< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Meteobüs dediğin daha adam akıllı 70 km hızı göremeden sıradaki durağa geliyor. Normal şehir dışı otobüslerle kıyaslamak doğru olmaz. Sürekli bir dur kalk içerisindeler. Bunun yanına ilaveten ısıtma soğutma sistemleride girmekte.
|
Metrobüslere neden tsi koymuyorlar anlamıyorum.
2.0 tsi 350hp takacan ona max şehir içi 8- 9 litre görür. |
Kesinlikle elektrikli metrobüse geçilmeli.Elin Ukraynalısı Kanadalısı bile sokaklarına tel döşeyip telden enerji alan belediye otobüsü yapmışlar takır takır çalışıyorlar.Biz dümdüz hat üzerine mi çekemiyeceğiz.
|
Normal, ben de görmüştüm bir kaç defa. Ortalama tüketimleri 45-55 arası değişiyor genelde.
|
Elektrik zaten pahalı.O yuzden uranyum parçalanmalı
|
Normal hatta az bile denilebilir. Şehirler arası otobüsler aşağı yukarı 26 litre yakıyor 100 kilometrede. Sabit 110 km/sa gibi bir hızla üstelik uzun yol için tasarlanmış olarak. Yani bu hızda en verimli olacağı hali söz konusu. Taşıyacağı yolcu ağırlığı da belli (46x75 + 560 kg bagaj = 4010 kg). Metrobüs ise daha büyük bir yolcu kapasitesi ile çalışıyor, körük gibi verim kaybı var, daha fazla dingil yere temas ediyor, hızlanma çok fazla yapıyor. 56 litre normal hatta az bile. Anlık tüketim 99.9 göstermesi ise o kadar ile sınırlı olduğu içindir. Bir TIR kalkışta anlık tüketimde kolaylıkla 150-200 litreleri görebiliyor.
Ve yaptığı işe karşılık yaktığı yakıt o kadar da fazla değil. Elektrik bu işe gelmez. O kadar yükle kalkışı sağlayacak akü işi iş değil. Ha metrobüs hattına katener hattı çekip troleybüs çalıştırmak çok daha ekonomik olacaktır. Dizelin de kendine göre avantajları var tabii. Hatta metrobüs şartlarında olmazsa olmazdır dizel. |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 24 Mart 2019; 1:47:52 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |