Şimdi Ara

Kışlık Giyim Hakkında Bilgiler - Kışın üşümeyin - GÜNCEL (2024) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.314
Cevap
243
Favori
120.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sonbahar da günlük ve işe giderken giyebilecegim mont arıyorum dışı muşamba gibi olmayan mont öneri alabilirmiyim.

jack wolfskin , vaude güzel modeller var öneri alabilirmiyim bütcem 400 500 tl civarı.

Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @TRajikomik

5 tane montum var hocam. Her koşula, her havaya göre.

Kaztüyü montlar yıkamazsanız kokmaz. Kurutemizlemeci de temizletebilirsiniz. Kaztüyü olduğu içinde etiketde yazar.

@isoux
    Lafuma için sitelere bakmak gerekiyor.

İçliği yanınıza alabilirsiniz. Yürüdüğünüzde zaten ısınırsınız. Durduğun zaman da içliğinizi giyersiniz.

@kb10

Dışı muşamba gibi derken? Yani o muşamba gibi olanlar sizi yağmurdan korur. Diğerleri korumaz.

Bütçenize göre Wedze ve Solognac markalarına bakabilirsiniz.
  • 5 yıldır aynı montu ve 6 yıldır aynı botu giyiyorum. Kazak üstüne sweatshirt onun da üstüne mont, kafaya da bere yeter işte ne kasıyonuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-91973A2D5 -- 6 Ekim 2017; 11:32:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muscako

quote:

Orijinalden alıntı: Karpuzcu.

@12 Angry Men

İkisi farklı. Marmot sadece dış katman. TNF nin modelinde içinde kaz tüyü var. Bisiklet kullanırken TNF de dış katmanı giyersin. Soğukta dururken kaztüyünü giyersin. Sadece bisiklet kullanacağını sanarak ben Marmot önerdim. Ama anlıyorum ki bisiklet dışında soğuk yerde de duracaksın onun için 3in1 daha doğru olacak sana.

@muscako

Solognac Sibir 500, Wedze Slide 700,

@Nervo

Bu mont sizi yoğun kış şartlarında korumaz. Dışında herhangi koruma yok. Yağmurda sert rüzgarda bir işe yaramaz. Normal kuru havalarda sıcak tutar.

@TRajikomik

3in1 montların çoğu iç katmanı polar olarak seçiyor. Bu yüzden içi kaztüyü olan az model var. Bir de olan modelleri de Türkiye'de bulmak zor.

Yukardaki TNF nin 2 modeli dışında. Millet Pobeda diyebilirim. Patagonia nın var Primaloft içi. Türkiye'de bulunabilir mi sanmıyorum. Colombianın Cascade Peak var ama Colombia kullanıp da memnun olan çevremde kimseyi görmedim. 3in1 işini en iyi TNF yapıyor.

Bulunduğum yerde outlette bu montu buldum aldım ama iadeye de meyilliyim hiç kullanmadım daha. Sizce faydası olmaz mı kışın bu montun ?

Yalı Spor
    404 Sayfa Bulunamadı | Yalı Spor | Spor Ayakkabıları ve Spor Malzemeleri
    https://www.yalispor.com.tr/adidas-sdp-jacket?gclid=EAIaIQobChMIv-zzlqXX1gIVTdwZCh21KwhbEAkYByABEgLIHPD_BwE

Kışlık Giyim Hakkında Bilgiler - Kışın üşümeyin - GÜNCEL (2024)

Bu iki mont arasında kaldım. Hangisi rüzgarda ve soğukta daha koruyucu olur ? Nike vücuduma daha iyi oturdu ve daha uzun

https://www.korayspor.com/nike-giyim-mont-kaban-m-syn-fill-av15-jacket-hd-861782-010/

• @muscako

Dış malzemelerinin ne olduğu pek anlaşılmıyor. Ama Nike ın dışı daha sert gibi duruyor. O daha çok koruma sağlar.

Ama ikiside sağnak yağmurda korumasız bilesiniz.
  • Eskiden adidas ve nike'ı kalıtelı zannederdım, bu tip outdoor konuları sayesınde bilinçleniyoruz. Artık o tip markalara para vermek yerine, aynı paraya veya bıraz daha üstüne daha kalıtelı kıyafetler alıyoruz.
  • quote:

@Primitive Yordle

Konu da yazıyor içlik konusu

Millet markasının pp oranı %70 üstü thermal içlikleri sizi rahatlatır. Çünkü teri dışarı atmalı ve sizin kuru kalmanızı sağlamalı. Terli olursanız nem olur. Nem asla kurumaz ve üşürsünüz.

Bakacağınız Lafuma, Millet markalarının PP oranı yüksek termal içlikleri sizin işinizi görecektir. Terlediğiniz anda teri dışarı atacak sizi kuru tutacak ve üşümeyeceksiniz.

Unutmayın içlik derinize temas etmli. İçlik ve deri aranızda bir şey giymeyin.

Tamam hocam tesekkurler

• quote:

@muscako

Dış malzemelerinin ne olduğu pek anlaşılmıyor. Ama Nike ın dışı daha sert gibi duruyor. O daha çok koruma sağlar.

Evet Nike'ın dışı daha sert bir malzeme. Adidas'ınki ise çok ince geldi. Kalınlık olarak Adidas daha kalın tabi ama çok kısa :) 100 lira fazla verip nike almama değer mi sizce ?

• quote:

Orijinalden alıntı: muscako

quote:

@muscako

Evet Nike'ın dışı daha sert bir malzeme. Adidas'ınki ise çok ince geldi. Kalınlık olarak Adidas daha kalın tabi ama çok kısa :) 100 lira fazla verip nike almama değer mi sizce ?

Ürünler hakkında tam açık bilgi yok o yüzden kesin bir şey söyleyemem.
  • Merhabalar hocam tekrar rahatsiz ediyorum tavsiyeniz uzerine lafuma 8000 almaya karar verdim ancak bedenimin oldugu sitelere guvenemedim.Mountain crew 8000 diye birseyin hepsiburadada bedeni var bu dedigim lafuma 8000in tipatip aynisi mi hocam?Lafuma 8000 yerine mountain crew 8000 alayim mi

• gwp diye italyan markası duydunuzmu bir arkadaşım gelecek bir bakarsın ürünlerine dedi. netten baktım birşeyde göremedim
  • @Primitive Yordle

Markayı bilmediğim için bir şey diyemeceğim.

@TRajikomik

Bende baktım göremedim. Tanımadığım bir marka.

İki soru da bilmediğim yerden geldi
  • Hocam botu hallettik ama mont işi biraz çıkmaza girdi. Her gün farklı montlar beğeniyorum ,hangisini alsam karar veremiyorum. Bu hafta boşluğum olduğu için Bursaya geldim. Erzurum'a dönmeden Bursa-İstanbul'dan mont işini de halletmem lazım. Liste şu şekilde ;
    www.dogaspor.net
    The North Face Evolution II Triclimate Jacket T0CG53H2G 1.549,00 TL
    https://www.dogaspor.net/urun/the-north-face-evolution-ii-triclimate-jacket-t0cg53h2g
    (Yabancı forumlarda su geçirdiği yazıyor, su geçirmezliğinden emin olsaydım bunu alacaktım. )
    United States
    Men's Apex Flex GTX Rain Jacket (Gore-Tex) | The North Face
    https://www.thenorthface.com/shop/mens-apex-flex-gore-tex-jacket-nf0a2ve7
    (Yeni gördüm, GORETEX 3L olması ve şıklığı çok etkileyici. Tek başına soğuktan korur mu emin değilim. Yarın Bursa TNF mağazasında varsa deneyeceğim )
    Patikaoutdoor.com
    Page not found - Patikaoutdoor.com
    http://www.patikaoutdoor.com/hppzh~u~minimalist-erkek-gore-tex-ceket-12201
    ( Marmot veya TNF Polar ile birlikte alınabilir gibi görünüyor. )
    ( Yine 3 katmanlı bir GORETEX ceket. Tek başına yeterli olur mu bilemiyorum)

Sizce bu listeden hangisini almam lazım ? Bu montlardan birini kullanan varsa yorumlarını merak ediyorum. Özellikle TNF Triclimate kullanıcıları su geçirmezlik konusunda memnun olup olmadığını belirtirse memnum olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anomalii -- 8 Ekim 2017; 17:29:17 >

• hocam kadıköyde 7 tane outdoor mağazasını gezdim kimisi daha gelecek falan dedi tnf için

olan yerlerde ligt tricklamate mont kaztüyü olan goratexli 1600 den nakitte 1400, 1440, 1365 3 yer hep son fiyat olarak bunları verdi biz 1200 1300 derken sanırım bayağı uçmuş fiyatlar

izinli olduğum günde sizin arkadaşanızın yerine gitmeyi düşünüyorum karşı istanbulu gezeceğim kısmetse

bu arada diğer markaları falan sordum yoktu

yalnız metro gross markette colombiada sağlam indirimler vardı millet alıyordu ama ben almadım tnf alacağım diye sizde bir bakabilirmisiniz acaba fiyatlar makulse alınırmı ?

ligt tricklamatenin içindeki kaztüyü 550 lik onada dikkat ettik

hocam MERRELL J35765 MOAB GORE-TEX VIBRAM 400 tl alınırmı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRajikomik -- 8 Ekim 2017; 23:22:9 >

• Beyler bu şişme montlar baya sıcak tutuyor diyorlar var mı kullananız memnun musunuz? Gidip north face in 800 tl lik olanından değil de zaradan 300 liraya falan orta halli bir şişme mont alsam sıcak tutar mı? Kalın giyinmekten bıktım palto falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: United States

Beyler bu şişme montlar baya sıcak tutuyor diyorlar var mı kullananız memnun musunuz? Gidip north face in 800 tl lik olanından değil de zaradan 300 liraya falan orta halli bir şişme mont alsam sıcak tutar mı? Kalın giyinmekten bıktım palto falan

Hocam kaz tüyü olanlar sıcak tutar ama kaz tüyününde miltarı var, her kaz tüyü mont aynı değil yanı.
    Şu vıdeo'yu ızleyın anlayacaksınız.

Birde şu vıdeo ya bakın:
    Orkun Olgaryoutube
    Kaz Tüyü mü? Sentetik izolasyon mu ?
    https://www.youtube.com/watch?v=0N5d5MD_7v8&t=314s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 8 Ekim 2017; 22:1:10 >

• North Face Hyvent montum var su geçirmez, benzer tavsiyeniz var mı ucuza alayım Polonyadayım şuan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

Orijinalden alıntı: United States

Beyler bu şişme montlar baya sıcak tutuyor diyorlar var mı kullananız memnun musunuz? Gidip north face in 800 tl lik olanından değil de zaradan 300 liraya falan orta halli bir şişme mont alsam sıcak tutar mı? Kalın giyinmekten bıktım palto falan

Hocam kaz tüyü olanlar sıcak tutar ama kaz tüyününde miltarı var, her kaz tüyü mont aynı değil yanı.
    Şu vıdeo'yu ızleyın anlayacaksınız.

Birde şu vıdeo ya bakın:
    Orkun Olgaryoutube
    Kaz Tüyü mü? Sentetik izolasyon mu ?
    https://www.youtube.com/watch?v=0N5d5MD_7v8&t=314s

Anladım. outdoor markasından almayacağım için muhtemelen kaz tüyü bile değildir benim alacağım, yani tamamen görüntüden ibaret olacak

• Hocam birde bunu ızleyın, kaz tuyu alamıyorsanız sentetık olanı alın daha ucuz oluyor. Artı eksılerınınden bahsedıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 8 Ekim 2017; 22:52:7 >
  • @12 Angry Men

videolar iyi oldu sağolasın
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.