Şimdi Ara

Kısa dönem askerlik nasıl yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, yardımcı olursanız sevinirim.

Ben bu sene ön lisans olarak okulumu bitirdim mezun oldum. Bildiğiniz üzere bu şekilde uzun dönem yapabilmekteyim. Ben şimdi nasıl bir yol izlersem kısa döneme çevirebilirim?
    Açık öğretimden herhangi bir bölüm okuyarak olabilir mi?
    Bölüm olarak sağlık hizmetleri MYO'dan mezunum DGS ile Hemşirelik okusam (lisans tamamlasam) mı kısalır?

Bu konuda çok değişik yazılar görüyorum kafam çok karışık. Bir de size sormak istedim

İyi Forumlar

• Acikogretimden dgs simavina girerek lisans tamamlama yapbilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kazarus K kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl olacak atıyorum 2 senelik sosyal hizmet okusam oluyor mu sağlıkçıyım çünkü? ve bunun için dgs ye girmeden kayıt olabiliyor muyum?

• Güncel

• Lisansa tamamlamadan istersen 10 tane meslek yüksek okulu bitir yinede kısalmaz. Lisans ve üzeri eğitim almadıkça askerliğini 12 ay er olarak yaparsın. Dgs girip aöfden yada örgünden rasgele bir bölüm okuyup lisansa tamamlarsan askerliğini kısa dönem olarak yada yedek subay olarak yapabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blgrçoban kullanıcısına yanıt
    Hocam aydınlattığın için çok teşekkür ederim. Peki DGS ye girmeden AÖF ye kayıt olamıyor muyum?

• Güncel

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güncel

• Eskiden dgs girmeden 4 yilliga aof ile tamamlayabiliyordunuz. Ama simdi aof de dgs sarti ariyor.sadece girip cikman bile yeterli oluyor. Birde fark dersi falan olmuyor direk 3 den basliyorsun. Orgun ogretimde ya 4 ya 3 sene okursun. O yuzden aofe kayit yap sosyal hizmet bitir 6 ay yaparsin gerci 2 3 seneye askerlik ile ilgili koklu degisimler olabilir. Eger dgs kayit olmadiysan bence diploman ile git askerirye mezun oldugun icin 1 sene tecil hakkin var dgs sinavina ve kpss sinavina calis belki atanirsin hem okur hem de calisirsin sonra :)

• Hocam bu güzel ve açıklayıcı cevabın için çok teşekkür ederim Anladım ki ne olursa olsun DGS ye girmem gerekiyor. Allahtan kayıt yaptırmıştım yani gireceğim bu önümüzdeki sınava. Ayrıca KPSS de çalışıyorum. Bu arada önereceğiniz bölüm Sosyal Hizmetler sanırım?

• tiredman kullanıcısına yanıt
    Tam ne bolumleri var bilmiyorum. Ama sadece aofe bakma. İstanbul universitesi ve ataturk universitesi acik ogretim bolumlerinde lisans tamamlama bolumlefine bak belki hosuna gidicek bolumler olur :) ama sosyal hizmetler su siralar cok populer alimlari iyi. Sen mezun olunca 2 sene sonra ne olur bilemem:) bide 4 yillik okurken bide 2. Universite bitir. Turizm oku ( tavsiye ) zorunlu staji oldugundan guzel is bulma olasiliginda artar :)

• Hocam internette bakınca önlisans sosyal hizmetler için DGS şartı göremiyorum? Bi arkadaş başvurmamış da baktım göremedim böyle bir şart olmasını. Ben anestezi mezunuyum sosyal hizmetler okuyabiliyorum yani? :)

• Hocam ben aofde hangi bolum kac yillik bilmiyorum :) on lisans sosyal hizmet varsa ona dgs gerekmez sadece ygs girmen yeterli. Anestezi okuduysan hemsirelige tamamla derim ben istanbul unide vardi sanirim. Biraz arastir

• İşte bu kötü oldu ygs ye girmedim ben bu sene Evet hemşireliğe geçiş yapabiliyorum fakat onu sevmediğim için geçmek istemedim aslında. Benim amacım askerliği düşürmek o yüzden sosyal hizmetler okurdum ama ona da ygs isterse çok kötü olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.