Şimdi Ara

kız arkadaşımın annesine nasıl hitap etmem gerekiyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
13.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1buçuk yıldır çıktığım kız arkadaşım var. ileriye dönük ciddi bi ilişkimiz var. çoğu sevgililerin aksine bizimki el ele tutuşmaktan ileriye gitmedi. bide bazen sarılıyorum okadar.
    ben 27 o 24 yaşında.
    anneside abimden 6 yaş büyük.
    ben annemin en ufak oğluyken
    sevgilim annesinin en büyük evladı.
    olayı matematik işine fazla sokmadan sadede geleyim

geçen gün annesine söylemek zorunda kaldı beni. ben ne kadar söyle söyle desemde kendisi korkup söyleyememesinden sonra geçen gün söylemek zorunda kaldı.
    benimle tanışmak istiyor ama tanışma esnasında annesine ne diye hitap etmem lazım.
    sizli bizli hiç tarzım değildir. 27 yıllık hayatımda konuşmayı söktüğümden beri hiç kimseyle sizli bizli konuşmadım.

bu durumda annesine
    anne mi
    abla mı
    yenge mi
    teyze mi
    hangisini kullancam ben. yaşı baz alırsak ben abla derdim ama evlenmeyi düşündüğüm kişinin annesi oluncada işler karışıyor. bilgi sahibi birinden bilgi alabilirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kız Arkadaşının Annesine Nasıl Hitap Edilmeli?

Kız arkadaşının annesine nasıl hitap edeceğin, ilişkinizin durumuna ve kültürel normlara bağlı olarak değişebilir. İşte bazı yaygın seçenekler:

• Hanımefendi: Bu, resmi ve saygılı bir hitap şeklidir.
    • Teyze: Bu, daha gayri resmi bir hitap şeklidir ve kız arkadaşının annesiyle daha yakın bir ilişkiniz varsa uygun olabilir.
    • İsminin önüne "Bayan" ekleyin: Örneğin, "Bayan Smith". Bu, özellikle ilk kez tanıştığınızda veya daha resmi bir ortamda uygun bir seçenektir.
    • Kız arkadaşının annesinin kullandığı ismi kullanın: Bu, kız arkadaşınızın annesinin kendisine nasıl hitap edilmesini istediğinden emin değilseniz en iyi seçenek olabilir.

Hangi hitap şeklini seçeceğiniz, kişisel tercihinize ve kız arkadaşınızın annesinin yaşına, ilişki durumuna ve kültürel geçmişine bağlıdır. Saygılı ve uygun bir hitap şekli seçtiğiniz sürece, her şey yoluna girecektir.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Sevgilinin annesine ne denir? -> Hanımefendi, Teyze, Bayan [İsim]
    • Sevgilinin annesine nasıl hitap edilir? -> Hanımefendi, Teyze, Bayan [İsim], Kız arkadaşının annesinin kullandığı isim
    • Sevgilimin annesine ne denir? -> Hanımefendi, Teyze, Bayan [İsim]
    • Sevgilimin annesine nasıl hitap etmeliyim? -> Hanımefendi, Teyze, Bayan [İsim], Kız arkadaşının annesinin kullandığı isim
    • Kız arkadaşımın annesi -> Hanımefendi, Teyze, Bayan [İsim]
    • Manitanın annesine ne denir? -> Hanımefendi, Teyze, Bayan [İsim]
    • Arkadaşın annesine ne denir? -> Hanımefendi, Teyze, Bayan [İsim]
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • "Merhaba, size anne diyebilir miyim?.. Anne, anneciğim!"
  • mavzerturk M kullanıcısına yanıt
    ismiyle seslen. tuhaf tuhaf bakarsa da, n'oldu şaşırdın mı falan dersin.

bunu dene olmazsa teyze dersin. bu durumda genelde teyze denir zaten.
    evlendikten sonra dahi teyze denebiliyor. bence de böyle denmeli bu arada. ne annesi, herkesin bir annesi var. çok samimiyetsiz geliyor anne demek. yarın öbür gün ayrılsan, anne dediğin kişiyle alakan kalmıyor.
    teyze iyi teyze güzel. ismi diyelim ki fatma olsun, fatma teyze dersin.
  • Kayinvalide de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teyze deme bence o da annenin kardeşi mi?

Adıyla seslen

• ... Hanım de bence

• Bir kere yengeyi ele o olmaz. Abinle aranda 8 yaş olduğunu varsayıyorum o zaman kızın annesiyle aranda 14 yaş olur yani 41. 50-55 yaşından küçük birine teyze demek saçma olacağı için ya abla diyeceksin ya da anne.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Siz demeyeceksen hanım olmaz. En mantıklısı bence de teyze demek. Abla fazla samimi kaçar sanki.

• Ben kaynana derdim.
  • Önce teyze sana alışınca anne de der kendisi.

• teyze diyince bana tip tip bakmasın :D valla düşünürken bile heycanlanıyom
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavzerturk

1buçuk yıldır çıktığım kız arkadaşım var. ileriye dönük ciddi bi ilişkimiz var. çoğu sevgililerin aksine bizimki el ele tutuşmaktan ileriye gitmedi. bide bazen sarılıyorum okadar.
    ben 27 o 24 yaşında.
    anneside abimden 6 yaş büyük.
    ben annemin en ufak oğluyken
    sevgilim annesinin en büyük evladı.
    olayı matematik işine fazla sokmadan sadede geleyim

geçen gün annesine söylemek zorunda kaldı beni. ben ne kadar söyle söyle desemde kendisi korkup söyleyememesinden sonra geçen gün söylemek zorunda kaldı.
    benimle tanışmak istiyor ama tanışma esnasında annesine ne diye hitap etmem lazım.
    sizli bizli hiç tarzım değildir. 27 yıllık hayatımda konuşmayı söktüğümden beri hiç kimseyle sizli bizli konuşmadım.

bu durumda annesine
    anne mi
    abla mı
    yenge mi
    teyze mi
    hangisini kullancam ben. yaşı baz alırsak ben abla derdim ama evlenmeyi düşündüğüm kişinin annesi oluncada işler karışıyor. bilgi sahibi birinden bilgi alabilirim

Benim alemden kalma ağız alışkanlığı oldu arkadaşlarımın annesine bile anne diye hitap ederim.

Malum 1.5yıl olmuş anne de.

• ismi + hanim de diğer şeçenekler riskli kadinin huyunu bilmiyorsun sonuçta. Hanım kelimesi en mantıklı seçenek bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçmalama bence. Daha ilk defa tanışıyorsun. En genel kullanım şekliyle teyze demen gerekir. Anne falan diyerek sahiplenmeye hakkın yok. O daha ileri bir süreç.
  • Madem çok fark yok, bacım çek gitsin.
  • ismi ne mesela atıyorum sema olsun.biraz yakınlık kur hafiften hani hitap ederken garip kaçmayacak derecede.sonra yapıştır cım cim ekini gitsin..en etkili yöntemlerden biridir..Semoşcum fln filan diye..işin sırrı burda ismi biraz kısaltarak sonuna cım cim ekini koymak..böylece anne teyze hala yenge filan demekten kurtulmuşta olursun..
  • Teyze tabi ki :D Ben Ayşe teyze diyorum 43 yaşında o da
  • kardesim hic biri olmaz. merhaba nasilsiniz, siz li hitap edilir. Hoc bir sey demene gerek yok.

• sanırım öyle yapıcam :)
  • Bence kız arkadaşına sor. Annesi nasıl birisi? Yani kimi insan vardır kendisine anne denmesini ister kimisi vardır mesafeyi korumak ister bunu kız arkadaşın daha iyi bilir. Anne demek için bence erken olur yapmacık olur yani ilk defa tanıştığın birine anne demek ne kadar içten ve samimi olabilir ki? Bence bunun yerine adını kullanabilirsin. Sizli bizli konuşmam demişsinde bence şuan bu şekilde konuşmanın vakti ben çok içtenim diyosan en azından başta böyle konuş sonra annecim dersin . Ben olsam öyle yapardım yani
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.