Şimdi Ara

kız arkadaşım ailesine para verecekmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ciddi ilişkimiz var, ama ikimiz de öğrenciyiz şu anda

mezuniyetimize daha var ama konular ciddileşmeye başlayınca bunlar da konuşuldu. kızın annesi çalışmıyor, babası da 50'li yaşlarda ama emekli olamayacak, daha önceden düzgün şekilde devamlı çalışmamış yani. şu anda çalışıyor ama sürekli çok yoruldum sen okulu bırakınca ben de çalışmayı bırakacağım diyormuş

kız da diyor ki anne ve babamı benim çalışarak desteklemem lazım. yani adam bir kızı var diye çalışmayacak, kızı da aylık para verecek, tabi evlendikten sonra o giden para benden ortak gitmiş oluyor

kıza herkes çalışıyor senin anne babanın farkı ne diyorum çok yoruldular diyor. bunların yaşadığı yerde adet böyle, anne babaya ölümüne yardım ediliyor. kızın da aklına öyle kazınmış ki bunlar, hiçbir şekilde para vermemeyi kabul edemiyor

diyorum ikimiz çalışsak evimiz aramız rahat bir yaşamımız olur. kız diyor babamın arabası çok eski önce ona bir sıfır araba almak istiyorum. bizim arabamız yok ama babasına alacakmışız

ya hayır kendisi iyi birisi, ve kesinlikle beni kullanmaya falan çalışmıyor. ama olay şu ki bu kızın ailesi kendi kızlarını kullanıyor. ben bunu nasıl ikna edebilirim

benim ailem de benden tek kuruş almayacak insanlar. babam da ortalama ücretle çalışan biri ama tek kuruşumu almaz, üstüne bana yardım için elinden geleni yapar

her yönüyle uyuştuğumuz ve iyiliğine inandığım bu kızın anne babasının böyle yiyici olması dokunuyor. nasıl ikna edeceğim ben bunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Abartıyorsun bence. Senin maaşından istemez kimse merak etme.
    Ailesi onu kullanıyor demek de yanlış. O yaşa kadar büyütmüş okutmuş anne babaya ne kadar baksa azdır. Ben daha çok yardımcı olmak istiyorum Allah kısmet ederse.
    Kadının maaşı kendi kazandığı üzerinde tasarruf hakkı vardır, istediği gibi harcar, abartmadığı sürece müdahale etme hakkın yoktur. ve ailesine yardım etmeyi abartmak olarak nitelendiremezsin maaşının tamamını anne babasına verse bile ailenin geçimini sağlamak senin görevin çünkü onun değil
    kardeş daha mantıklı bir çözüm önerisi sun her ay para veermek yerine adamın emekliliğini ödeyelim de.

Ek olarak aile içi meselelerini sen bilemezsin kimsenin. Öyle kullanıyorlar falan çekemezsin. Kız belki ailesinin ne denli zor durumlardan geçtiğini gördü. Belki o adam kimsenin yapmayacağı fedakarlıklar yaptı ailesi için yemedi yedirdi, kız bunların farkında olarak yardım etmek istiyor belki. Sen daha işin aslını astarını bilmeden ahkam kesiyoorsun. Ayrıl kızdan hayatını karartma kızın.
  • bu kızdan ayrılmak istemiyorum ama ona anne babasının onu kullandığını hissettirmek istiyorum. ne yapabilirim

• Ayrıl gitsin erkenden

• quote:

Orijinalden alıntı: Elric.

Ayrıl gitsin erkenden
    +1
  • Ne aileler var, babam 20 sene yurtdışında inşaatta çalıştı 65 yaşında emekli olup geldi.Annem de 60 yaşında hala çalışıyor, para olmadığından değil bir süre sonra çalışmak alışkanlık haline geliyor ve bırakamıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTİ BUG -- 3 Mayıs 2019; 23:40:9 >
  • bırak yardım etsin. benim eşim düğün öncesi babasına sıfır araba aldı ben de destekledim. bugün anne babasına iyi olan yarın da bana iyi olur dedim, anne babaya ve kardeşlerine yardım etmesini hep destekliyorum, seviniyorum bile. benim de anne babama kardeşlerime arada yardımcı olmaya çalıştığım oluyor, yapma demesini istemem şahsen.
  • bu konu ortaya çıkana kadar kızla ilgili her şey mükemmeldi ve hala da öyle. hiçbir şekilde bunu kabul edemem ama kızı ailesinin onu kullandığına nasıl ikna edebilirim onu düşünüyorum. direkt ayrılmak da istemiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    hocam öyle de ileride bir çocuk falan olacak bu kız işten de çıkıp evde kalmak isteyecek. normal şartlarda benim için sorun olmaz ama ben bir de kendi maaşımdan her ay başkasına para veremem. adam çalışmayacak ben para yollayacağım böyle şey mi olur

• Sizin maaş ne kadar, kız arkadaşınızınki ne kadar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

Sizin maaş ne kadar, kız arkadaşınızınki ne kadar?
    okuyoruz hocam daha. şu anki ekonomik durumda ne olur bilmiyorum ama yeni mezun olarak ikimiz de asgari ücretin ancak bir tık üstünde başlayabiliriz herhalde. şu anda öğrenciyiz ama ilişki olarak ciddi gidiyor, okulu bitirince evlilik olur diye düşünüyorduk yani bu konular ondan dolayı konuşuldu.

• 156b kullanıcısına yanıt
    Abartıyorsun bence. Senin maaşından istemez kimse merak etme.
    Ailesi onu kullanıyor demek de yanlış. O yaşa kadar büyütmüş okutmuş anne babaya ne kadar baksa azdır. Ben daha çok yardımcı olmak istiyorum Allah kısmet ederse.
    Kadının maaşı kendi kazandığı üzerinde tasarruf hakkı vardır, istediği gibi harcar, abartmadığı sürece müdahale etme hakkın yoktur. ve ailesine yardım etmeyi abartmak olarak nitelendiremezsin maaşının tamamını anne babasına verse bile ailenin geçimini sağlamak senin görevin çünkü onun değil

• Sen de kendi babana araba alırsın yeni araba lazım babama dersin olur biter, bakalım ne diyecek o zaman

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Abartıyorsun bence. Senin maaşından istemez kimse merak etme.
    Ailenin geçimi nereden erkeğin sorunu oluyor? Aile reisliği erkekten alınalı çok oldu.

• Bu devirde evlenmek için aklınızı peynir ekmekle yemiş olmanız lazım herhalde. Zaten iş bulabileceğinizin garantisi yok. Genç işsizlik %30'un üzerinde. Yeni istihdam olanağı 0. Asgari ücretle ikiniz de çalışsanız bile evlenemezsiniz. O para anca aç karnı doyurmaya yeter çünkü.

Kendi önünüze bakın. Bırakın evlilik mevlilik falan.

• kardeş daha mantıklı bir çözüm önerisi sun her ay para veermek yerine adamın emekliliğini ödeyelim de.

Ek olarak aile içi meselelerini sen bilemezsin kimsenin. Öyle kullanıyorlar falan çekemezsin. Kız belki ailesinin ne denli zor durumlardan geçtiğini gördü. Belki o adam kimsenin yapmayacağı fedakarlıklar yaptı ailesi için yemedi yedirdi, kız bunların farkında olarak yardım etmek istiyor belki. Sen daha işin aslını astarını bilmeden ahkam kesiyoorsun. Ayrıl kızdan hayatını karartma kızın.
  • parayı sorun yapcaksan hıc evlenme suc senın gıbı pıntılerde
  • evlenme fikrini şimdilik unutun.madem kiz kendi dogacak olan cocuguna degil de kendisine yük olan ebeveynlerine borclu hissediyor, birakin odesin borcunu. kendi kuracagi ailesine olan sorumluluğu her zaman oncelik olmalidir yoksa evlenilecek olgunluga ulasmamistir.
    cok iyi ve zeki biri olabilir fakat aile kurabilcek olgunlukta değil.

benim tavsiyem,onunla gizli bir mesafe icinde olun zira ailesine yaptığı (kendi düşüncesiyle) vefanin karsiligini sizden görmek isteyebilir ve göremediğinde sizi suclayabilir.
    maddi anlamda bir çizgi olsun aranizda,kendisi zaten bu cizgiyi koymuş. babasina araba almak....

sakinola duygulariniza yenilip evlenmeyi düsünmeyin, bir gun duygulariniz azaldiginda mantiginiz sizi kemirmeye baslayacaktir ve belki de o gun cok gec olacaktir. babasina krediyle aldigi daireyi sizin nafakanizla odedigini düşünün.

özetle, kendine deger vermeyen başkasina da vermez. bu anlayiş kisiden kisiye degisiklik gosterse de duygu bagi aradan çıkarıldığında çoğunluk bu dusuncede olacaktir diye inanıyorum. başarilar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kız arkadaşım ailesine para verecekmiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk önce babaya 0 araba almak.. 10k falan alacak kız heralde. Zaten kızına bakmak annesinin babasının görevi, yorulacaklar tabi yapmasalarmış yorulmak istemiyorlarsa
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.