Sabah Boğaziçi iktisat ve koçu karşılaştıran 4-5 yıllık bir konu gördüm ve günümüzdeki hallerini merak ettim. Tabii ki üniversitelerin akademik başarısının sadece öğretim üyelerinin doktora yaptığı yerlere göre kıyaslanamacağının farkındayım ama tek başına bir kriter olarak dursun burada. Amaç: Ekonomi alanında en iyi olarak gösterilen yurdum üniversitelerinin akademik kadrolarının kalitesini doktora yaptıkları yerlere göre kıyaslamak. Yöntem: Üniversite sıralamaları için QS ranking 2022'nin ekonomi alanını seçtim. Yani üniversitelerin genel sıralaması değil ekonomi özelinde sıralaması. Tek tek üniversitelerin akademik kadrolarında bulunan üyelerin doktora yaptıkları yerleri bulup topladım. Daha sonra ortalamayı bulmak için üye sayısına böldüm. Yani anlayacağınız daha küçük bir sayı = daha iyi bir sıralama = daha iyi bir sonuç Sonuç: Koç: 846 ÷ 16 = 53 Boğaziçi : 1418 ÷ 23 = 62 Bilkent: 2236 ÷ 23 = 101 Anlayacağınız sadece bu kıyasa göre Koç > Boğaziçi > Bilkent sonucuna varıyoruz. Tabii ki başta da dediğim üzere tek başına önemli bir sonuç olmayabilir. Bazı önemli noktalar: • Bilkent özelinde homojen olmayan bir dağılım var. İlk 20 üniversiteden çok fazla hoca var. Özellikle Oxford ağırlığı öne çıkıyor. Ortalamanın düşük olmanın sebebi ise Boğaziçi- Hacettepe gibi Türk üniversitelerinde doktorasını yapmış hocalar. O yüzden bu kadar geriye düşüyor. • Koç özelinde 2 tane Harvard üniversitesi var göze çarpan. • Boğaziçi aralarındaki en homojen dağılımlı olan gibiydi. Özellikle University of Pennsylvania ve Northwestern ismini çok gördüm. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Koç vs Bilkent vs Boğaziçi Ekonomi Akademik Karşılaştırma
-
-
Refet hocaya selamlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İktisatı bilmem de türkiye'nin zeki ve başarılı profları Bilkent EE'de toplanmış, şampiyonlar ligi gibi. CS'te öyle bir kadro yok mesela.
-
Olabilir hocam birileri de onu incelesin
yararlı konu ceng için yapan yok mudur bundan
Hiç rastlamadım hocam
bende vardı ama bayağı eski bulursam atayım buraya
2015 ama kim gitti kim geldi belli değil
Ayneb hocam eskiymiş 7 seneye çok şey değişmiştir
akademisyen sıralamasında koç, Bilkent > boun gibi gelmişti bana Econ özelinde; koçla bilkenti pek sıralayamadım ama
-
Yararlı konu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
boş yapma boun yaz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yazdım bile hocam geldi mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masumbiröğrenci -- 19 Ağustos 2022; 18:28:41 >
3 ü de aşağı yukarı aynı ama koç hem özel hem de istanbulda olduğu için en mantıklısı
Akademi istiyorsan devlette okumaya gerek yok boşa zorlanırsın. Bounde okuyup akademiye kayanlar var ama ortalama kasma ve birlikte araştırma yapacak hoca bulmaya kasma gereksiz zorluklar. Derslerin kalitesi de genelde kötü, hocaların akademik başarıları iyiydi ama hobi olsun diye ders anlatıyorlar.
-
Doğrudur hocam
konuda ekonomi diyomus :DD o zaman bilmiyorum ben muhendislik dusunerek yazdim..
-
Yine de benzer şeyler geçerlidir herhalde hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- psikoloji bölümü işsizlik oranı
- aydın yayınları zor mu
- acil problemler zor mu
- ankaradan kırıkkale üniversitesine nasıl gidilir
- çalıştıkça netlerim düşüyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X