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: redstorm

Kimse Continental'den bahsetmemiş, pek tercih edilmiyor mu yoksa fiyat yüksek olduğu için mi acaba?
    Yarın 4 tane TS800 alacağım...(175/70/R 14) araç: Palio 1.2 16 V

kesinlikle contınentaldan şaşma derim bu herkez için geçerli

lastik deyince demiyorum ama kış lastiği denince dünyanın en iyisidir. ben 2 aracımada taktırdım ve çok memnunum
  • biz kış lastiği aldık her gün güneş açıo

kışın ortasına geldik havada bulut yok

kar yağsada millet patinaj çeker ken ben yanlarından geçsem die bakıom ama nafile

küresel ısınmaya
  • 205 55 16 ölçüsüne sahip kış lastiği için Michelin için 230 YTL. Michelinin İkinci markası olan (Satıcı öyle söyledi doğrumu bilmiyorum) BF Goodrich için ise 175 YTL dedi. Fiyatlar nasıl sizce arkadaşlar. BF Goodrich nasıldır kullannan varsa izlenimlerini yazarsa sevinirim.
  • evet en sonunda tanesi 125 ytl ye lassa snoways 2 plus aldım rot-balans sök-tak onlardan
    pazartesi taktırmaya gidecem yorumları yazarım artık
    gerçi bu lastiğe yorum yazmaya gerek varmı onuda bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tturnusol -- 7 Ocak 2007; 21:07:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: vuralkan

205 55 16 ölçüsüne sahip kış lastiği için Michelin için 230 YTL. Michelinin İkinci markası olan (Satıcı öyle söyledi doğrumu bilmiyorum) BF Goodrich için ise 175 YTL dedi. Fiyatlar nasıl sizce arkadaşlar. BF Goodrich nasıldır kullannan varsa izlenimlerini yazarsa sevinirim.

selam arkadaşım
    ben de aynı ölçülerde 4 adet SAVA lastik aldım 165'e.aynı şekilde sana satıcının söyledikleri goodrich gibi bu markada goodyear'ın yan ürünüymüş.SAVA'lardan memnunum.Hatda hava bir az soğuk yaptı kar yağdı lastikleri iyiki almışım dedim kendi kendime.bu arada yazlıklar conti sport 2 kullanan arkadaşlar bilir hafif bi kar yağsa arabayı yerinden zor çıkarırsınız.
    Fakat ben BF Goodrich'i dünya ralli şampiyonasında yarışan çoğu takımın kullandığını biliyorum.
    Sözün kısası 200'ü aşkın rakamlara kış lastiği almak tercihine kalmış fakat daha düşük fiyatlarda bir lastikte de karar kılabilirsin ve seni pişman etmeyeceğinden de eminim.Bu arada bulunduğunuz şehirin iklimi ve sürüş alışkanlıklarınızı değerlendirmeden tam bir karar vermeyin de derim.

• lastikleri taktırdım direksiyon yumuşadı kuru zeminde frenler falan tatmin edici virajlarda tutunmada öyle gayet iyi
    bu arada sunu farkettim orjinal lastiklerden b390 lardan daha sessiz
    şimdilik bu kadar yeni deneyimleri paylaşırım

ya bu arada lassa yazlıkları saklıyodu ya o kampanyayı kaldırmışlar
    bunlarıda streç film le sarıp güneş görmeyen bir yerde saklamayı düşünüyorum
    lastikleri saklamak için yeterlimi yada başka birşey yapmak gereklimi

• Merhaba, kardeş 125'e almışşsın tekini keşke haberleşseydik ben 100'e aldım tanesini.

Lastikleri saklmak için özel yöntemler var tabii ki ama ben lastiği takan çocuğa sormuştum yıllardır bu işi yapıyorum demişti. Lastiği eğer 2-3 ay kadar saklayacaksan o kadar abartmana gerek yok demişti ama eğer daha fazla saklayacaksan mümkünse yere değmesin, siyah poşetlerin içinde ve sabit ısıda sakla dedi. Lastikleri üst üste koymamak gerekirmiş,

• keşke kardeş walla çok iyi olurdu çok sağol
    neyse aldık bir kere birazda geç almanın cezası zamnında almadık
    walla sakladım artık streç filmle sarıp güneş görmeyen bir yerde karanlık çok soğuk olmayan bir odada dik
    olarak duracak azda diil 4 ay falan duracak
    neyse bir dahaki alışta kesin soracam ilerde jantlarıda değiştirmeyi düşünüyorum
    maddi durumu biraz düzeltiyim onuda yaparız inşallah

EDİT: 195\65\15 Ölçülerinde benim lastikler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tturnusol -- 8 Ocak 2007; 21:09:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: nr_4ever

quote:

Orjinalden alıntı: vuralkan

205 55 16 ölçüsüne sahip kış lastiği için Michelin için 230 YTL. Michelinin İkinci markası olan (Satıcı öyle söyledi doğrumu bilmiyorum) BF Goodrich için ise 175 YTL dedi. Fiyatlar nasıl sizce arkadaşlar. BF Goodrich nasıldır kullannan varsa izlenimlerini yazarsa sevinirim.

selam arkadaşım
    ben de aynı ölçülerde 4 adet SAVA lastik aldım 165'e.aynı şekilde sana satıcının söyledikleri goodrich gibi bu markada goodyear'ın yan ürünüymüş.SAVA'lardan memnunum.Hatda hava bir az soğuk yaptı kar yağdı lastikleri iyiki almışım dedim kendi kendime.bu arada yazlıklar conti sport 2 kullanan arkadaşlar bilir hafif bi kar yağsa arabayı yerinden zor çıkarırsınız.
    Fakat ben BF Goodrich'i dünya ralli şampiyonasında yarışan çoğu takımın kullandığını biliyorum.
    Sözün kısası 200'ü aşkın rakamlara kış lastiği almak tercihine kalmış fakat daha düşük fiyatlarda bir lastikte de karar kılabilirsin ve seni pişman etmeyeceğinden de eminim.Bu arada bulunduğunuz şehirin iklimi ve sürüş alışkanlıklarınızı değerlendirmeden tam bir karar vermeyin de derim.

Yanıtın için teşekkürler dostum,
    Bugün biraz daha araştırma yaptım. Sava için ben de bilgi ve fiyat aldım. Sava Slovakya(veya Slovenya) üretimi imiş. Bana bu Savalar için 150 YTL fiyat Çıkardılar. Bir başka alternatif Kumho için 130 TYL dediler. Michelin için ise 210 YTL veren bir yer buldum.

Karar verme aşamasındayım. Kumho hayli hesaplı görünüyor. Kalitesi hakkındaki tereddütlerimi giderebilirsem Kumho alabilirim. Satıcıyı tanıyorum ısrarla tavsiye ediyor. Pahalı olanları alma boşuna diyor.(Samimiyetine inanıyorum adamın)

Bilen arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum.
    1- Kumho 130 TL Adet
    2- Bf Goodrich 175 TL Adet
    3- Michelin 210 TL Adet
    4- Bridgestone 195 Tl
    5- Pirelli 190 TL
    6 - Sava 150 TL
    Gönlüm Michelin diyor ama Hem Bütçemi zorladığı için hemde çok isim yapıp gereğinden fazla fiyatlandığı için ülkemizde çekince duyuyorum. Kumho ucuz ama kullanıcısı az. Bir fikir veren olursa 2-3 gün içinde karar vareceğim.

Kullanan yada bilenlerden bu markalar arasında tercih yapmak için tavsiye alabilirmiyim Lütfen.

• bende alsam mı diye düsünmekteyim
    ama hem para harcayasım yok hem su an ki lastiklerim zaten yeni sayılır hemde bu lastikleri nereme koycam bilmiyorum :)
  • vuralkan

190 ytl olan pirellinin hangi modeli? ben winter carving (195/65/r15) 'i 119 ytl ye almıştım.
  • Neredeyse kış bitiyor.

Allah'tan ki, işler iyi gitmese de havalar iyi gidiyor.

.oO°Oo.
  • nediir abi bu havalar öyle lapa lapa kar yağması gerekirken
    kürece dünyaca milletce ısınıyoruz arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaSaFeL

vuralkan

190 ytl olan pirellinin hangi modeli? ben winter carving (195/65/r15) 'i 119 ytl ye almıştım.

Pirellinin modelini anımsayamadım. Praktiker de bu fiata satılıyor. Yalnızca benim söylediğim 205 55 16 ölçüsü için. 195 le 205 arasında fiyat farkı olması normal.
  • Arkadaslar 155/80R 13 icin onerebileceginiz 4-mevsim M+S lastik varmi? Onlere snoways2 plus taktim da arkalara da yaz kis idare edebilecek 4 mevsim takayim diyorum.Goodyear vector3 vardi onceden ondan alayim dedim ancak bulamadim.Baska onerileriniz varmi?
  • ÇOK ÖNEMLİ:::Ben İlaç firmasında satış temsilcisiyim ve yılda yaklaşık 80bin km yol yapıyorum. 3 yıldır da kış lastiği kullanıyoruz şirketimizde. Çok yararlı ve elzem bir şey olduğunu inkar edemem.. Ama 15 gün önce, 80 km hızla giderken 15derecelik viraj çıkışında arabamın arkası kaydı ve arabamın kontrolü kayboldu. Yoldan çıkıp şarampole 2 takla attım. Aynı haftada 2 mümessil arakadaş daha sırf kış lastiği takılı olduğu için yol tutuşunu kaybından yoldan çıktılar.. Şunu söylemek istiyorum.Eğer hava sıcaklığı 4-5 derecenin altına düşmemişse, özellikle hafif nemli havalarda kış lastiğii hamu rgibi ve yol tutuşu sıfır. Çok diikkatli olun bence ve güvenip te hız yapmayın. Kesinlikle normal havalarda 4 mevsim lastiğe göre emniyetsiz. Canımla ödeyecektim nerdeyse bu hataymı..
  • Öncelikle geçmiş olsun.

Ama şirket arabası olduğu için bir tahminde bulunayım:
    Araba Clio Symbol (Kıl Sümbül), ve lastikler de Uzakdoğu veya ikinci sınıf Avrupa malı.

Biraz ön yargılı gibi oldu ama, idare edin. Ben arabamla defalarca 15° değil 45° (ve muhtemelen üstü de) virajlara ıslak-kuru demeden 100-120 ile girdiğimi ve çıktığımı, hatta fren yaptığımı biliyorum (Good Year UltrGrip7, 175-65-R14-82T). Kuru yolda yazlık gibi değil ama, lastik üzerindeki M+S ifadesi tasarımda kuru yolların da dikkate alındığını gösteriyor. Sizde de umarım bu not vardır.

Keşke oluşan yeni şartlarda, lastik-araç-yol, arabanın sınırlarını test etseydiniz...

.oO°Oo.

• quote:

Orjinalden alıntı: pcdata76

Arkadaslar 155/80R 13 icin onerebileceginiz 4-mevsim M+S lastik varmi? Onlere snoways2 plus taktim da arkalara da yaz kis idare edebilecek 4 mevsim takayim diyorum.Goodyear vector3 vardi onceden ondan alayim dedim ancak bulamadim.Baska onerileriniz varmi?

Arkalara da aynı marka Kış Lastiği takmanızı öneririm.

Detaylı bilgi için :
    http://www.kislastigi.com
    Sıkça Sorulan Sorular | Kış Lastiği Web Sitesi – Kış Lastiği Hakkında Herşey
    http://www.kislastigi.com/sss.asp

Kış lastiklerinizle güvenli yolculuklar dilerim.

• quote:

Orjinalden alıntı: kaptankaya

ÇOK ÖNEMLİ:::Ben İlaç firmasında satış temsilcisiyim ve yılda yaklaşık 80bin km yol yapıyorum. 3 yıldır da kış lastiği kullanıyoruz şirketimizde. Çok yararlı ve elzem bir şey olduğunu inkar edemem.. Ama 15 gün önce, 80 km hızla giderken 15derecelik viraj çıkışında arabamın arkası kaydı ve arabamın kontrolü kayboldu. Yoldan çıkıp şarampole 2 takla attım. Aynı haftada 2 mümessil arakadaş daha sırf kış lastiği takılı olduğu için yol tutuşunu kaybından yoldan çıktılar.. Şunu söylemek istiyorum.Eğer hava sıcaklığı 4-5 derecenin altına düşmemişse, özellikle hafif nemli havalarda kış lastiğii hamu rgibi ve yol tutuşu sıfır. Çok diikkatli olun bence ve güvenip te hız yapmayın. Kesinlikle normal havalarda 4 mevsim lastiğe göre emniyetsiz. Canımla ödeyecektim nerdeyse bu hataymı..

+1

Bende 3 senedir kış lastiği kullanıyorum gunde 80 km yapıyorum,2 sene Michelin kullandım ve şuanda Pirelli Winter190 SnowControl kullanıyorum her 2si de testlerde mutlaka ilk 3 e oynayan lastikler ve dediklerine kesinlikle katılıyorum...İnanılmaz riskli bu lastiklerde bu havalarda dolaşmak...

Araç markasıyla alakası yok bu işin yolu tutmuyosa lastik yapacağın bişey yok, temkinli gideceksin...

Hele sisli puslu havalarda yol ne ıslak ne kuru iken, direk bırakıyo kendini lastik...

Dikkat edelim...

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.