< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reterete -- 4 Şubat 2019; 19:38:42 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reterete -- 4 Şubat 2019; 19:38:42 > |
Benim eski telefonda da imei klonlanmış ve BTK nın sistemi de otomatik yıllardır kullandığım hattın sim kartına eşleşme yaptırmış. Bu durumu ben numara taşıma yapana kadar fark etmedim ve hattımı taşıdım, taşıma gününde hat açılmadı. Müşteri hizmetlerini aradım sorun yok diyince başka telefonda denedim hat açık bu sefer imei den şüphelendim ve BTK yı aradım. Numara taşıma sonrası ek 2 gün içerisinde operatör otomatik tekrar eşleşme yapıyormuş, Vodafone'a taşımıştım ve BTK nın dediği gibi 2 gün içinde açıldı. Eğer BTK nın dediği şekilde açılmasaydı telefonun faturasını bulmak zorunda olacaktım ve bu da imkansız çünkü üzerinden yıllar geçti, nerde belli değil. Bu konuda insanlara çok büyük haksızlıklar yapılıyor bu IMEI sorunlarının bir an önce çözülmesi lazım, parasını ve vergisini verip yasal olarak aldığınız telefonu kullanamıyorsunuz, böyle saçmalık mı olur. Telefonu ister 1 yıl kullanırım ister 25 yıl kullanırım bu da kimseyi ilgilendirmez.
Bir de BTK nın bunları uygulaması bizim haberleşme özgürlüğümüzün kısıtlanmasından dolayı aslında anayasal suç olması lazım. 2 gün dahi olsa benim numaram nasıl ulaşılmaz olabilir bunu hangi mantık kabul eder ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 5 Şubat 2019; 0:34:12 > |
|
|
|
|
|
|