Şimdi Ara

KOÇ vs SABANCI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
4.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar sabancida bolum secim ozgurlugu disinda bu 2 universite arasindaki farklar ve imkan olarak farklar nedir? Sabanci seciceksem KOC’u neden secmemeliyim? Ve KOC seciceksem Sabanci neden secmemeliyim?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

KOÇ vs. SABANCI: Seçkin Üniversitelerin Karşılaştırması

Türkiye'deki en seçkin özel üniversiteler arasında yer alan Koç Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi, öğrenciler arasında sıklıkla karşılaştırılmaktadır. Her iki kurum da yüksek kaliteli eğitim, prestijli fakülte ve modern tesisler sunmaktadır.

Kuruluş ve Tarihçe

Koç Üniversitesi 1993 yılında Vehbi Koç Vakfı tarafından kurulmuştur. Sabancı Üniversitesi ise 1999 yılında Sabancı Vakfı tarafından kurulmuştur. Her iki üniversitenin kuruluş amacı, Türkiye'de uluslararası standartlarda eğitim ve araştırma merkezleri oluşturmaktır.

Akademik Programlar

Koç Üniversitesi, lisans ve lisansüstü düzeyde çok çeşitli akademik programlar sunmaktadır. Sabancı Üniversitesi ise daha dar bir program yelpazesine odaklanmaktadır, ancak bu programlar genellikle daha spesifik ve yenilikçidir.

Fakülte ve Araştırma

Hem Koç Üniversitesi hem de Sabancı Üniversitesi, alanlarında uzmanlaşmış deneyimli bir öğretim kadrosuna sahiptir. Her iki kurum da araştırmalara büyük önem vermekte ve öğrencilere araştırma projelerine katılma fırsatı sunmaktadır.

Kampüsler

Koç Üniversitesi'nin Sarıyer'de, Sabancı Üniversitesi'nin ise Tuzla'da modern ve gelişmiş kampüsleri bulunmaktadır. Her iki kampüs de öğrencilere çeşitli sosyal ve kültürel olanaklar sunmaktadır.

Uluslararasılaşma

Koç Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi, uluslararasılaşmaya büyük önem vermektedir. Her iki kurum da yurtdışı değişim programları, çift diploma programları ve uluslararası öğrenci toplulukları sunmaktadır.

Mezuniyet Sonrası İstihdam

Koç Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi mezunları, Türkiye'de ve dünyada saygın şirketler ve kuruluşlar tarafından yüksek talep görmektedir. Her iki üniversite de mezunlarına kariyer danışmanlığı ve işe yerleştirme hizmetleri sunmaktadır.

Sonuç

Sonuç olarak, Koç Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi, benzersiz güçlü yönleri ve özellikleriyle Türkiye'deki en seçkin özel üniversiteler arasında yer almaktadır. Öğrenciler, kendi ilgi alanlarına, kariyer hedeflerine ve kişisel tercihlerine en uygun üniversiteyi seçmelidirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ▐►Haber Videolarıyoutube
    Güler Sabancı noktayı koydu! Bakanımıza...
    https://www.youtube.com/watch?v=en5lxHZ3fGk

Bu video kararını vermende yeterli olmalı
  • :dd

• Koç’ta çap imkanı var, istediğiniz bölüme yerleşemiyorsanız. Ama çap Sabancı’da da var. Sabancı kampüsünü beğenmiyorum şahsen, beğenenler var tabii. Koç’un kampüsünü sadece internetten gördüm. Çok yeşil ve güzel gözüküyordu. Havuzu da varmış. Sabancı’da yemek pahalı ve yemekler baya kötü. Koç’u bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F92CEA8E2

https://www.youtube.com/watch?v=en5lxHZ3fGk

Bu video kararını vermende yeterli olmalı
    Kadın resmen taklitçi komedyenlere dönmüş, kimi yapmaya çalıştı acaba
  • Koç alır kesinlikle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu da ekleyeyim: Sabancı’da dönemlik almanız gereken bir ders listesi sunulmuyor. Mezuniyet yüklülüklerini tamamlamak koşuluyla her dönem almak istediğiniz dersleri kendiniz seçiyorsunuz. Bol seçmeli ders var bir de.

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    Alır alır bence de :)

• Koç Üniversitesinde de istediğiniz dersi istediğiniz zaman alabilirsiniz. Çift anadal için istenilen ortalama 2.8dir bu sene 2.72ye indirildi. Tıp dışında tüm bölümlerle çift anadal yapabilirsiniz. Yaz okulu burslar oranındadır. Tam burslu öğrenciye tamamen ücretsizdir. Kampüsü Sabancıdan 10 misli daha iyi Gidip ikisini de gördükten sonra bu kanıya siz de varacaksınız. Yurtları 1-4 kişi arasında değişmektedir. Sabancıdaki gibi sizi ranzalı yatakta yatmaya zorlamıyorlar. Sabancıda odalar tek tip altta masa üstte yatak. Bana saçma gelmişti masa istemiyorum kütüphane varken odada mı çalışacağım diye zaten koçta da var herkesin masası odada. Havuz sabancıda yok, Koçta açık-kapalı var. Buz pisti vs. de mevcut. Akademik kadro güçlü(Sabancıyı bilmiyorum ama oranın da güçlüdür). Kısacası Koç’u tercih edip keşke sabancıya gitseydim pişmanlığı asla yaşamazsınız fakat aksi durumda pişmanlık olabilir.

• Bence sosyal bilimler için Koç, mühendislik için Sabancı.

• QualityDommage kullanıcısına yanıt
    https://cs.ku.edu.tr/undergraduate/ug-curriculum/

Burada dönemlik ders listesi var. Bunun dışına çıkmanıza ne kadar izin veriliyor bilmiyorum ama Sabancı’da böyle bir liste yok. Her dönem kendi ders listenizi kendiniz yapıyorsunhz.

Sabancı’da çap için 3.20 gerekiyor. Koç’ta çap yapma olasılığı daha yüksek yani.

Yaz okulu tam burslulara bile ücretli $abancı’da. Bu saçmalığı neden hala sürdürüyorlar bilmiyorum.

Yurt mevzusuna katılıyorum. Bi süre sonra alışılıyor olsa da yatağın yerde olmaması çok kötü.

• Cs mi okuyacaksınız bilmiyorum ama Koç cs’de baya bi fen dersi var. Bence gerekli değil bu kadar fen dersi. Sabancı’da 1. sınıfta 2 fen dersi var, tüm öğrenciler alıyor. Sabancı’da ders seçme esnekliği de çok faydalı.

• sabancıda işler nasıl yürüyor bilmiyorum ama koç’ta yurt, kitap bursu almak için yks sıralaması yetmiyor maalesef maddi durumunu bir sürü evrak isteyerek kanıtlamanı istiyorlar, uğraştırıcı bir iş ama bence dene şansını ona göre karar ver. koç’tan burs çıkmazsa sabancı diyorum.

• Sabancı ilk 1000’e 1000₺ ve 2 kişilik yurt veriyor. Maddi durumunuz kötüyse de ihtiyaç bursu(600₺) çıkıyor. Koç bu destekler konusunda baya sıkıntılı. Birkaç sene önce o da sıralamaya göre destekler veriyordu.

• Deprem korkusundan, Koc'un imkanlarinin agir basmasindan, ustte de bahsedilenler ve nicesi, dolayi Koc. Yoksa sabanciya yakin yerden 5+2 ev alip Istanbul'da base yapacaktim. Zekeriyakoy taraflarinda o paraya max 2+1 alinir.

• Gravitist kullanıcısına yanıt
    Neden hocam?
    Koçun mühendislikte ne gibi eksisi var veya sabancının artısı nedir?

• byenx kullanıcısına yanıt
    Hocam gördüğüm kadarıyla ikisinin mühendislikte ciddi bir farkı yok sadece Koç da da ders seçimi ciddi anlamda özgür olmasına rağmen Sabancı'da CS programının tamamen öğrenci seçimlerine bağlı olması bence Sabancı'yi öne geçiriyor. Şimdi biraz genel yazdığımı fark ettim. CS için Sabanci daha iyi demek sanırım daha mantıklı.

Sosyal bilimlerde ise Sabancı'da okumama rağmen Koc'un daha iyi olduğunu düşünme sebebim tamamen onlarin sisteminin daha iyi oturduğunu düşünmem. Sabancı'nin bu konudaki tek avantajı çok daha az insanla beraber eğitim görüp akademisyenlerle daha yakın bir ilişki kurman olabilir. Tabi bu muhtemelen Koç'ta da çok farklı değildir. Ama Koç'un ekonomi ve işletmesi, business hayatına daha çok hazırladığı söyleniyor. Sabancı'da ECON ve İşletme okuyan insanlardan duyduğum akademi tarafına daha yakın olması.

Bunlar kişiden kişiye değişen şeyler olmakla beraber arada ciddi farklar bence yok.

Ama ben günün sonunda mühendislik için Sabancı'yi sosyal bilimler için Koç'u tercih ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.