Şimdi Ara

Kocaeli üniversitesi mi ? GYTE mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar mühendisliği bölümünü istiyorum. Başarı sıram 49bin. Eğitimi, laboratuvar imkanı, akademik kadrosuna göre değerlendirirseniz sizce hangisini tercih etmeliyim? Tercih etsem yerleşme imkanım nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexmoser -- 8 Temmuz 2013; 19:09:42 >

• ??
  • ben gyte'nin kadrosunu daha iyi buluyorum ANCAK çok çok çok zorluyorlar. sosyal imkanlar açısından da pek parlak değil gyte malesef. üniversite yaşamı pek canlı değil.
    kısacası kolay bir tercih değil. ben de olsam kararsız kalırdım ne bileyim.
    mezuniyet sonrası için ise gyte'nin daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. tabi mezun olabilirsen :)
  • Öncelikle Gyte'nin eğitim kalitesi tartışılmaz, Bilgisayar mühendisliği bölümü için yorucu,zorlayıcı iyi bir eğitimi var ve projeye dayalı bir eğitim sistemi var. Eğitim olarak Kocaeli'nin Gyte'den iyi olduğunu düşünüyorum. Akademik kadro olarak ta aynı şekilde üstündür, Gyte'de hemen hemen her hoca doktarasını ABD yapmıştır, diğer yandan gözlemledigim kadarıyla Kocaeli'deki Bilgisayar hocaları genelde elektronik üzerine okumuş.Gyte'nin Lab imkanlarını ve çoğunlugnu soylememe gerek yok sanırım sonucta araştırma, egitim, üretim yapmak üzere kurulmuş bir enstitü. Bunları Gyte'de okuyorum diye söylemiyorum elbette :) bu bilgileri rahatlıkla resmi web sitelerinden de teyit edilebilir.
  • Yorumlar için teşekkürler. Üniversite hayatı fln. iyi olsun, rahat olsun diye bakmıyorum, gerçekten bişeyler öğrenebileceğim, kendimi geliştirebileceğim bi yerde okumak isitiyorum.

Aklıma GYTE yatmıştı benim de. Peki girme ihtimalim nedir acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexmoser -- 9 Temmuz 2013; 1:36:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dexmoser

Yorumlar için teşekkürler. Üniversite hayatı fln. iyi olsun, rahat olsun diye bakmıyorum, gerçekten bişeyler öğrenebileceğim, kendimi geliştirebileceğim bi yerde okumak isitiyorum.

Aklıma GYTE yatmıştı benim de. Peki girme ihtimalim nedir acaba ?

Ben de 48 bin küsürüncüyüm ve bilgisayar mühendisliği istiyorum. İstanbul Üniversitesi İÖ den çok umutluyum her nekadar geçen sene 44 bin ile almış olsa da. O olmassa yine istanbul çevsesinde bir yer istiyorum inşallah ikimiz de istediğimiz yerlere girebiliriz.

GYTE ye gelince, ismini ve labaratuvarlarını duymuştum :D Ben Kocaeli den önce GYTE düşünüyorum neden dersen 1. etken istanbula yakınlığı :D Bir de en az %30 ingilizce ders ve hazırlık görecek olmamız.

GYTE nin özel koşul ve açıklamaları :

17,21,86

17. Bu programın hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler, aynı adı
    taşıyan ve öğretim dili Türkçe olan programlara Yükseköğretim
    Yürütme Kurulu’nun belirlediği kurallara göre ÖSYM’ce
    yerleştirilebilirler

21. Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır, programın
    sonunda İngilizce yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci
    sınıfa kayıtları yapılır. İngilizce Hazırlık Sınıfı, öğretim süresi
    sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.
    Üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya Uluslararası yabancı
    dil sınavlarının birinden yine üniversitece belirlenen düzeyde
    başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında
    yapılacak İngilizce yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan
    birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, “Yükseköğretim Kurumlarında
    Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında
    Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.

86. Bu programdaki öğretim dili en az %30 İngilizce’dir.

Kocaelinde ise sadece 46 var:

46. İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce
    Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim
    süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.

Girebilme konusuna gelince, geçen sene 50 bin kocaeli, 54900 ile GYTE almış. Bu sene puan/sıralama olayı diğer senelere göre biraz değişik. Yani bu sene atıyorum 385 ile 40 bin olduysan geçen sene 40bininci vatandaş 420-430 almış. Yani durum biraz karışık. Bu durum bizim lehimize ve ya alehimize dönebilir ben kestiremiyorum tam.

Bence biz rahat girebiliriz GYTE veya Kocaeli'ne hatta İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (İÖ) (44 bin) 'ne bile.

Hakkımızda en hayırlısı ne ise o olsun inşallah...

Edit: Haberdar Et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varevolverine -- 9 Temmuz 2013; 13:51:42 >

• Teşekkürler, çok aydınlatıcı oldu bu yorum. Hakkımızıda hayırlısı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.