Şimdi Ara

Kışlık Giyim Hakkında Bilgiler - Kışın üşümeyin - GÜNCEL (2024) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.314
Cevap
243
Favori
120.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kaztüyü montunuz hala kullanıbilir ise üzerine su ve rüzgar geçirmez sertkabuk dış katman almanız da yeterli olabilir.

Hatta bazı The North Face modellerinin fermuarları birbirlerine uyumlu oluyor. Yani TNF yağmurluk alırsanız kaztüyü montunuzun fermuarlarına olabilir. Bi dükkan da kontrol edebilirsiniz.

Vaude kintail in içi polar. Kaztüyü kadar sizi sıcak tutmaz. Extra içinize kazak falan giyebilirsiniz tabiki.

Bütçenizi bilmiyorum ama yine TNF nin dışı gore-tex yada DryVent olup içi kaz tüyü olan 3in1 montlarına bakabilirsiniz.

@dejin32

Scarpa markasının düşünmeden alabilirsiniz. Kendisi kaliteli bir markadır.

Alcağınız model deri ve gore-tex birleşimi ise düşünmeden alın.
  • Karpuzcu. kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba bana 200 TL bütçe ile ne önerebilirsiniz ? Eskişehir de yaşıyorum soğuğa direncim de ortalamanın bir tık altıdır diye düşünüyorum.

Eskişehir de yaşıyorum.

DECATHLON
    Trekking - RAINWARM 100 YAĞMURLUK
    https://www.decathlon.com.tr/rainwarm100-yamurluk-id_8343503.html

Araştırırken buna denk geldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sipihrz -- 3 Ekim 2017; 15:21:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TigTheBand

Hocam merhaba bana 200 TL bütçe ile ne önerebilirsiniz ? Eskişehir de yaşıyorum soğuğa direncim de ortalamanın bir tık altıdır diye düşünüyorum.

Eskişehir de yaşıyorum.

DECATHLON
    Trekking - RAINWARM 100 YAĞMURLUK
    https://www.decathlon.com.tr/rainwarm100-yamurluk-id_8343503.html

Araştırırken buna denk geldim.

Bütçeniz doğrultusunda alabilirsiniz. Çok üşürseniz altınıza kazak ve içlik giyerek sorunsuz şekilde soğukları atlatabilirsiniz.

• Bir insan hareket etmeden yada dışarda eforsuz iş yapıyorsa yada oturduğu yerde sıcak kalmak istiyorsa ya kaz tüyü alacak parası yoksada pamuklu bir sweatshirt alacak.
    Kaz tüyü nün avantajı çok hafif olup sıcak tutması fakat 2 kat ağırlığında pamuklu bir şeylede 5 de 1 fiyatına sıcak kalabilirsiniz.Amacınız ultralight yürüyüşler yapmak değilse ,paranız azsa pamuklu kıyafet yeterli.Fakat diyelim ki efor sarfedip terliyorsan o zaman pamuk çok büyük tehlike.Çünkü hiç bir türlü kurumaz ve daha çok üşütmeye başlar.Diyelim ki şehir içinde okula otobüsle gidiyorsun.Yağmur ,rüzgar için kaliteli bir mont önemli.Sağanakda yürürken çekersin kapuşonu yürürsün bir damla bile girmez.Zaten gore tex montlar hem yağmur hem rüzgar geçirmez oluyor.Ama bu montlar tek başına sıcak tutmak için yetersiz. O yüzden terleme yapmayacak durumdaysa okula giderken içine bir içlik , üstüne bide sweatshirt giyersen üstünede bir kaliteli mont giyersen eksi derecelerdede seni süper sıcak tutar.Tabii ki ayakkabıda sorun yoksa.Ama dışarda çalışıyorsun aktif bir işin var 1-2 saat koşturuyorsun bazende oturup bekliyorsan o zaman sentetik eşyalar çok gerekli.O zaman sentetik polar montlar , kazaklar çok daha iyi olur.Terlesen bile çabuk kurur ve su tutmaz. Ama oturduğunuz zamanda hava çok soğuksa pamuklu kadar sıcak tutmaz.Bunuda ilave bir şeyler çantana koyup gerektiğinde giyerek çözebilirsin yada kaz tüyü montla çözebilirsin.
    Pahalı montlar aldım ama hala üşüyorum nerde yaptığının cevabı yukarıda.O yüzden ona göre alırsanız daha memnun olursunuz.

• Face Of Melinda kullanıcısına yanıt
    Quasar çok hafif ve çok sıcak tutan bir mont.Bu ağırlıkda bu kadar sıcak tutan dünyadaki 5 markadan biri.Ultralight ürün gamındandır.
    Ama tam olarak ne için istiyorsun ona göre sana yardımcı olayım.Çünkü pahalı bir üründür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marksman84

Quasar çok hafif ve çok sıcak tutan bir mont.Bu ağırlıkda bu kadar sıcak tutan dünyadaki 5 markadan biri.Ultralight ürün gamındandır.
    Ama tam olarak ne için istiyorsun ona göre sana yardımcı olayım.Çünkü pahalı bir üründür.

Hocam günlük kullanacağım.Eskişehir başta, benim amacım kar, yağmur, soğuk işlemesin.Almışkende iyi bir şey istiyorum.3 in 1 diye tabir edileni araştırıyorum ama çok çeşit te bulamadım marmot, millet, mammut vs markalardan.

Bütçemi az çok biliyorsunuz, 1200₺ sınırda.Bu fiyata en iyi ne alınır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Face Of Melinda -- 3 Ekim 2017; 19:40:40 >
  • Hocam iyi aksamlar, günlerdir montları araştırıyorum ve kısmetse bu hafta sonu alıcam, en olmadı dıger hafta alıcam.

Büyük ihtimal marmot cerro torre alıcam, sizin bunun gibi başka bir marka model önerınız var mı ? Onlarada bakıyım ? Parası onemlı degıl 3-5 daha ekleyebılırım.

@Karpuzcu.
  • @Face Of Melinda

Bütçeniz 1200 ise.

The North Face: Mountain Light Triclimate

The North Face: Altier Down Triclimate

Bu ikisine bakabilirsiniz. 3 Mevsim giyersiniz. Eskişehir de en ağır kış da sizi fazlasıyla korur.

Marmot Quasar hakkında size önceki sayfada bilgi vermiştim.

@12 Angry Men

Direkt alın. Başka markaya ihtiyacınız yok. Daha çok marka kafa karışıklığına neden olur. Önceki sayfalarda fazlasıyla markaları konuştuk

Tesekkur ederım hocam, hafta sonuna kadar bır kez daha göz gezdırıcem montlara. Ama %90 marmot cerro torre alıcam.
    Teşekkürler cevap için
  • hocam ben bütçeyi biraz daha artırsam 1200-1300 civarı

cereyanlı yerde çalışıyprum ve 9 saat falan, hareketli bir iş yapmıyorum sadece arada yürüyorum genelde oturuyorum diyebilirim istanbul havasında giyeceğim hatta genellikle kadıköy.

bisikletede biniyorum fakat bisiklet katlanır olduğu için dikey pozisyonda hareket ediyorum diyebilirim o yüzden hiç bir mont beni zorlayamaz diye düşünüyorum

banada tnf mountain light trickling yada 2. olarak Altier Down Triclimate mi önereceksiniz yoksa benim 9 saat dışarıda ve cereyanda olmamla alakalı başka ürünlermi
  • Geçen Hafta "Boynerden Nike Mont denedim harikaydı :ok: Fiyatı sanırım 600₺ /Kaz tüyü

Bu arada Arkadaşlar Bana Bot lazım ya.Su falan almıyacak..Greyder vardı artık su almaya başladı.Varmı önerisi olan..( Bütçe 150 ₺)
  • @TRajikomik

TNF yi önermemin nedeni Türkiye'de rahat bulunabilir olması.

The North Face: Mountain Light Triclimate

The North Face: Altier Down Triclimate

Bunlar size de uygundur. Şu anda Türkiye şartlarında alınabilecek en iyi montlar.

@Lene

O bütçede su geçirmez bot zor. Yani yeni oldukları zaman belki ama ilerleyen zamanlarda sıkıntı çıkaracaktır. YDS markasına bakın. Türk malı olması sizi şaşırtmasın. Gerçekten kaliteli mallar yapıyor.
    Hocam yine ben kusura bakmayın.

Konudaki yorumları takip ediyorum da, TNF montları onerıyorsunuz. Men marmot cerro torre alacagım, sanırım aynı fıyat segmentınde. Sadece meraktan soruyorum hangısı ıyıdır hocam ? Bn TNF nın modellerını pek sevemedım, çok düzler. Marmot daha sportif gibi.
  • Merhabalar. 400 liraya kadar bütçem var kışın Ankara'da üşümemek istiyorum. Okula gidip geliyorum. Bir miktar yürüme ve minibüse biniş var. Nası bir ürün önerirsiniz ? Bu fiyatlara columbia tnf beni aşar gibi
  • muscako M kullanıcısına yanıt
    Colıns montları cok ıyı
  • eğer tnf den daha iyisi varsa bize onu önerin bulamazsak tnf alalım mesela bir msajinizda millet tnf den daha iyi yazmıştınız milletin böyle 3in1 montu varmı yada marmot vs. Onerebileceginiz. Hem belki çok bilinmediğinden daha uyguna alma ihtimalimizde olur.
  • @12 Angry Men

İkisi farklı. Marmot sadece dış katman. TNF nin modelinde içinde kaz tüyü var. Bisiklet kullanırken TNF de dış katmanı giyersin. Soğukta dururken kaztüyünü giyersin. Sadece bisiklet kullanacağını sanarak ben Marmot önerdim. Ama anlıyorum ki bisiklet dışında soğuk yerde de duracaksın onun için 3in1 daha doğru olacak sana.

@muscako

Solognac Sibir 500, Wedze Slide 700,

@Nervo

Bu mont sizi yoğun kış şartlarında korumaz. Dışında herhangi koruma yok. Yağmurda sert rüzgarda bir işe yaramaz. Normal kuru havalarda sıcak tutar.

@TRajikomik

3in1 montların çoğu iç katmanı polar olarak seçiyor. Bu yüzden içi kaztüyü olan az model var. Bir de olan modelleri de Türkiye'de bulmak zor.

Yukardaki TNF nin 2 modeli dışında. Millet Pobeda diyebilirim. Patagonia nın var Primaloft içi. Türkiye'de bulunabilir mi sanmıyorum. Colombianın Cascade Peak var ama Colombia kullanıp da memnun olan çevremde kimseyi görmedim. 3in1 işini en iyi TNF yapıyor.

Teşekkür ederim hocam. Hafta sonu karaköye gidicem orada yakından inceleyeceğim montları. Marmontun tasarımı beğendim , hem usursem alttan termal polar giyerim diye düşünüyorum.
  • Face Of Melinda kullanıcısına yanıt
    Quasar kaz tüyü monttur suya dayanıkli degildir. Sadece sıcak tutar.O yüzden ustune goretex mont alırsan süper ikili olur.

Marmot minimalist mont bide dahs ucuz kaz tüyü mont ideal bir ikili olarak bütçene uyar. Bide kiş geldi diye fiyatlara zam yaptilar gidip sıkı pazarlik yapmalısın.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.