Şimdi Ara

Kışlık Lastik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ankara'da yaşıyorum ve bugün 4 adet kışlık lastik alıp hemen taktırdım. arkadaşlar görünce "ekimde kışlık lastik mi takılır, kışı görmeden parçalanır o lastikler" deyince içime bir kurt düştü. lastikleri tekrar çıkartıp eski lastiklerimi taktırmalı mıyım?

• evet erken olmuş
  • Evet biraz erken olmuş.Kış lastikleri soğuk havaalrda esnekliğini muhafaza ettikleri için kullanılırlar.Bu da tutunmayı artırır.Kullanmak için kar yağmasına gerek yok, hava sıcaklığının 8 derece ve altına düşmesi yeterli.Bunun üzerindeki sıcaklıklarda lastik erir.
  • Kış gelene dek,kar düşüpte ihtiyacın olana dek o lastikler sıcaklar yüzünden özelliklerini kaybederler. Çok yakarsın, yol sesin artar... Bence şu an gereksiz, erken...
  • çok yol yapmıyorsan, taktırmışken kalsın bırak. zaten 1-1,5 ay sonra takılması icab edecek.
    çok yol yapıyorsan 1-1,5 ayda çok yıpranır, o zamana kadar tekrar yazlıkları taktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Kış gelene dek,kar düşüpte ihtiyacın olana dek o lastikler sıcaklar yüzünden özelliklerini kaybederler. Çok yakarsın, yol sesin artar... Bence şu an gereksiz, erken...

Yoruma katılıyorum.Konuyu açan arkadaşa denildiği gibi lastiklerin parçalanacağına inanmıyorum,amcam meganında kış lastiğiyle adanada 3 sene yaz kış bindi lastiklerde en ufak erime yoktu ama kar performansı hakkında bişey diyemiyeceğim...Yerinizde olsam sök-tak bir sürü iş olduğu için kafama takmaz binmeye devam ederdim,sonuçta ankarada kullanıyormuşsunuz.Farz edin ki maraş,niğde,aksaray gibi bir yerde yaşıyorsunuz ve mart yada nisan ayında adanaya mersine gezmeye geldiniz,yine göreceğiniz sıcaklık en az şuanda ki ankarada ki kadar olacaktır...Takmayın binmeye devam

• Hocam ben de takacağım kışlık lastik ama daha erken olduğunu düşünüyorum.
    Hava sıcaklığının 7 derece ve altında olduğu sıcaklıklarda kışlık lastiklerin tam performans verdiklerini ve kullanım sıcaklığının o dereceden daha düşük hava sıcaklıklarının yaşandığı kış günleri olması lazım diye biliyorum.
    Her ne kadar Ankara'da da olsanız şu anda gündüz sıcaklığı 23-24 derecelere kadar çıkmakta ve bu da lastiklerin beklenenden daha çabuk aşınmasına sebep olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ticari Kışlık Lastik
    4 yıl önce açıldı
    Kışlık Lastik Saklanırken
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • lastiklerin özelliğinin 1 ayda bozulacağını sanmıyorum.. burada (kahramanmaraş) bir arkadaş 2 sene önce 2. el passat almıştı. araç üzerinde kumho marka kış lastikleriyle geldi ve arkadaş 2 senedir o lastiklerle dolanıyor. ne lastiklerde bir aşınma belirtisi var, ne de arkadaşta lastiklerle ilgili şikayet.. sonuçta o lastikler 40+C 2 yaz geçirdi..ancak burada son yıllarda gerçek kış olmadığı için lastiklerin kış performansı ne oldu bunu bilen yok..bence 1 ay için sök-tak değmez.. kullanmaya devam edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Gato Negro -- 29 Eylül 2011; 9:36:04 >
  • Abartmayın lütfen.. Yok 20 derecelerde o lastikler erir, parçalanır, yıpranır; yok özelliğini kaybeder. O kadar da değil..

Erzurum'da görev yapıyorum, bu günlerde akşamları 0 (sıfır) derecelere düşüyor, gündüz 20-25 derecelere çıkıyor. Buralarda birkaç hafta içinde taktırmak gerekir. Ankara için de en geç Ekim sonu Kasım başı denebilir. 1 aylık kullanım için sök-tak-balans işine gerek yok bence.. derememo'nun dediği gibi çok yol yapıyorsanız içim rahat etsin derseniz değiştirebilirsiniz.

Kolay gelsin..
  • hiç bir şey olmaz tüm yaz kışlık lastik kullandım.

tüketim artmadı

ses i artmıştır belki ben pek dikkat etmem.

frenmesafesi uzayabilir. hiç ani fern yapacak kadar yüksek hızla dolaşmadım.

öle olsa kışın antalyadan toroslara her gün inip çıkanlar napsın.

1 ay erken taktırmış olabilirsiniz fakat yazlıklarınız eski idiyse iyi bile yapmışsınız. yok onlarda yeniyse karar sizin.
  • hiç bir şey olmaz tüm yaz kışlık lastik kullandım.

tüketim artmadı

ses i artmıştır belki ben pek dikkat etmem.

frenmesafesi uzayabilir. hiç ani fern yapacak kadar yüksek hızla dolaşmadım.

öle olsa kışın antalyadan toroslara her gün inip çıkanlar napsın.

1 ay erken taktırmış olabilirsiniz fakat yazlıklarınız eski idiyse iyi bile yapmışsınız. yok onlarda yeniyse karar sizin.
  • 7 derecenin altında kış/kar lastiği kullanmak tehlikeli bile olbilir.

zira hamuru çok yumuşak ve sıcakta dahada yumuşuyor;

hem lastiğin amortismanı çabuk tükeniyor hemde fren mesafeniz uzamakta.

ay önemli değil.

mühim olan ortalama sıcaklığın 7 derecenin altına inmesi.

hayırlı günler.
  • geçen sene kasımda takmıştım kış lastiklerini, yaz lastiklerim kötü olduğu için değiştirmedim ve tüm yaz kullandım. bu kış deneyeceğim bakalım, fark olacakmı gecen seneye göre
  • yorumlarınız için çok teşekkür ederim. diğer lastiklerim kötüleşmeye başlamıştı. hem goodyear'ın kampsanyasından faydalanmak istedim hem de yeni gelecek zamlardan etkilenmemek için erken taktırdım. zaten öğle vakti kullanmıyorum arabayı. sadece sabah akşam işe gidip gelirken toplamda 40-50 kilometre kullanıyorum.

kışlık lastik takınca havaların bir an önce soğumasını ister oldum. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilcat

yorumlarınız için çok teşekkür ederim. diğer lastiklerim kötüleşmeye başlamıştı. hem goodyear'ın kampsanyasından faydalanmak istedim hem de yeni gelecek zamlardan etkilenmemek için erken taktırdım. zaten öğle vakti kullanmıyorum arabayı. sadece sabah akşam işe gidip gelirken toplamda 40-50 kilometre kullanıyorum.

kışlık lastik takınca havaların bir an önce soğumasını ister oldum. :)

Hayırlı olsun ug 7+ aldıysanız çok memnun kalacağınızı düşünüyorum.Ayrıca sadece karlı zeminde değil yağmurlu havalarda da çok iyi yol tutuşu sağlıyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.