Şimdi Ara

Klonlanmış İmeili Cihazımda Operatör Değişikliği Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
2
Favori
13.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kullanmış olduğum samsung galaxy s9 model telefonumun imeisi klonlandığı için servisten numaramı cihazımın imeisiyle eşleştirmiştim yani tek hatla kullanabiliyordum. Bugün hattımı türk telekoma taşıdım ve şu an şebeke yok. Ne yapmam konusunda bir bilgisi olan var mı? İmei eşleştirme işlemini tekrar mı yapmam gerekecek servisten? Sadece numaramla eşleşme yapılmıştı , simkart no ile değil yani tekrar eşleşme yapılmasına gerek olmadığını düşünüyorum... bilgisi olan esirgemesin lütfen

Güncelleme : BTK tekrar eşleşme yapılmasına gerek olmadığını ve 24 saat içerisinde otomatik olarak eşleşeceğini söyledi. 24 saati geçmesi durumunda operatörden destek alınması gerektiğini ekledi.

2. Güncelleme: Samsung servis ile görüştüm telefonumu 2 ay önce eşleştirmiştim tekrar eşleştirme yapabilmek için 3 ay beklenmesi gerektiğini söylediler . Yanı operatör değişikliğinde tekrar eşleştirme yapılması gerekiyor ve 3 ayda 1 kez eşleştirme yapılabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reterete -- 4 Şubat 2019; 19:38:42 >

• Benim eski telefonda da imei klonlanmış ve BTK nın sistemi de otomatik yıllardır kullandığım hattın sim kartına eşleşme yaptırmış. Bu durumu ben numara taşıma yapana kadar fark etmedim ve hattımı taşıdım, taşıma gününde hat açılmadı. Müşteri hizmetlerini aradım sorun yok diyince başka telefonda denedim hat açık bu sefer imei den şüphelendim ve BTK yı aradım. Numara taşıma sonrası ek 2 gün içerisinde operatör otomatik tekrar eşleşme yapıyormuş, Vodafone'a taşımıştım ve BTK nın dediği gibi 2 gün içinde açıldı. Eğer BTK nın dediği şekilde açılmasaydı telefonun faturasını bulmak zorunda olacaktım ve bu da imkansız çünkü üzerinden yıllar geçti, nerde belli değil. Bu konuda insanlara çok büyük haksızlıklar yapılıyor bu IMEI sorunlarının bir an önce çözülmesi lazım, parasını ve vergisini verip yasal olarak aldığınız telefonu kullanamıyorsunuz, böyle saçmalık mı olur. Telefonu ister 1 yıl kullanırım ister 25 yıl kullanırım bu da kimseyi ilgilendirmez.

Bir de BTK nın bunları uygulaması bizim haberleşme özgürlüğümüzün kısıtlanmasından dolayı aslında anayasal suç olması lazım. 2 gün dahi olsa benim numaram nasıl ulaşılmaz olabilir bunu hangi mantık kabul eder ?
  • Edenlere gir ordan düzeltirsi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutalvarol

Edenlere gir ordan düzeltirsi
    E-Devlet'ten de düzeltilmiyor maalesef. Kayıtlı imei bulunamadı hatası alıyorum. Şuanda 3 kurum arasında sürekli bir döngü içerisindeyim. Gerçekten sıkıcı bir hal almaya başladı. 5000 Lira para verip aldığım telefonun imei numarası klonlanıyor ve ben bu yüzden dolayı telefonumu kullanamıyorum. Delirmek üzereyim bilgi sahibi olanlardan dönüş bekliyorum , lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reterete

E-Devlet'ten de düzeltilmiyor maalesef. Kayıtlı imei bulunamadı hatası alıyorum. Şuanda 3 kurum arasında sürekli bir döngü içerisindeyim. Gerçekten sıkıcı bir hal almaya başladı. 5000 Lira para verip aldığım telefonun imei numarası klonlanıyor ve ben bu yüzden dolayı telefonumu kullanamıyorum. Delirmek üzereyim bilgi sahibi olanlardan dönüş bekliyorum , lütfen.

Alıntıları Göster
    Dostum bin liraya bana satıp imei değişip kullanabilirim istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Üç Kağıtçı Mesut

Dostum bin liraya bana satıp imei değişip kullanabilirim istersen.

Alıntıları Göster
    Siz bayağı akıllısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: reterete

Siz bayağı akıllısınız

Alıntıları Göster
    Sağol canım. Darısı başınıza.
  • Benim iphone 7'nin de imei çalındı. Tek numaraya eşleştirdik. Benim de merak ettiğim bir durumdu, acaba hat taşınınca ne olur, hatta bunu apple servisine sordum, sorun olmaz demişlerdi, numara aynı kaldıktan sonra, gelişmeleri takip edeyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Noxco kullanıcısına yanıt
    Aslında konuyu açma sebebim bu. Forumlarda bu işleme dair bi bilgi bulamadım . Çözülürse buraya bilgilendirmesini yapacağım
  • reterete R kullanıcısına yanıt
    Bana servis başka bir eşleştirmeye gerek yok demişti ama, bakalım sonuç ne olacak. Gelişmeleri bekliyoruz.
  • benimde böyle bir s3 cihazım vardı eskiden, turkcell ve tt ye sorunsuz taşıma yapıp kullanıyordum ancak vodafone a geçince hiç bir şekilde çalışmıyordu.
  • Hat taşınınca hemen aktif olmuyor ki bir kac gune gelir sebeke belki ?
  • Benim eski telefonda da imei klonlanmış ve BTK nın sistemi de otomatik yıllardır kullandığım hattın sim kartına eşleşme yaptırmış. Bu durumu ben numara taşıma yapana kadar fark etmedim ve hattımı taşıdım, taşıma gününde hat açılmadı. Müşteri hizmetlerini aradım sorun yok diyince başka telefonda denedim hat açık bu sefer imei den şüphelendim ve BTK yı aradım. Numara taşıma sonrası ek 2 gün içerisinde operatör otomatik tekrar eşleşme yapıyormuş, Vodafone'a taşımıştım ve BTK nın dediği gibi 2 gün içinde açıldı. Eğer BTK nın dediği şekilde açılmasaydı telefonun faturasını bulmak zorunda olacaktım ve bu da imkansız çünkü üzerinden yıllar geçti, nerde belli değil. Bu konuda insanlara çok büyük haksızlıklar yapılıyor bu IMEI sorunlarının bir an önce çözülmesi lazım, parasını ve vergisini verip yasal olarak aldığınız telefonu kullanamıyorsunuz, böyle saçmalık mı olur. Telefonu ister 1 yıl kullanırım ister 25 yıl kullanırım bu da kimseyi ilgilendirmez.

Bir de BTK nın bunları uygulaması bizim haberleşme özgürlüğümüzün kısıtlanmasından dolayı aslında anayasal suç olması lazım. 2 gün dahi olsa benim numaram nasıl ulaşılmaz olabilir bunu hangi mantık kabul eder ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 5 Şubat 2019; 0:34:12 >

• geç kaldım , fakat çözüldü. Türk Telekom müşteri hizmetlerini tekrar aradığımda kayıt aldıklarını ve düzeleceğini söylediler 2 gün içinde açıldı. Ilgilenen müşteri temsilcisinden Allah razı olsun.
  • VODAFONE A TAŞIMAYIN SAKIN.

Hattım turkcell di, vodafone a geçtik ucuz diye telefon sim kartı tanımadı. Vodafone müşteri hizmetleri bayi halleder diyor, bayiye gidiyoruz Turkcell e geri dönün diyor BDH ı aradım operatörünüz halleder diyor. Devlete zaten söylenecek laf yok böyle saçmalık yok.

Adamlar telefonun imei numarasını klonlıyorlar adamlara ispat ediyorsun faturasını gösterip klonlayanın telefonunu kapatacaklarına sizin telefonu kapatıyorlar, saçmalıklar ülkesinde yaşıyoruz.

Kısacası telefonunuzu değiştirmeyin ikincisi hattınızı değiştirmeyin yoksa böyle benim gibi sürünürsünüz.
  • Peki imeisi klonlanmis telefonu kullandınız tek hattan başka hatta taşımak mümkün mü acaba
  • Klonlanmış telefona hat eşleştirmesi yapınca o hattı başka telefonda kullanamıyor muyuz
  • Klonlanmış telefona hat eşleştirmesi yapınca o hattı başka telefonda kullanamıyor muyuz
  • balci1987 kullanıcısına yanıt
    Hatta yönelik bir kısıtlama yok, kullanırsın...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.