Şimdi Ara

Komando Olmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Hayatımda kendimi bildim bileli hep asker olmak istedim.. orta okulun sonunda hava kuvvetleri askeri lise mülakatlarında ellerim gereğinden fazla terlediği için elendim. Nitekim lise bitince askere gidecekken üniversite okuyup bu işi meslek olarakta yapabilecek bir kapı aralamak tek gayem oldu. Şu an 26 yaşındayım ailemin maddi sıkıntıları yüzünden lisans eğitimimi örgünden açığa kaydırıp öyle bitirmem mümkün oldu. Uluslararası ilişkiler mezunuyum iyi derece ingilizce öğrenip askeri sınavlara yazılmadan önce bu ağustosta askerlik görevimi yapmaya gideceğim.

Gelelim asıl olaya. 7 yıldır fiziğimi güçlendiriyor street workout sporuyla uğraşıyorum. Fiziki yapım aşırı derecede iyi yağ oranım %9 civarı boyum 1.78 kilom şu an 68. 4 gün önce 78 kgye dayanmıştım 4 günde 10kg kadar verdim çocukluk arkadaşım nusaybinde şehit düştü lakin fiziğim dediğim gibi gerçekten iyi. Kilo verimini durdurdum çok şükür. Ancak ben arkadaşımın yarım kalan işini elimden geldiğince yapmaya ant içtim. Ben normal askerlik görevimde komando olmak istiyorum. Ve hatta orada kalma imkanım açılırsada kalmak istiyorum.

Albay tanıdığımız mevcut. Eğer araya torpil falan sokarsak askerde geçiyormu onuda bilmiyorum eğirdir dağ k. Okuluna gitme ihtimalim nedir ? Hayatımda daha fazla hayalini kurduğum hiçbirşey olmadı. Allah bana bu görevi nasip edermi ? Aranan şartlar nedir ? 1 hafta içinde askerlik şubesine gidip tecilimi bozduracağım tavsiyeniz varmıdır şunu şöyle yap gibilerinden ?

Bana gidince istemezsin şöyle böyle şeyler söyleyecekler yorum yapmasın lütfen. Askerliğin ne olduğunu biliyorum. Askeri personel içinde Pul kadar değerimin olmayacağınında farkındayım.

Eğer işe yararsa elimde güreş madalyası falanda mevcut. Ne yapmalıyım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Blgrçoban kullanıcısına yanıt
    Ortalama iyiyse gönüllülük esastir komandolukta yedek subay komandoya evet de zaten olacaksin. Fiziki durumuna buna musait gorunuyor kardeşim, hakkina hayirlisi olsun. Zaten komandolari o bölümden seciyorlar, işletme ve iibf bölümlerinden ama öğretmenler de arada oluyor tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pavlus

Ortalama iyiyse gönüllülük esastir komandolukta yedek subay komandoya evet de zaten olacaksin. Fiziki durumuna buna musait gorunuyor kardeşim, hakkina hayirlisi olsun. Zaten komandolari o bölümden seciyorlar, işletme ve iibf bölümlerinden ama öğretmenler de arada oluyor tabi.

Ortalamam 2.98 hocam. Komandoya ve yedek subaylığada evet diyeceğim. İnşallah dediğiniz gibi olur. Dediğiniz gibi olurda alırlarsa beni okula komando olarak yapabilirsem askerliğimi dönmeden önce sınava tabi olup kalma durumum olabilirmi ? Yada Komando olarak yapmam döndükten sonra tekrar askerliğe meslek olarak başvurduğumda fayda sağlarmı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu dönem mi gidiyorsun ortalaman 100 üzerinden 80 gayette iyi, bu dönem gidiyorsan eğer şansın fazla ama AOF yi pek tercih etmiyor TSK bununda bilgisini vereyim ama yine de kesinlikle belli olmaz, ihtiyaci varsa ceker alir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pavlus

Bu dönem mi gidiyorsun ortalaman 100 üzerinden 80 gayette iyi, bu dönem gidiyorsan eğer şansın fazla ama AOF yi pek tercih etmiyor TSK bununda bilgisini vereyim ama yine de kesinlikle belli olmaz, ihtiyaci varsa ceker alir.

Ağustosa yetişebiliyorum hocam. Bu dönemde gidecektim ancak mayısta kpssye girmem gerekiyor her ihtimale karşı askeri personel alımındada kpss en az 70 şartını görünce mayısta olacak kpss için hazırlandım acemilikte izin alamazsın dedikleri için mecburen ağustosta gideceğim. İnşallah olurum demekten başka birşey söyleyemiyorum artık. Sanırım fiziki yapıya bakıpta almıyorlarmış buda çok saçma geldi sadece boy ve kiloya bakılıp yağ oranına falan bakılmaması..

Ağustos yığılma dönemi oranı düşürürsün, Kasım'da git derim ben, hakkına hayırlısı olsun.
  • Ben 353.Dönem Komando Asteğmendim.Benim dönemimde açıköğretim mezunu çok alım oldu bende aöf işletme mezunuyum.Not ortalaman düşük değil komando olmayı işaretle şansın var.Askerde kalma durumun ise çok zor.Tekrardan sınava,mülakatlara vs giriyorsun ben hala uğraşıyorum giremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEKADAM.

Ben 353.Dönem Komando Asteğmendim.Benim dönemimde açıköğretim mezunu çok alım oldu bende aöf işletme mezunuyum.Not ortalaman düşük değil komando olmayı işaretle şansın var.Askerde kalma durumun ise çok zor.Tekrardan sınava,mülakatlara vs giriyorsun ben hala uğraşıyorum giremedim.

Saolasın hocam inşallah olurum. Biraz daha detaylı araştırdım komando olarak işaretlemek ve vücut kitle endeksinde çok fazla kilolu olmamak ana şartı gözüküyor. Bu şartları taşıyorum artık gerisi ya nasip. Askerde kalma olayıda dediğiniz gibi komandoda olsan pek bir fayda sağlamıyormuş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.