Şimdi Ara

Kışlık Giyim Hakkında Bilgiler - Kışın üşümeyin - GÜNCEL (2024) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.314
Cevap
242
Favori
120.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu beyler gençler kardeşler ciddi soruyorum, 30 yaşındayım ve artık kaya gibi ağır kalın şeylerden bıktım, bana ince mont ne önerebilirsiniz var mi kafanızda bişeyler.. Çokta ince olmamalı ama kalında olmasın.. Çok sert geçen kışlar dışında rahatlıkla kış bahar aylarında giymeliyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üşenmeyip o kadar şey yazmışsın ADAMSIN allah razı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karpuzcu. kullanıcısına yanıt
    Black friday de north face ler düşmez mi
  • @Sedat.

Hem sert kışlarda korusun hem hafif olsun diyorsanız kaz tüyü mont almanız gerekiyor. 3 mevsim giymelik gerçekten iyi mont istiyorsanız:

Bütçenizi bilmiyorum.

The North Face: Altier Down Triclimate

Bütçenizi söylerseniz de ona göre tavsiyler veririm.

@LonelyHunter

Teşekkür ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

@Lahmacun Küreği

Black Friday de fiyatlar baya düşüyor. Denk getirebilirseniz 200 dolarlık montu 80 dolara alabiliyorsunuz. Başımıza geldi

Ama aslında Amerika'da tanıdığınız falan varsa North Face in dükkanlarında ciddi indirimler oluyor. 300 dolarlık montu kuzenım 120 dolara aldı. Türkiye şartlarında 1000 lira falandı fiyatı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karpuzcu. -- 2 Ekim 2017; 18:35:48 >

• Hocam merhaba, bu 3 montu kıyaslayabilir misiniz ? Montlara bakıyorum henuz karar vermedım ama bu üçünün tasarımı hosuma gıtti.

Patagonia stretch element, Marmot cerro torre ve Marmot Minimalist Gore Tex PacLite

@Karpuzcu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 2 Ekim 2017; 19:7:7 >
  • @12 Angry Men

Marmot cerro torre de yeni nesil Gore-tex teknolojisi var. Minimalist modeline daha göre daha çok nefes alan bir yapıya sahip. Minimalist daha ılık yağmurlu havalar için. Cerro Torre daha sert havalar için.

Patagonia da zirve tırmanışı, sert koşullar için geliştirilmiş dış kabuk.
    Karpuzcu. hocam tesekkur ederım. Siz olsanız hangısını alırdınız ? patagonia stretch element mi ? Marmot cerro torre mi ?

Hem şehirde giyicem, hemde doğa da giyecegım hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lahmacun Küreği

Şöyle ucuz yollu İstanbul şartlarında üşütmeyecek bir mont yok mu buradaki fiyatlar ne böyle 1000-1500

Yapacak şey yok Ayakkabılar da böyle.Seneye 500 liraya ucuz diyeceğiz artık .

Amazon alacak olanlar zaten Black Friday beklesin.Yoksa bence çok daha uyguna gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karpuzcu.

@eyoruk

Bu 3 arasında.

McMurdo tek katman olduğu için dezavantajlı. Yani diğerlerini hava ılık yağmurda sadece dış katmanı giyebilirsin. Ama McMurdo yu sadece kışın giyebilirsin.

3in1 3 mevsimde giyilme avantajı var.

Diğer ikisinde fark birinde Gore-Tex diğerinde TNF nin kendi lisanlı ürünü DryVent var.

İç katman kaztüyü değerleri de aynı 550fill.

Alacak olsam Gore-Tex olanı seçerdim. Kendini yıllardır kanıtlamış bir teknoloji tabiki DryVent de aynı şekilde suya karşı dayanklı. Kesinlikle kötü değil. Eski teknolojisi HyVent yıllarca giydim hala mükemmel.

Burda kazanan Mountain Light Triclimate diyorum.

Tabi varsa extra kaztüyü montun yanına da başka bir yağmurluğun. Rahatlık açısından McMurdo derim. Yoksa tek bu varsa Mountain Light Triclimate.

Bilmiyorum karar vermedim zaten.Bir tek Resolve TNF var işte ayrıca.Onun dışında 1 eski mont falan var gidici olan Sanırım 1 ürünü alırım diğerini de Black Friday zamanı iyi fiyatlara düşerse alırım..Hedefim bu.Eğer kış sert geçecek ise parka alırım sanırım .

• Eskişehirin buz gibi havasında giymek için mont önerisi alabilirim.Geçen sene millet pobeda alacaktım vazgeçtim.1000 ₺ ye kadar ne alınır ?

• Güzel başlık eline sağlık .

• hocam ufak ufak belirmeye başladı bişeyler

Patagonia KnifeRidge Jacket

Millet W3 Pro Windstopper

Marmot Trail Wind Hooded

hocam ben bisiklete bindiğimi söylemeseydimde yine bu modellerimi önerecektiniz birde bunların tam modellerini bulamadım netten o yüzden fiyatlarınıda öğrenemedim bunlar outdor mağazalarında bulunur heralde

exuma man sohftshell nasıldır acaba 219 tl outdor mağazasında gördüm hatta nakitte bişeyler yapacaktı.
    mılono club softshell 259 tl carrefourda gördüm
  • @12 Angry Men

Marmot Cerro Torre

@Face Of Melinda

Millet Pobeda gayet iyi bir monttur. Hem 3 mevsim kullanımı için hemde yoğun kışlarda ciddi koruma sağlar.

Yine bakabilirsiniz aynı modele.

@elLbufFer

Teşekkürler.
  • Marmot quasar hakkında bilginiz var mı ?

• bir üstteki mesaja cevap alabilirmiyim acaba

birde devamlı geziyorum demiştiniz merak ettim gittiğiniz yerdeki insanların tercih ettikleri ürünleride inceledinizmi mesela ankara tavşanı ve keçisi tüyü, yün kazak bu tarz ürünleride denedinizmi fikriniz varmı mesela elinde hayvanı vardır adamın durumuda iyidir ama daha sıcak tutuyor diye hayvansal ürünlerden bişeyler yaptırır.

bildiğim kadarı ile önceden insanlar devamlı kuşak bağlarlarmış hem soğukta faydası olurmuş hemde çok sağlıklıymış bunun gibi şeylerde varmı bildiğiniz.
  • Arkadaşlar alcaklar için kaztüyü mont deneyimlerimi yazayım.
    North Face(M Nuptse 2 Jacket) montunu kullanıyorum 2 senedir.
    Kuru ve soğuk havalar çok rahat ediyorsunuz,sıcak ve hafiftir.
    Eksilerine gelince,serin havalarda serinden dediğim kıştan sonraki serinliklerde hava biraz sıcaksa mont terletiyor,yapısı gereği sıcak tutuyor.
    Yine kar,yağmur vs durumlarda kumaş su geçiriyor.
    Alacaklar özellikle su geçirmeyen kaz tüyü alsın en azından.

Bu yüzden bu sene daha geniş kullanım alanı sunan su rüzgar geçirmeyen 3in1 mont bakıyorum.
    Hatta Vaude kintail kullanan varsa deneyimlerini merak ediyorum.
  • @TRajikomik

Markaların kendi sitelerine bakın yada Türkiye'de outdoor satan siteler ve dükkanlar var oralardan bulabilirsiniz. Millet ve Marmot Türkiye'de var ama Patagonia satan nadir.

Softshell lere bakmayın. Yağmura karşı direnci zayıftır.

Çok yer gezdim çok ülke gezdim. Eğer illa doğal bir şey giyilecekse alta bu kesinlikle saf yün olmalı. Ama onun da eksisi var. Terlediğiniz zaman yün teri atmaz nemli kalır bu yüzden bir kere terlerseniz ısınmanız zor olur. Genel olarak hayvansal ürünlerde nem sorunu oluyor.

Kuşak bağlama bizim köyde eskiden beri var. Kışın belden soğuk almamak için yaşlılar bağlıyor hala.

@Face Of Melinda

Harika bir kaz tüyü ama yağmurda korunmasız malasef. Kaz tüyü montların genel özelliği budur. Çünkü kaztüyü yağmur yağmayan eksi derecelerde giyildiği için yağmur korumasına pek gerek duymazlar. Son zamanlarda şehir içinde yapılıyor artık. Bu montun üzerine bir yağmurluk alırsanız en ağır kış şartlarını rahat geçirirsiniz. Yeni Marmot un yağmurluklarını alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karpuzcu. -- 3 Ekim 2017; 0:7:54 >

Teşekkur ederım hocam.
  • Merhaba hocam,

Scarpa marka ayakkabı önerir misiniz?

N11 de %20 indirim var ayrıca bu marka için
  • Montlarda colıns cok ıyı

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.