< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
KOMBİDEN ANLAYAN BUYURSUN
-
-
@kircici
Nasıl bir araştırma yaptın bilemiyorum ama bu işin kombi ile fazla alakası yok her yakıtta kalorinin fiyatı belli, yakıcıların verimleri belli.
LPG ile ısınacaksan aynı ısınma için doğalgazın 6.12 katı ödemek zorundasın, aşağıdaki tablodaki oran yazan kısımlar:
Doğalgaz kullanan 1000 TL ödüyorsa, LPG tüp kullanan 6120 TL, Dökmegaz kullanan 5360 TL ödeyecek.
Elektrikle ısınmada yanlız bir nokta var düz elektrik sobası değil de klima-ısı pompası kullanıyorsan yaklaşık 1:4 verim artışı oluyor, O durumda ancak maliyette doğalgazı yakalayabilirsin.
www.comdata.com.trYakıt Karşılaştırma Tabloları | Bilgi Bankasıhttp://www.comdata.com.tr/bilgi-bankasi/yakit-karsilastirma-tablolari.htmlBuna benzer birçok hesaplama var internette aşağı yukarı aynı sonuç çıkıyor.
-
Evet hocam hesap doğru 1000 TL fatura ödüyorlar doğalgazda ve 6 katı fazla ödemem lazım bugün yazarken ikinci tüpte bitti bu kez 3 buçuk gün sürdü ayda 6000 TL ödemeye razıyım ama 3 gün giderse 14 bin TL yapıyor aylık tüp 1400 TL
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kontrolsuz güç zarar getirir bence kazan sıcaklığı ayarlama ile yakıtı kontrol altına alamazsın oda termostatı da kullanmak gerekiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En kısa zamanda termostat takıp deniycem hocam günlük tüketim 14 kg %50 tasarruf sağlar ise hedeflediğimiz değere ulaşırız birde şunu fark ettim ilk tüpü söktüğümde içinde hala gaz olduğunu kombiyi çalıştırdığını ama 5 dk sonra kombiye yetersiz gaz gelipte f29 arızasına Geçiyor kombi bence bir %15 gaz kalıyor içinde nasıl yakabilirim fikriniz var mı
Termostat yanında yerden ısıtmada tesisat doğru yapıldıysa 30-35 derece yeterli olması lazım ancak -20 gibi çok soğuklarda 45 derece gerekli olmalı
-
Aklıma geldiği için yazıyorum .
Tüplü araca 2 . bir dolum yeri yaptırıp tüpü akaryakıt istasyonunda doldurmayı denediniz mi?
-
Hayır biraz daha bilgilendirir misiniz
internetten araştırabilirsiniz.
Araca 2 ayrı tüp dolum yeri takıp biri araca diğeri tüpe gidecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Fazla detay bilmiyorum yapmadım .
Sadece internette gördüm .
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X