Şimdi Ara

Kombiciler yüzünden kombi ustası oldum:)) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
9
Favori
8.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
240 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yine kombi ile yaşadığım bir olayı anlatayım.

2 yıl önce kombi F5 hatası veriyor ve ateşleme yapmıyordu. Yetkili servisi aradım geldi içini açıp bişeyler yaptı ve ana kart arızalı dedi fiyatı 500 TL kesin çözüm mü dediğimde evet kesin çözüm dedi ve değiştirdim.ama eski kartı bana bırak dediğimde zaten bozuk işinize yararmaz demişti. Eğer kesin çözüm değilse bunu tekrar takman gerekecek deyince bıraktı.

Ertesi gün yine aynı hata ve çalışmadı yine yetkili servisi aradım adam geldi baktı prosestat dedi o zaman sen eskisini tak bana aldığın ücreti ver dedim ve öyle yapıp gitti.

Bunun üzerine bir arkadaşın tanığı bu işi yapıyormuş onu çağırdım adam en az 1 saat uğraştı ve en sonunda hermatik bacası çok uzun buna hassas değerde prosestat takmak lazım dedi taktı ve yine kombi çalıştı. Tam gitmek üzereyken dur bir daha çalıştırayım ne olacak derken yaptım ve yine çalışmadı.

Adam kombi ile uğraşırken ben hermatik te bir ses duydum tırnak demire deyip çizer ya öyle bir ses sonra hermatiğe dıştan vurunca saat akşam vaktiydi içinden küçük bir kuş çıktı. Hava soğuk olduğundan hayvan sıcak yeri kendine bellemişti. Kuş çıktıktan sonra kombi çalışmaya başladı.

Sonuçta hermatik ucundaki kapak güneşten çürüyüp kırılmıştı kışta ordan içeri girmişti sıcak diye kapağı 20 TL değiştirince o sorunda çözülmüş oldu ama ben yine adam epey uğraştığı için değiştirdiği prosestatın ve emeğinin karşılığı verdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pantherm kombi bozuldu F01 hatası verdi. Yapamadım servise gereksiz para vermemek için yaptırmıyorum. Servisçi olmayan uyguna yapacak birini bulursam ona yaptıracağım. Zaten yazın soğuk suyla yıkandığımız için şimdilik acelesi yok :)

• Normalde Kadıköy'de olmam lazım fakat doktorlar çok para istedikleri için şuan kendi ameliyatımı kendim yapicam herkese kolay gelsin arkadaşlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Araba ustası oldum bende kazıklana kazıklana...

• Bilmiyorum kelimesi kullanılmadığından bilen ve bilmeyen ayırt edilemiyor bu memlekette. Üzerine bir de ahlaksızlık eklenince insanların kendi işini kendisinin yapmak istemesi gayet doğal.

• önüne gelen usta olmuş memlekette iş başa düşüyor bu nedenle.

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Adam kameraya bakaaa baakaaa alır götürür..hic birsey de yapamazsın.sonra avukat savci uğraşır.sonunda hukukcu olursun yoluna orasan yürürsün

• Bir kombi ustasıda ben oldum :)

zaten teknik ve ustalık işlerine hiç para vermek istemem, hepsini kendim yapmak isterim hem biraz cimrilik hemde başkasının yaptığı iş beni tatmin etmiyor baştan sağma yapıyor gibime geliyor.

Bu nedenle senelerdir evde takılan kombiye her kış başı bakım için kombici cağıran babam sayesinde eve gelen ve hiçbir halt etmeyen kombicileri izler dururum, sonunda ev bana kalınca kombide zaman zaman arıza yapmaya başladı, önce hava akışında sorun uyarısı veren arıza için hava akış sensöründe sorun olduğunu anladım, 50-60 tl arasında fiyata alıp değiştirdim sorunum uzunca süre çözüldü, bu arada da kombinin içini güzelce temizledim, hava akış motorununda nasıl çalıştığını falan öğrenmiş oldum hatta motorun öncelerden gayet güzel döndüğünü bildiğim için son sensör değişiminde biraz yavaş döndüğünü yakın zamanda arıza verebileceği düşüncesi ile kapattım.

tamda düşündüğüm gibi aradan 1-2 ay geçtikten sonra kombi yine hava akış arızası verdi, açtım baktım hava akış motoru dönmüyor, iyice pislenmiş die düşünüp Fatih bank videolarından motorun içini temzileyeyim dedim, bende en fazla artık tamirinden sıkıldığım için yenisini alırım düşüncesiyle biraz zorlanarak söktüm,videoda gördüğüm şekilde içini temizlesemde motor yavaş dönmesi devam ediyordu, bende komple motoru söküp parçalayıp makine yağı ile yağlar yağlamaz sorun çözüldü, gayet güzel dönmeye başladı, parçaları birleştirip taktım, şimdi maşşalahı var süper çalışıyor :D

her ne kadar doğalgaz patlama ihtimali olduğu korkusu olsada borular hariç elektronik aksamlara bozuldukça müdahale etmeyi düşünüyorum  

ben sadece kombi değil, telefon, bilgisayar,elektronik ne varsa bozulunca içini açar bi bakarım genelliklede çözerim, elimden gelmeyen iş çok şükür yok gibi.

geçenlerde de evi boyadımi boyacıya 1000 tl vermek sadece işçilik çok zor geldi boya parası bile içime oturdu ama yapacak bişey yok :)

• Ustalar konusunda herkes aynı fikirde.

Fakat benim diyeceğim şudur ki bazı cihazları alırken işin cılkını çıkarmamak lazım. DH'ın hepimize getirdiği bir hastalık bu. Kombi alırken araştırıyoruz. Regülasyon, tam yoğuşma vs. Ya da olmuşken en iyisi olsun deyip, en pahalısını alıyoruz. Ama bunun karşılığını alıyor muyuz gerçekten?

6 yıl önce, ben gittim İmmergaz'ın basit bir modelini aldım. Sitede Vaillant, Buderus'un üst modellerini alanlar çoktu. Peki ellerine bir şey geçti mi? Pek değil.

Bugün kombim bozulsa ve tamirci 750 istese, yaptırmam. Eğer çözemiyorsam, yenisini alırım.

• ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt
    Hocam gerekli önlemi aldıktan ve sistemi kurduktan sonra hiç bişey olmaz . Hukuk önlem alınmayan ve aile davaları için gereklidir :) ben önlemimi alıp 500-1000 tl kapora aldıktan ve 1 hafta içinde iade yaptıktan sonra bişey olmaz .

• Ülke, halkı usta yaptı başarı budur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonodias -- 23 Haziran 2020; 11:57:41 >
  • Bundan 2-3 yıl önce demirdöküm servisini çağırdım zırtpırt basınci düşüyordu. Kombininde garantisini ekstra uzatmıştım. Yetkili servisi çağırdık, Usta denen şahsiyet geldi baktı basınç tankı değişecek, 400₺ ücreti var dedi. Bende değiştirin madem uzatılmış garanti var dedim. Öyle mi dedi ve cihazla tekrar ilgilenmeye başladı. Sonra tamam işimiz bitti dedi. Tank değişecekti dedim. Erken konuşmuşuz dedi gitti tabi arayıp müşteri temsilcisini şikayet ettim ustanız karaktersiz diye. Bu ustalar böyledir ha hepsi değil ama böyle şerefsizi çok.

• İyi ustalar olmayınca bizleride usta yapıyorlar.

• Müstakil evim olsun istiyorum. Her şeyini ben yapacağım ya da ustanın başında durup nasıl yapması gerektiğini öğreteceğim.

Kombi alırken yedek parçası ucuz olan, mümkünse ithal kombi alın. Yerliler 2 bine satıyor. 2 yıl sonra yedek parça lazım oluyor. Yedek parçayı da sadece o firmadan alabiliyorsun ve çok para istiyorlar. Sonuçta beş para etmez kombiyi, en pahalı kombi fiyatına almış oluyorsun.

Kombide 2 yıl garanti vereni asla almayın. Aldıysanız tam 2 yıl sonra yedek parçaya 700-800 lira ödeyeceğinizi bilin.

• bir el attın işte! yapamasan ne olacaktı zaten çalışmıyordu? denemeden bilemezsin bu işleri.

• onderweb kullanıcısına yanıt

Eminimki bir çok kişi ilk önce dediğiniz gibi yapıp olduktan sonra bende yapabiliyorum diyerek artık kendisi yapmaya başladı.

• Jewish kullanıcısına yanıt

Mecburiyet insana her şey yaptırır. Ben gençliğimde param olmadığı için gitar amfimi kendim yaptım stk entegreden. Adaptörüm yoktu eski pc'nin psu'sunu kullandım. Bunları yapacağım diye elektronik öğrendim. Sonra pedal almaya param yoktu kendim pedal yaptım devre şemasını bulup.

Geçen hatun telefonu düşürdü ekran kırıldı, gittim netten ekran alıp taktım. Aliexpress'ten heatgun, ayırma kanırtma parçaları falan almıştım zamanında lazım olur diye.

Zamanında arabamın rölantisi düzelmiyordu, ustalar da bulamamıştı sorunu, kendim bulup hallettim. Yine bir çok sefer ustalar sorunu bulamayınca ısmarlama başlarında durup aç şunu, bu parçayı değiştir diyip hallettirdim. O yüzden beni hiç sevmezler oto servisler. Çünkü adama seçme şansı bırakmam. Şu parçayı getirdim değiştir derim başında dururum. İşçiliği neyse veririm. Malum alet edevat yok, olsa kendim motor indirir rektefiye yaparım.

Yetenekle alakası yok, çaresizlik adama her şeyi yaptırır. Öğrenmeyi kafaya koyarsan öğrenirsin. İlk geldiğimde yaşadığım memlekette mezarcılık yaptım, apartman çocuğuyum, bahçeyle toprakla işim yok ama öğrendim 1 haftada her şeyini. Neden? Para kazanmak zorundaydım.

• Bu aralar forum'da hep benzer konular açılıyor.Çünkü gerćekten bu memlekette artık dürüst insan artık çok az.Hak hukuk olmayınca herkes istediği gibi at koşturuyor.

Kombi mevzusuna gelince,birgün babamlarin evindeyken bir baktım zil çaldı.Gencten bir çocuk elinde bir takım çantası üstündede kombi servis yazan yelek giymiş içeri girdi.Hayirdir dedim;bizimkiler kombici bakım için gelmiş dedi.Dedim yetkili servis mı bu babam evet dedi çocuk yok dedi.Ee dedim bu ne şimdi megersem bu üçkağıtçılar magnet yapıp daire kapılarına ve doğalgaz saatine yapıştırıyor üstündede xxx firması kombi servisi yazıyor özel servis yazmıyor.Bizimkiler gibi garibanlarda yetkili servis diye arıyorlar.

Neyse babam dedi gelmişken yapsın bakımını falan iyi dedim bende.Gittim bende çocuğa bakıyorum ne yapacak diye.Abi dedi falanca parçası yanmış değişmesi lazım.Babama işaret ettim;yok dedi sen sadece bakım yap.Sonra şarjlı tornavida ile vidaları açtı sadece kapağı açtı elinde bir tane fırça tozunu aldı kapattı.Bu kadar dedi,nasıl yani dedim petek falan temizlemiyormusunuz,bakalım ama gerek yok dedi.Nasil anladın dedim bir petekten biraz su akıttım oradan anladım dedi.Sinirlerim tepeme çıktı babam borcumuz ne kadar dedi oda 120 TL diyince kan beynime sıçradı.Ulan dedim siz şaka mısınız lan ne yaptın da 120 TL istiyorsun.Bakim yaptık dedi.Ben o esnada gırtlağını bir sıktım bal dedim hemen buradan git yoksa bütün dişlerini eline dökerim.Can havliyle çıktı evden.

O gün bugündür bizimkilere de tembihimdir.Mutlaka bakım yaptırmanız gerekiyorsa ya çok bilindik bir yer yada yetkili servise yaptırın dedim.

Hâsılı baya uzattım arkadaşlar,dediğim gibi bu ulkede namuslu işini layıkıyla yapan esnaf artık çok azaldı.Yillar önce elektrik,şu vs. tesisatlarında benimde başıma geldi.Zaten o yüzden hep forumda tamirci,servis dolandırıcı ve.ilanlari açılıyor.

• Çamaşır makinem çok ses yapıyordu belli ki amortisörler patlak. Taşınma arefesindeydim ve çok yoğundum o yüzden bir tanıdık vasıtasıyla özel bir servis çağırdım. Usta (öylesine usta denmez bildiğin dolandırıcı ama lafın gelişi) baktı; "dükkana götüreceğim, amortisörler değişecek, bilyayı da yağlarım sana 500 olur." dedi. Makine 12 yıllık benden amortisör değişmeye 500 istiyor. Makine etmez o kadar. Ben de "yaptırmayacağım, gittiği kadar gitsin, sonra yeni alırım." dedim yolladım.
    Gittin parçacıdan iki adet amortisör aldım çifti TAM 20 lira. Geldim eve, devirdim makineyi, söktüm eskileri, taktım yenileri. Mis gibi oldu. Ne ses kaldı, ne sallantı.
    İşleri güçleri çakallık. 500 değil 100-200 dese bakmayacağım, onlar da ekmek yesin diyeceğim ama adamlar şerefsiz. Zıkkım yesin.

• Millet parasızlıktan usta oldu çıktı. Ben uyducuyum bir çok gittiğim yer mecbur olmasa kesinlikle çağırmıyor .Gittiğim bir çok yerde saatlerce damda uğraştım olmadı tv yi dama çıkardım olmadı internetten baktım yapamadım gibi kelimler çok duyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 23 Haziran 2020; 15:23:36 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.