Şimdi Ara

KIZILAY REKLAMINA BAKIN..... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
0
Favori
82.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
281 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Artismisin sen arkadasım. Devlet kurumu değilse kaldırı sen gelirsin yazdırırsın. Burada iş yapana ithamda bulunuluyor neden kaldırıldı sorulmuyor. Maden suyunu biz içiyoruz dışarıya gitmiyor yazsa ne olur yazmasa ne olur. Başkan ol sen fosforlu yazdır o zaman. Kızılay inancı gereği müslüman kurulus ve yardım topluyor bence yazmamlı hicbirseyinde. Dıasarıda karısıklık olmaması için yazılabilir bence oda doğru değil. Sen buradaki kuruma türkiye yazsan ne yazmasan ne rum mu burası. Kurumların onu bayrak dolu bence gereksiz. Sanki dıs memlketteyiz herkes yabancı garez yapar gibi durum orataya cıkıyor. Birleştirici söylemlerden hep uzaklastıkca ayrısma ortaya cıkıyor. devlet kurumu değilse kan ı pazarlamasıda normaldir o zaman. Ayrıca masraflarını almasıda normaldir. Vakıf gibi dusunebiliriz. Su an burada banner raklamında Türk Kızılay yazıyor. Heryerden silmemişler sizi bekliyorlar silmek için acele etmeniz lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratorkunbalik

Hocam kan bagislamayla işi biten bir ürün değil. Torbası ürüne ayrilmasi(eritrosit, plazma, trombosit) çalışılan hemogram, eliza(Kızılay en güvenilir test yöntemini çalışıyor) bu kanların dağıtımı(dolabı olan arc gerekiyor) , depolanması,
    Bu işlemleri yapan teknik elemanlar, ve işlemlerin güvenli bir şekilde takibini yapacak yazılım, herk kan alımının yapıldığı yerde hekim. Tüm bunları sen ben ticari olarak yapmaya kalksak bağışlanan kanı emin ol 3-5 binden aşağı satamazsin. Ben kan merkezinde çalışıyorum. Ve kan ürünleri ile ücret ödenmesini duymadım. Yalnızca ucretli hastalar(yabancı uyruklular, sigortası olmayanlar) ücret öder. O da kan a ödemez. Kan acil durum ihtiyacıdır. Ve 1300 TL lik bir kan ürünü nedir? Parası olmayan eskiden öle biliyordu? Hatta parası varken de oluyordu? Bu hükumetin çoğu işine istediğini söyleyebilirsin ama sağlık sistemi ve Kızılayın kan sistemi ufak tefek kusurları ile dünya standartlarının üzerinde. Koru körüne eleştirmeyin. Yalnis varsa söyleyin, kanın para ile satılmasını ne gördüm, ne duydum,ne de olurunu bilmiyorum. Gayri resmi bir şey yapılıyorsa savcılığa bildirmek gerekir.
    Hocam saydıklarınızın maliyeti 50-100 TL yi geçmez. Makul bir fiyat tamam ama zor durumda kalmış insanların çaresizliğini kullanmaya ve fahiş fiyat talep etmeye fırsatçılık deniliyor.

Bu ülkede kimi neye şikayet ediyorsun? Kızılay denetlenen bir kurum değil. Tarafsız kurumlar tarafından denetlense daha kim bilir neler çıkacak.

• td1907 T kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece hastanenin size yapacağı kan grubu ve cross match testi bile 20 TL tek ünite kan için. Ayrıca kan için kimse ücret talep edemez. Saydığım testlerin maliyeti emin olun kullanılan torba ürün başına çok yüksek olur. Kandan ücret alınması olayı yalnis anlaşılmış olabilir mi, evet hastane Kizilaya kan ürünü için ödeme yapar, sgk da hastaneye kullanılan ürün için ödeme yapar. Ama hasta kan için ödeme yapmaz. Ayrıca hastanenin temin ettiği her kan ürünü kullanılmaz gerekli ise kullanılır gerekmez ise imha edilir. Ve Kızılay bagiscilardan aldığı her ürünü kullanıma sokamaz, tahlil sonuçlarından dolayı. Diyeceğim şudur, Kızılay yaptığı kan ürünü temini işinden kar edemez. Yapılan bağışlarınızı, mutlaka ihtiyaç sahibine kullanılır. Kimsenin cebine para olarak girmez. Ayrıca Kızılay in kan temini işi denetlemeye tabidir. Yukarıda Kızılay in şikayet vara verdiği cevaba bakabilirsiniz. Ve bu ülkede şikayet mekanizması bazı aksaklıkları olsada(maalesef ülkem insanından kaynaklı) şikayet edebiliyorsunuz. Muhatabiniz oluyor. Haklı iseniz işiniz çözülüyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Blindfallen

Bu mesaj silindi.
    Yazık yazık yıl oldu 2019 sizin gibilerden çektiğimiz nedir hala aynı link atmayan zihniyet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blindfallen

Bu mesaj silindi.
    Link varsa alabilir miyim

• DarbeLeeMatkap kullanıcısına yanıt
    Fotoyu direk google görsellerden aldığım için elimde link mevcut değil maalesef. Google dan kızılay yardım sandıkları gibi arama yaparsanız bunun gibi benzer fotolar karşınıza çıkacaktır.
  • Önceden olsa yapardım.Artık devlet adı altında hiç bir yardım yapmam.O yardımlarla birileri zengin oluyor ama akp gitsin devam edeceğim
  • hazarcep H kullanıcısına yanıt
    Bu ne kadar cahilce bir yorum 25 kişi de beğenmiş yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Virüsü

Bu ne kadar cahilce bir yorum 25 kişi de beğenmiş yazık.
    Demekki onların hoşuna gitmiş sende başkalarını lütfen böyle hakarete varırcasına yargılama buna hakkın yok.
    Edebinle yorum yap

• Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    Evet. Bir Müslüman olarak elimiz ayağımız tuttuğu sürece durumumuz iyi olmasa da bütçemize uygun olarak kesmek zorundayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 28 Temmuz 2019; 17:28:16 >
  • Ned_Starkk kullanıcısına yanıt
    Mehmetçik vakfı var başka hiçbirine vermem
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Çalışana kızıp kan bağışından vaz geçilir mi? Kan bağışı hayat kurtaran bir gerekliliktir ve size özel bir eylemdir. Bir başkasının davranışı bu noktada size engel olmamalı.
  • Kan bağışı yapıyoruz sonra onu gidiyor özel hastanelere satıyor. Ben bağış yapıyorum sen onu 300 gibi rakamlara niye satıyorsun. Hadi onu geçtim bir yanının ameliyat olacak 4 tüp kan kullanılacak hastane diyor ki 4 kişi bul kullanılacak kanların yerine konulması lazım diye. Şimdi gel de bağış yap.
  • Askerdeyken gelmişlerdi bütün bölük kan bağışlamıştı. Bende soda ve bisküvi dağıtmıştım. Normalde sade severim ama o gün içtiğim meyveli sodanın haddi hesabı yoktu.

Ekleme: Parayla sattıklarını bildiğim için kan vermemiştim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaB0 -- 28 Temmuz 2019; 18:30:41 >
  • askerdeyken kızılay gelip tüm taburdan kan toplamıştı ama vermemiştim.askerliğim bittikten sonra 1 kere kan verdim çünkü sağlığımı kontrol ettirmek istedim.kızılay kanı yeni birine vermeden önce bir takım testlerden geçirir.sonradan hiç vermedim çünkü benden aldığı kanı satıyor ama benim ya da yakınımın kan ihtiyacı olsa bana bir ayrıcalık sağlamıyor.kanımı aldırır çöpe dökerim gene de vermem.her gün bir sürü kan topluyorlar acaba ülkede savaş var da bizim mi haberimiz yok.bu kanlar nereye satılıyor?

kanımı yakınlarım için saklıyorum.hiçbir zaman bağışlamayacağım
  • Ya kurbanını kes yada kesme, bağış işi sakat, ülkede güvenilir bir tane kurum yok

• Kızılaya günahımı vermem.
  • 2013 de babam özel hastanede ameliyat oldu tabi kan kaybına karşı kan verdiler, torbada kızılay yazılıydı ,faturaya 250 lira olarak yansıtılmıştı ,ben ilk defa orada şait oldum ,zaten daha önce vermemiştim onu görünce şaşırdım üzüldüm ,ki babam geçmişte 20-25 kez kan vermişti kızılaya.
  • Siz bunları kafaya takarken kimileri yasalardan neleri geçiriyorlar bizlere her ay neleri saplıyorlar asıl onlara bakın.
  • Bir partinin siyaset ayağı oldukça kan vermeyin bunlara. alırken bedava ama kan lazım olduğunda adamına göre para istiyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.