Şimdi Ara

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.951
Cevap
80
Favori
687.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya)

(En Son Oy Tarihi: 21.1.2025)
Giriş
  • arkadasbence lassa sonoweys 2 uzun ca kullandım cook memnun kaldım lastıklerden benım dusuncem tabı kullandım araba 1999 model reno19
  • quote:

Orjinalden alıntı: bende345

Kış bitti ama seneye lazım olacağı için şimdiden kış lastiği bakıyorum.Tokat'ın bir köyünde çalışıyorum.Yolun son 5 km si çok rampa ve virajlı.Biliyorum ki benim işimi görecek lastik Nokian'ın çivili hkp serisi.Ama kardeşim, tanesi 400 ytlye yakın (205-55-16).Evlat acısı gibi...ne yapmalı?Uzakdoğu işi ya da lassa mı almalı?

Nokian ın çivisiz olan WRG2 yada en baz ekonomik olan W modeli bile o korktuğunuz 5km. lik bölümde size hiç bir marka modelin veremeyeceği performansı verecektir emin olabilir siniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bende345

Kış bitti ama seneye lazım olacağı için şimdiden kış lastiği bakıyorum.Tokat'ın bir köyünde çalışıyorum.Yolun son 5 km si çok rampa ve virajlı.Biliyorum ki benim işimi görecek lastik Nokian'ın çivili hkp serisi.Ama kardeşim, tanesi 400 ytlye yakın (205-55-16).Evlat acısı gibi...ne yapmalı?Uzakdoğu işi ya da lassa mı almalı?

Goodyear ultragrip500 çivilenebilir lastik al gerisini düşünme. Ben kullanıyorum kar yağdığı zaman. Zincirden daha güzel performansı var. Karda buzda. Kalkışlara patinaj bile yapmıyor.

• Arkadaslar 2 lastik arasında kaldım fiyat olarak 10 ytl fark var ve karar veremiyorum hangi lastiği alayım yazın ortasındayız ama ben karar vermek istiyorum lassa diye düşünüyorum ama siz ne dersiniz?

Karar veremediğim marka Lassa ve Goodyear sizce hangisini tercih etmeliyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dartanyan5

Arkadaslar 2 lastik arasında kaldım fiyat olarak 10 ytl fark var ve karar veremiyorum hangi lastiği alayım yazın ortasındayız ama ben karar vermek istiyorum lassa diye düşünüyorum ama siz ne dersiniz?

goodyear ug6 veya ug7 den şaşmayın derim kesinlikle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mndrs69

quote:

Arkadaslar 2 lastik arasında kaldım fiyat olarak 10 ytl fark var ve karar veremiyorum hangi lastiği alayım yazın ortasındayız ama ben karar vermek istiyorum lassa diye düşünüyorum ama siz ne dersiniz?

Goodyear test etme fırsatınız oldumu benim çevremdeki arkadaslar lassa aldıkları için çook memnunlar diğer bir yakın arkadasımda 2 aracı var birinde dunlop diğerinde lassa var araçların 2side polo biri benzin diğeri dizel dunlop olan lastıklerde virazlarda iyi değilmiş korkuyorum diyor Lassa ile ise super tutuyor problem yok diyor . Bende Lassa düşünüyorum açıkçası fakat lastikçiye gittiğimde lassa iyi ama googyear da iyi deyince karar veremiyorum desen olarak 2 lastik birbirine yakın lassa daha kaba durmakta goodyear ise daha yuvarlak sportif gibi. ufffff karar veremiyorum

• quote:

quote:

quote:

Goodyear test etme fırsatınız oldumu benim çevremdeki arkadaslar lassa aldıkları için çook memnunlar diğer bir yakın arkadasımda 2 aracı var birinde dunlop diğerinde lassa var araçların 2side polo biri benzin diğeri dizel dunlop olan lastıklerde virazlarda iyi değilmiş korkuyorum diyor Lassa ile ise super tutuyor problem yok diyor . Bende Lassa düşünüyorum açıkçası fakat lastikçiye gittiğimde lassa iyi ama googyear da iyi deyince karar veremiyorum desen olarak 2 lastik birbirine yakın lassa daha kaba durmakta goodyear ise daha yuvarlak sportif gibi. ufffff karar veremiyorum

Arkadaşım ben goodyear ug 7 kullanıcısıyım.Geçen sene kasım ayında 4 adet aldım.Erzincanda görev yapmaktayım ve bu sene kışın nasıl geçtiğini biliyoruz.Tatillerde sürekli uzun yol gittim.Ne dağları tırmandım bir bilsen ve asla zincir takmadım.Ne şehir içinde ne de şehir dışında asla bir sıkıntı vermedi.Ben çok memnun kaldım tavsiye ederim.

• quote:

quote:

quote:

ug6 ile erzincan sakaltutan geçidi ve sivas kızıldağ geçidini kamyoncular zincir sararken zincirsiz çıktım.şu anki aracımda michelin alpin a3 var. ama kesinlikle goodyear ın performansını alamadım. bunları alırken goodyear ug7 ye 120 ytl fiyat vermişti bayi. michelin 100 ytl fiyat verdi diye tercih ettim. şu anda keşke 20 ytl daha fazla verip ug7 alsaydım diyorum.
    kesinlikle ug 6 veya ug 7 diyorum.

• ben de yaz ortasında kış lastiği peşine düşenlerdenim. son dakikaya kalmamak lazım değil mi ?

fakat herkes kendi tecrübesini, hayatın tek doğrusu gibi aktarınca insanlar karar vermekte çok zorlanıyorlar. buna ben dahilim.

testlerde gördüğümüz kadarıyla karşılaştırmalar ölçülere göre yapılıyor. x marka nın 185/60 ölçüsünde olan modeli 3 yıldız alırken, 205/55 ölçüsünde olan modeli sınıfta kalıyor. şimdi bu durumda nasıl ölçü vermeden x marka y model iyi diyebiliyorsunuz? belki o sadece sizin kullandığınız ölçüde iyi bir lastiktir. daha ağır/hafif bir araçta, daha ince/kalın bir ebatta aynı performansı vermeyebilir.

ben 205/50 17 ölçülerinde michelin pilot sport lastiklerimden son derece memnunum. fakat "michelin süper lastiktir" deyip alpine a3 leri gözü kapalı alamıyorum.

205/55 16 ölçülerinde ug7 kullanmıştım, "etkileyici" diyebileceğim bir performans göremedim. beni yolda mı bıraktı ? hayır.

hülasa, hala karar veremedim

• aşağıda aynı ölçülerde yapılan test sonuçlarını paylaşıyorum.

şaka gibi

AMS nin birinci seçtiğini, AutoBild 5. yapmış.
    AutoBild in ikinci seçtiğini, AMS 6. olarak değerlendirmiş
    çok metih edilen nokian WR g2 9. çıkmış yarıştan.

gel de karar ver...

AMS (DE) 2007 - 205/55 R16

1) Goodyear Ultra Grip 7+ ***
    2) Continental WinterContact TS810 **
    3) Dunlop SP WinterSport 3D **
    4) Hankook W440 Icebear **
    5) Goodyear Vector 5° (celoroční) **
    6) Michelin Primacy Alpin PA3 **
    7) Pirelli Winter Sottozero **
    8) Firestone Winterhawk **
    9) Nokian WR G2 **
    10) Semperit Speed-Grip *
    11) Yokohama W.drive *
    12) Vredestein Snowtrac 2 *
    13) Vredestein Quatrac 3 (celoroční) *
    14) Falken EuroWinter HS-437 -

AutoBild (DE) 2007 - 205/55 R16

1) Dunlop SP WinterSport 3D ***
    2) Michelin Primacy Alpin PA3 ***
    3) Continental WinterContact TS810 ***
    4) Vredestein Snowtrac 2 **
    5) Goodyear Ultra Grip 7+ **
    6) Pirelli Winter Sottozero **
    7) Bridgestone Blizzak LM-25 *
    8) Fulda Kristall Supremo *
    9) Hankook W440 Icebear *
    10) Sportiva W 55 -
    11) Goodyear Eagle Vector EV-2 *

• Arkadaşlar Lassa ile düşüncesi olan var mı ?

snoways plus 2
  • yaptığım araştırmalara göre 205/55 16 ölçülerinde aşağıdaki kış lastikleri "çok iyi" lastikler. sıralamaya bakmayın, hepsi birbirine çok yakın, hangisi içinize siniyorsa, hangisini daha avantajlı fiyattan alabiliyorsanız alın.

mutlaka ama mutlaka "DOT" denilen ve lastik yanağında bulunan üretim tarihini kontrol edin. en fazla 12-14 aylık lastikleri alın, daha eskisini kesinlikle almayın. çok sıkı araştırma yaparsanız 6-8 aylık lastik bulmak gayet mümkün, ben buldum

yalnız özellikle michelin pa2 kesinlikle almayın, oldukça başarısız bir performansı var. sadece pa3.

Bridgestone Blizzak WS-60
    Continental ContiWinterContact TS810
    Michelin Primacy Alpin PA3
    Goodyear Ultra Grip Performance

benim lastik ölçüm olan 205/50 17 de son ikiye indirdim.

kumho kw17
    michelin pilot alpin pa3

fiyatları konusunda ince bir araştırma yapmadım. zira bunlar ekonomik değil, yüksek kalite kış lastikleri.

daha ekonomik seçenekler mutlaka vardır. fakat hem ucuz, hem kalite olayını bulup tavsiye edecek kadar sektörün içinde değilim malesef.

umarım seçim yapacak arkadaşlara faydası olur.

• Selamlar. Benim megane HB 2004 model arabam var ve araç şu an 50.000 km de. Şuana kadar lastikler hiç değişmedi ve artık miadını doldurduğunu düşünüyorum.Virajları falan dönerken güvensizlik vermeye başladı. Tayinimin de Niğdeye çıkmasından dolayıda kış lastiği taktırmak istiyorum 1-2 güne kadar. Merak ettiğim şuan kış lastiği taktırsam bu havalarda bana ne gibi dezavantajı olur? şuan 1 takım yaz 1 takımda kış lastiği alacak maddi durumum yok. Ama dediğim gibi lastiklerin mutlaka da değişmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budwieser -- 1 Eylül 2008; 16:55:14 >
  • Arkadaşlar geçen kışı imkansızlıklar dolayısıyla şöyle böyle atlattık.Ama ben şimdiden çalıştığım il olan Tokat'ta fiyat sormaya başladım.Buranın esnafı çok yüksekten uçuyor.
    Geçen kış için lastik alanların marka tecrübesini paylaşmak isterim.(Özellikle de Ankara'nın doğusunda olanlar)
  • Gislaved diye lastik markası duyan oldu mu hiç?Gittiğim Michelin bayisi iyidir diye tavsiye etti ama..
  • Lassa'lara (205/55/16) 180 fiyat verdiler....
  • quote:

Orjinalden alıntı: budwieser

Selamlar. Benim megane HB 2004 model arabam var ve araç şu an 50.000 km de. Şuana kadar lastikler hiç değişmedi ve artık miadını doldurduğunu düşünüyorum.Virajları falan dönerken güvensizlik vermeye başladı. Tayinimin de Niğdeye çıkmasından dolayıda kış lastiği taktırmak istiyorum 1-2 güne kadar. Merak ettiğim şuan kış lastiği taktırsam bu havalarda bana ne gibi dezavantajı olur? şuan 1 takım yaz 1 takımda kış lastiği alacak maddi durumum yok. Ama dediğim gibi lastiklerin mutlaka da değişmesi lazım.

Arkadaşım öncelikle yeni görev yeriniz hayırlı olsun.Niğdeye gittiğinizde eğer lastiklerin sizi bir müddet daha idare edeceğini düşünüyorsanız lastik almayın,malum ev taşıdınız durumunuzu anlıyorum.<bir terslik olmazsa havalarda ekim ortasından itibaren kar lastiği bakın veya alın,baharda yaz tipi lastik alırsınız.

• lassa 185 65 15 t için 140 ytl fiyat veriyorlar. Sizce fiyat nasıl ? 2 tekerleğe taksak yeterli olurmu?
  • arkadaşlar bu başlığın hemen hemen hepsini okudum ve bende bu yıl Erzuruma taşındım ve Erzurumda ilk kışımı geçirecem. Aracım 2005 toyota corolla sol kış lastiği alacam yanlız kararsız kaldım civili lastikmi yoksa vakumlu lastikmi alayım diye hiç kış görmediğim için yolların durumu nasıl olur bilemiyecem ama -40 dereceyi gördüğü söyleniyor tahminim geceleri bu ısıya düşüyor. Benişm tahminim gece o derece soğuyan bir memlekette tahminim yolda buzlanma olacaktıor ama burda görüştüğüm çoğu kişi de vakumlu lastikler var ve memnun olduklarını söylüyorlar.

Siz ne önerirsiniz civilimi yoksa vakumlumu marka olarak tahminim nokian alacam ya WRG2 yada hakkapeliitta 4 bu hakkapeliitta nın 5 ide var ama türkiyede satılmıyor. hakkapeliitta 4 sitesinden ögrendiğim kadarıyla sonbahardan ilkbahara kadar her ortamda kullanabilecegim bir lastik diye tanıtılıyor siz hangisini tavsiye edersiniz WRG2 şuan piyasadan bulabiliyorum ama hakkapeliitta 4 şuan için bulamadım ama onda karar kılarsam distiribütörle temasa gecim kasım başına getirtmeyi düşünüyorum. Sizce civili lastiğe ihtiyaç duyarmıyım erzurumda şimdiden teşekkürler.

• Ben daha önce Erzurum Köprüköy'de çalıştım.Eğer aracınızla sürekli olarak yol yapacaksanız çivili daha iyi bir çözüm.Ama bu işler biraz da maddiyatla alakalı.Önceki gün İspir'li bir arkadaşımla tel.de görüştük.O ,daha önce çivi çakılmış ucuz yollu lastik kullanıyordu (Hkp serisi tabi farklı bir lastik) .Buzda ,karda iyiydi de ,asfalt görününce iyi olmuyordu dedi bana.Bu sene vakumlu alacak.Tabi Tofaş'ın lastikleri küçük , fiyat da küçük.Ayrıca zincir takmaya da eli alışık.
    Tercihiniz ne olursa olsun aldığız fiyat ve ebat bilgilerini bizimle de paylaşırsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.