Şimdi Ara

Koç EE vs Boun EE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet soru açık bilgisi olanlardan rica ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ozgur0044 O kullanıcısına yanıt
    Boğaziçi EE
  • quote:

Orijinalden alıntı: HUSAMET

Boğaziçi EE
    Koç EE. Boun 2 tane mühendislik için çok uygun bence. Bilgisayar ve Endüstri. İkisinin de lab ihtiyacı az çünkü. Geri kalanı için farklı üniversitelere bakmak lazım.
  • Bogazici

• quote:

Orijinalden alıntı: ygslysx1

Bogazici
    Koç. Boğaziçi balonu sönsün artık bir zahmet, doğru düzgün lab yok yazık etmeyin kendinize. Koskoca EEE tek katta okunur mu lan?
  • Gezmeyi Seven Adam G kullanıcısına yanıt
    EE'de çok lab ihtiyacı yoktur (EE mezunu olarak söylüyorum bu arada)
    Koç ve BOUN balonu sönsün ve İstanbul'da kim yükselsin ?
    İTÜ ? Yıldız ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç vs Hacettepe
    7 ay önce açıldı
    Ceng yerine ee
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nereden mezun oldunuz ve neden boğaziçi koç diyenlerin sebebi ne?

• quote:

Koç ve BOUN balonu sönsün ve İstanbul'da kim yükselsin ?
    İTÜ ? Yıldız ?

Çeşit misin birader? ODTÜ mesela 200 kişi alıyor Anadolu'nun göbeğinde, Bouün 50 kişi alıyor deniz kıyısında. Boün balonu burada başlıyor işte.

He Yıldız anasını satayım, ne diyorum ne anlıyor. Koç'a balon diyen de olmadı.
    Önce biraz adam ol , ben senimn biladerin de değilim çeşit te değilim

Boğaziçi 150 yıldır var, 150 yıllık okul balon olmaz ; hiçbir balon 150 yıl sönmeden duramaz !

Boğaziçi Mühendislikler genelde 70 kişi civarı alıyor ve buna rağmen EE ve IE ilk 700'ü alıyor, şundan emin ol eğer 200 kişi de alsa en fazla
    1.000'e düşer EE sıralaması..

İş dünyasında hala Boğaziçi ekolü vardır ve hala büyük şirketlerde işe alma pozisyonundaki yöneticilerin bir çoğu Boğaziçi'lidir.
    Boğaziçi 150 yıllık okuldur , Koç'da 150 yıllık olunca tekrar bir karşılaştırırız.

Koç'a daha 2 sene öncesine kadar 70.000. sıradaki öğrenci gidip Mühendislik okuyordu, şimdi uğraşa uğraşa Makina bile hala 38.000 ile öğrenci alıyor;
    aldığı öğrenci sayısı da 60 civarı yani Boğaziçi'nden az !
    (Bu arada Koç Kimya Biyiloji Mühendiliği geçen sene %25 burslu 69.000 sıradaki öğrenciyi almış , 69.000 sıra ile
    Boğaziçi Mühendislik'in kantinine bile giremezsin)

ODTÜ iyi Üniversite ama ben Istanbul için dedim ; biraz daha doğru okursan anlarsın !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HUSAMET -- 3 Temmuz 2015; 14:30:56 >

• ozgur0044 O kullanıcısına yanıt
    İlk 100'de olup , 35.000'liklerle aynı sınıfta okursun Koç Mühendsilik'te bu durumda da rahat edersin :)
    Boğaziçi'nde kendi klasmanındakilerle okursun , Koç da olduğu kadar rahat edemezsin...
  • quote:

İlk 100'de olup , 35.000'liklerle aynı sınıfta okursun Koç Mühendsilik'te bu durumda da rahat edersin :)
    Boğaziçi'nde kendi klasmanındakilerle okursun , Koç da olduğu kadar rahat edemezsin...
    ya sanki aralarında dağlar kadar fark var .
    sidik yarıştırmasından ibaret resmen.
  • Equlatiy E kullanıcısına yanıt
    Tabii ki dağlar kadar fark yok
    Boğaziçi Balon ise Koç'un Zeplin olması lazım..Benim sözüm balonaydı
    150 senelik balon mu olur ? Komik bunlar..
  • quote:

Hehe zihniyete bak. Boğaziçi sosyal bilimler alanında liderdir, araştır sor bakalım bunu kim reddedecek?

Yaz abi Boün yaz sen. Sonra bir proje yapmak istediğinde "Ödenek yok :((" dediklerinde hatırlarsın bu konuyu. Hocaların CV'lerini falan geçtim bakın.
  • HUSAMET H kullanıcısına yanıt
    valla koçların şirketlerinde çalışanların çoğu yine boğaziçi mezunu :D
    Hayatın gerçeklerinden haberin yok senin
    İşe alırken sana nerden mezunsun diye soracaklar ; laboratuarda hangi deneyi yaptın, laboratuarınız kaç metrekareydi diye soran olmayacak
    Türkiye'de Mühendislerin %90'ı Mühendislik yapmaz ; Satış/Pazarlama, planlama vs yaparlar. Sen iş hayatında Elektrik mühendislerinin bütün gün
    resistance ölçtüklerini falan sanıyorsun herhalde..
    Boğaziçi bir ekoldür ; 150 yıllık bir ekol..Bak bakalım dünyanın en iyi 100 üniversitesine, içlerinde 20 yıllık 1 tane Üniversite olsun var mı ?
    Üniversite'nin iyiliği laboratuarının metrekaresi ile Üniversitenin ödeneği ile ölçülmez Türkiye'de ; Boğaziçi 150 yıldır Türkiye'nin en büyük eğitim markasıdır
    ve bu daha uzun süre devam edecektir.
    Senin puanı Boğaziçi'ne yetmiyorsa yapacak bir şeyim yok tabii ; en azından tanıtım günlerine git orda puan falan sormuyorlar !

İş başvurunda yanındaki adam Boğaziçi Üniversitesi diyecek başka bir şey demeyecek. sen 'ben Koç mezunuyum ama bursluyum vs'' diye dert anlatmaya çalışacaksın. O zaman göreceksin aradaki farkı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HUSAMET -- 3 Temmuz 2015; 14:59:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gezmeyi Seven Adam

quote:

Hehe zihniyete bak. Boğaziçi sosyal bilimler alanında liderdir, araştır sor bakalım bunu kim reddedecek?

Yaz abi Boün yaz sen. Sonra bir proje yapmak istediğinde "Ödenek yok :((" dediklerinde hatırlarsın bu konuyu. Hocaların CV'lerini falan geçtim bakın.

BoUn EE'de sadece ilk 400'deki adamlar olacak ve nispeten zorlanacaksın
    Koç EE' de ilk 35.000 den her tip öğrenci olacak, sen ilk 100 öğrencisi olarak diğerlerine göre çok daha sağlam temelle geldiğin için Boğaziçi'ne göre daha rahat edeceksin

Nesi yanlış bunun ? Anlat da biz de öğrenelim !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HUSAMET -- 3 Temmuz 2015; 15:03:21 >

• Biri hoca cv leri demiş koçta 4 prof boun da 13 prof var ve koçu gezdim gördüm bounu bilmiyorum

• quote:

Hayatın gerçeklerinden haberin yok senin
    İşe alırken sana nerden mezunsun diye soracaklar ; laboratuarda hangi deneyi yaptın, laboratuarınız kaç metrekareydi diye soran olmayacak
    Türkiye'de Mühendislerin %90'ı Mühendislik yapmaz ; Satış/Pazarlama, planlama vs yaparlar. Sen iş hayatında Elektrik mühendislerinin bütün gün
    resistance ölçtüklerini falan sanıyorsun herhalde..
    Boğaziçi bir ekoldür ; 150 yıllık bir ekol..Bak bakalım dünyanın en iyi 100 üniversitesine, içlerinde 20 yıllık 1 tane Üniversite olsun var mı ?
    Üniversite'nin iyiliği laboratuarının metrekaresi ile Üniversitenin ödeneği ile ölçülmez Türkiye'de ; Boğaziçi 150 yıldır Türkiye'nin en büyük eğitim markasıdır
    ve bu daha uzun süre devam edecektir.
    Senin puanı Boğaziçi'ne yetmiyorsa yapacak bir şeyim yok tabii ; en azından tanıtım günlerine git orda puan falan sormuyorlar !

İş başvurunda yanındaki adam Boğaziçi Üniversitesi diyecek başka bir şey demeyecek. sen 'ben Koç mezunuyum ama bursluyum vs'' diye dert anlatmaya çalışacaksın. O zaman göreceksin aradaki farkı..
    Boğaziçi 150 yıllık bir markadır koç moç gbi okullarla kıyaslanması söz konusu bile olamaz

• Bilgisayar ve endüstride durum nasıl

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.