giden malı geri alamassın hocam. senet falan imzalat istiyorsan hepsi boş işler. tr de zor o iş biraz =) |
Kombiciler yüzünden kombi ustası oldum:)) (2. sayfa)
-
-
Mal nereye gidecek hocam ? Kameralı kontrollü bir sistem yapıcam :)
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Eğer bu işlerin ustası olduysanız tecrübelerinizi bizimle paylaşmak için forumda uygun bölüme konu açmalısınız.Bu işler öyle kayınpederimin şusu bozuldu, benim şuyum bozuldu demekle olmuyor maalesef.Bilgi paylaştıkça çoğalır değil mi?
En kısa zamanda rehber konular bekliyoruz
-
çok güzel bir dille yazmışsın sırıtarak okudum.trajikomik tabi
-
Aynı sorun farklı tesisat :), lavabonun altında su akıyor baktım kelepçe yerlerinden değil, usta geldi baktı alt kısımın değişmesi lazım dedi, bizim lavabolar 2 giderli. Bunların parçalar her yerde olmaz 250 TL filan tutar dedi, yaptırmadım.
Sonra feneri aldım iyice inceledim, lavabonun tahliye noktasından geldiğini gördüm, tam arada kaldığı için görünmüyor su geldikçe damla damla akıyor, conta tam oturmamış.
Söktüm tekrar taktım elimle su yolladım tahliye noktasına yine geldi, gittim 10 TL'ye tüp silikon aldım conta etrafına sıktım sonra montajladım sorun kalmadı.
Kalan silikonu da, ocağa bağlanan doğal borusu deliği vardı tezgahta oraya sıktım.
-
Çoğu parça taksa bile çıkma takıyor ama sıfır parası alıyor fatura yok fiş yok
Genleşme tankının eskisinin sökülmesi için kombi duvardan komple yere indirilip tenis takılıp duvara monte edildi.
Başka kombinin plakalı eşanjörü değişti
Diğer bir kombi içinde prosestat değişecek 500 TL istenip kendim içini açıp fanı temizledikten sonra sıfır masrafla çalıştı.
Bu 3 kombi için tamircilerin çektikleri fiyat 1500 TL yetkili servis değil benim ise parça masrafım sadece 320 TL.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu işleri hep yurtdışı için duyardım adamlarda işçilik çok pahalı olduğundan herşey lerini kendileri yapardı bende ne gereği var ustasına ver hakkını güzelce halletsin der öyle yapardım. Ama sonradan baktım olmuyor hem fiyatlar çok arttı hemde ustalar yapamıyor artık sazı elime aldım ben çalıyorum.
Hatta cep telefonuna kadar gittim sadece parça değişecek ise ekranda olsa kendim yapıyorum.
Aklıma gelse yapardım.
tek sıkıntı alet edevatları koyacak yer bulamamk. ben evin altındaki depoya koyuyorum ama oda fazla büyük olmadığı için uğraştırıyor. amerikan filmlerindeki gibi garajım olsaydı içine alet edevatı doldurur her işimi kendim görürdüm.
-
Biraz bu işlerin içinde olan birisi olarak söyleyeyim bu ülkede siyasetçilerle yarışacak tek meslek grubu kombicilerdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pashcat -- 22 Haziran 2020; 17:4:57 >
Standart kaç tane işe yaramaz kombici gorduysem ilk dedikleri şey bunun anakartı gitmiş. Eğer bir adam anakartın sensorlerini sokup kendi elindekileri takmıyorsa veya kısmi çalışan bir kombiye direkt anakart sorunu var revizyona gitmeli diyorsa hemen adamı şutlayın.
-
Maalesef tüm tamircilerde var bir sıkıntı. Elektronik, otomobil falan aklınıza ne gelirse. Bende çoğu sıkıntıyı kendim hallediyorum ama bir yere kadar oluyor. Ne yapacaz bilmiyorum.
Kombinin bar' ı düştü uyarı verdi ve çalışmadı. Alttaki su basma vanasını açtım iç mekanizma sıkışmış boşa dönüyor. Yetkili servisi aradım 150 TL istedi, özel bir servisi aradım 100 TL istedi sadece parça fiyatı tabi. Yakındaki hırdavatçıdan parçayı nerden bulabileceğimi öğrendim 7.50 TL' ye orijinal vana aldım, taktım.
ailemin evinde 22 yıldır kullandıkları bir baymak kombi vardı. son 1 yılda sürekli arıza verdi. belki 1 kış boyunca 3-4 defa servis çağırdılar. her defasında 400 - 500 lira ustaya veriyorlardı. En son dedim bu böyle olmayacak, internetten 2.el kombi bakmaya başladım. 5-6 yıllık temiz kombiler 1800 - 2000 liradan başlıyordu. Esenyurt - Saadetdere tarafında bir kombici buldum. 17 yıldır aynı yerde kombi işi yapıyorlarmış. Çok temiz, sadece 4 yıl kullanılmış bir ECA kombiyi 2200'e aldım. Bu arada eca kombiyi aldığım usta, eski baymak kombinin tamirine ben gitmiyorum dedi. Herfiler ısrarla tamire gelip 400 - 500 aldılar kaç defa
-
Ben genelde sigortalatıyorum. 10 senelik sigortası var. Bozulunca servis gelip yapıyor.
-
Gelen ustalar aslında gerçekten usta değiller. Ezbere iş yapıyorlar. Birçok uzmanlık gerektirmeyen işin kursu, kitabı ya da online eğitimi olmalı. Tehlike içeren işleri de sadece sertifikalı olanlar yapmalı.
Yıldırım düşmesi sonucu arkadaşın kombisi bozulmuş iki sigorta da yanmış değiştirdim bunun karşılığında 50 lira aldım servis 250 lira istemiş elektrikçiyim
Bir digeri kartta röleler yanmış diyotlar gitmiş tek tek siparişini verdim söktüm tekrar lehimledim parçalar 120 lira tuttu toplam 200 lira aldım 80 lira emegimin karşılığı yeni anakart sadece 480 lira takması felan 750 lira öyle sanıldığı kadar kolay birşey değil bu işler
Arkadaşlar konu sahibi kişinin bu kadar basitmiş ve kolaymış izlenimi verdiği cihaz doğalgaz ile çalışan yanma odası olan ve buradaki ısı değeri kombinin cinsine bağlı olarak 800 derecelere kadar çıktığı ayrıca içerisinden birbiri ile hiç iyi geçinemeyen elektrik, su ve doğalgazın geçtiği son derece tehlike arz eden makinelerdir.
Kesinlikle teknik bilginiz yoksa müdahale etmeyin.
Yapmanız gereken çok basit;
Evinize mahalle servisi değil yetkili servis çağırın. Gelen personelin bilgisinden şüpheniz varsa gaz yakıcı cihazlar belgesini görmek istediğinizi belirtin (bazı yetkili servis personellerinde hala olmadığını biliyorum). Bu belgeye sahip olduğu halde üç kağıt sezdiyseniz yollayın başka birini talep edin.
Fakat internetten bakıpta kombi tamir etmeye kalkmayın! Çünkü sonucun aşağıdaki gibi olmayacağını bilemezsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sportal -- 22 Haziran 2020; 22:3:7 >
-
Çok güzel arkadaşlar böyle devam..bende elektrik mühendiyim kolay kolay tamirci çağırmam yedek parça alır değiştim tv ekranı dahil cep telefonu dahil kombi buzdolabı vs dahil herşeyi kendim tamir ediyorum tamir edilemzse de yenisini alırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 22 Haziran 2020; 22:5:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X