Şimdi Ara

Kıvılcım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimdehttp://2.bp.blogspot.com/-6VX0meKjIGk/UObHZfXmNqI/AAAAAAAABvQ/FDMQnzoYrng/s1600/uln2803-led-su-seviye.png gibi bir devre var. ben bu devreyi motorumda benzin göstergesi olarak kullanmak istiyorum. Sizce kıvılcım sorunu falan olur mu ? havaya uçmayalım bide :D

• Su iletken olduğu için göstergedeki ledler yanacaktır. Ama, akaryakıt iletken olmadığından ledlerin yanmama durumu olabilir. Ayrıca depoda kullanacağınız probların nasıl bir özelliği olacak?
  • normal zil teli :D
  • benzin için tehlikeli olabilir. yerinde olsam denemem
  • serkan yürü git lan burdan boş yapma :D
  • benim motorun benzin deposunda iki kablolu birşey çıkıyor ama led yanmıyo. ben bu sensöre özel devre yapabilirmiyim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum fotograf atmalısın bir bilgim yok ama belki kendiliğinden devreli olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kondansatör çarpması
    17 yıl önce açıldı
    Yumuşak duvara çivi çakmak
    13 yıl önce açıldı
    Lastiğe çivi saplanırsa?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • elektriği aküden alırsan kıvılcım olayı olur. dışarıdan düşük akımlı (devreye yetecek kadar) bir besleme ile bunun önüne geçilebilir fakat entegrenin 1-9 bacaklarını deponun içine sabitlemen gerekiyor ki bunun için depoyu 2 ye bölmen filan gerekiyor. devrenin çalışma prensibi, sıvının iletkenliğini kullanarak ledleri yükseklik sırasıyla yakmak entegre bacaklarındaki dirençlerin sol ayaklarını belli uzaklıklarla deponun içine sabitlemen gerek sonra kalan devre elemanlarını sıvıdan izole ediceksin en sonunda da ledleri depodan dışarı taşıyacaksın ki bunun için de kapağı ya da depoyu delmen gerekiyor. kısacası gereksiz ve çok masraflı bir uğraş olur bu. illa bişeyler yapmak istiyorsan vites için 7 segment display'den gösterge yapabilirsin çok daha kolay olur. tabi elektronik bilgin orta derecede ise.
  • Akaryakıt olan ortamlarda elektrik iletkenliği prensibi ile ölçüm yapmak problem olmaz ancak bu bahsettiğim sıvı halde iken geçerlidir. Çünkü yanan şey sıvı haldeki akaryakıt değil, akaryakıtın buharıdır. Deponuzda da akaryakıt buharı olacağından sisteminiz risklidir. Akaryakıt istasyonlarında cep telefonu ile konuşmanın yasak olmasının nedeni de budur. Her ne kadar düşük akım da olsa cep telefonunuzun tuşlarında kıvılcım oluşabilir (çok düşük bir ihtimal ama mümkün) ve bu da zaten ortamdaki akaryakıt buharının alev almasına neden olabilir.
  • bilgiler için tesekkürler
  • benimde motorun benzin göstergesi yok. su seviye göstergelerini benzin göstergesi olarak kulanabilirmiyim diye araştırma halinde idim.
    kanatimce tehlikeli olur. o yüzden denemiyordum bile.
    klasik hava dolu kücük tüp ve o sisteme bağlı elektrik ile bağlantısı olmayan düzenek yapmaktan başka care yok.
    o da zor tabi orjinalde olmadığı icin depoyu delmek montajlamak hayli zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 21 Eylül 2013; 14:59:21 >
  • arkadaşlar dün motorla kaza yaptım sol on taraf biraz hasar gördü ilk başta orayı yapmalıyım :D
  • o şekilde yapmak yerine ultrasonik seviye sensörü kullanılabilir. veya benzine 12 volt vermek yerine her seviyeye bir nem sensörü takılabilir. yine de tehlike mevcut, olacaklardan sorumlu değilim =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkuduman

arkadaşlar dün motorla kaza yaptım sol on taraf biraz hasar gördü ilk başta orayı yapmalıyım :D

Gecmis olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.