Şimdi Ara

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.951
Cevap
80
Favori
687.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya)

(En Son Oy Tarihi: 21.1.2025)
Giriş

Orjinalden alıntı: cell-im

quote:

Orjinalden alıntı: vuralkan

Bugün kış lastiklerine veda ettim. Bir lastikçide 20 TL vererek değişim ve balans işlemleri yapıldı. Kış lastiklerini yıkayıp tertemiz teslim ettiler. Kasım ayına kadar yazlık lastikler görevi devraldı.

Artık değişim zamanıdır doğuda yaşayanlar dışında.

Herkese keyifli sürüşler.

pazar değiştireyim diyordum ama ankarada havalar biraz bozdu gibi, hergün 25 km yakın yol yapıyorum. incek tarafına fln gidiyorum okul için. sizce ne yapayım biraz daha beklemelimiyim? yoksa artık çıkarayım bişey olmaz mı? hoş olursa da bagajda zinjcirim var onu takıvaririm

Bence çıkar artık. Sıcak havalarda kış lastikleri hızlı aşınır. Yazık olmasın kış lastiklerine.

• quote:

quote:

quote:

Bugün kış lastiklerine veda ettim. Bir lastikçide 20 TL vererek değişim ve balans işlemleri yapıldı. Kış lastiklerini yıkayıp tertemiz teslim ettiler. Kasım ayına kadar yazlık lastikler görevi devraldı.

Artık değişim zamanıdır doğuda yaşayanlar dışında.

Herkese keyifli sürüşler.

pazar değiştireyim diyordum ama ankarada havalar biraz bozdu gibi, hergün 25 km yakın yol yapıyorum. incek tarafına fln gidiyorum okul için. sizce ne yapayım biraz daha beklemelimiyim? yoksa artık çıkarayım bişey olmaz mı? hoş olursa da bagajda zinjcirim var onu takıvaririm

Bence çıkar artık. Sıcak havalarda kış lastikleri hızlı aşınır. Yazık olmasın kış lastiklerine.

continentallerime kavuştum. ilginize teşekkürler

• benim tek lastik yamalı imiş (önceki sahibinden) yerine stepneyi taksam, onu stepne yapsam sorun olur mu? stepnenin üzerinde max 80 km yazdığı için şüphelendim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alexdesouza

benim tek lastik yamalı imiş (önceki sahibinden) yerine stepneyi taksam, onu stepne yapsam sorun olur mu? stepnenin üzerinde max 80 km yazdığı için şüphelendim.

biraz geç oldu ama cevap verelim

yama çok büyük değilse sorun olmaz
    bence yeni lastik al stepnenin takılı olduğunu unutup gazlarsın sonra al başa belayı
  • kışlıkları ne zaman takıyoruz arkadaşlar ben bayram sonrası takmayı düşünüyorum

yeni lastik alacaklar şimdiden alın havalar soğudukca fiyatlar şişiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkes

ARTIK NİSAN GELDİ....

ÜST KONULARDAN ALINDI....
    BİLGİ PAYLAŞAN HERKESE TEŞEKKÜRLER.

tekrar üst konu olsun pls. Kış geliyor yavaş yavaş
  • selamlar SAVA ESKIMO S3 - 205/55 R 16 kış lastikleri nasıldır. kış lastiğine fazla para vermek istemiyorum. daha önceki aracımda michelin alpin kullanmıştım. memnundum ama pahalı.
    önerileri bekliyorum....
  • quote:

Orjinalden alıntı: magmatic

selamlar SAVA ESKIMO S3 - 205/55 R 16 kış lastikleri nasıldır. kış lastiğine fazla para vermek istemiyorum. daha önceki aracımda michelin alpin kullanmıştım. memnundum ama pahalı.
    önerileri bekliyorum....

Micheline fazla para bayılmaya gerek yok. Diğer alternatiflerede bakman önerilir. Ben geçen yıl 175 TL fitatla 4 tane Good Year almıştım senin bahsettiğin ölçüde. Sava o zaman 150 TL idi. Fark az diye bunları almıştım. Michelin 230 TL idi o sıra. Birde Kumho vardı o sıra 125 TL . Ben kumhoyu tanımadığım için kaçınmıştım. Ama yanılmışım kullananlar memnun bunlardan.

Kış lastiği ne zaman takılır diye soran arkadaşlar var. Bunun tek bir yanıtı var. Sıcaklık + 7 derecenin altına indiği zaman takmamız gerek. Yaşadığınız coğrafik bölgeye göre zamanı değişir. Erzurumda bugün itibarıyla takman gerekirken Akdenizde kasım sonunu beklemen gerekebilir. + 7 derecenin altına inen havalarda yaz lastikleri sertleşerek tutunma özelliği azalır. Tersine + 7 üzerinde kış lastiği takarsak bu kez kış lastikleri hızlı bir şekilde aşınır.

Özetle; + 7 ve altına gece sıcakları düşmeye başladığında takmak lazım. Genel uygulama budur benim bildiğim.

• arkadaşlar kar pençesi nin ne işe yaradığını bilen varmı?sadece yolda kalındığında kullanılan birşey sanırım ;yanılıyormuyum?
     KIŞ LASTİKLERİ  ( tüm paylaşımlar buraya)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteresavar -- 16 Ekim 2007; 22:21:08 >
  • quote:

herkese selamlar.

2007 nissan note umda michelin alpin A3 kullanıyorum çok ama çok memnunum, daha önceden 206ımda alpin A2 kullanmıştım onu beğendiğim için A3 ü aldım. iyiki almışım çnkü A3 A2 ye kıyasla çok daha iyi Bence paraya kıyıp almaya değer

ayrıca volvo s40 a da lastikçimin tavsiyesi üzerine nankang snowviva1 taktırdık 4 tane. yumuşacık bir lastik, gayet sessiz ve karda yere yapışıyor neredeyse michelinle benzer özellikler gösteriyor yolda asla bırakmıyor fakat ıslak zeminlerde ani frenlemede dikkat etmek lazım arabada abs vb bi sürü donanım olduğu için pek belli olmuyor gerçi piyasaya göre fiyatı çok ucuz ve bence karda buzda çok çok iyi tavsiye ederim

bende aldım bakalım

biran endişe ettim A2 mi diye ama motif A3 motifiymiş

yalnız sitelerde baktım A3 un 91h ı yok ama bendeki 91 H ne iş ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Yavuz

Kış lastiğinin önemine yaşanmış bir olayla katkıda bulunmak istiyorum.

Dün yani 15 Aralık Cuma günü Gümüşhaneye gitmek üzere yola çıktım. Trabzonda hava sıcaklığı 4 derece idi ve Zigana.da muhtemelen yolların karlı olduğunu tahmin ettim. Maçkaya geldiğimde tahminimde yanılmadım. Maçkadan itibaren yol 5 km boyunca hafif karlı daha sonra sulu karlı ve 10 km sonunda kısmen buz kısmen karlı idi. Jetta bir arabayla uzun süre arka arkaya beraber gittik. Jetta da kış lastiği yoktu ama o da iyi gidiyordu bu da sanırım esp ve asr.nin arabalardaki önemini birkez daha kanıtlıyordu. Çünkü bende de kar lastiği olmasına rağmen esp/asr sık sık devreye giriyordu. Önümüzde giden uzun dorseli (şu dozer taşımaya yarayan dorselerden) zincirsiz ve yüksüz bir tır zigananın meşhur virajlı ve dik eğimli bir bölümünde kayarak yoldan çıktı. Hatta 5 mt. kadar daha sola kaysaydı yaklaşık 40 mt.lik bir şarampole yuvarlanacaktı. Muhtemelen o virajı hızlı çıkmak isterken dorsenin arka tekerleri kaydı ve kontrolü kaybetti. Jandarma ve polisi arayarak haber verdim ama yol açıktı çünkü tır tamamen yoldan dışarı çıkmıştı. İşte burada kış lastiği farkını farkettirdi. Jetta bir türlü kalkamadı. Geri gidip hız almaya çalıştı olmadı hatta geri geri çıkmayı denedi yine olmadı. Yerler o kadar kaygandı ki normal lastiklerle arabayı iterek kalkmak bile mümkün olmadı. Sonunda arkadaşın zincirini sarmak zorunda kaldık. Ben bir iki patinaj ve ASR müdahalesinden sonra kalkmayı başardım ama kış lastiği olmasa inanın bana ASR falan hikaye ama ESP kesinlikle hikaye değil çünkü daha yukarı kesimlerde kış lastikleriyle bile spin atabilecek derecede buzda dönmemi ve yoldan çıkmamı engelledi.

Özetle ESP/ASR gibi sistemler kış lastiği ile harika işler çıkarabiliyor ancak kar derinleştiğinde malesef kış lastiği de işlevini kaybediyor çünkü arabanın altı kara değdiğinde eğer lastikler boşta kalırsa araba ilerleyemiyor.

Edit : Zorlu mücadele sonundaki sıcak soba ve mangal keyfi

bu yolu bu kış rahat bir 6-7 kez gidip geleceğim off ki off

erzurum -kop-bayburt gümüşhane torul -maçka trabzon

ya ben nasıl gidip gelecem ..

• quote:

Orjinalden alıntı: cell123

PİRELLİ WİNTER CARVİNG ALDIM BİN PİŞMAN OLDUM
    DAHA ÖNCE BAHSETTİGİM GİBİ BABAMIN HERŞEYİ BEN BİLİRİMCİLİK TAVIRLARI SAYESİNDE GİTTİK ALDIK BU LASTİKLERİ. 4 TANE YAKLAŞIK 1 AYDIR KULLANIYORUM. ISLAK ZEMİNLERDE TAM BİR FACİA ARABA DURMUYOR BOYUNA PATİNAJ ÇEKİYORUM O KADAR BEZDİMKİ YARIN GİDİP CONTİNENTAL CONTİECO CONTACT3 YAZ LASTİKLERİMİ GERİ TAKTIRICAM. KARDA KULLANDIM 1 KERE PEK MUTLU OLMADIM YİNE. BİRDE VAKUMLAR O KADAR AÇILIYORKİ ARASINA UFAK TAŞLAR SIKIŞIYOR ONLARDA DAHA SONRA YOLDA GİDERKEN LASTİKTEN FIRLIYOR ÇAMURLUĞUMU ÇİZİYOR VAKUMLARIN BU KADAR AÇILMASI İÇİNE TAŞ GİRECEK KDR(MERCİMEK BÜYÜKLÜĞÜNDE) NORMAL Mİ? BU LASTİKLERİ DAHA ÖNCE KULLANAN YA DA BİR BİLGİSİ OLAN VARSA VE BANA YARDIMCI OLABİLİRSE SEVİNİRİM.
    BUNDAN ÖNCEKİ ARABAMDA 4 TANE MİCHELİN ALPİN A2 VARDI KESİNLİKLER HERKESE TAVSİYE EDERİM BÜTÜN ARABALARIN ÇIKAMADIĞI BUZLU YOLLARI GİTTİM HİÇ KAYMADI NE ISLAKTA NE KURU DA.
    1 AYLIK LASTİKLERİ TAKASA VERSEM MİCHELİN YA DA CONTİNENTAL ALSAM ÇOK ZARAR EDERMİYİM?(185/65/15 4 TANESİNİ 420 E ALMIŞTIM.)
    TEŞEKKÜRLER

bence alınabilecek global olarak bilinen en kötü kış lastiği bu

merdiven altı ucuz kore çin mallarını saymıyorum

• Arkadaşlar merhaba. 185 60 R15 kış lastiği almayı düşünüyorum. Topic i de baştan sona okudum.

Continental T800>>>> 150 ytl (Pek bayisini sevmedim bu arada!)
    Michelin Alpin>>>>152 ytl
    Nokian WR2>>>>165 ytl ( Çok iyi olduğunu duydum, bayisi de gayet iyiydi!)

Ucuz olanlarsa:
    Marangoni>>>> 110 ytl
    Kumho>>>> 100 ytl

Kuru hava performansı da benim için önemli tabi. Sizce hangisi? Yardımcı olursanız sevinirim
  • beyler goodyear ultragrip performance kullanan varmı?Özellikle UG7 ile karşılastırıldığında hangisi öne çıkar?
  • valla michelin alpin A3 aldım yagmur filan yagıyor şu aralar kar yok ama çok memnunum

hiç kışlık lastik değil gibi sessiz konforlu arabayı hızdan düşürmüyor

kar yagsın birde o zaman bakalım
  • Nokian en iyisidir. Aldimkullaniyorum da ayrica, W tipini... En önemli özellik eğer kar ve buz tutusu ise, diğer bir önemli konu da, kuru havalarda,otoyolda vb çıkan lastik gürültüsü ve yolu kavramadir.Daha onceki kar lastigim Lassa'dan sonra Nokian mercedes gibi geldi açıkçası. Türkiye temsilcisi Sağlam Otomotiv. Ali Bey var. Selamımı söylerseniz indirim bile yapar belki ;) Anadolu lisesinden Erkal dersiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: meriva75

Arkadaşlar merhaba. 185 60 R15 kış lastiği almayı düşünüyorum. Topic i de baştan sona okudum.

Ucuz olanlarsa:
    Marangoni>>>> 110 ytl
    Kumho>>>> 100 ytl

Kuru hava performansı da benim için önemli tabi. Sizce hangisi? Yardımcı olursanız sevinirim

• quote:

Orjinalden alıntı: twingonote

Nokian en iyisidir. Aldimkullaniyorum da ayrica, W tipini... En önemli özellik eğer kar ve buz tutusu ise, diğer bir önemli konu da, kuru havalarda,otoyolda vb çıkan lastik gürültüsü ve yolu kavramadir.Daha onceki kar lastigim Lassa'dan sonra Nokian mercedes gibi geldi açıkçası. Türkiye temsilcisi Sağlam Otomotiv. Ali Bey var. Selamımı söylerseniz indirim bile yapar belki ;) Anadolu lisesinden Erkal dersiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: meriva75

Arkadaşlar merhaba. 185 60 R15 kış lastiği almayı düşünüyorum. Topic i de baştan sona okudum.

Ucuz olanlarsa:
    Marangoni>>>> 110 ytl
    Kumho>>>> 100 ytl

İlginize teşekkürler ama ben Isparta'da oturuyorum şu an. Aklımda Nokian WR2 var. Ancak Auto motorsport adlı derginin kasım sayısını okudum. Kar, ıslak zemin ve kuru zeminde yapılan testlerde 14 lastik içinde Nokian 9. olmuş. Ayrıca bu 14 lastik içinden suda kızaklamaya bakıldığında en kötü performans Nokianda. Böyle şeyler de kafa karıştırıyor. İlk 3 ise şöyle:
    1) Goodyear UG7
    2) Continental TS 810
    3) Dunlop SP Winter

Bu dergilerin testleri de tartışılır tabi. Ama çoğu testte ilk 2 bu lastiklerin. İçimden yine de Nokian almak geçiyor...

• lassa snoways 2 plus baksana gayet güzel bir lastik kendimde kullanıyorum bende ereğlideyim iklim olarak farklılık yok zaten fiyat olarakta diğer alternatiflerine göre daha ucuz
  • Arkadaşlar Goodyear UG7 (205-55-R16) için Ankara'da bayiler tekine 190-195 ytl fiyat veriyor. Bu fiyata 5-6 taksit yapıyorlar. Daha ucuza bulunabilir mi sizce fiyat nasıl?
  • bu gece pederın 407 bendeydı ben askerdeyken gecen kıs MICHELIN PLİOT ALPIN almıs 900mılyon dedı pesın baan cok geldı ama lastıkler cok kalıtelı 150km falan ses falan yok
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.