Şimdi Ara

kombi ve termostat önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kışın biraz soğuk geçen bir şehirde oturuyorum. Evim 128m2 ve 1,5m çıkması olan ikinci katta bir apartman dairesi. Ev kışın sabah 10:00'a kadar kısmi güneş görüyor. Dış duvarlar Bims Blok(pomza taşından imal) ve apartmanın dış cephesi 4cm taş yünü ile mantolanmış vaziyette. Ayrıca katlar arasında asmolen mevcut. Var olan tek gömme balkon ise Cam balkon sistemi ile kaplı. Bu seneye kadar kömürle ısınıyorduk. Seneye kombi sistemine geçiyoruz. Onun için daireye Vaillant ecoTec Plus 296 yoğuşmalı kombi almayı düşünüyorum. Oda termostatı için calorMATIC 240f mi yoksa 360f (her ikiside kablosuz) almamı önerirsiniz? Bunlardan hangisi modülasyon yapar( ne olduğunu pek bilmiyorum)? Hangisini tercih etmeliyim?

• Merkezi sistemle ısınırken petek sıcaklığı ve oda sıcaklığı ne kadar oluyordu?
    Eğer genellikle 60-70C petek sıcaklığında evin içi 20-22C civarı oluyor idiyse, doğalgaza geçince ısınabilmek için yine aynı petek sıcaklıklarına ihtiyaç duyacağınıza göre kombinin 70C civarı yanması gerekir. Kombi yoğuşmalı olursa ve 70C'de çalışırsa yoğuşma yapamaz. En fazla 50-55C (ideali 40-45C) verimli yoğuşma için üst sınırdır. 40-55C arası kombi sıcaklıklarında ısınabilmek içinse petek metrajının klasik merkezi sistemdekine göre yaklaşık %50 fazla olması gerekir. Bilemiyorum belki sizin metrajlar yeterlidir.
    Yukardaki soruyu yanıtlarsanız veya hangi il/ilçede yaşadığınızı, hangi tip ve kaç metre peteğiniz olduğunu belirtirseniz, öncelikle yoğuşmalı kombinin sizin için verimli olup olamayacağını değerlendirebiliriz. (Sorduklarınızdan Calormatic 360f modülasyonlu günlük/haftalık proğramlı kablosuz oda kumandasıdır.)

• quote:

Orijinalden alıntı: turgus

Kışın biraz soğuk geçen bir şehirde oturuyorum. Evim 128m2 ve 1,5m çıkması olan ikinci katta bir apartman dairesi. Ev kışın sabah 10:00'a kadar kısmi güneş görüyor. Dış duvarlar Bims Blok(pomza taşından imal) ve apartmanın dış cephesi 4cm taş yünü ile mantolanmış vaziyette. Ayrıca katlar arasında asmolen mevcut. Var olan tek gömme balkon ise Cam balkon sistemi ile kaplı. Bu seneye kadar kömürle ısınıyorduk. Seneye kombi sistemine geçiyoruz. Onun için daireye Vaillant ecoTec Plus 296 yoğuşmalı kombi almayı düşünüyorum. Oda termostatı için calorMATIC 240f mi yoksa 360f (her ikiside kablosuz) almamı önerirsiniz? Bunlardan hangisi modülasyon yapar( ne olduğunu pek bilmiyorum)? Hangisini tercih etmeliyim?

vaillant 296

minimum ısıl güçte 9.6kw tüketiyor
    modülasyon aralığı geniş değildir
    o fiyat dilimine yakışmayacak bir tüketim oranına sahip

yerinizde olsam bu kadar parayı daha donanımlı kombilere ayırırdım

• quote:

Orijinalden alıntı: memint

Merkezi sistemle ısınırken petek sıcaklığı ve oda sıcaklığı ne kadar oluyordu?
    Eğer genellikle 60-70C petek sıcaklığında evin içi 20-22C civarı oluyor idiyse, doğalgaza geçince ısınabilmek için yine aynı petek sıcaklıklarına ihtiyaç duyacağınıza göre kombinin 70C civarı yanması gerekir. Kombi yoğuşmalı olursa ve 70C'de çalışırsa yoğuşma yapamaz. En fazla 50-55C (ideali 40-45C) verimli yoğuşma için üst sınırdır. 40-55C arası kombi sıcaklıklarında ısınabilmek içinse petek metrajının klasik merkezi sistemdekine göre yaklaşık %50 fazla olması gerekir. Bilemiyorum belki sizin metrajlar yeterlidir.
    Yukardaki soruyu yanıtlarsanız veya hangi il/ilçede yaşadığınızı, hangi tip ve kaç metre peteğiniz olduğunu belirtirseniz, öncelikle yoğuşmalı kombinin sizin için verimli olup olamayacağını değerlendirebiliriz. (Sorduklarınızdan Calormatic 360f modülasyonlu günlük/haftalık proğramlı kablosuz oda kumandasıdır.)

Evim Burdur'da ve merkezi sistem kömürle ısınırken kışın en soğuk havalarda bile oda sıcaklığı minimum 24-25C'nin altına düşmüyordu. Petek sayısı(panel tipi) 7 adet olmak üzere toplam 60x600cm (metretül hesabını bilmediğim için hepsinin uzunluğunu birlikte topladım). Ev Doğu ve Güney cepheli yalnız karşıdaki yüksek bina kışın biraz güneşi kesiyor. Ev kışın saat 10:00 kadar güneş alıyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: memint

Merkezi sistemle ısınırken petek sıcaklığı ve oda sıcaklığı ne kadar oluyordu?

Evim Burdur'da ve merkezi sistem kömürle ısınırken kışın en soğuk havalarda bile oda sıcaklığı minimum 24-25C'nin altına düşmüyordu. Petek sayısı(panel tipi) 7 adet olmak üzere toplam 60x600cm (metretül hesabını bilmediğim için hepsinin uzunluğunu birlikte topladım). Ev Doğu ve Güney cepheli yalnız karşıdaki yüksek bina kışın biraz güneşi kesiyor. Ev kışın saat 10:00 kadar güneş alıyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

Toplam 6m petekle en az 24-25C iç sıcaklık elde ederek ısınabildiyseniz; ya ısı yalıtımınız çok iyi ya da evinizin net ısıtma alanı 128 m2'den küçük.
    Diğer yandan, mevcut peteklerle yoğuşmalı kombi kullanımı verimli olur. Belki yoğuşma sıcaklıkları dediğimiz 40-55C arası kombi sıcaklıklarıyla 24-25C oda sıcaklığını her zaman sağlayamayabilirsiniz. Ama merkezi sistemdeki kadar olmasa da konforunuz bozulmadan ısınabilirsiniz.
    Düşündüğünüz kombiye alternatif olarak Ferroli Econcept 25C, Bosch Classic Condens, ECA Confeo Premix-S 24Kw, Ariston Clas Premium 24Kw öneririm.
    Karar verirken ilinizdeki servis kalitesini de dikkate alın...

• Eğer Almanyada bir tanıdığınız varsa ve Türkiye' bu yaz gelicekse dijital kontrollü termostatik vana alın.Kombiyi değil petekleri modülasyonlu kontrol edin.Kablosuz oda termostatı fiyatına 5 tane alabilirsiniz.Tanesi 14 eurodan başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sspanzer

Eğer Almanyada bir tanıdığınız varsa ve Türkiye' bu yaz gelicekse dijital kontrollü termostatik vana alın.Kombiyi değil petekleri modülasyonlu kontrol edin.Kablosuz oda termostatı fiyatına 5 tane alabilirsiniz.Tanesi 14 eurodan başlıyor.

Almanya'dan termostatik vana getirtme olanağım yoktu sadece dört adet ECA termostatik vana, Vaillant ecotech plus296 yoğuşmalı kombi ve calorMATIC 360f oda termostatı satın aldım. Haftaya montaj edecekler. Umarım yanlış karar vermiş olmamışımdır. Çünkü Türkiye'de şehirlerde Vaillant servisi için yerleşik servis sistemi olmadığından problem çıkar diyorlar doğru mu? Bu arada garanti uzatma işi için kararsızım. Uzatma garanti yıllık bakım ücretlerini de kapsar mı acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi Önerisi
    12 ay önce açıldı
    Kombi Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Termostat Önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sspanzer

Eğer Almanyada bir tanıdığınız varsa ve Türkiye' bu yaz gelicekse dijital kontrollü termostatik vana alın.Kombiyi değil petekleri modülasyonlu kontrol edin.Kablosuz oda termostatı fiyatına 5 tane alabilirsiniz.Tanesi 14 eurodan başlıyor.

Almanya'dan termostatik vana getirtme olanağım yoktu sadece dört adet ECA termostatik vana, Vaillant ecotech plus296 yoğuşmalı kombi ve calorMATIC 360f oda termostatı satın aldım. Haftaya montaj edecekler. Umarım yanlış karar vermiş olmamışımdır. Çünkü Türkiye'de şehirlerde Vaillant servisi için yerleşik servis sistemi olmadığından problem çıkar diyorlar doğru mu? Bu arada garanti uzatma işi için kararsızım. Uzatma garanti yıllık bakım ücretlerini de kapsar mı acaba?

yukarıda size cevap veren arkadaşın tavsiyesine keşke uymuş olsaydınız. o paraya o kombi değmezdi..garanti uzatmaya bence gerek yok ve yıllık bakımı kapsamaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.