Şimdi Ara

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.953
Cevap
80
Favori
687.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya)

(En Son Oy Tarihi: 21.1.2025)
Giriş

Orjinalden alıntı: burak__y

az önce otokoç ankaradan 4 adet continental aldım (fren balatalarıda değişeceği için arabayı alamadım)
    kullandıktan sonra detaylı bilgi veririm....

valla hakıkaten cok merak eıyorum dıger kıs lastıklerını.böyle kalın dişliler daha ıyıymıs gıbı gelıyo.tecrubelerını paylasırsan cok sevınırım
  • yaklaşık 3 gündür kullanıyorum ve kuru yol dışında test etme imkanım olmadı henüz ve sanki yaz lastiği kadar sessiz, performans olarak aynı...
  • Şubat da bitti sayılır.

Bu yıl yaz lastiklerini batıdaki bizler biraz erken çıkaracağız gibi görünüyor.

.oO°Oo.
  • ben de aldım,good year ultragrip 7,peşin tekine 170 ytl verdim.alalı 1 ay oluyor ama paylaşma fırsatım olmadı forumda.Islak,karlı ve buzlu zeminde gerçekten inanılmaz,sanki araba rayda gidiyor.Kuru zeminde ise çok az da olsa fark ediyor,tabi normal kullanım şartlarında hiç sorun yok,limitlerde kullanılırsa fark hissedilebiliyor. kışlıklarla 1500km yaptım,daha önce kullanmadığım için pişmanım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xradiancex -- 16 Şubat 2007; 10:49:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Mesudum

Şubat da bitti sayılır.

.oO°Oo.

ya sorma bende aldım kar mar yağmadı, boşuna almış oldum :( keşke kar yağsa diye dolaşıyorum şimdi ortalarda :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak__y

quote:

Orjinalden alıntı: Mesudum

Şubat da bitti sayılır.

.oO°Oo.

ya sorma bende aldım kar mar yağmadı, boşuna almış oldum :( keşke kar yağsa diye dolaşıyorum şimdi ortalarda :)

Hiç boşuna olurmu dostum. Çoğunluk yanlış bilir, bunlara kar lastiği değil kış lastiği denir. Kar yağmasada bu tür lastiklere gereksinim duyarız. Sen hiç kösele ayakkabını kışın (kar yağmasa bile) giyebiliyormusun ?
    Yaz lastiğini kışın kullanmak aynen bu duruma benzer. Önerim, kış lastiği topiğini baştan okuman ve verilen çok yaralı linkleri de ziyaret etmendir.(Ör. kıslastigi.com vs.)

Keyifli sürüşler dilerim.

• Evet, ben de yanlış anlaşılmaktan korkarım.

Havaların çok iyi gitmesi ve erken ısınmasından dolayı erken çıkaracağız dedim, kar yağmadığı için değil. Zaten bu kış da gittiğim bir kaç yerde ani bastıran yağmurda olsun karda olsun bana yeterince hizmet ettiler. Şu günlerde de havanın sağı solu belli olmuyor, yağmur var devamlı.

Bildiğimiz 7°C'nin altında normal lastik düşüyor, kış lastiği gerekiyor. Peki kış lastiği ne zaman düşüyor, yaz veya dört mevsime geçmek daha gerekli oluyor? O yüzden sanırım artık yakıda havalar bu kadar sıcak giderse lastikleri değiştireceğim.

veya zaten Mart geldi sayılır. Kış lastiği de Ekim-Nisan denir. Ben de Nisan sonunda değil başında değiştiririm.

.oO°Oo.
  • Bu sene karda zincirle bir kaç defa arka taraftan kopma olduğu için hemen 4 tane kış lastiği aldım. Bir de geçen seneden acı bir tecrübem, hafif yağmurlu bir havada otobanda giderken 120 km/h kadar bir hızla yeni dolu yağmış bir yerde kaydım ama ne yapsam fayda etmedi,yerdeki dolu da bitmek bilmedi ve sonunda bariyerlere çarptım, bence kış lastiği olsaydı o dolu birikintisini ezip geçecektim ve bu tecrübe kış lastiği kullanmak için illa ki kar yağmasını beklememeye iyi bir örnek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iakalinli

Bu sene karda zincirle bir kaç defa arka taraftan kopma olduğu için hemen 4 tane kış lastiği aldım. Bir de geçen seneden acı bir tecrübem, hafif yağmurlu bir havada otobanda giderken 120 km/h kadar bir hızla yeni dolu yağmış bir yerde kaydım ama ne yapsam fayda etmedi,yerdeki dolu da bitmek bilmedi ve sonunda bariyerlere çarptım, bence kış lastiği olsaydı o dolu birikintisini ezip geçecektim ve bu tecrübe kış lastiği kullanmak için illa ki kar yağmasını beklememeye iyi bir örnek.

+1
  • ben takside kar tipi olarak fulda kristal iglu kullandım uludağda cok iyi deneme fırsatım oldu bursada taksicilerin asagı yukarı %75 fulda kristal kullanır
  • Ankaralı arkadaşlar ne zaman kış lastiklerini çıkarmayı düşünüyorsunuz?
  • Havalar boyle giderse nisan basi gibi cikarmayi dusunuyorum.
  • Ben bu sene takmadım, hava neredeyse hic 7 derecenin altına inmedi küresel ısınma sayesinde....
  • ben martın ortasında çıkarmayı düşünüyorum. Gündüzleri hava 12- 15 derece arası oluyor, bu da hem kış lastiklerine hemde arabaya zarar veriyor. Yakıttada %5 fark ettiriyor.
  • Bridgestone B330 lastigi iyimidir. Bir yer var kapanıyor lastikci zararına dedi 80 Ytl ye tanesini veriyor (185/65/14) tanıdık zaten. Normal fiyatı 110 YTL dedi.alayım mı ? . Lastiklerimin durumu cok kotu cunku.Islak zeminde bilhassa cok iyyimiş sanırım.
  • havalar iyi gidiyo sıcaklıklarda artmaya başladı napsak lastikleri değiştirsekmi? hem ses artıyo hemde yakıt artıyo mart 10-15 gibi çıkartmayı düşünüyorum eski lastiklerme b390 lara döncem
  • geçen sene 9 martda kayışdağda çektiğim kar resimleri var. o yüzden mart bitmeden çıkarmayı düşünmüyorum. zaten yazlıklar da b390, gene aynı gürültü.
  • mart bitince çıkarmak lazım. örneğin ankarada adeta kış yeni başladı
  • quote:

Orjinalden alıntı: tturnusol

havalar iyi gidiyo sıcaklıklarda artmaya başladı napsak lastikleri değiştirsekmi? hem ses artıyo hemde yakıt artıyo mart 10-15 gibi çıkartmayı düşünüyorum eski lastiklerme b390 lara döncem

havaların nasıl gideceğide bir muamma, bende çıkarsammı diye düşünüyorum ama yağışlı hava geliyor galiba.
  • İnternet üzerinden hava tahmini yapan sitelerden 15 gün sonrasına kadar rapor alabilirsiniz. Mesela Ankara için tıklayın. İstanbul için tıklayın.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.