Cem abi gelene kadar ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım. Kodakları ben de bir türlü sevemedim. Sebebi ise hem CCD’leri hemde görüntü işleme teknolojileri piyasadaki hemen bütün firmalardan daha geride. Tek olumlu yanı çok ucuz fiyatları ve güzel renk kaliteleri. Fakat ISO200’de bile elinize geçecek kumlanma ve bir türlü kapatamayacaınız kumlanma giderici ile boğuşmak zorunda kalacaksınız. Ayrıca hemen bütün kodak maineler yavaştır. Karta yazım hızları 7-8 saniye falan gibi hatırlıyorum. Bir de çok uzun bir perde geçikmesine sahipler. Nerdeyse siz deklanşöre bastıktan 1 saniye kadar sonra çekim yapıyorlar. Pek kullanışlı bir ürün değil. Tabi arkadaşınızın ne amaçlı kullanacağına bakar. Fakat kompak makine alıacaksa benim 1. tercihim Iso kalitesi açısından Fuji, genel kullanımda kalite tutarlılığı açısından Canon, geniş açı ve raw desteği ayrıca süper gövde ve lens kalitesi (birazda dizaynı çok hoşuma gittiği için :) ) Leica D-Lux3 . Şimdiye kadar kullandığım hiçbir kodak makinenin imajlarını beğenmedim, resmen çamur gibi görüntü sunuyorlar. Fakat arkadaşınız bir makinem olsun herşeyden biraz olsun, iyice de ucuz olsun. Zaten kırk yılda bir fotoğraf çekiyorum diyen birisi ise. O zaman gayet iyi bir seçenek olarak düşünülebilir.
butun kodakcilara soruyorum bu yoruma ne diyorsunuz bu yorumu yazan sahis fotokritik sitesinde profesyonel anlamda fotograf ceken veya oyle gecinen biri lutfen herkes yorumunu yazsin zira bu yazilari yarin onada okutacagim ona bu kodak sayfalarindaki fotolari gosterip dediklerinden dolayi butun kodakcilardan ozur dilemesini isteyecegim artik gerisi onun kisiligne kalicak herkese iyi aksamlar
Vallaha en iyisini yapıyorsun yegoadam herkesin bu konuda yorum yapması lazım kodak konusunda çünkü insanlar birşeyler almadan önce internetten yorumları okuyor,benim gibi, ve bu kişinin yaptığı yorum yeteri kadar kafa karıştırıcı .İlginden dolayı teşekkür ederim. İyi geceler...
quote:
Orjinalden alıntı: yegoadam
Cem abi gelene kadar ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım. Kodakları ben de bir türlü sevemedim. Sebebi ise hem CCD’leri hemde görüntü işleme teknolojileri piyasadaki hemen bütün firmalardan daha geride. Tek olumlu yanı çok ucuz fiyatları ve güzel renk kaliteleri. Fakat ISO200’de bile elinize geçecek kumlanma ve bir türlü kapatamayacaınız kumlanma giderici ile boğuşmak zorunda kalacaksınız. Ayrıca hemen bütün kodak maineler yavaştır. Karta yazım hızları 7-8 saniye falan gibi hatırlıyorum. Bir de çok uzun bir perde geçikmesine sahipler. Nerdeyse siz deklanşöre bastıktan 1 saniye kadar sonra çekim yapıyorlar. Pek kullanışlı bir ürün değil. Tabi arkadaşınızın ne amaçlı kullanacağına bakar. Fakat kompak makine alıacaksa benim 1. tercihim Iso kalitesi açısından Fuji, genel kullanımda kalite tutarlılığı açısından Canon, geniş açı ve raw desteği ayrıca süper gövde ve lens kalitesi (birazda dizaynı çok hoşuma gittiği için :) ) Leica D-Lux3 . Şimdiye kadar kullandığım hiçbir kodak makinenin imajlarını beğenmedim, resmen çamur gibi görüntü sunuyorlar. Fakat arkadaşınız bir makinem olsun herşeyden biraz olsun, iyice de ucuz olsun. Zaten kırk yılda bir fotoğraf çekiyorum diyen birisi ise. O zaman gayet iyi bir seçenek olarak düşünülebilir.
butun kodakcilara soruyorum bu yoruma ne diyorsunuz bu yorumu yazan sahis fotokritik sitesinde profesyonel anlamda fotograf ceken veya oyle gecinen biri lutfen herkes yorumunu yazsin zira bu yazilari yarin onada okutacagim ona bu kodak sayfalarindaki fotolari gosterip dediklerinden dolayi butun kodakcilardan ozur dilemesini isteyecegim artik gerisi onun kisiligne kalicak herkese iyi aksamlar
Sevmeyen sevmesin ama yanıltıcı bilgi vermeye kimsenin hakkı yok... Herkes kodakın ne kadar kaliteli çekim yaptıgını biliyor...
Bu sahşın bence başka markalardan kar oranı var,o yüzden kodak ı kötülüyordur...
Lütfen benim bundan evvelki 3. mesajımı tekrar okuyun....
ya harbiden komik ha 7-8 sn de karta kayıtmı yapıyomuş :) yok 1 saatte yapıyo.bu arada kumlanma ne ya ben daha hiç resimlerimde öle bişey göremedimde :)
Arkadaşlar maalesef artık çoğu sitede markaları fanatikçe savunan, karşı markayı olabildiğince ve ve tabiri caizse, belden aşağı kötüleyerek vuran, kendince durumdan vazife çıkaran tipler türedi.Bunlar saçma bir söz ortaya atıp kaçarlar,temizle temizleyebilirsen.Hele bu fotoğraf makinesi piyasasında makineyi sadece fotoğraf çekmek sanan(diğer öncelikli özelliklerinin ne anlama geldiğini bilmeyen)yeni arkadaşları etkilemek o kadar kolay ki.Alınganlık göstermeye hiç gerek yok.Biz kodak ın ne olduğunu biliyoruz.Hiç bir markaya da çamur atmıyoruz.Diğer markalarında bu sektörde yeri ve kullanıcısı var. Arkadaşların tepkisini saygıyla karşılıyorum ama bu insancıklara bilgimizle ve kodak la cevap vermek en doğru yol olur kanaatindeyim.İnsanlar kavga ortamını ve yaratanlardan uzak kalmak istiyor, bu tuzağa kodak kullananlar olarak düşmeyelim.Herkese saygılar.
sevgili kerayuzun. daha öncede bi çok kez yazdım.. yazdım çünkü bu makina(Z710) hakkında gerçekten çok fazla bir bilgi yok bu nedenle almak isteyenlere yardımcı olmaktı amacım. tekrar yazayım. vatanda bu makinayı 530 ytl ye alabiliyorsun. hafıza kartı+şarjlı piller+çanta+dock şimdi hediylerin fiyatını bir topla sonra makina kaç ytl ye geliyor bir hesapla. yani işin maddi açısından bakarsan fiyatı son derece makul. o halde gelelim makinanın özeliklerine. şimdi bu makina benim ilk makinam (yani ben bir amatörüm dolaysıyla yorumlarım amatörce olabilir ama samimi yorumlarımdır) ve ben bunu fotoğraf çekmek için kullanıyorum. bütün ihtiyaçlarımı karşılıyor. açık hava çekimlerinde hiç bir makinayı aratmaz ( bir arkadaşımda canon a 630 bir arkadaşımda sonyİn bir modeli t serisi ama tam modelini bilmiyorum fiyatı 700 ytl idi bir arkadaşımdada casionun 600 ytl lik bir modeli var inanın dışarda çekilen resimlerde hiç birisin kalitesi z710 yarışamaz) (ben öyle düşünüyorum) ama tabi boyutuda onlara göre biraz iri. gelelim kapalı ortamlarda çekilen resimlere bu durumda yukarda saydığım majkinalarla kıyaslayınca açık konuşayım biraz geriye düşüyor. ama geriye düşüyor derken yani az önce söylediğim mutlak üstünlük kayboluyor. çekene, bakana göre yorum götürür bir durum hasıl oluyor yani. ama şunu son derece net söyleyeyim. eski sayfalarda bir izmit manzarası yayınlamıştım. o resmi gece çekmeye çalışıyorum. bi türlü istediğim olmuyor. yani gece manzara çekemiyorum. ama diğer makinalrlada bunu deneme şansım hiç olmadı. bir noktayı daha belirteyim mesela evin bütün ışıklarını kapatın zifiri karanlıkta flaşla sanki gündüzmüş gibi çekim yapabilirsiniz..
KISACA Z710 bence bu paraya alınabilinecek en iyi makina hediyeleri çık fiyat 330 ytl ye geliyor.ve bu makina benim ihtiyaçlarımı tamamiyle karşılıyor.ayrıca ben henüz çözemedim ama PASM modunun olması profosyonel anlamda bir makina almadan öncede insanın kendini geliştirmek için iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim otomobilci x saol gercekten aklımdaki çogu soru işaretini giderdin teşekkür ederim iyi günler
Otomobilci x ben son birşey daha sorabilir miyim? Acaba spor modunda başarılı fotolar çekebiliyor mu denedinmi hareketi bir nesneyi çekmeyi birkeç yeni fotoğrafta verebilirsen çok sevinirim teşekkürler...
rica ederim. bak ben aldım aldıktan sonra bir çok kişi kodağa o kadar para verilirmi falan dedi. ama bir pinniğe gittik orada fotoğraflar çektik birde ben bizim balkondan 8-10 kmden resimler çekince inan o yukardaki makinalara sahip arkadaşlar makinalarından soğudu. ha bide zoom olayını sormuşsun. zoom kullanınrken tripod olsa mükemmel olur. x10 dada tripodsuz çekim yapılabilir. ama digital zoom kullanacaksan sabitlmek şart. (el titremeside çok önemli) ayrıca bir noktayı daha belirteyim. hafıza kartına kayıt olayı öyle çok uzun değil.bence normal.
dostum su an ben kendi bilgisayarımda değilim. ayrıca makinada (kendi digital makinası olan) bir arkadaşım tarafından ödünç alındı eskişehire gittiler ama ne hikmetse benim makinayı götürdüler :))) gelelim spor moduna spor modunu bir arkadaşımızın çoçuğunun kreşi çoçuklar için bir aktivite düzenlemişlerdi orada çoçukları çektik. güneşli ve açık havada mükemmel sonuçlar veriyor. üstüne basa basa söylüyorum güneşli bir ortamda dışarda mükemmel performans sergiliyor.
çoğu makine aranılan tüm özellikleri bir arada veremez.Uzak çekim için bir makine iyidir ama gece çekimi için vasattır.Gece çekimi iyi olan başka bir marka veya modelinde uzak çekimi veya doğa çekimleri kötüdür.Ürün alırken bu öncelikleri saptamak çok önemli.Ben c743 kullanıyorum.Makinemden memnunum.Basıyorum çekiyorum bu kadar basit benim için.Yok kumlanma oluyormuş(aslında olmuyor.) yok şu oluyormuş yok şunu çekemiyormuş, hiç önemli değil benim için.Biraz dikkat ettikten sonra iyi çekimler alınır diye düşünüyorum.Hele şu fotoğraf kursundan istediğim verimi alırsam daha iyi fotoğraflar çekerim diye düşünüyorum.Herkese saygılar.
ilginize çok teşekkür ederim hepinize mutlu günler
Bu arada c875'in ekran titreme olayı unutulmasın... Almadan önce sebebini öğrenmem lazım...
Yada illa bir yere gidip incelemem gerekicek...
bu olayi bende merak ediyorum titreme olayini yasayanlar biraz daha ayrintili bilgi verebilirmi bu konuda
quote:
Orjinalden alıntı: Razorback
Bu arada c875'in ekran titreme olayı unutulmasın... Almadan önce sebebini öğrenmem lazım...
Yada illa bir yere gidip incelemem gerekicek...
bi panorama daha
titreme çok nadir olarak bendede oluyo ama öyle abartı rahatsızlık verecek bişey degil