Şimdi Ara

Kocaeli mezunundan avukat olur mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mezun olmadan önce karar vermiştim avukat olmayacaktım, öyle de oldu olmadım, kurumsala girdim, işim yine hukukla ilgili ama avukat değilim stajımı bile yapmadım, farklı departmana geçmek istedim hukukla alakasız, izin vermediler, dedim öğrenirim işi, yok olmaz dediler.

CV'mde parlasın diye iyi bir okulda hukuk alanında master yapıyorum. Kocaelide öğrenciyken derslerde sıkılır çıkardım ama buraya para ödediğimden ve hocalarımız da çok iyi olduğundan dersleri dinliyorum ve aslında şunu fark ettim avukatlık zor bir meslek. Yani zeka gerektiriyor çünkü pratik ile teori farklı olabiliyor, dünyayı anlamak gerekiyor kesin olmayan hükümleri yorumlarken vs. vs. yani aslında başarılı bir avukat bence çevresi olmasa bile parlayabilir.

Toefl'ım var 90, 100'e çıkartıp, bir yandan da marka vekilliğine hazırlanıp avukatlığa başlamayı düşünüyorum, mantıklı mı sizce? Şuan çalıştığım yer maddi manevi pek tatmin etmiyor. Bırak ev almayı, ev bile kiralayamıyorum istanbul'da, hadi ben şuursuz harcama yapıyorum da, işte bir eleman var şehrinde avukatlığı bırakıp gelmiş, dedi ofis açtım kimse gelmedi, ama burada da her ay eksilerdeyim diyor.

Yoksa haddimi hududumu bilmeli, avukatlığı istanbul, marmara mezunları mı yapmalı?

• Millet hukuk okumak icin dogudaki okullari bile yaziyordu ,sen kocaeli diyosun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

Kocaeli diyip küçümsüyor millet ama pandemi öncesinde sınavlarımız zordu farkında değil ama dışarıdaki insanlar. Aynı şekilde erzincan hukuk’da da sınavların zor olacağını ben kocaeli mezunu olarak düşünmüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim kucumsuyo, piyasa doguda ozel unide hukuk okuyan dolu o zaman hepsi kucumsenmeli,

• Yalvarırım bana yardım edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok faydalı bir yorum yapamicam çünkü hukukla pek alakam yok ama bedellide Kocaeli mezunu savcı bir arkadaş vardı. O biz fakültede yasaları, kanunları vs değil genel hukuk nosyonu öğreniyoruz demişti. Zaten bu İstanbul, Marmara mezunları sınavdan sınava uğramıyorlar mı fakülteye? 90 Toefl'ı olan adam yapmayacak da Allah'ın vasatları mı yapacak? Zeka herkeste var, o çok dert değil de entelektüel olmak ve tecrübe falan gerekebilir. Bi de karı-kıza doymuş olmak :D Ama avukatlık genel olarak biraz da imaj işi sanki. Hem görünüş hem kendini güzel satmak. Benim puan vaktinde tutuyordu İstanbul falan da gitmedim o işleri beceremem diye. Ona dikkat etmek lazım. Para çok önemli olmasın bu yaşta. Tecrübe, tecrübe, tecrübe. Zaten çok para kazansan ne oluyor, ev alma olayı imkansız, e İstanbul'da araban hiç olmasın daha iyi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.