Şimdi Ara

KKTC'DE Telefon Aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün 2 senedir kullandığım mi8 düşüp kırılınca döndüm telefoncunun yolunu tuttum.Yanımda da nakit 2000 TL para vardı (Tüketim ürünlerini borçla almayı sevmem almam da o an ne kadar param varsa 500 olur 10000 olur ona göre alırım).Mi mix yazısını görünce sordum ne kadar diye.Adam dedi 1650.Tamam sar dedim aldım.

Şimdi asıl soru şu.Aynı para birimini kullanan iki ülkede bir cihaz arasında nasıl iki kat fark oluyor ?

KKTC'DE Telefon Aldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kıbrısda vergi daha az günaydın.

10yıllardır herkes boşuna kıbrısdan içki alıp gelmiyor Türkiyeye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 30 Ağustos 2020; 12:58:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

kıbrısda vergi daha az günaydın.

10yıllardır herkes boşuna kıbrısdan içki alıp gelmiyor Türkiyeye

Tamam az da hocam 2 kat fark olur mu ?

• KKTC bizi kıskanıyor.

• kıbrıs da telenfonlar genelde fransa ve dubai den geliyordu. vergilerin az olmasının etkisiyle daha ucuz oluyor telefonlar. ben ögrenciyken böyleydi en azından

• Hocam aldınız ama kktc ile Türkiye'nin voltaj ve hz değerleri aynı mı? Aynı değilde bi işe yaramaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkeye sokarken belge vs para ödeniyor mu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3K1X

Tamam az da hocam 2 kat fark olur mu ?

Alıntıları Göster

Olur tabiki vergi içinde yüzüyoruz resmen

• Hocam imei'sini kaydettirmen gerekiyor değil mi, yoksa kullanamıyorsun.

• Botadam B kullanıcısına yanıt
    Hocam daha önce 2 tane iPhone 7 aldım bir tane mi8 aldım bu 4 oldu.Hatta iPhone kardan birini babama gönderdim kayıt 200 TL iken hala sorunsuz kullanıyor.Bende keza gittiğimde sorun yaşamadım.Farklı değil herhalde ?

• Yok hocam sadece kayıt ettirirseniz onu ödüyorsunuz

• Ben Kıbrısta okuyorum ve evet telefonlar, diğer teknoloji ürünleri daha ucuz. Tabii orda buradaki gibi teknosa, vatan gibi mağazalar yok. Esnaf dükkanı gibi yerler var. Ama şu an telefonunuz sadece KKTC kayıtlı. Onun TC kaydını da yaptırmanız gerekiyor

• Niye şaşırıyorsun ki

• Hayırlı olsun. Hocam tablet, laptop fiyatları nasıl?

• şimdi alsak kar olmaz, kayıt çok fazla iken

• İyi de hocam 1838 tl açtırma masrafı birde sadece açtığın pasaportun üzerine olan hatla telefonu tğrkiye de kullanabiliyorsun.

• zeoce kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yılında yarısı KKTC deyim.Her girdiğimde 4 ay veriyor çıktığımda sıfırlıyor.Yaklaşık 5 senedir KKTC telefonu kullanıyorum.Eskiden bu kadar fiyat farkı yoktu dün aradaki 2 kat farkı görünce inanamadım

• GwynBleidd48 kullanıcısına yanıt
    Hocam tablet laptop pahalı.Türkiyede bu cihazlara çok vergi olmadığı için ve Türkiye'ye özel fiyatlarla geldiği için Türkiye de daha ucuz
    Edit:Hat girişi olan tabletler ucuz Oyun konsolları ucuz beyaz eşya TV bilgisayar falan daha pahalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 30 Ağustos 2020; 14:47:48 >
  • Hocam 4 ay süre veriyor eğer yurt dışına çıkış yapmazsan kapanıyor ama çıkış yaparsan her geldiğinde 4 ay veriyor.Ben KKTC de yaşıyorum yılın 7-8 ayı 4 senedir KKTC kayıtlı tr kaydı olmayan telefon kullanıyorum.Ama devamlı kalacaksanız dediğim gibi IMEI kaydı yapmak zorundasınız

• tr'de piyasası olmayan bir telefona bakmışsın, ne alan var ne satan. 4-5 kişi satıyor onlarda kendi piyasasını oluşturmuş, çok satan modelleri karşılaştır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.