Şimdi Ara

KODAKCILAR BURAYA KODAK DIJITAL FOTOGRAF MAKINALARI PAYLASIM ANA TOPIGI !!! (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.135
Cevap
8
Favori
337.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aramiza hosgeldin makinan hayirli olsun dostum bu titreme olayinin nasil oldugunu tam anlayamadim bu konuyu kodaka sormanizi tavsiye ediyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: bayatekmek

Bende KODAK kullananlar arasına katıldım..10 gün önce Kodak Easy Share C875 aldım 380 YTL'ye yanında sadece ürün olarak twinmos 1gb hafıza kartını verdiler..Şarj aletini ben kendim aldım 4 tane pilleri ile birlikte VARTA pil kullanıyorum..İçindeki Türkçe dil seçeneğinin olması çok güzel..Bi arkadaşında belirttiği gibi benim LCD ekranda da titreme oluyo neden oluyo anlamadım..Panaroma fotolar çekiyorum o hoşuma gidiyo 3 tane resmi çektiğimde birleştiriyo herşeyiyle güzel bir makine

• bu alintiyi nerden yaptin dostum oncelile bunu yazarmisin zira eger tarihi yeni ise o arkadasi tebrik edicem gobekten sallama ancak bu kadar olur
    iste bu sekilde bazi kendini bilmez ve kodak dusmani kisilerin derme catma yorumlari ile bir suru insan yanlis yonlendiriliyor ilgili sahsin sallamalarina cevap vercegim tek tek

ilk olarak kodak modellerini ucuz olmasinin nedenlerini cok kez acikladim ama gene yazayim kodak cok eski bir firma almanyada japonyada amerikada vs bir cok yerde fabriklari var ama son zamanlarda ki cine fabrika kurarark isci ucretlerinden tasarruf etme modasina kodakta uydu almanyada bir isciye 2000 euro aylik maas verirken cinde aylik 20 dolar verince bu ucurum fiyatlara yansidi ve kodak makinalar ucuzladi kesinlikle kaliteden milim sasma olmadi
    ikincisi camur seklinde fotograf demis sahis herhalde onun kafasinin ici camur beyni sulanmis zira yukardaki benim olsun goodmanin olsun mudurun olsun ve diger dostlarimin olsun ekledigi fotolar amator makinadan beklenmeyecek kaadr net ve canli ne morluk var ne noise nede baska birsey

karta yazilim 7-8 saniye demis sahis benim v 705 de saniye bile gecmiyor gelsin ispat edim eger 7-8 saniye ise ben cig cig v 705 i isiracam eger degilse ona yedirecem

deklansor olayina gelince basar basmaz hemen ceker kodaklar sadece bazi modellerde bastiktan bir saniye sonra ceker oda amator anlamda yeni kullanicilarin eli fazla titrediginden fotolardaki kaymalari engellemek icin yapilmistir
    ayrica bu sahisin akli dengesinin yerinde olmadigi kanaatindeyim herkese kolay gelsin diyorum ve o sahisa kocaman birrrrrr
    quote:

Orjinalden alıntı: kerayuzun

Merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum siteye ama bir haftadır sizin topic inizi takip ediyorum.

Ben kodak z710 modelini vatanın sitesinde gördüm bu macera böyle başladı.Bu konudan takip ettiğim kadarıyla güzel olduğunu söylüyorsunuz resimlerine baktım hoş ama bilmiyorum kafam karıştı biraz.Başka bir siteden alıntı yaptım sadece z710 değil bütün kodaklar hakkında yorum yapmış bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz.

***Cem abi gelene kadar ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım. Kodakları ben de bir türlü sevemedim. Sebebi ise hem CCD’leri hemde görüntü işleme teknolojileri piyasadaki hemen bütün firmalardan daha geride. Tek olumlu yanı çok ucuz fiyatları ve güzel renk kaliteleri. Fakat ISO200’de bile elinize geçecek kumlanma ve bir türlü kapatamayacaınız kumlanma giderici ile boğuşmak zorunda kalacaksınız.
    Ayrıca hemen bütün kodak maineler yavaştır. Karta yazım hızları 7-8 saniye falan gibi hatırlıyorum. Bir de çok uzun bir perde geçikmesine sahipler. Nerdeyse siz deklanşöre bastıktan 1 saniye kadar sonra çekim yapıyorlar. Pek kullanışlı bir ürün değil.
    Tabi arkadaşınızın ne amaçlı kullanacağına bakar. Fakat kompak makine alıacaksa benim 1. tercihim Iso kalitesi açısından Fuji, genel kullanımda kalite tutarlılığı açısından Canon, geniş açı ve raw desteği ayrıca süper gövde ve lens kalitesi (birazda dizaynı çok hoşuma gittiği için :) ) Leica D-Lux3 .
    Şimdiye kadar kullandığım hiçbir kodak makinenin imajlarını beğenmedim, resmen çamur gibi görüntü sunuyorlar. Fakat arkadaşınız bir makinem olsun herşeyden biraz olsun, iyice de ucuz olsun. Zaten kırk yılda bir fotoğraf çekiyorum diyen birisi ise. O zaman gayet iyi bir seçenek olarak düşünülebilir.

***10x zumu olan bir lens titreşim önleyicisiz yetersiz kalır

Arkadaşlar bu iki yazıyı okuyana kadar karar vermiştim almaya ama işte kafam karıştı baya, yorum yapabilirseniz sevinirim.

Ayrıcı otomobilci x ve esesli (özür dilerim doğru yazmamış olabilirim) siz sanırım z710 kullanıyorsunuz. Bir problem yaşıyomusunuz 10x zoom la resim çekerken çok titreme oluyor mu, makro çekim örneği ve gece çekim örneği verebilirseniz çok sevirim teşekkürler hepinize.

İyi günler

• quote:

Orjinalden alıntı: omkazim

ACİLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

İŞİM GEREGİ HEP PANOROMA FOTO ÇEKİYORUM

C875 İLE ÇEKİLİP OLUŞTURULAN PANOROMA GÖRMELİYİM

BİLEN VAR MI

ÖRNEKTE KOYARSANIZ ÇOK MAKBULE GEÇER

goodman veya diger dostlara pm yolu ile mesaj atip rica edebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yegoadam -- 11 Mayıs 2007; 14:33:08 >

• Bilmiyorum ne kadar doğru olur ama adresi vereyim ben size;İki ay önce yazılmış yazılar buyrun adres
    http://www.fotokritik.com/forum/forum.php?konu_id=41632

Goodman gerçekten kuşlu fotoğrafın çok güzel böyle güzel paylaşımlarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum acaba ne makina kullanıyorsun ve tripodla mı elle mi çektin çok harika bir kare...

İyi günler...
  • quote:

Ayrıcı otomobilci x ve esesli (özür dilerim doğru yazmamış olabilirim) siz sanırım z710 kullanıyorsunuz. Bir problem yaşıyomusunuz 10x zoom la resim çekerken çok titreme oluyor mu, makro çekim örneği ve gece çekim örneği verebilirseniz çok sevirim teşekkürler hepinize.

Önceki sayfalara bakma zahmetinde bulunsa idin Z710 un aynı noktadan normal ve 10X lik görüntülerie ulaşırdın....

quote:

goodman veya diger dostlara pm yolu ile mesaj atip rica edebilirsin

Özelden nasıl sorayım herkes fotoları burada paylaşmıyor mu,buraya koyun diğer arkadaşlarda faydalansın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omkazim -- 11 Mayıs 2007; 15:17:02 >
  • Arkadaşım ben zaten bir haftadır bütün sayfalara bakıyorum ancak bu fotoları çekerken zorluk çekip çekmediklerini, titreme problemi çekip çekmediklerini sormak istedim örnek değil. Sende istersen daha iyi okuma zahmetinde bulunabilrsin.
    Teşekkürler...
  • Bu 2 cümlede acayip bir tezat var....

"Tek olumlu yanı çok ucuz fiyatları ve güzel renk kaliteleri."
    "resmen çamur gibi görüntü sunuyorlar."
  • Bilmiyorum ne kadar doğru olur ama adresi vereyim ben size;İki ay önce yazılmış yazılar buyrun adres
    http://www.fotokritik.com/forum/forum.php?konu_id=41632

Goodman gerçekten kuşlu fotoğrafın çok güzel böyle güzel paylaşımlarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum acaba ne makina kullanıyorsun ve tripodla mı elle mi çektin çok harika bir kare...

İyi günler...

Herhangi bir ekstra alet kullanmadım.kodak c875 kullanıyorum,ayrıca yorum için teşekkür ederim.
  • En son bi arkadaş olympus sp-510 önerdi ben inceledim şu çıktı ortaya;

Kodak max iso 800
    Olympus max iso 4000

Kodak Macro çekim 12 cm
    Olympus Macro çekim 1 cm

Kodak çekim süresi biraz daha yavaşmış 25-30 milyon daha pahalı olympus.
    Bunlar çıktı ortaya ne önerirsiniz bana.Kodak kalitesi kendini bu konudaki eksikliklerle kapatabilir mi yoksa olympus da iyi bir tercih olur mu. Gün geçtikçe kafam daha çok karışıyo.Birde son bir soru ben kodak z 710 u beğendim ele avuca gelir bi makina bende öyle istiyorum ama daha compact modellerde benzer özellik taşıyor. Yani ben z710 alırsam benim diğer makinalara göre bir avantajım olur mu aldığıma değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerayuzun -- 11 Mayıs 2007; 16:20:06 >
  • beyler diger topilerdeki surtusmelere meydan vermeyelim lutfen daha sakin ve yardimci olma anlayisi ile hareket edelim yanlis anlamalara veya yanlis anlamalardan kaynaklanabilecek kirici sozlere vs imkan vermeyelim rica ediyorum
  • kardes ben bu isi cok arastirdim eger amator anlamda hatta profesyonellige ilk adim olarak baslayacagin yolda kodak z 710 seni tatmin edecektir fazla kafani dagitip marka meraklisi olma kodak sadece fotograf makinasi ve fotograf urunleri ile ugrasan bir firma bu iste kendini kanitlamis fotograflar ortada amator model dedikleri z 710 veya p 880 yada z 612 modelleri bugun piyasadaki bir cok profesyonel gecine makinadan daha net ve canli cekiyor kodak al rahat et ben kodakin asigiyim hastasiyim
    quote:

En son bi arkadaş olympus sp-510 önerdi ben inceledim şu çıktı ortaya;

Kodak max iso 800
    Olympus max iso 4000

Kodak Macro çekim 12 cm
    Olympus Macro çekim 1 cm

Kodak çekim süresi biraz daha yavaşmış 25-30 milyon daha pahalı olympus.
    Bunlar çıktı ortaya ne önerirsiniz bana.Kodak kalitesi kendini bu konudaki eksikliklerle kapatabilir mi yoksa olympus da iyi bir tercih olur mu. Gün geçtikçe kafam daha çok karışıyo.Birde son bir soru ben kodak z 710 u beğendim ele avuca gelir bi makina bende öyle istiyorum ama daha compact modellerde benzer özellik taşıyor. Yani ben z710 alırsam benim diğer makinalara göre bir avantajım olur mu?

• quote:

Orjinalden alıntı: yegoadam

beyler diger topilerdeki surtusmelere meydan vermeyelim lutfen daha sakin ve yardimci olma anlayisi ile hareket edelim yanlis anlamalara veya yanlis anlamalardan kaynaklanabilecek kirici sozlere vs imkan vermeyelim rica ediyorum

Ben zaten böyle birşeyi asla istemem ama arkadaş sert bir dille cevap yazmış benim cevabım ondan bu doğrultuda oldu asla bir sürtüşme yaratmak istemem.

yegoadam z710 hakkında biraz yardımcı olabilir misin sen ne düşünüyorsun bu makina hakkında

iyi günler teşekkürler...
  • kodak web sayfasindaki iletisim butonlarindan kodaka ulasip bu modeli bulabilecegin yerleri ogrenebilirsin ama tek bir ozellige bakarak yola cikma diger ozellilerede bakmani tavsiye ederim
    quote:

Orjinalden alıntı: av81

ARKADAŞLAR KODAK P712 HAKKINDA BİLGİ VERECEK VARMI NASIL TEMİN EDEBİLİRİM SANIRIM TÜRKİYEDE PEK YOK TİTREŞİM ENGELLEYİCİ ÖZELLİĞİ OLDUĞU İÇİN ARIYORUM
  • çok teşekkür ederim yorumundan dolayı sağol.zGerçekten rahatladım dediklerini duymaya ihtiyacım vardı artık bunalmıştım
  • 663 de sadece makro uzakligi 5 cm olarak belirtilmis ama bu eger cok makro cekeceksen onemli yoksa geriye kalan ozelliklerde 875 agir basar iso degerleri her nekadar aynida olsa 875 in scneider kreuznach lensleri ve malzemesi tasarimi 663 den daha iyidir arada cok fiyat farki yoksa 875 al derim illa 663 alicaksanda bisey diyemem neticede oda c serisin sondan ucuncu modeli ve gayet basarili
    quote:

Orjinalden alıntı: mrtcaan

yegoadam ve diğer arkadaşlar
    Lütfen Yardım Edin ...
    c875 ile c663 arasında ne gibi farkalar vardır... Fiyat performans gibi...
    c875 fiyatı bu arlar nedir nerden alabilirim yardımcı olursanız sevinirim...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yegoadam

beyler diger topilerdeki surtusmelere meydan vermeyelim lutfen daha sakin ve yardimci olma anlayisi ile hareket edelim yanlis anlamalara veya yanlis anlamalardan kaynaklanabilecek kirici sozlere vs imkan vermeyelim rica ediyorum

Ben zaten böyle birşeyi asla istemem ama arkadaş sert bir dille cevap yazmış benim cevabım ondan bu doğrultuda oldu asla bir sürtüşme yaratmak istemem.

yegoadam z710 hakkında biraz yardımcı olabilir misin sen ne düşünüyorsun bu makina hakkında

iyi günler teşekkürler...

Anlama güçlüğü çekitn heralde,niye sert dille yazayım...
    Sonuçta sana yardımcı olmaya çalışıyoruz.
    orada bir şey yazmışsın bende cevap verdim bende çok düşündüm o modeli almayı ama almadım,hangi makinayı aldın diyecek olursan hala almadım beklemedeyim...

• C875 sahiplerinden bir ricada bulunmak istiyorum.

Acaba bir adet güneşe karşı çekilmiş foto birde panoramic modda çekilmiş foto örneği koyabilirmisiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bayatekmek

Bende KODAK kullananlar arasına katıldım..10 gün önce Kodak Easy Share C875 aldım 380 YTL'ye yanında sadece ürün olarak twinmos 1gb hafıza kartını verdiler..Şarj aletini ben kendim aldım 4 tane pilleri ile birlikte VARTA pil kullanıyorum..İçindeki Türkçe dil seçeneğinin olması çok güzel..Bi arkadaşında belirttiği gibi benim LCD ekranda da titreme oluyo neden oluyo anlamadım..Panaroma fotolar çekiyorum o hoşuma gidiyo 3 tane resmi çektiğimde birleştiriyo herşeyiyle güzel bir makine

Arkadaşlar sanırım anladığım kadarıyla çektiğiniz fotoğrafları ekran gosterirken zorluk çekiyo(mesele 5mplik fotoyu küçük ekrana sığdırmaya çalışıyo) benim eski makinemdede olurdu preview yaparken yaklaştırınca duzelirdi oyle birşey olabilirdiye düşünüyorum

• Razorback bu resmi sen istedigin için 5 dk önce panaromik modda çektim ama hava karanlıktı ve tripodda yok bende yarın sana bu modda güzel resimler çekecem inşallah

KODAKCILAR BURAYA KODAK DIJITAL FOTOGRAF MAKINALARI PAYLASIM ANA TOPIGI !!!
  • Çok teşekkürler... Ama normalde bu kdr küçük olmuyor dimi? yani 8megapiksel ile çekersek kocaman çıkıcaktır??
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.