Şimdi Ara

KISA MESAFEDE YAKIT TUKETIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ev ile iş yerim arası 2-3 km mesafede aracımla gittiğimde yakıt tüketimine baktığımda 0-100 km 12 l den aşşağıya düşeremedim ancak diğer türlü uzun mesafelerde mesela şişliden esenyurda gittim geçen gün öğle saatlerinde trafiğe takıldıgımda oldu tüketime baktıgımda 7.1 den yukarı çıkmadı hiç. motorun ısınmaması yakıt tüketimini arttırır diye biliyorum fakat bu kadar fark olması normalmi ya da tuketımı arttıracak baska ne olabilir klimayıda acmıyorum genelde agresif sürmem gerekmedikçe arac 1.6 motor benzinli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amadeus_M -- 27 Mayıs 2014; 9:46:50 >

• Motor soğukken daha fazla yakar.
  • Normal
    Bilirkişi de aynısını demişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Normal
    Bilirkişi de aynısını demişti

Hocam nerdeyse yakıt tuketımı yarı yarıya değişiyor bu kadar farketmesı normalmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: şansölye

Normal dizel de oyle. Benzer kullanim kosullarinda 1.3 multijet neredeyse 7 lt yakiyor. Normal de mesafe uzun olsa trafik dahi olsa yakmasi gereken 6 ile 5.5 civari trafige gore. Sizin arac benzinli oldugundan makas acilmis olabilir.

Makas açılması nedir hocam bilmediğimden soruyorum
  • Hemen hemen aynı değerleri kendi aracımda da görüyorum, gayet normal yapılacak bir şey yok...
  • eski octaviamda soğuk sabahlarda anlık 70 lt leri görürdüm :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Metrobüs yakıt tüketimi!!!!
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ilk 5 km falan araç çok yakar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

Hemen hemen aynı değerleri kendi aracımda da görüyorum, gayet normal yapılacak bir şey yok...

Normalse sıkıntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchwarzMoto

eski octaviamda soğuk sabahlarda anlık 70 lt leri görürdüm :D

Hocam sen abartmıssın baya
  • Amadeus_M kullanıcısına yanıt
    Aracınızın marka modeli nedir ve otomatik şanzıman mı? Otomatikse bu durum çok doğal hatta az bile yakıyor.
  • hocam değerler normal
    örnek olması açısından yazayım dizel C4'üm var işe gidip gelirken sabah 7 - akşam 7 km yol yapıyorum yol bilgisayarı ortalamam 7 litre civarında
    ama aynı aracı şehir içinde daha uzun mesafede kullanan arkadaşımın ortalaması 5.5 - 6 litre civarında kısa mesafe soğuk motor kesinlikle çok yakıyor.
  • Endişelenmenize gerek yok, gayet normal bir durum. 2-3 km. mesafeler hakikaten çok kısa mesafeler. Araç daha kendine gelemeden siz kontak kapatmış oluyorsunuz.
  • Bunu en kolay yolu şudur :

Elinize 10 kiloluk iki şu bidonu alin ve 50 metre sadece gidin. Diğer 50 metrede ise iki adım atın ve durun. Ayrıca her durdugunuzda ise bidonkari yere koyup tekrar kaldırın. Bu 50 metre sizi çok yoracak ve karnımız daha çabuk acıkacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaTaDoR

Aracınızın marka modeli nedir ve otomatik şanzıman mı? Otomatikse bu durum çok doğal hatta az bile yakıyor.

araç honda civic fd6 manuel benzinli
  • Aracımda da tüketim benzer, kışın çok soğuk günlerde ortalama 10 lt gösteriyor, şu sıcak havalarda ise 7.5 lt civarı. Kuruş hesabı yapınca yine toplu taşımadan daha ucuza geliyor.
  • Ayni durum bende de var. Evden cikop 2- 2.5 km. Gidiyorum bakiyorum tuketim 7.5/100 km. Gosteriyor. Gecen hafta 360 km.lik uzun yoldan gelirken ise yaklasik 3 saat kadar araci 3500 devirin altina hic dusurmeden 110-120 km. Hizda kullandim klima surekli acik + 3 kisi+ dolu bagaj oldugu halde tuketim 5.6/100 km. İdi. yani kısa yol gidecegine uzun yolda 4000 devir tam dolu git daha hesaplı

• 1.33 auris var bende, o da böyle kısa mesafe git gel yaptığında tüketim değeri uçuyor, uzun yol çok sürat yapmadan kullandığımda daha normal değerlere düşüyor ortalama tüketim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amadeus_M

quote:

O aracı 3 sene kullandım. Kesinlikle bir problem var aracınızda. Ş.içi tüketim olarak yoğunluğa ve hava sıcaklığına göre tüketim 8-11 litre arasındadır. 11 litre ise ulaşabileceğiniz en üst değer gibidir. Araç atmosferik olduğundan bu değerin üzerinde agresif kullansanız dahi pek çıkamıyorsunuz ki siz sakin kullandığınızı belirtmişsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Amadeus_M

quote:

O aracı 3 sene kullandım. Kesinlikle bir problem var aracınızda. Ş.içi tüketim olarak yoğunluğa ve hava sıcaklığına göre tüketim 8-11 litre arasındadır. 11 litre ise ulaşabileceğiniz en üst değer gibidir. Araç atmosferik olduğundan bu değerin üzerinde agresif kullansanız dahi pek çıkamıyorsunuz ki siz sakin kullandığınızı belirtmişsiniz.

Normal kullandıgımda 7-8 litreyi çıkamıyorum sabah ilk çalıstırdıgımda 2-3 km de 12-13 litre gösteriyo

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.