Şimdi Ara

Kombiciler yüzünden kombi ustası oldum:)) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
9
Favori
8.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
240 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir ben miyim bozuk aletleri tamir etmeye çalışırken daha beter hale getiren ?

• quote:

Orijinalden alıntı: taııbuv

bir ben miyim bozuk aletleri tamir etmeye çalışırken daha beter hale getiren ?

Yalnız değilsin hocam :) Benim de bir kaç elektronik aletin bir yerini yaparken 2 yerini bozmuşluğum var. Başlığı açan arkadaş gibi çok para istenen işleri ucuza kapattığım da olmuştur ama yüzde olarak daha düşük :)

• Aynen öyle mümkün olduğunca kendi işimi kendim hallederim.(Bisiklet, telefon, bilgisayar, musluk, araba) Yeter ki malzeme olsun ve iyice araştırıp dikkatlice tamir et. Kazık yemekten iyidir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanla, araştırdıkça bu durum düzelebilir.

• Siemens buzdolabı ile sorun yaşamıştık. Annem sağolsun hataya düşmüş siemens’in sitesi yerine googledan servis çağırmış adamlara da parçanın parasını nakit vermiş. Kağıda baktım dedim bunlar çakma firma, siemens yetkili yazmış ama siemensi aradım adamlarla alakaları yok. Neyse adamları aradım Çamlıcadan kalktım Kartal’a gittim parayı aldım elden. 750 lira para almışlar kart değiştireceğiz diye. Neyse sonra servis çağırdık 😂 servis geldi 100 liraya bi conta gibi bir şey değiştirdi gitti. 650 lira çöpe gidiyordu ama anneme de suç bulamıyorum google çok yanıltıyor insanları. O yüzden ben illa servis çağıracaksam kendi sitesinden yardım alıyorum. Önüne gelen 500-600 çakmaya çalışıyor bu bir gerçek.

• Bu konuda başımdan geçen kombiciler ile ilgili durumdan bahsedip artık güven kalmadığından çözümü kendimin üretmesinden bahsettim. Yorum yazan diğer arkadaşlarda aynı tür olaylardan bahsetti sadece. Bide kombi de bir çok kişinin sorunu aslında eskiyen sarf malzemeleri değiştirmek. Ama bu durum bu sıralar o kadar zor ve pahalı ki benim gibi kullanıcılar artık çözümü kendilerinde arıyorlar. Dediğiniz de kesinlikle haklısınız işin ehli bu işi yapmalı ama emin olun her sektörde böyle birini bulmak çok zor ve bu durumda bizlere yansıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbm333 -- 22 Haziran 2020; 23:58:58 >
  • her şey iyi güzel de eşanjör falan diyorsunuz hangi parça nedir ne yapar bunları daha önceden biliyor muydunuz yoksa internette araştırarak mı öğrendiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiye`de isinin ehli tesisatci falan yok... Su tesisatcisi diye bakiyorsun, ISKI`nin sitesinde sacma sapan bir sertifika alan herkes tesisatci olarak listeleniyor, yine bu iyi, en azindan iski`den kurs almis, mahalle arasindakiler tam fecaat, hepsi dolandirici neredeyse...

Turkiye`de esnaf olup, hele hele tesisatci olup adam carpmayan bir elin parmagini gecmez, o yuzden herkes bu isleri okuya okuya yapabildigi kadar yapmaya calisiyor.

Suc bu sistemi yapanlarda... Herseyde basibosluk, duzensizlik var bu ulkede...

• benzer şeyi ama malesef kazıklanarak ilk bilgisayarımda yaşamıştım. oyunlarda donma sorunu nedeniyle kasayı sırtlanıp istanbulun öbür ucuna aldığım firmanın teknik servisine gitmiştim. güç bela servise verdiğim gibi çok sonra öğrendim ki ekran kartını düşük bir modelle değiştirmişlerdi. hatta ram bile değişmiş. acemiyiz tabi ekran kartı modellerinden falan anladığımız yok, öyle kullanmaya devam ettim. işini düzgün yapanlar istisna bu tarz şeref yoksunları nedeniyle and içtim bir daha asla teknik servislere gitmemeye.

sonrasında tüm bilgisayar bileşenlerini, bilgisayarların çalışma prensiplerini, parçaların uyumluluklarını yani bir sistemi toplayıp çalışır hale getirmek için ne gerekiyorsa her şeyi okuyup öğrendim.

bu bana hayat dersi oldu tabi, tüm tamir gerektiren cihazlar için servislere gömeceğim parayı tamir işlerinde kullanabileceğim malzemelere ayırdım. ucuza kaçmadan ömürlük bir tamir seti oluşturdum. beni aşan ya da riskli durumlar haricinde her türlü tamirimi kendim yapıyorum.

sadece hilti olayına giremedim henüz. alacağım onu da az kaldı. 

• @fbm333 Hocam benim kombide de A 01 hatası veriyor petekleri ve sıcak suyu beraber açınca . Ateşleme sorunu diyor ama ne yapmam lazım anlamadım. standart reset falan işe yaramıyor. sadece sıcak suyu açtığımda sıcak su kesintisiz calısıyor ama

• En büyük kazıkları kombide yiyoruz. 30 tl lik sensöre 200 tl para aldı adamlar.

• İnternetten oda termostatı aldım montaj için de yetkili servisi aradım. Delinmesi gereken bir duvar var dedim. "Biz duvar delmiyoruz, hatta kablo tesisatını da sizin çektirmeniz gerekli" dediler. Beyefendiler sadece kabloyu kombiye bağlıyorlarmış onun için de dünyanın parasını istiyorlar. Matkap ucu aldım duvarı deldim, elektirikçiden kablo alıp tesisatı çektim, kombinin detaylı kılavuzunu internetten indirip bağlantılarını tamamladım 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum maşallah.

Edit; kışın başında petek delindi, ustalar parça iş diye dönüp yüzüne bakmadı. İnternetten biraz araştırma ile mobil sistem peteği yenisi ile değiştirdim. Bu arada değiştirdiğiniz petekleri atmayın iyi para ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 23 Haziran 2020; 1:56:17 >
  • fbm333 kullanıcısına yanıt
    Dostum, kullanmakta olduğum aracı bilen usta sayısı çok fazla değil. Artık öyle bir noktaya geldimki aracımın triger zincir setini değiştirebilecek seviyeye geldim. Tr şartları bizi buna zorluyor maalesef...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hep diyorum, allahtan Müslüman ülkede yaşıyoruz.

Müslüman olmasak ne olurdu hayal bile edemiyorum.

• Gonul isterdi ki el emeginin cok kiymetli oldugu ve hakkinin sonuna kadar odendigi bir ulkede, ustalik gerektiren her tamiratin parasini odemeye butceniz yetmeyecegi icin her seyin biraz biraz ustasi olmayi ogrenin, Amerika-Avrupa gibi, ama o nasip degilmis, size de ekonomik krizlerde her seyin ustasi olmak dusmus kaderde.

• Bundan 2 yıl önce kombi arızalandı.Çağırdık servis adam bi geldi daha açmadan 750 tl fiyat çekti.Dedim dayı daha açmadan nasıl 750 tl diyorsun?Ya yeğenim yılların tecrübesi artık.Aklı sıra bizi skicek dayı.

Bizim alt komşu tesisatçı dedim abi tanıdık varmı şu kombiye güvenilir.Neyse bu arkadaşını çağırdı arkadaşı baktı 7 tllik bir parça bozulmuş dedi parçayı aldım geldim yaptı hemen.50 tlde adama verdim 57 tl ile çıktım işin içinden.750tl isteyen şerefsizi eve çağırıp dövüp yollamak geldi içimden.

Bu ülkede her alanda kazıkçılık var ama kombi ve oto tamirde bu nirvanaya ulaşmış.

• Süper :) Ben de aynı yolda ilerliyorum artık. Klima bakımı kombi bakımı, otomobil tamiri-bakımı... Elden bir şey gelmiyor. Yapabileceğim bir şey varsa öncelikli kendim yapmaya çalışıyorum. Bir de pandemi sürecinde elden bir şey gelmiyor artık :)

• Türkiye'de usta yok. Gaspçı var. İki gün inşaatta sıva yapan adam "sıva ustasıyım" diyor. Düz tornavidayı eline alan "elektrik ustasıyım" diyor. İngiliz anahtarı olan "sıhhi tesisatçıyım" diyor. Hepsi 1 saat içinde 300-500tl nizi gasp edip arkasından arıza çıkınca telefonuna bakmıyor. Bunlara para kaptıracağımıza kurumsal bir şirket olsa, ustaları garantili iş yapsa elektrikçisi, tesisatçısı v.s bünyesinden yollasa piyasadaki gaspçılara 250 vereceğimize 400-500 versek ama en azından işimiz tam yapılsa keşke. Şirketi kurmak isteyenlere isim önerisi benden "handyman"

• Siz yine iyisiniz. Ben oto tamircisi olma yolunda ilerliyorum. En son döşemeci' den ben hiç kapı içi sökmedim abi dedikten sonra, tavan ve ön göğüs hariç her tarafını söküp yalıtım yaptım.

• PeerNet* kullanıcısına yanıt

Acı tecrübeler sonucunda araştırarak kendim öğrendim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.