Şimdi Ara

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.951
Cevap
80
Favori
687.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya)

(En Son Oy Tarihi: 21.1.2025)
Giriş

Orjinalden alıntı: arslanalp

bfgoodrich.... michellin bayileri satıyor. gecen sene ciftini 150 ytl ye aldık. cok iyi

Benim ebatlar için fiyatlar çok farklı görünüyor, sizin çiftini aldığınız ebatlar nedir? 215/65R16'da fiyatları için çifti 500 YTL civarları. Yani hepsi 1000 YTL...

mmusluer teşekkürler, Hankook'a baktım o da 1000 YTL civarına geliyor... (W300 235/60 veya 215/65)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgeckin -- 3 Ekim 2008; 23:42:06 >
  • Adac'ın 195/65/15 en yeni test sonuçları aşağıda;

Sonuçlar 2,5 vs. diye gidiyor, en iyi puan en düşük olanı

Aşağıdaki sonuçlar sırasıyla

Kuru Yol
    Islak Yol
    Karlı Yol
    Buzlu Yol
    Konfor
    Yakıt Tüketimi
    Aşınma

Şeklinde yan yana dizili

Kendi kullanım şartlarınıza göre en çok hangi hava şartlarıyla muhatap iseniz yaptığınız km'ye göre uygun lastik seçmenizde fayda var.

Bu tablodan çıkardığım bir kış mevsiminde 20bin km'den az yapıyorsanız yeni continental çok daha fazla yol yapıyorsanızda goodyear avantajlı gözüküyor

Goodyear UltraGrip 7+

2,5 2,1 2,3 3,1 3,0 2,2 1,1

Continental WinterContact TS830

2,6 2,1 1,7 2,9 2,7 2,7 3,0

Pirelli Winter 190 Snowcontrol

2,7 2,5 1,9 3,1 2,8 2,0 2,0

Dunlop SP Winter Sport 3D

2,7 2,2 2,3 3,1 3,0 2,6 1,5

Michelin Alpin A3

2,4 2,8 2,4 3,3 2,8 1,9 0,5

Goodyear Vector 4 Season
    (Ganzjahresreifen)

2,6 2,7 2,6 3,0 3,1 2,6 0,5

Kumho I’ZEN KW 23

2,3 2,6 2,0 3,2 3,6 2,4 2,3

Vredestein Snowtrac 3

3,4 2,8 1,6 3,0 2,9 2,3 1,5

Uniroyal MS plus 66

2,7 2,4 2,2 3,5 2,8 2,9 2,1

Nokian WR G2

2,5 2,7 2,4 3,0 2,9 2,5 2,1

Bridgestone Blizzak LM25

2,5 2,5 2,6 3,4 3,0 2,7 2,3

Yokohama W.drive

2,4 3,0 2,7 3,1 2,9 2,2 1,9

Hankook Icebear W440

2,6 2,3 2,7 3,1 2,9 2,8 3,2

Semperit Speed-Grip

3,4 2,7 2,1 3,3 2,6 2,4 3,1

Firestone Winterhawk 2

2,5 2,5 2,8 3,4 2,8 2,6 3,4

Vredestein Quatrac 3
    (Ganzjahresreifen)

2,2 2,6 3,0 3,4 3,5 4,9 3,0

Nankang Snow Viva SV-1

3,7 5,5 2,5 3,2 3,3 2,1 1,6

Marshal I’ZEN KW15

4,9 5,4 2,4 3,1 3,5 2,3 2,2

Wanli Winter – Challenger S1086

5,3 5,5 3,3 3,1 4,1 2,1 1,1

Kaynak ve daha detaylı test sonuçları aşağıdaki linkte

• fiat brava 2000 model aracım için hangi lastiği alacağıma karar veremedim. kış lastiği mi kar lastiği mi?
    ankarada oturuyorum ve arabamı hergün kullanıyorum.
  • 2 kış dönemi boyunca Michelin Alpine A3 kullandım ve bu yılda nasipse 1 Kasım itibariyle kışlıkları takacağım. Trabzon.da şehir içine kar neredeyse hiç yağmaz. Kış lastiği kullanma sebebim de köyümüzün ve çok sevdiğim Zigana.nın bol kar yağışlı olmasından kaynaklanıyor. Kış lastiksiz ya da zincirsiz çıkılamayacak kadar karın yağdığı, yolların riskli olduğu bir bölge. Şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım.

Ben kış lastikleri arasında da aman aman bir fark olduğunu düşünmüyorum. Tabiki herkes almışken en iyisini almak ister hiç şüphesiz ama ben bugün Michelin Alpine A3 almaz gider gönül rahatlığıyla Lassa Snoways alırdım mesela.
  • lastik konusu şakaya gelmez eğer alacaksanız michelini tavsiye ederim çok memnun kalırsınız bende 4 mesvim vardı michelin energy çok mükemmel lastiklerdi sizede öneririm memnun kalırsınız
  • bende goodyear ug7 ve nokian wrg2 arasında kararsız kaldım.
  • bir tespit: Buz performansından sadece conti ile godyear almış(1)
    bir soru: Lassa testte yok mu yoksa TÜRK malı diye almamışlarmı Michelinci ADAC
  • ikinci tespit adac sitesi 2008 test sonuçlarına göre kar ve buzda en iyi iki derece
    Karda Vredestein Snowtrac 3 (1,6 ile)
    Buzda (2,9 ile) Continental WinterContact TS830 ama her ikisinin kaz ve buz (iksi bir hesaplandığında) performansı diğerlerinden önde geliyor. Şahsi fikrim kış lastiği almaktaki esas neden de kar ve buz olsa gerek. Son not: Tabii bu (,) den sonraki lerin fiziksel etkisi ne onu bilemiyoruz mesela 5 metre sonra mı durmuş yoksa 5 cm 5 cm ise eğer emeğimize yazık:
  • Forumu boş buldum yazıyorum heh he...
    Bir haftadır araştırıyorum kış lastikleri konusunu. Sonuç temiz ikinci el almaya karar verdim.Şimdide onu araştırıyorum. Kış neyin gelmeyeydi...
    Toyo 195/65/15 vario2 desenli sıfır lastik. tane 100 ytl ye ..hibinden.com da bulabilirsiniz. Kargoda bedavaymış kısa süreliğine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obekdas -- 5 Ekim 2008; 1:16:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: obekdas

ikinci tespit adac sitesi 2008 test sonuçlarına göre kar ve buzda en iyi iki derece
    Karda Vredestein Snowtrac 3 (1,6 ile)
    Buzda (2,9 ile) Continental WinterContact TS830 ama her ikisinin kaz ve buz (iksi bir hesaplandığında) performansı diğerlerinden önde geliyor. Şahsi fikrim kış lastiği almaktaki esas neden de kar ve buz olsa gerek. Son not: Tabii bu (,) den sonraki lerin fiziksel etkisi ne onu bilemiyoruz mesela 5 metre sonra mı durmuş yoksa 5 cm 5 cm ise eğer emeğimize yazık:

Aradaki metre cinsinden farklar oldukça yüksek olması lazım, örnek mi

Yeni MICHELIN Pilot Alpin PA3’le ıslak zeminde bir önceki nesil ürüne göre ( PA2) 2,8 metre daha kısa fren mesafesi (1)

Lassa nın daha önceden yapılmış bir testi var

Esasında eğer kars da vs. yaşamıyorsanız kış lastiğinde kar ve buz performansından ziyade kuru ve ıslak yolda ki performansını dikkate almak lazım, istanbulu örnek alırsak en kötü kış lastiği bile kış koşullarında yeterli gelirken özellikle ıslak ve kuru yoldaki tutunma problemi olan ucuz kar lastikleri çok büyük tehlikeler oluşturabilir.

Şahsen istanbul için baz aldığım öncelik kriteri

1. Kuru Yol Performansı
    2. Islak Yol Performansı
    3. Tüketim
    4. Ömür ( bir kış döneminde 20bin kmden fazla yol yapanlar için)
    5. Yol Gürültüsü
    6. Karlı Yol Performansı
    7. Buzlu Yol Performansı

Bu durum kars için tam tersi olabilir ama şahsen istanbul için yapılması gereken sıralama bu şekilde olmalı diye düşünüyorum, özellikle ıslak ve kuru yolda kötü olan tüm lastiklerden uzak durmalı..

• ACİL ACİL ACİL

Arkadaşlar, Kış lastiği almaya düşünüyorum, Trabzonda ikamet ediyorum, kullanılan lastik 185X60X15

iki seçenek (fiyatlar 4 adet içindir)

Birincisi Çıkma lastik
    Lassa Snoyways 2 Plus 175X65X15
    peşin 250 YTL
    +kargo masrafı (50ytl civarı) 8mm diş

İkincisi Sıfır
    SAVA Sava Eskimo S3 185X60X15
    peşin 390 YTL
    +Kargo masrafı yok

cevaplarınız için teşekkürler, pazartesi günü kesin karar vermem lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilloo -- 5 Ekim 2008; 13:35:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: asilloo

ACİL ACİL ACİL

Farklı ebatlarda ki testler aşağıda

Sonuçlar 2,7 vs. diye gidiyor, en iyi puan en düşük olanı

Aşağıdaki sonuçlar sırasıyla

Kuru Yol
    Islak Yol
    Karlı Yol
    Buzlu Yol
    Konfor
    Yakıt Tüketimi
    Aşınma

S3 2008 testi

s3 2006 testi

Snoways 2 ( plus olmayanı) 2006 testi

Karar senin şimdiden hayırlı olsun

• quote:

Orjinalden alıntı: bgeckin

quote:

Orjinalden alıntı: arslanalp

bfgoodrich.... michellin bayileri satıyor. gecen sene ciftini 150 ytl ye aldık. cok iyi

Benim ebatlar için fiyatlar çok farklı görünüyor, sizin çiftini aldığınız ebatlar nedir? 215/65R16'da fiyatları için çifti 500 YTL civarları. Yani hepsi 1000 YTL...

mmusluer teşekkürler, Hankook'a baktım o da 1000 YTL civarına geliyor... (W300 235/60 veya 215/65)

Hankook için aldığım fiyatlar;

175x65x14 - 82T - W440 - 75.00 YTL / Adet
    195x65x15 - 94T - W440 - 105.00 YTL / Adet

Fiyatlar peşin ödeme için ve KDV dahil, sökme takma ve balans da dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmusluer -- 5 Ekim 2008; 12:24:43 >

• Millet delirmiş olmalı...Dün geçerken Hankook satan bir yere girdim.205/55/16 ya fiyat sordum.Adam hemen liste çıkardı.''Peşin peşin söyleyeyim, başka markalardan fiyat aldım , adam fiyatı ver'' dedim.Sırıtıp 200 ytl demez mi?Petlas da vardı tanesi ,120 ytl.Tabi traktör dışında takan görmedim ya...Ya bu admlar nasıl esnaf anlamadım gitti.Ya bu işlerde çok aşırı para var da gırtlaklarına kadar doymuşalr, ya da rehabilitasyon olsun diye bu işi yapıyorlar...Biz memur olmadan önce mal satacağız diye 40 takla atardık.Ödememiz olur, uyuyamazdık...anlamadım gitti...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ronin67777

bende goodyear ug7 ve nokian wrg2 arasında kararsız kaldım.

Goodyear ug7 kullanıcısıyım,doğuda görev yapmaktayım,tatillerde sürekli yola çıkarım,ne ş.içinde,ne de ş.dışında hiç bir dağda ve tipide zincir takmadım,zincirler aksesuvar olarak duruyor,gayet memnunum tavsiye ederim.
  • Türkçe kaynak olarak buraya not düşelim;

Adac derki,

'On dry pavement are the weaknesses of pure winter especially when braking. Depending on the temperature does this mean for Speed allowance 100 an additional stopping distance of 16 meters' ' Winter tires show clear safety risks on dry lane'

Yani kış lastikleri yazın ve özelliklede kuru havalarda ( hava sıcaklığına bağlı olarak ) 100 km de 16 metreye varan fren mesafesi farkettirmektedir.

Kötü ( aynı zamanda ucuz) kış lastiği karda çok iyi olabilirken ıslak ve kuru havada çok çok kötü olabiliyor, bunu adac testlerinde çok rahatlıkla görebilirsiniz. En iyi kış lastiği bile kuru havada özelliklede fren konusunda zayıf kalıyor. ( özelliklede hava sıcaklıkları arttıkça )

Seçim yaparken ihtiyaçları çok iyi tespit etmek gerekiyor..

Kaynak İçin Tıklayınız

• quote:

Orjinalden alıntı: resources

quote:

Orjinalden alıntı: remote

Taksici dolmuşçular benim gördüğüm genelde çin lastiği veya en ucuz lastiği takarlar, genel olarak en az yıpranan lastik onlar için en kaliteli olandır, ama gerçek şu ki en az yıpranan lastik yolu en az tutandır, burada 2 seçenek var ya benim canım değerli deyip yıpranmayı göz ardı edeceksin ya da benim param değerli deyip en az yıprananı alacaksın ve yola tutunamayacaksın

uludağda 2 metre kar varken
    4x4 jipler zincirli iken yolda kalmış durumdayken
    uludağın o yollarının virajlarını 60 km hız ile dönerek giden ve zincirsiz çıkan taksicilerden bahsediyorum... ok?

selamlar, ben de bursada ilk kışı geçirecem. hafta sonları yalovaya inerim. bazen uludağa çıkacam. 205 55 16 için önerin nedir. ug7,pa3,lm25 iyi gibi. ama fiyatı da orta direk olanlardan ne dersin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaylak gomez -- 11 Kasım 2008; 21:26:11 >

• ahanda aldım. İkinci el Continental Wintercontact ts 810 195/65/15 lastikler ist kargoya verildi. İnşallah netteki fotoları gibi çıkarlar.
    Benim için kar ve buz performansı önemliydi. Sabahın 06.45 inde cam gibi buz oluyor burada onun için kar ve buz da iyi performans veren bir lastik olduğunu düşündüğüm lastiği aldım. Umarım yanılmam. İkinci el de temiz lastikler var üstelik yarı fiyatına...
  • quote:

Orjinalden alıntı: çaylak gomez

quote:

quote:

Taksici dolmuşçular benim gördüğüm genelde çin lastiği veya en ucuz lastiği takarlar, genel olarak en az yıpranan lastik onlar için en kaliteli olandır, ama gerçek şu ki en az yıpranan lastik yolu en az tutandır, burada 2 seçenek var ya benim canım değerli deyip yıpranmayı göz ardı edeceksin ya da benim param değerli deyip en az yıprananı alacaksın ve yola tutunamayacaksın

uludağın o yollarının virajlarını 60 km hız ile dönerek giden ve zincirsiz çıkan taksicilerden bahsediyorum... ok?

selamlar, ben de bursa keles te oturuyorum. bursada ilk kışı geçirecem. hafta sonları yalovaya inerim. bazen uludağa çıkacam. 205 55 16 için önerin nedir. ug7,pa3,lm25 iyi gibi. ama fiyatı da orta direk olanlardan ne dersin?

kardeş selam,

bence fulda kristall serisi 1 numara,
    ardında goodyear ultragrip serisi ile michelin alpin 3 geliyor... lassa snoways 2 de gayet iyi ve fiyatı da çok azcık daha ucuz...

nokian falan diyorlarda boşver... ne testlerde başarı almış nede duyulmuş bilinmiş bir marka...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resources -- 10 Ekim 2008; 0:07:52 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: çaylak gomez

quote:

quote:

selamlar, ben de bursa keles te oturuyorum. bursada ilk kışı geçirecem. hafta sonları yalovaya inerim. bazen uludağa çıkacam. 205 55 16 için önerin nedir. ug7,pa3,lm25 iyi gibi. ama fiyatı da orta direk olanlardan ne dersin?

kardeş selam,

bence fulda kristall serisi 1 numara,
    ardında goodyear ultragrip serisi ile michelin alpin 3 geliyor... lassa snoways 2 de gayet iyi ve fiyatı da çok azcık daha ucuz...

nokian falan diyorlarda boşver... ne testlerde başarı almış nede duyulmuş bilinmiş bir marka...

peki bir şey daha sormak istiyorum. lastik ebatını kış lastiğinde düşürmek kötü olurmu? yani 205 55 16 yazlık lastiğim var ama 195 kışlık olsa sıkıntı olurmu?

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.