Şimdi Ara

Koç-Sabancı-Bilkent Burslu vs Ücretli (Vakıf seçecekler kesinlikle okumalı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tam bursa ek olarak başvuru ve ihtiyaç halinde yurtta konaklama ve aylık max 3250 tl(10 ay) cep harçlığı ödemesi var. Fakat bunu almanız kesin değil. İstanbul'da yaşayanlara yurt verilmiyor.

Yıllık ücret: 520 bin tl, iki taksitte ödenirse 560 bin tl

2 kişilik en ucuz yurt: 63 bin tl

Tam burs 2 yıl hazırlık + 4 yıllık lisans boyunca geçerli. Okulu uzatırsanız kesiliyor.

Sabancı

İlk 10'de iseniz: 9 ay boyunca ayda 10.000 TL nakit ödeme + 2 veya 3 kişilik odada yurt ücretinden muafiyet (Yurtta kalmayan öğrencilere Güz ve Bahar dönemleri için, yurt ücretinin 2/3’ü kadar dönemlik nakit ödeme)

Tam burslu ve ilk 1000'de iseniz: 9 ay boyunca ayda 4.000 TL nakit ödeme + 2 veya 3 kişilik odada yurt ücretinden muafiyet (Yurtta kalmayan öğrencilere Güz ve Bahar dönemleri için, yurt ücretinin 2/3’ü kadar dönemlik nakit ödeme)

Herhangi bir programda tam burslu iseniz: 4 kişilik odada yurt ücretinden muafiyet (Yurtta kalmayan öğrencilere Güz ve Bahar dönemleri için, yurt ücretinin 2/3’ü kadar dönemlik nakit ödeme)

Burs süresi: Hazırlık 1 yıl + Lisans 4 yıl

Okulu uzatırsanız bursunuz kesilir.

Yıllık ücret: 510.000 tl 2 taksitte öderseniz 550.000 tl.

Yurt(2 kişilik oda): 102.000 tl

Bilkent

Tam burslu ve ilk 10000'de iseniz (dil için ilk 250) kapsamlı burslu olursunuz.

Kapsamlı burs: Aylık 4500 tl(8 ay) ödeme. Yurtta kalmazsanız 6500 tl. + 2 kişilik odada ücretsiz konaklama

Ankara yaşasanız da yurtta önceliğiniz olur. çıkmaması ihtimali yok.

Tam 2 yıl hazırlık+ 6 yıl lisans yılı boyunca kesilmez.

Kapsamlı burs 2 yıl hazırlık+ 5 yıl lisans yılı boyunca kesilmez.

Yani okulu en az 2 sene ücretsiz bir şekilde uzatma hakkınız var. Notlardan etkilenmez.

Normal ücret: 300.000 tl

Yurt ücreti: 27.000 tl (2 kişilik oda) - dönemlik

Bu başlığı açmamın sebebi şuydu. Vakıf tercih edecek bir sürü öğrenci görüyorum. Fakat şunu da hesaba katın. Ben bu okulu uzatırsam ne olur? Bu yüzden bana en avantajlı Bilkent geliyor. Seçim sizin. Sadece bu 3 okulla sınırlı değil. Vakıf seçecekseniz bursun ne zaman kesildiğinden iyice emin olun. Çoğu okul ilk fırsatta bursunuzu keser. Bunu unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cream cheese -- 23 Temmuz 2023; 13:26:34 >

• Tobb etü burs olanaklarını da ekliyorum. Sıralamaya göre değişen ücretler veriyorlar. Bence en iyi vakıf sıralamasında ilk 4'te. En iyi okul sıralamasında da rahat ilk 10'a girer.

Koç-Sabancı-Bilkent Burslu vs Ücretli (Vakıf seçecekler kesinlikle okumalı)

Yurtta kalmak isterseniz verdikleri paradan aylık 1700 tl kesiliyor. Yurtlar 2 kişilik banyolu, otel odası kıvamında.

Tobb'da okulu sadece 1 dönem (tıp fakültesi için 1 yıl) uzatma hakkınız var. Okul senede 3 dönemden oluşuyor.

Öğrenim süresi boyunca verilen yaşam katkı payları, İngilizce Hazırlık sınıfında yılda 10 ay, bölüme geçen öğrencilere yılda 11 ay boyunca ödenir. 

Bölüm ücreti: 100.000 tl (tıp 140.000 tl)

Yurt: Dönemlik 28.000 tl

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) yerleştiği puan türlerinde, SAY, EA ve SÖZ puan türlerinde ilk 50.000 DİL puan türünde ilk 7.500 olan öğrenciler için konukevi ücretinde burs oranında indirim sağlanır.

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) yerleştiği puan türlerinde, SAY ve EA puan türünde ilk 10.000'e, SÖZ puan türünde ilk 5.000'e, DİL puan türünde ilk 2.500'e giremeyen tam burslu öğrenciler konukevinde %50 indirimli olarak konaklayacaktır.

• Faydalı konu up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent yaz geç

• Econbender kullanıcısına yanıt

Hocam ekonomi okuyordunuz galiba sizce koç-sabancı-bilkent arasında hangisi daha iyidir ? (koçun yurt verdiğini varsayın)

• Bilkentle koçu bilmem de sabancı cs te burslu adamın okulu uzatmak için bişeyleri ters yapması lazım gibi. Burslu giren çalışabilme kapasitesine sahip birinin(öyle yks tempo gerek yok biyeri sıkışınca ders çalışabilsin yeter) 4 yılda her türlü bitirir diye düşünüyorum. İlk sınıftan ortalamayı yüksek tuttuysa bir yerden sonra tüm dersleri D ile verse de okul bitecek duruma geliyor zaten. 4 yılda overload atmadan 160 kredi alabiliyosun 125 te okul bitiyo, yaz okulu falan bu konulara girmek istemiyorum umarım okuyanlar anlamıştır. Benim de girmeden önce 4 yıl olayı aklıma takılmıştı ama endişelenecek durum yokmuş ortada. Şuan önümde 3 yıl olmasına rağmen kafam bayağı rahat.

Bir de bilkent okulu uzatmaya izin veriyor ama derse devam konusunda diğerlerinden daha katı diye biliyorum. Derse devamsızlıktan kalırsan kapsamlı bursun normal bursa düşme durumları falan oluyomuş bilkentli arkadaşlar daha iyi bilir anlatırlarsa sevinirim. Sabancıda 4 yıl ne b*k yersen ye modunda biraz.

• Koç çünkü çap imkanı vs. daha iyi ve daha rahat bilkente göre. Kadro olarak da bilkente yakın, sağlam hocalra var kamil hoca gibi. Sabancı da iyidir ama Koç biraz daha iyi kadro olarak. Ben ankarada yaşamasaydım ve yol konaklama sorunum olmasaydı koçu seçerdim esnekliginden dolayı.

Benim siralamam: Koç, bilkent, Sabancı (akademik kadrosu daha zayıf diğerlerine göre ama işletme econ ikilemi yaşıyorsanız mantıklı olabilir esneklik imkanından dolayı)

Koçun en önemli sorunu yurt meselesinden çok yönetimsel. Okul resmen yonetilmiyor. Daha önce bir sistem kurulu olmasa Koç çok ciddi sorun yaşardı. Mesela bilkentte de Koç gibi olmasa da yönetim sorunu var. Rektör afk resmen, idareciler tek başlarına mantıklı ama bir araya geldiklerinde bir iş yapamıyorlar. Genelde sorunlar birileri mağdur olunca çözülüyor ki bu çözüm de yeni sorunlar yaratıyor. Bu söylediklerim okul batiyor demek değil ama yine de buralar da güllük gülistanlık değil, kriz yönetimi çok kötü buralarda. Sabancınin en büyük sorunu konum ve fazla esneklik. Resmen ceng enstitüsüne döndü koca üniversite. Özgür demirtas ı millet pompalıyor ama o kadar matah bir akademisyen değil ve econcu da değil finansçi adam kendini ekonomist diye satıyor, iyi hocalarin söylediklerini papağan gibi daha yuksek sesle söylüyor. sabancıda çok daha iyi hocalar var mehmet barlo falan gibi ama yine de Koç ve bilkentin yanında çok silik kalıyor kadrosu econ anlamında. Ayrıca üniversite istanbulda değil resmen, sacma sapan bir yerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Econbender -- 23 Temmuz 2023; 11:53:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mramelex kullanıcısına yanıt

Tarih, Türkçe, İngilizce, Genel seçmelileri falan A veya B ile geçersiniz herhalde artık... Bunu yaptıktan sonra tüm dersleri D ile versen yine 2 ortalama tutuyor zaten. Ayrıca okulların yaz okulu ve bütünleme koşullarına da bakmak lazım. Mesela birçok okul burs oranında yaz okulu fiyatlarını da düşürüyor. Yaz okullarına da kalıp, fazladan ders alıp vs her şekilde 4 senede biter okul, sağlığınız yerindeyse tabii...

• Mramelex kullanıcısına yanıt
    Bilkentte derslere devam zorunluluğu var evet. Ama derslerden geçersen devamsızlık sorun olmuyor. Kalırsan ve devamsızsan sıkıntı. Bi de her dönem en az 5 ders alman gerekiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cream cheese kullanıcısına yanıt

Benim zamanimda devamsizlik olayini getirmislerdi, belli bir devamsizligi geceni final sinavina sokmayip direkt FZ veriyorlardi. Yani dersi gecme ihtimalin kalmiyordu. Ve devamsizlik siniri epey dusuktu.

• ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt
    Her derste yok o. Bazı derslerde var evet. Özellikle ingilizce dersleri ve bazı bölüm dersleri.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu arada Bilkent ile ilgili gelecek arkadaşlara bir tüyo vereyim. Derslere gelip katılırsanız büyük ihtimal B üstü notla geçersiniz tüm dersleri az biraz kapasiteniz var ve sınavlarda fazla batırmazsanız (iibf adına konuşuyorum). Bir de recitation'u olan derslerin recitation saatlerine gidin orada soru çözümü yaparlar, genelde iyi anlatır oradaki asistan (çok kötü anlatıyorsa sırf yoklama puanı için gidin kenarda not falan alıyormuş gibi yapın). Orada çözülen sorular genelde eski yılların sorularıdır, aynısı sorulmaz ama benzer soru sorulabilir (en azından sorunun mantığı benzerdir).

• Bilkentin 2 kişilik yurdunun fiyatının dönemlik olduğunu belirtmek lazım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Econbender kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler hocam cevabınız için

• 3.5 çok var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.