Şimdi Ara

Knight Online Bir nesli zehirliyor Dur diyecek cıktı sonunda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Knight Online Bir nesli zehirliyor Dur diyecek cıktı sonunda

Knight Online şövalyelerine Bakanlık yasağı

Knight Online, kafelerde şövalyelik yapamayacak?

08.05.2008 15:56:00

Haber: Volkan NAZLILAR

Dünya üzerinde online olarak oynanan MMorpg (massively multiplayer roll playing game) tarzındaki Knight online adlı oyun İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile 81 ilde ve bu illere bağlı ilçelerdeki internet kafelerde oynatılması yasaklandı.

Telekomünikasyon Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına gelen çok sayıda ihbar kurum tarafından değerlendirmeye alınarak İçişleri Bakanlığı’na iletildi ve süreç işlemeye başladı. Bu konuda gerekli düzenlemeleri yapma görevi şu an illerin ve ilçelerin Mülki Amirliklerinde.

Artık ülkemizde fenomen haline gelen oyun, yapılan araştırmalar neticesinde dünyada en çok Türkiye üzerinden oynanıyor. İki ırkın (karus-human) birbiriyle sonu gelmeyen savaşının dramatize edildiği oyun yaş sınırı da gözetmiyor. İlkokul çağındaki çocuklardan orta yaşın üstündeki insanlara kadar müptelaları var. Günde yaklaşık 8-9 saatini bu oyunda geçirdiklerini söyleyenlere rastlamanız pekala mümkün.

Oyunda geliştirdiğiniz karakterlerin K2 network adlı firmaya ait olduğu sözleşmede belirtilmiş olmasına rağmen oyun içerisinde elde edilen eşyalar(item) ya da karakterler (char olarak anılıyor) inanılmaz fiyatlara oyuncular arasında el değiştiriyor. Bir örnek vermek gerekirse Chitin Shield (kısa adı Cs) adı verilen bir kalkan 650-800 ytl arası bir fiyata alıcı bulabiliyor. Ya da 80 ‘level’a (seviye) yükselmiş üzerinde değerli eşyalar bulunan bir karakter 1000 ile 4000 ytl arası fiyatlara peynir ekmek gibi satılıyor.

Bu konuda ki rantı gören bazı internet cafelerde premium adı verilen ve oyunda daha çabuk seviye yükseltmenize imkan sağlayan paketleri ve gb (gold bar) adı verilen oyun paralarını kafelerinde satarak ciddi bir kaynağa sahip oluyorlar.

BOŞANMALARA BİLE SEBEP OLUYOR

Bir çok ailevi problemlere yol açan hatta bu bağımlılığın boşanmalarla bile sonuçlandığı ülkemizde adı anılan oyunun okul çağındaki çocukların psikolojisini bozduğu, hatta ve hatta haksız yere gaspedilen bir eşya(item) için insanların ülke içerisinde seyahat edip birbirleriyle kavgaya tutuştuğu haberleriyle sık karşılaşılıyor. İçişleri Bakanlığı bu genelgeyi valiliklere göndermek ve internet kafelerde bu oyunu yasaklamak suretiyle; gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimine katkıda bulunma ve aile yapısının bozulmasını engelleme ile toplumda huzur ve sükunu sağlama görevini yerine getirmiş oluyor.

Aldığımız bilgilere göre bu işin ilk aşaması olabilir. Evlerde bu oyunun oynanmasıyla ile ilgili şu an için yasal bir kısıtlama sözkonusu değil ancak bu sosyal travma aynı hızla devam ederse gelecekte tamamen yasaklanması da hiç uzak bir ihtimal değil.

391

YORUMLAR

Uğur / 11.05.2008 07:52:00

Bunların hepsi doğru hatta az bile yazılmış. Aile içinde kopmalara, Özellikle lise çağındaki gençlerin ookullarında devamsızlıktan kalmalarına, ayrıca çocukları hile ,dolandırıcılık ve hırsızlığa itmelerine,tamamıyla gerçek hayattan kopmalara sebep olan bir oyundur. Bunu kimse inkar etmesin zaten inkar edenlerin bir çoğuda bu oyundan rant sağlayan kişilerdir. Yazık ya çok ciddi söylüyorum bu oyun yüzünden neredeyse en az 1500 kişi devamsızlıktan kalmıştır lise, ilköğretim ve üniversitelerde.
    ______________________________________________________________________________________________

Vedat Tüken / 10.05.2008 22:51:00

İnsan hayatını tamamen monotonluqa iten ve insanı sosyallikten uzaklaştıran bi oyun..Bende oynadım uzunca bi süre ama artık asLa! Oynayanlarada engel olunamaz diye düşünüyorum.Çünkü cidden bir uyuşturucu etkisi yapıyor insanın beyninde..Ama tek diLeqim üLkede yasaklanması.Yoksa bi nesLin sonunu qetiricek bu oyun.USA formatlı bir oyun olmasına rağmen herşeyde olduğu gibi yine TR'de oynanma rantı müthiş oranlarda...
    ______________________________________________________________________________________________

Ümit Sezgin / 10.05.2008 01:31:00

Özlem hanım bunun demokrasi ile ilgisi ne anlamadım bu oyun çok bagımlılık yapıyo bu oyun için benim 2 arkdaşım kız ardasım 20-23 yaşlarda kızlar bu oyunda eşya ( item ) karşılıgı kendilerini satıolar yani sizin deyiminizle kendilerini veriyolar Anlata bildimmi Acaba....? Ulaşım: umit_gfb_1907_17@msn.com umit_gfb_1907_17@turkiyecs.com

Ümit Sezgin / 09.05.2008 19:08:00

Ya ben bu oyunu 5 Yıldır oynuyorum.Çok iyi paralar kazandım.Yaklaşık 2.000 YTL kadar ve baglımlısı oldum, bırakamıyorum.Karakterim soyuldu 4 kez ve halada oynuyorum oyunu.Ama ist/Pendik/Kurtköy/Uydukent bu yasaga int. cafeciler dahil olmak üzere uymazlar. Sanmıyorum.

zafer online / 09.05.2008 11:27:00

Kesin bi milletvekilinin yeğeni bilgisayar işine girmiştir, int. cafeler kapansında satış yapalım diye:) oyuna kimse kimseye zorla para verdirtmiyo alan razı veren razı,neymiş oyun çok rant yapmış o zaman internetide kapatsınlar her ay milyonlarca kişi internete para harcıyo ??

fikret fere / 09.05.2008 11:08:00

özlem abla sana çok tesekkür ederim çok haklısın millet neye çamur atacağını bilmioo bizi savunduğun için saol

fikret fere / 09.05.2008 00:30:00

çok sinirlendim ben de para veriyorum ama size ne hemde ben bağımmlılık yok

fikret fere / 09.05.2008 00:18:00

bunların hepsi yalan tmm para veriio senin paranmı adamın parasıı siz nee bosanmalara sebe açmıyoo yalan yasaklnmasıı çok saçma isterse idam cezası olun ben yinede oynarım bi sorunu olan gelsin

Dewilfree / 08.05.2008 23:59:00

Eğer bu haber gerçek ve onaylanırsa bütün ettiğim dualar tutacak bizim kaç kere başımız yandı bu oyun yüzünden .Daha kaç kişinin başı yanacak.Paraları k2 ye akıtan aklı başından gitmiş playerlar rahatlayacak...

özlem pekdemir / 08.05.2008 22:57:00

internet cafelerden başka suçlumu yok kardeşim oyasak bu yasak herkes kendi işne baksınn özgürlük ve demokrasiymiş milletin derdi oyunlara kaldıysa yandık

mehmet ziya hoşbaş / 08.05.2008 21:48:00

allah bu oyunu yasaklayanlardan razı olsun bu kadar berbat bir oyun olamaz tamamen bir nesilin nasıl harcanabileceğinin en kolay yoluu

http://www.kanalahaber.com/haber_detay.asp?Pro=nEo3_1&haber=14478&G=21_g

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AraknaTr -- 11 Mayıs 2008; 16:41:41 >

• Sonuçta bir oyun isteyen oynar isteyen oynamaz .

Evet ticari amaçlı bir oyun ama adamlar bu oyunu babalarının hayrına yapmadı .
    Saçma bir uygulama bence .
  • Zaten cafelerde yasak böyle oyunlar , şiddetti falan filan ... ama bu sebepten ceza alan duymadım
    o yüzden buda yalan olur
  • tbr. güzel olmuş bizim burda mini mini bebeler oynuyr bunu daha okula gitmeyip knght oynuyanlar var
  • Cafelrde bu oyun sayesinde evine ekmek goturenler var iyi olmamis bence
  • Anne ßaßalar Çoçuklarına Sahip Çıkamıosa kimin Şucu.
    İsteyen Oynar isteyen oynamaz..

ßende Çok para Kazandım ßu oyun Sayesınde..

1200 YTL 1400 YTL arası.
  • Aslinda Türk insanlarina yanı bakanlik kafelere oyun olarak sadece Süper Mario , Hugo tarzi oyunlar koysun.
    kafalari bunlara basiyo zaten.
    agzimi açtirmasinlar , madem bukadar nesili düşünüyolar sokaklarda olan olaylara çare bulsunlar.... okullarda uyuşturucu gittikce artiyor buna çare bulamıyoarda sanal alemlemi nesili düzeltecekler peqqqqqq güleyimde kargalarda gakk'lasın (bunun sonundada bişey yazcaktim neyse ayip olur)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: AraknaTr

Knight Online Bir nesli zehirliyor Dur diyecek cıktı sonunda

Knight Online şövalyelerine Bakanlık yasağı

Knight Online, kafelerde şövalyelik yapamayacak?

08.05.2008 15:56:00

Haber: Volkan NAZLILAR

Dünya üzerinde online olarak oynanan MMorpg (massively multiplayer roll playing game) tarzındaki Knight online adlı oyun İçişleri Bakanlığı�nın genelgesi ile 81 ilde ve bu illere bağlı ilçelerdeki internet kafelerde oynatılması yasaklandı.

Telekomünikasyon Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına gelen çok sayıda ihbar kurum tarafından değerlendirmeye alınarak İçişleri Bakanlığı�na iletildi ve süreç işlemeye başladı. Bu konuda gerekli düzenlemeleri yapma görevi şu an illerin ve ilçelerin Mülki Amirliklerinde.

Artık ülkemizde fenomen haline gelen oyun, yapılan araştırmalar neticesinde dünyada en çok Türkiye üzerinden oynanıyor. İki ırkın (karus-human) birbiriyle sonu gelmeyen savaşının dramatize edildiği oyun yaş sınırı da gözetmiyor. İlkokul çağındaki çocuklardan orta yaşın üstündeki insanlara kadar müptelaları var. Günde yaklaşık 8-9 saatini bu oyunda geçirdiklerini söyleyenlere rastlamanız pekala mümkün.

Oyunda geliştirdiğiniz karakterlerin K2 network adlı firmaya ait olduğu sözleşmede belirtilmiş olmasına rağmen oyun içerisinde elde edilen eşyalar(item) ya da karakterler (char olarak anılıyor) inanılmaz fiyatlara oyuncular arasında el değiştiriyor. Bir örnek vermek gerekirse Chitin Shield (kısa adı Cs) adı verilen bir kalkan 650-800 ytl arası bir fiyata alıcı bulabiliyor. Ya da 80 �level�a (seviye) yükselmiş üzerinde değerli eşyalar bulunan bir karakter 1000 ile 4000 ytl arası fiyatlara peynir ekmek gibi satılıyor.

Bu konuda ki rantı gören bazı internet cafelerde premium adı verilen ve oyunda daha çabuk seviye yükseltmenize imkan sağlayan paketleri ve gb (****ar) adı verilen oyun paralarını kafelerinde satarak ciddi bir kaynağa sahip oluyorlar.

BOŞANMALARA BİLE SEBEP OLUYOR

Bir çok ailevi problemlere yol açan hatta bu bağımlılığın boşanmalarla bile sonuçlandığı ülkemizde adı anılan oyunun okul çağındaki çocukların psikolojisini bozduğu, hatta ve hatta haksız yere gaspedilen bir eşya(item) için insanların ülke içerisinde seyahat edip birbirleriyle kavgaya tutuştuğu haberleriyle sık karşılaşılıyor. İçişleri Bakanlığı bu genelgeyi valiliklere göndermek ve internet kafelerde bu oyunu yasaklamak suretiyle; gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimine katkıda bulunma ve aile yapısının bozulmasını engelleme ile toplumda huzur ve sükunu sağlama görevini yerine getirmiş oluyor.

Aldığımız bilgilere göre bu işin ilk aşaması olabilir. Evlerde bu oyunun oynanmasıyla ile ilgili şu an için yasal bir kısıtlama sözkonusu değil ancak bu sosyal travma aynı hızla devam ederse gelecekte tamamen yasaklanması da hiç uzak bir ihtimal değil.

391

YORUMLAR

Uğur / 11.05.2008 07:52:00

Bunların hepsi doğru hatta az bile yazılmış. Aile içinde kopmalara, Özellikle lise çağındaki gençlerin ookullarında devamsızlıktan kalmalarına, ayrıca çocukları hile ,dolandırıcılık ve hırsızlığa itmelerine,tamamıyla gerçek hayattan kopmalara sebep olan bir oyundur. Bunu kimse inkar etmesin zaten inkar edenlerin bir çoğuda bu oyundan rant sağlayan kişilerdir. Yazık ya çok ciddi söylüyorum bu oyun yüzünden neredeyse en az 1500 kişi devamsızlıktan kalmıştır lise, ilköğretim ve üniversitelerde.

Vedat Tüken / 10.05.2008 22:51:00

İnsan hayatını tamamen monotonluqa iten ve insanı sosyallikten uzaklaştıran bi oyun..Bende oynadım uzunca bi süre ama artık asLa! Oynayanlarada engel olunamaz diye düşünüyorum.Çünkü cidden bir uyuşturucu etkisi yapıyor insanın beyninde..Ama tek diLeqim üLkede yasaklanması.Yoksa bi nesLin sonunu qetiricek bu oyun.USA formatlı bir oyun olmasına rağmen herşeyde olduğu gibi yine TR'de oynanma rantı müthiş oranlarda...

Özlem hanım bunun demokrasi ile ilgisi ne anlamadım bu oyun çok bagımlılık yapıyo bu oyun için benim 2 arkdaşım kız ardasım 20-23 yaşlarda kızlar bu oyunda eşya ( item ) karşılıgı kendilerini satıolar yani sizin deyiminizle kendilerini veriyolar Anlata bildimmi Acaba....? Ulaşım: umit_gfb_1907_17@msn.com umit_gfb_1907_17@turkiyecs.com

Ümit Sezgin / 09.05.2008 19:08:00

Ya ben bu oyunu 5 Yıldır oynuyorum.Çok iyi paralar kazandım.Yaklaşık 2.000 YTL kadar ve baglımlısı oldum, bırakamıyorum.Karakterim soyuldu 4 kez ve halada oynuyorum oyunu.Ama ist/Pendik/Kurtköy/Uydukent bu yasaga int. cafeciler dahil olmak üzere uymazlar. Sanmıyorum.

zafer online / 09.05.2008 11:27:00

Kesin bi milletvekilinin yeğeni bilgisayar işine girmiştir, int. cafeler kapansında satış yapalım diye:) oyuna kimse kimseye zorla para verdirtmiyo alan razı veren razı,neymiş oyun çok rant yapmış o zaman internetide kapatsınlar her ay milyonlarca kişi internete para harcıyo ??

fikret fere / 09.05.2008 11:08:00

özlem abla sana çok tesekkür ederim çok haklısın millet neye çamur atacağını bilmioo bizi savunduğun için saol

fikret fere / 09.05.2008 00:30:00

çok sinirlendim ben de para veriyorum ama size ne hemde ben bağımmlılık yok

fikret fere / 09.05.2008 00:18:00

bunların hepsi yalan tmm para veriio senin paranmı adamın parasıı siz nee bosanmalara sebe açmıyoo yalan yasaklnmasıı çok saçma isterse idam cezası olun ben yinede oynarım bi sorunu olan gelsin

Dewilfree / 08.05.2008 23:59:00

Eğer bu haber gerçek ve onaylanırsa bütün ettiğim dualar tutacak bizim kaç kere başımız yandı bu oyun yüzünden .Daha kaç kişinin başı yanacak.Paraları k2 ye akıtan aklı başından gitmiş playerlar rahatlayacak...

özlem pekdemir / 08.05.2008 22:57:00

internet cafelerden başka suçlumu yok kardeşim oyasak bu yasak herkes kendi işne baksınn özgürlük ve demokrasiymiş milletin derdi oyunlara kaldıysa yandık

mehmet ziya hoşbaş / 08.05.2008 21:48:00

allah bu oyunu yasaklayanlardan razı olsun bu kadar berbat bir oyun olamaz tamamen bir nesilin nasıl harcanabileceğinin en kolay yoluu

http://www.kanalahaber.com/haber_detay.asp?Pro=nEo3_1&haber=14478&G=21_g

• Bu oyunu hiç oynamadım, ama izledim. İzlediğim kadarıyla zeka gerektiren gerçek bir strateji oyunu değil. Ayrıca işin içinde gerçek anlamda paraların dönmesi, iyice çoluk çocuk oyunu hâline gelmesi, oynayan yetişkinlerin de sapıtması (Bakınız, yukarıdaki ileti) da var. Gerçekten kaliteli, çoluk çocuk malzemesi olmamış (Yanlış anlaşılmasın, 14-15 yaş altı insanlar bunları oynayamaz demiyorum kesinlikle.) strateji oyunları var ki onlara saygım sonsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 11 Mayıs 2008; 16:51:39 >
  • evlerde yasaklanmasında kafe günlerini geçtik yazın işim var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dances with Wolves -- 11 Mayıs 2008; 16:56:21 >
  • kimse takmaz her net cafede yine bu oyunla karşılaşıcaz K@D!R e hak vermemek haksızlık olur
  • bence haksızlık. evinde oynayan çoluk çocukta yokmu nasıl sadece kafede yasaklanılabilir.
  • Ben bu oyunu evde oynadığım için benim bir sorunum olmayacak.Ama evde oynamayan arkadaşlar da bunun yalan olmasını beklemeli

@::AlacaKaranlıkT!M::

Aslında oyundaki lag,dc gibi durumları biz de sevmiyoruz (KO bölümüne bakarsan bununla ilgili yazılar görebilirsin).Ama lag ve dc olmadığı zamanlar gerçekten zevkli bir oyun
  • Her şeyi geçtim, bu yoruma koptum
    quote:

Özlem hanım bunun demokrasi ile ilgisi ne anlamadım bu oyun çok bagımlılık yapıyo bu oyun için benim 2 arkdaşım kız ardasım 20-23 yaşlarda kızlar bu oyunda eşya ( item ) karşılıgı kendilerini satıolar yani sizin deyiminizle kendilerini veriyolar Anlata bildimmi Acaba....? Ulaşım: umit_gfb_1907_17@msn.com umit_gfb_1907_17@turkiyecs.com( NE ALAKA)

• Yazık gençlere...
    Kocaman adamlar bile oynuyor
  • Kafelerde yasaklasınlar bence veletler oyuna giremezde bizde rahatlarız biraz. Ayrıca iddaa ediyorum. Bu oyun yakında borsaya düşer...
  • Eğer pre almadan tek atabileceksem böylesi daha iyi olur aslında
  • NE ANLIYORLAR İĞRENÇ<Bİ SİMİLASYON STRATEJİ OYUNUNDAN KARDEŞİM GİDİN COD4 CRYSİS OYNAYIN
  • youtube u kapatıyolar bunuda kapatsınlar.kardeşim oynaya oynaya salak oldu resmen gerizekalı.adın ne diye sorsam 15 dkda cevap vericek durumda
  • Kimseyi zorla oynatmıyolar bu oyunu.. İradesine sahip olan oynamaz.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.